, , , , ,

Tisíce Němců protestovaly proti posílání zbraní na Ukrajinu a do Izraele

Tisíce Němců protestovaly proti posílání zbraní na Ukrajinu a do Izraele

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

5. října 2024

Niamh Harrisová

Tisíce lidí vyšly ve čtvrtek do ulic Berlína, aby protestovaly proti posílání zbraní Ukrajině a Izraeli

Demonstranti podle místních zpráv vyjadřují obavy z možnosti jaderné eskalace.

Různé pro-mírové a levicové skupiny se začaly shromažďovat ve čtvrtek, který se shodoval s německým Dnem jednoty, který označuje sjednocení západního Německa a komunistického východního Německa v roce 1990.

Informuje RT : Demonstranti nesli transparenty se zprávami „Mír“,  „Už nikdy válka“ a „Diplomaté místo granátů“, s některými zprávami vyjadřujícími solidaritu s Palestinci a vyzývajícími k „ukončení okupačního teroru“ . zjevný odkaz na izraelskou pozemní operaci v Gaze.

Několik demonstrantů bylo viděno s ruskými a palestinskými vlajkami. Na jednom transparentu byla ruská, ukrajinská a německá vlajka se slovem „přátelství“ pod ním, zatímco další prapor odsuzoval Olafa Scholze jako „kancléře bomby“ .

 

Organizátoři tvrdili, že se zúčastnilo více než 40 000 lidí, zatímco podle Deutsche Welle policie uvedla, že to bylo „v rozmezí pěti čísel“ . Strážci zákona uvedli, že protesty se obešly bez větších incidentů.

Mezi vysoce sledovanými účastníky byla levicová hasičská hnutí Sahra Wagenknecht, která vede vlastní nedávno založenou stranu Sahra Wagenknecht Alliance (BSW). V projevu k davu zdůraznila potřebu jednání s ruským prezidentem Vladimirem Putinem k vyřešení ukrajinského konfliktu. „Připadá mi tak nepříjemné, když na nás lidé vždy přicházejí se svou velkou morálkou a říkají, že s Putinem nemůžete mluvit z morálních důvodů,“ řekla.

Wagenknecht dále kritizoval německou vládu za to, že následovala americké vedení v zahraniční politice, a varoval před rozmístěním amerických raket středního doletu v zemi.

Vyjádřila se také k válce mezi Izraelem a Hamásem a řekla: „Každý, kdo mlčí o strašlivých válečných zločinech v Gaze… neříkejte mi, že jste morální. To je pokrytectví. Tato hrozná válka musí být také konečně ukončena.“

Německo se ukázalo jako jeden z největších dárců pro Ukrajinu, posílalo do Kyjeva tanky, protivzdušné obranné a dělostřelecké systémy a další zbraně. Rusko tyto zásilky opakovaně odsoudilo s tím, že jen prodlužují konflikt.

Berlín také vyváží značné množství válečného materiálu do Izraele. Minulý měsíc několik médií uvedlo, že německý vývoz zbraní byl omezen kvůli obavám, že by mohly porušovat humanitární právo.

Niamh Harrisová
O Niamh Harris15451 článků
Jsem alternativní lékař se zájmem pomáhat druhým dosáhnout jejich maximálního potenciálu.

 

ZDROJ:

 

Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *