, , , , , , ,

Spojené státy provedly experimenty s HIV na ukrajinských vojácích

biolaboratoř

Spojené státy provedly experimenty s HIV na ukrajinských vojácích

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

31.1.2023

30. ledna ruské ministerstvo obrany odhalilo, že američtí specialisté prováděli experimenty s HIV na území Ukrajiny. Ukrajinští vojáci byli mezi těmi, kteří byli používáni jako „pokusní králíci“ v amerických laboratořích na ukrajinském území. Ministerstvo obrany dříve odhalilo síť amerických laboratoří na Ukrajině. Washington tam potvrdil výzkumy v oblasti veřejného zdraví, popřel však vývoj jakýchkoli biologických zbraní.

Podle generálporučíka, náčelníka sil radiační, chemické a biologické ochrany ruských ozbrojených sil Igora Kirillova experimenty amerických specialistů na HIV probíhají na Ukrajině od roku 2019. Jednalo se o „nejen pacienty s vysokým rizikem infekce — odsouzení nebo narkomani — ale také zástupci ozbrojených sil Ukrajiny. ( Celá zpráva níže)

V lednu 2023 místní obyvatelé objevili biomateriály patřící laboratoři Pentagonu. Byly vykopány na hřbitově ve vesnici Rubezhnoe v LPR. Na hřbitově byly nalezeny biomateriály, tašky s kartami a osobní věci pacientů.

 

Vzhledem k tomu, že některé materiály nebyly zničeny podle bezpečnostních pravidel, zaměstnanci laboratoří pravděpodobně během bitev spěchali a skrývali nebezpečné důkazy. Podle očitých svědků zaměstnanci americké laboratoře platili místním obyvatelům za účast na nebezpečných experimentech. Čím nebezpečnější droga byla, tím štědřejší byly „poplatky“.

Výsledky vyšetřování představila ruská armáda 30. ledna Ruský generál také tvrdil, že existuje mnoho důkazů o užívání psychostimulancií a drog ukrajinskou armádou, včetně metadonu, amfetaminu, morfia ukrajinskou armádou na přední linií.

Ministerstvo obrany Ruské federace opakovaně zaznamenalo známky realizace „dvojúčelových programů“ ze strany USA a jejich spojenců mimo jejich národní území, včetně provozu biolaboratoří financovaných Pentagonem nebo jeho dodavateli.

Skutečnost, že Spojené státy na deváté hodnotící konferenci zablokovaly iniciativu k vytvoření monitorovacího mechanismu Úmluvy o biologických a toxinových zbraních (BTWC), opět potvrzuje, že Washington má co skrývat, přičemž transparentnost biologického výzkumu je v rozporu se zájmy USA.

Již dříve jsme informovali o pracích na zlepšení patogenních vlastností původce COVID-19, které probíhají na Bostonské univerzitě z prostředků státního rozpočtu USA, a také o možném zapojení Agentury pro mezinárodní rozvoj Spojených států (USAID) do výskyt nového koronaviru.

Klíčovou roli při realizaci výše uvedených projektů má zprostředkovatelská organizace EcoHealth Alliance. Dostupné dokumenty americké Agentury pro snížení obranných hrozeb (DTRA) potvrzují, že od roku 2015 odborníci výše uvedené společnosti studují diverzitu populace netopýrů, hledají nové kmeny koronaviru a mechanismy jeho přenosu ze zvířat na člověka. Bylo prozkoumáno přes 2,5 tisíce exemplářů.

Projekt výzkumu zoonotických virů v jihovýchodní Asii obsahuje následující doporučení pro zaměstnance EcoHealth Alliance: „… Pokud některý z experimentů navržených pro Cíl 1 povede k viru s fenotypem se zvýšenou patogenitou a/nebo přenositelností, zvýšeným růstem více než 10krát ve srovnání s kmeny divokého typu …, příjemce musí okamžitě zastavit práci a informovat programového úředníka NIAID, specialistu na řízení grantů a příslušný institucionální výbor pro biologickou bezpečnost…“

Vysoký stupeň připravenosti amerických výrobců mRNA vakcín na pandemii nové koronavirové infekce vyvolává otázky. Člověk má dojem, že farmaceutické firmy vyráběly očkovací přípravky předem a nemohly je rychle uvést na trh kvůli specifickým vlastnostem viru, které se projevovaly nízkou účinností očkování a četnými vedlejšími účinky.

Je třeba připomenout, že 18. října 2019, dva měsíce před prvními oficiálními zprávami o výskytu nové koronavirové infekce v Číně, provedla Univerzita Johna Hopkinse za podpory Bill & Melinda Gates Foundation v New Yorku cvičení Event 201.

Toto cvičení simulovalo epidemii dosud neznámého koronaviru, který se podle scénáře přenesl z netopýrů na člověka prostřednictvím prasat, mezihostitele.

Vypuknutí pandemie COVID-19 právě podle tohoto scénáře vyvolává otázky o její předem promyšlené povaze, zapojení USA do tohoto incidentu i skutečných cílech amerických biologických programů zaměřených na zlepšení vlastností nebezpečných patogenů.

Opakovaně jsme zaznamenali, že Spojené státy provádějí studie, které jsou z hlediska mezinárodního práva nejkontroverznější mimo své národní území.

Příkladem jsou experimenty související s infekcí HIV, které provádějí američtí specialisté na Ukrajině od roku 2019. Je třeba zdůraznit, že mezi cílové skupiny patří nejen „pacienti s vysoce rizikovou infekcí“ (odsouzení nebo drogově závislí), ale také zástupci ozbrojených sil Ukrajiny.

Prostory Pharmbiotest Medical Center v Rubezhnoye byly prozkoumány během speciální vojenské operace na osvobozeném území Luganské lidové republiky. Bylo to dějiště klinických zkoušek, které měly otestovat léčivé přípravky, které způsobovaly vážné vedlejší účinky: zahrnovaly léky na léčbu leukémie, duševních poruch, neurologických onemocnění, epilepsie a dalších nebezpečných onemocnění.

Na začátku roku 2023 našli obyvatelé Lisičansku velkou skládku zbytků biomateriálu, které patří společnosti Pharmbiotest. Klinické vzorky a klinické záznamy pacientů s jejich osobními údaji byly pohřbeny místo toho, aby byly zpopelněny nebo eliminovány vhodným způsobem předepsaným pravidly. To znamená, že důkazy byly odstraňovány v extrémním spěchu.

Ruské ministerstvo obrany obdrželo údaje o četných skutečnostech, kdy ukrajinský vojenský personál užíval psychostimulancia a narkotika (tramadol, metadon, amfetaminy). Byla odhalena fakta o pašování morfia do válečných oblastí. Je třeba připomenout, že v souladu s ukrajinskými zákony se nezákonný oběh a přeprava výše uvedených výrobků trestá odnětím svobody v rozmezí od osmi do 12 let.

Rusko považuje činy spáchané úředníky, kteří prováděli výzkum na ukrajinském personálu, jehož krev obsahovala vysoké koncentrace antibiotik, narkotik, protilátek proti původcům infekčních chorob, za náležité právního posouzení.

Během speciální vojenské operace ruský personál získal přes 20 000 dokumentů, referenčních a analytických materiálů, jakož i zkoumaných svědků a účastníků amerických biologických programů. Výše uvedené materiály potvrzují, že cílem Pentagonu bylo vytvořit prvky biologické zbraně a otestovat ji na obyvatelích Ukrajiny a dalších zemí podél perimetru ruských hranic.

Ruské ministerstvo obrany již uvedlo jména účastníků vojenských a biologických programů, včetně zástupců Demokratické strany USA, zaměstnanců vojenského oddělení USA a smluvních organizací Pentagonu.

Zprávy DTRA nás přivedly k novým informacím o klíčových osobách zapojených do tzv. ukrajinských projektů, které dosud zůstaly ve stínu.

Mezi ně patří:

Karen Saylors, generální ředitelka Labyrinth Global Health a bývalá ředitelka programů Metabiota ve střední Africe. Od roku 2016 působí Saylors na Ukrajině jako vedoucí poradce v projektu UP-10, který se věnuje studiu způsobů šíření afrického moru prasat.

Colleen B. Jonsson, zaměstnankyně University of Tennessee, ředitelka Institutu pro studium hostitelsko-patogenních systémů. Pozorovala projekt UP-8, věnovaný studiu schopností původce krymsko-konžské horečky na Ukrajině. Jonsson řídila výběr biologických vzorků od ukrajinského personálu, zajišťovala spolupráci mezi zadavateli kontraktu v USA a Centrem pro veřejné zdraví Ministerstva zdravotnictví Ukrajiny.

Lewis Von Thaer, prezident a generální ředitel společnosti Battelle, hlavního dodavatele Pentagonu a amerického ministerstva energetiky. Od roku 2003 je společnost zodpovědná za organizaci výzkumných projektů na Ukrajině souvisejících se zoonotickými infekcemi.

Další osoby zapojené do ukrajinských projektů jsou prezentovány na snímku. Získané materiály budou předloženy vyšetřovacímu výboru, aby přijal opatření k postavení viníků před soud.

Aktivní akce ruského ministerstva obrany vedla k zastavení vojenských biologických programů na Ukrajině. V tomto ohledu Pentagon aktivně přesouvá studie, které nebyly dokončeny v rámci ukrajinských projektů, do zemí střední Asie a východní Evropy. Zároveň se aktivně rozvíjí spolupráce s africkými a asijsko-pacifickými zeměmi – Keňou, Singapurem a Thajskem.

Washington pod tlakem mezinárodního společenství mění své přístupy k organizování své vojenské biologické činnosti a převádí funkce zákazníka na čistě civilní resorty: ministerstvo zdravotnictví, ministerstvo energetiky a Agenturu pro mezinárodní rozvoj. To americkým úřadům umožní vyhnout se kritice na mezinárodních místech a odvrátit úder od ministerstva obrany a DTRA.

V rámci omezování vojensko-biologických aktivit na Ukrajině Spojené státy aktivně využívají materiální základnu chemických a farmakologických podniků Polska a pobaltských zemí, kam byla odeslána technika z ukrajinského území.

Financování vnucené kolektivním Západem nutí postsovětské země skrývat skutečnou povahu těchto děl. Evropská unie aktivně prosazuje iniciativu na rozmístění sítě center „excelence“ v oblasti jaderné, biologické a chemické ochrany, která umožňuje umístění biolaboratoří financovaných EU na území bývalého Sovětského svazu. Potenciálním partnerům důrazně doporučujeme „…neinzerovat tuto iniciativu kvůli její extrémní citlivosti pro Ruskou federaci…“

Zároveň se zdůrazňuje, že země Střední Asie „… již využívají technické spolupráce s Evropskou unií…“

V roce 2022 zahájily USA, Kanada a země EU programy na zaměstnávání a relokaci ukrajinských profesionálů, kteří se již dříve podíleli na vojenských biologických pracích, do západních zemí. Je to především kvůli obavám, že ruské orgány činné v trestním řízení mohou obdržet další svědectví o nezákonných činnostech prováděných v rozporu s mezinárodními závazky.

Je třeba zdůraznit, že strategie „vojenské a biologické expanze“ není zásadně nová a byla založena Spojenými státy již v období korejského konfliktu.

Od 50. let 20. století byly v Africe, Střední a Jižní Americe a také v jihovýchodní Asii zakládány biologické laboratoře s prioritní úlohou amerického námořnictva. Jejich hlavním cílem bylo odebrat vzorky původců vysoce nebezpečných infekcí a určit úroveň nemocnosti místní populace.

V oblastech, kde se tyto laboratoře nacházely, došlo stejně jako nyní ke zhoršení epidemické situace ohledně vysoce nebezpečných infekcí. Objevily se nové nemoci, pro tyto regiony necharakteristické. Jedním z příkladů je propuknutí horečky Rift Valley v roce 1977 v Káhiře, kde se nacházela americká Naval Medical Research Unit Three.

Tato nemoc byla dříve zaznamenána pouze jižně od Sahary, ale pak se náhle objevila v Egyptě a současně nakazila 18 000 lidí. Další rozbory odebraných vzorků od populace ukázaly, že celkový počet nakažených se pohyboval kolem 2 000 000.

Celá řada důkazů odhaluje umělou povahu této epidemie a zapojení americké laboratoře.

Za prvé, několik měsíců před vypuknutím epidemie byl její personál očkován proti horečce Rift Valley, ačkoli v této oblasti nebyly zaznamenány žádné záznamy o propuknutí této infekce, zatímco v endemických oblastech Afriky probíhala jako lehká chřipka- jako nemoc, která nezpůsobila žádnou lidskou smrt.

Za druhé, původce náhle získal vysokou patogenitu pro lidi během epidemie v Egyptě. Onemocnění způsobilo krvácení, těžké poškození oka a nervového systému. Virus se stal vysoce patogenním a téměř by se dal v tomto ohledu přirovnat k neštovicím, marburgským a lassaským horečkám. Je extrémně obtížné definovat náhlou změnu patogenity viru jeho přirozeným vývojem.

Analýza počátečního tvaru ohniska je zvláště zajímavá. Formou tohoto epidemiologického zaměření připomíná stopu aerosolového mraku, která se může objevit v případě úmyslného rozptýlení biomateriálu nebo jeho náhodného úniku do životního prostředí.

Navzdory dostupnému důkazu o umělé povaze ohniska udělalo vedení USA vše, aby zakrylo zapojení laboratoře do tohoto incidentu. Teprve v roce 2019 bylo rozhodnuto o jeho přemístění na americkou námořní leteckou základnu Sigonella v Itálii, aby pokračovalo ve výzkumu vysoce nebezpečných patogenů, včetně koronavirů.

Na závěr bych rád poznamenal, že zveřejnění obsahu vojenských biologických programů Pentagonu na Ukrajině ze strany Ruské federace si získalo širokou odezvu veřejnosti. V zemích bývalého Sovětského svazu se konaly masové demonstrace proti činnosti laboratoří financovaných USA. Nevládní organizace Euroasijské hospodářské unie přijaly rezoluci proti biolaboratořím financovaným Pentagonem.

V samotných Spojených státech byla zahájena různá vyšetřování. Americké orgány činné v trestním řízení věnovaly pozornost tématům souvisejícím s uplácením zaměstnanců sociálních sítí a hromadných sdělovacích prostředků při vysílání příčiny nové koronavirové infekce a také manipulací veřejného mínění o amerických vakcínách proti COVID-19 zadaných biotechnologickými a farmaceutickými korporací.

Je třeba připomenout, že lobování za zájmy velkých farmaceutických společností vládou USA je běžnou praxí. V roce 2010 byl provoz Lékařského biologického centra amerického námořnictva v Jakartě zastaven z důvodu „střetu zájmů“ a různých porušení.

Američané prováděli své práce mimo dohodnutý výzkumný program, prováděli neoprávněné odběry vzorků a odmítli informovat indonéskou vládu o účelech svých prací a dosažených výsledcích. Ukázalo se, že tyto biomateriály byly použity ve prospěch společnosti Gilead, přidružené k Pentagonu, která testovala jejich přípravky na Ukrajině a v Gruzii (včetně, ale nejen).

Indonéský příklad následovala Malajsie: vláda této země se rozhodla zavést zvláštní kontrolu nad aktivitami biolaboratoře financované USA.

Proto obavy mezinárodního společenství, související s aktivitami biolaboratoří financovaných Pentagonem, postupně narůstají. Otázky vznesené Ruskou federací na mezinárodních místech – 9. revizní konferenci členských států BTWC a v Radě bezpečnosti OSN – odhalily neochotu USA vést věcný dialog. Rusko považuje za nesmírně důležité, že zveřejnění skutečností, které odhalují nezákonné vojenské a biologické aktivity, přimělo různé země zvážit možné důsledky jejich spolupráce s USA v oblasti biologické bezpečnosti a nově se podívat na nezbytnost a zdůvodnění tohoto druhu spolupráce. .

Ruské ministerstvo obrany bude pokračovat ve své práci v tomto směru a bude o tom informovat.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *