, , , , , , ,

Stanice EV nabíjí elektrická vozidla pomocí dieselových generátorů, protože „obnovitelná energie“ to nedokáže

Stanice EV nabíjí elektrická vozidla pomocí dieselových generátorů, protože „obnovitelná energie“ to nedokáže

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

OD 

4.10.2023

Stanice Harris Ranch Tesla Supercharger je impozantní zvíře. Zařízení v Coalinga v Kalifornii je s 98 nabíjecími pozicemi největší nabíjecí stanicí na světě. Ale poskytnout takový druh energie vyžaduje něco, co solární energie poskytnout nemůže – dieselové generátory.

A není to jediná elektrická stanice, která se spoléhá na naftu při výrobě energie potřebné k nabíjení elektromobilů.

Následující článek původně publikoval Wyoming’s Cowboy State Daily jako článek „ Největší nabíjecí stanice pro elektromobily na světě poháněný dieselovými generátory “, který napsal Kevin Killough .

Stanice Harris Ranch Tesla Supercharger je impozantní zvíře. Zařízení v Coalinga v Kalifornii je s 98 nabíjecími pozicemi největší nabíjecí stanicí na světě.

V roce 2017 generální ředitel Tesly Elon Musk řekl, že všechny Superchargery v síti automobilky byly přeměněny na solární. 

„Postupem času se téměř všechny odpojí od elektrické sítě,“  napsal Musk  na X, formálně známém jako Twitter.

Kompresory nabijí vozidla až na 80 % za pouhých 20 minut, ale poskytnout tento druh energie pro téměř 100 míst vyžaduje něco, co solární energie poskytnout nemůže – dieselové generátory.

Investigativní novinář Edward Niedermeyer  zjistil  , že stanice byla poháněna dieselovými generátory skrytými za stanicí Shell. Reportéři z SF Gate  se pokusili zjistit,  kolik elektřiny stanice pocházelo z generátorů, ale od Tesly nedostali odpověď.

Stanice není připojena k žádné vyhrazené solární farmě, což znamená, že bez dieselových generátorů je stanice napájena z kalifornské sítě.

Podle amerického úřadu pro energetiku a informace dodal zemní plyn v červnu 2023 v Kalifornii téměř 5 000 megawatthodin elektřiny, zatímco obnovitelné zdroje nevodní elektřiny dodaly asi 7 250 megawatthodin.

Další případ 

Energetický analytik a spisovatel David Blackmon, autor knihy „ Energy Transition Absurdities “, řekl Cowboy State Daily , že použití dieselových generátorů není omezeno na stanici Harris Ranch.

Nakupoval ve Whole Foods v Houstonu. Společnost pro své zákazníky instalovala nabíjecí stanici před prodejnou.

„Bylo to nejlepší parkovací místo na pozemku a vytlačilo spoustu míst pro handicapované,“ řekl Blackmon. 

Řekl, že za obchodem jsou dieselové generátory a kdykoli někdo používá nabíječky, generátory se spustí.

Destabilizovaná mřížka 

Stejně jako tyto nabíjecí stanice zjišťují, že nemohou fungovat bez zálohování fosilními palivy, odkládá se vyřazení uhelné elektrárny v Kansasu,   aby pokryla energetické nároky továrny na baterie pro elektromobily, která je ve výstavbě.

Blackmon řekl, že tyto příběhy dobře ilustrují nedostatek přemýšlení o požadavcích, které budou kladeny na rozvodnou síť s rostoucím počtem zavádění elektrických vozidel.

Jak se tyto požadavky hromadí, energetická politika USA tlačí na odstranění uhlí, jádra a zemního plynu ze sítě.

Blackmon řekl, že celé léto sledoval, jak se texaská rozvodná síť, která funguje odděleně od zbytku hrabství, málem zhroutila kvůli neustálému horku.

„Dne 24. srpna jsme měli téměř výpadky proudu,“ řekl. 

Státní senátor Cheri Steinmetz, R-Lingle, řekl Cowboy State Daily , že navzdory tvrzením, že pouze vítr a solární energie mohou napájet síť, postrádají spolehlivost potřebnou k uspokojení poptávky po energii. Části země, jako je Texas, tedy čelí nedostatku.

„Přidání zátěže potřebné pro elektrická vozidla a dopravní síť na jejich podporu by zhoršilo hrozící nedostatek, kterému již v blízké budoucnosti čelíme, pokud nedojde k reformě energetické politiky,“ řekl Steinmetz. 

Žádná cesta ven

Blackmon řekl, že stopa potřebná k výrobě dostatečného množství energie k uspokojení všech energetických potřeb z větru a slunce je obrovská. Nejsou to jen větrné farmy, solární farmy a továrny na baterie, jsou to také tisíce kilometrů přenosových vedení, které spojují spotřebitele s energií, ať se v kteroukoli chvíli vyrábí kdekoli.

To zpochybňuje Muskův plán napájet nabíjecí stanice ze solární energie.

„Pokud to chce, pak chce, aby nabíječky pracovaly šest až osm hodin denně. Pokud jsou čistě na solární pohon, není z toho žádná cesta,“ řekl Blackmon.

Musk učinil mnoho vzrušujících slibů, které se zatím nesplnily. Někdo si dal tu práci, aby vytvořil  webovou stránku  dokumentující jeho sliby a kolik dní uplynulo od jejich složení.

Musk byl také vzat do čela za své solární sliby. Energetický expert Alex Epstein ověřil  fakta  Muskova tvrzení, že bychom mohli napájet svět malou oblastí saharské pouště a „nějakými bateriemi“.

Epstein spočítal, že dostatek bateriového úložiště pro vytvoření spolehlivé sítě by stálo jen za baterie 590 bilionů dolarů. Nezahrnuje náklady na veškerou přenosovou infrastrukturu. A baterie by se musely měnit každé desetiletí. 

Vybraný obrázek: Letecký snímek stanice Tesla s kompresorem na ranči Harris v Kalifornii

 

ZDROJ:https://expose-news.com/2023/10/04/ev-station-charges-electric-vehicles-by/?fbclid=IwAR3bYO1gA52wvT7qjQSW9csyL_20bdJ4cl-mJbJKphFqvLqXrrhIBOONeRY

 

Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *