, , , , ,

Spojené království se dohodlo s Ukrajinou na „spoluprácia implementaci digitálních ID

Spojené království a Ukrajina se dohodly na průlomové dohodě o digitálním obchodu 

Spojené království se dohodlo s Ukrajinou na „spolupráci“ a implementaci digitálních ID

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

Na konci listopadu se poslanec parlamentu a ministr obchodu Kemi Badenoch setkal v Londýně s ukrajinskými představiteli, aby se dohodli na „přelomové dohodě o digitálním obchodu“ nazvané Dohoda o digitálním obchodu („DTA“). Webová stránka vlády Spojeného království uvádí jako příklad „potřeby“ dohody o digitálním obchodu:

Je nezbytně nutné, aby lidé mohli používat digitální řešení a dokázali, že jsou tím, kým říkají. A to navzdory ztrátě důležité dokumentace nebo přesunu přes hranice. Dohoda poskytuje Spojenému království a Ukrajině rámec, pro spolupráci na podpoře kompatibility mezi jejich příslušnými systémy digitální identity, aby pomohly tento problém řešit.

Spojené království a Ukrajina se dohodly na průlomové dohodě o digitálním obchodu. Ministerstvo pro mezinárodní obchod Spojeného království, 30. listopadu 2022

Shrnutí DTA jasně ukazuje, že ukrajinská vláda upřednostňuje důležitější věci v době války. Jako by to udělal kdokoli, když je pod útokem: „Ukrajina má silné digitální aspirace a identifikovala větší digitalizaci ekonomiky, jako jednu z jejich hlavních oblastí zaměření.“ A pak, abychom nezapomněli  shrnutí vlády Spojeného království nám připomíná, že Ukrajina je ve skutečnosti uprostřed ničivé války: „Putinova rozsáhlá agrese proti lidu Ukrajiny způsobuje vážné narušení jejich ekonomiky.“

Souhrn pokračuje seznamem oblastí, které jsou pokryty v DTA:

Uvedla to první místopředsedkyně ukrajinské vlády a ministryně obchodu a hospodářství Julia Svyrydenko:

Tato dohoda o digitálním obchodu ukazuje, že ukrajinské IT společnosti působící na Ukrajině jsou žádané po celém světě… Ukrajina bude mít zaručený přístup k finančním službám.

Jako globální lídr v oblasti digitálních technologií má Spojené království ideální pozici, aby napomohlo ukrajinskému přechodu, na digitální ekonomiku po skončení konfliktu. Přičemž více než dvě třetiny našich služeb vyvezených na Ukrajinu jsou již digitálně dodány.

Britsko-ukrajinská DTA má také ustanovení pro spolupráci na digitální identitě, kde má Ukrajina údajně hodně naučit Spojené království o technologii sledování ID a používání digitálního ID pro přístup ke službám.

Britsko -ukrajinská DTA: princip vysvětlující dohody, shrnutí , Gov.UK, 30. listopadu 2022

Digitalizace se v posledních dvou letech stala vlajkovým tématem Ukrajiny a prioritou státu, deklaruje oficiální web Ukraine Now . Pokračuje: „Takto Ukrajina postupuje vpřed s konceptem budování digitálního státu…Diia je nová úroveň interakce mezi státem a občany… Právě nedávno se Ukrajina stala první zemí s platným digitálním ID. “

Vysoce sofistikované ukrajinské digitální ID, Diia, se používá k poskytování přístupu veřejnosti k většině vládních služeb online. Má devět digitálních přihlašovacích údajů: občanský průkaz, certifikát poskytovatele identity pro přístup k síti, rodný list, cestovní pas, řidičský průkaz, daňové číslo, studentský průkaz a osvědčení o registraci vozidla.

I když se Wikipedie stala nástrojem globalistické propagandistické mašinérie. Má užitečnou sekci historie o ukrajinské Diia, která ukazuje stále zasahující digitální agendu od září 2019. Má také několik užitečných odkazů, i když některé z nich jsou nyní přerušené.

Spojené království nemá národní systém digitálního průkazu totožnosti a v průběhu let bylo zavedení jakékoli formy národního průkazu totožnosti značně potlačeno.

DTA podle britského ministerstva mezinárodního obchodu „poskytne větší kompatibilitu a interoperabilitu mezi systémy digitální identity ve Spojeném království a na Ukrajině“. Na oplátku DTA umožní Ukrajincům přístup k finančním službám.

Dohoda mezi Spojeným královstvím a Ukrajinou není první, kterou Spojené království uzavřelo. „Po vstupu v platnost dohody o digitální ekonomice mezi Spojeným královstvím a Singapurem. Tato dohoda představuje další krok k zajištění moderních a rozsáhlých obchodních dohod, které využívají výhod globální digitální ekonomiky,“ uvádí shrnutí DTA,Ukrajina. Dohoda pokračuje ve vedoucí roli Spojeného království při utváření pravidel digitálního obchodu.

V únoru 2022Spojené království podepsalo dohodu o digitální ekonomice (dále jen „DEA“) se Singapurem. Velká Británie byla po Austrálii, Novém Zélandu a Chile čtvrtou zemí, která podepsala DEA se Singapurem.

Zdroje pro tento článek zahrnují:

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *