Kdo je Volodymyr Zelenskyj?

1.8.2023

Tento pronikavý článek Naumana Sadiqa byl poprvé napsán 18. března 2022, sotva dva týdny po ruské invazi, poskytuje pečlivě zdokumentovaný portrét prezidenta Zelenského a jeho spojení se CIA. 

***

Rozpory:

Volodymyr Zelenskyj je Žid. Podporuje nacistický prapor Azov, dvě nacistické strany, které se dopustily bezpočtu zvěrstev proti židovské komunitě na Ukrajině.  

Patří do rusko-židovské rodiny. Byl vychován jako rodilý ruský mluvčí, který donedávna neuměl plynně ukrajinsky. A nyní je jeho vláda zapojena do cílení na rusky mluvící obyvatelstvo po celé Ukrajině.  

Michel Chossudovsky , 18. května 2023

***

Uprostřed blížící se ruské invaze na Ukrajinu minulý měsíc, zatímco zbytek světa propadal panice, byl jeden muž s nervy z oceli, který byl stoicky klidný a nonšalantní jako mnich meditující uprostřed zemětřesení. Je ironií, že zenový mnich, který nabádal západní politiky, aby nepřeháněli hrozbu ruské invaze, aby zahraniční investoři a turisté neuprchli ze země, nebyl nikdo jiný než důvěřivý prezident Ukrajiny.

Buď byl prezident Zelenskyj příliš naivní na to, aby pochopil důsledky hrozící invaze, nebo měl nejen varování, ale ve skutečnosti během svého tříletého předsednictví hrál zásadní roli při organizování rusko-ukrajinské války, aby mohl splnit přidělenou přísně tajnou misi. mu jeho mentory v západních zpravodajských agenturách.

Narodil se židovským rodičům ve městě na střední Ukrajině v lednu 1978 a jeho raný život zůstává zahalen tajemstvím.

„Vyrostl jako rodilý ruský mluvčí“, prakticky bez znalosti ukrajinštiny.

Volodymyr Zelenskyj byl upravován tajnými agenty CIA na Ukrajině od svého studentského života, když studoval práva na Národní univerzitě Kryvyi Rih.

Namísto právnické kariéry si na příkaz svých vlivných mecenášů zvolil herectví, aby získal celonárodní publicitu, zejména prostřednictvím komediálního televizního seriálu „Služebník lidu“, v němž Zelenskij „prorocky hrál“ roli ukrajinského prezidenta.

Ve skutečnosti byla jeho produkční společnost Kvartal 95, která produkuje filmy, kreslené filmy a televizní pořady, štědře financována z hlubokých kapes západních bezpečnostních agentur. Série „Služebník lidu“, která komicky odhaluje korupci a špinavé jednání ukrajinského politika a oligarchy, se vysílala v letech 2015 až 2019 a zasáhla ukrajinské masy.

Západní bezpečnostní agentury nejen bohatě financovaly jeho obskurní mediální organizaci, ale také ho uvedly do tajné kabaly slavných hollywoodských producentů a režisérů zběhlých v psychologické válce a public relations. Mediální úspěch „Servant of the People“ je připisován jak úsilí zaměstnanců Kvartalu 95, tak dovednostem mezinárodních mediálních organizací specializujících se na tvorbu globálního mínění.

Zelensky , který se vezl na vlně mediální publicity, drtivě vyhrál prezidentské volby v roce 2019 . Později jeho politická strana, kterou „shodou okolností“ nazval „Služebník lidu“, vyhrála drtivé vítězství v předčasných parlamentních volbách, které se konaly krátce po jeho inauguraci do úřadu prezidenta.

Od roku 2019, poté, co byl zvolen prezidentem pochybnými metodami, Zelenskyj tajně pracuje na tajném projektu, který má pod chatrnou záminkou podnítit krizi s Ruskem. Nejenže pohrdavě odmítl ruský návrh, ale také nechal ukrajinské bezpečnostní síly uspořádat společná vojenská cvičení a námořní cvičení po boku sil NATO v Černém moři přímo pod nosem Ruska. Jeho bezohledné přehlížení utrpení ukrajinských mas a sebevražedné provokování Ruska k ozbrojené konfrontaci je jen pěšákem ve velkém schématu věcí.

Navzdory svému židovskému původu neváhal spolupracovat s nechvalně známým ukrajinským praporem Azov , oficiálně součástí Národní gardy Ukrajiny, který byl široce uznáván jako neonacistická dobrovolná polovojenská síla napojená na zahraniční organizace supremacistů bílé rasy.

Volodymyr Zelenskyj je Žid.
Biletsky poskytl rozhovor ukrajinské televizi po misi u Mariupolu.
(Licence pod CC BY-SA 4.0)

Battalion Azov byl původně vytvořen jako dobrovolnická skupina v květnu 2014 z ultranacionalistického gangu Patriot of Ukraine a neonacistické skupiny Social National Assembly (SNA). Jako prapor bojovala skupina v první linii proti proruským separatistům v Donbasu, východní oblasti Ukrajiny.

Několik měsíců po dobytí strategického přístavního města Mariupol od separatistů podporovaných Ruskem byla jednotka 12. listopadu 2014 oficiálně začleněna do Národní gardy Ukrajiny a vyžádala si velkou pochvalu od tehdejšího prezidenta Petra Porošenka. “Toto jsou naši nejlepší válečníci,” řekl na slavnostním předávání cen v roce 2014. “Naši nejlepší dobrovolníci.”

Vojenská eskalace na Ukrajině? Příliv zbraní, žoldáků a zahraničních bojovníků

Biletsky poskytl rozhovor ukrajinské televizi po misi u Mariupolu. (Licence pod CC BY-SA 4.0)

Jednotku vedl Andriy Biletsky , který sloužil jako vůdce jak Patriot of Ukraine (založena v roce 2005), tak SNA (založena v roce 2008). V roce 2010 Biletskij řekl, že ukrajinským národním cílem je „vést bílé rasy světa v závěrečné křížové výpravě… proti Semitům vedeným Untermenschen [podřadným rasám]“. Biletsky byl zvolen do parlamentu v roce 2014. Opustil Azov, protože volení úředníci nemohou být v armádě ani v policejních silách. Zůstal poslancem až do roku 2019.

Tyto síly byly soukromě financovány oligarchy – nejznámějším byl Igor Kolomojskij, miliardář energetického magnáta a tehdejší guvernér Dněpropetrovské oblasti. Kromě Azova Kolomojskij financoval další dobrovolnické prapory, jako jsou jednotky Dnipro 1 a Dnipro 2, Aidar a Donbas.

Mint Press News nedávno uvedl [1]:

„Zelenskyho prezidentská kandidatura v roce 2019, při níž získal 73 % hlasů, byla úspěšná na základě toho, že kandidoval s cílem bojovat proti korupci a vytvořit mír v zemi, ale jak odhalily uniklé dokumenty známé jako Pandora Papers, on sám ukládal finanční prostředky na offshore bankovní účty. Zelenského kampaň v té době podpořil a financoval izraelsko-ukrajinský miliardář Igor Kolomojskij – který byl sám obviněn z krádeže 5,5 miliardy dolarů ze své vlastní banky.

„Muslimové se zdají být hlavním problémem praporu Azov. Islamofobie přítomná nejen v Azovu, ale také v Národní gardě Ukrajiny se silně projevila na sociálních sítích, když oficiální stránka Národní gardy oslavovala prapor Azov, když namáčeli své kulky do vepřového sádla. Video bylo namířeno proti muslimským vojákům z Čečenska, kteří bojují na straně Ruska a které Národní garda na Twitteru označila za orky.

V červnu 2015 Kanada i Spojené státy oznámily, že nebudou podporovat ani cvičit pluk Azov s odkazem na jeho neonacistické vazby. Následující rok však USA pod tlakem Pentagonu zákaz zrušily. V říjnu 2019 podepsalo 40 členů Kongresu USA vedených zástupcem Maxem Rosem dopis neúspěšně vyzývající ministerstvo zahraničí USA, aby označilo Azov za „zahraniční teroristickou organizaci“ (FTO).

V únoru 2019 The Nation Magazine zveřejnil podrobnou úvahu: „ Neonacisté a krajní pravice jsou na pochodu na Ukrajině “ [2], rozvíjející xenofobní politickou ideologii ukrajinských krajně pravicových militantních skupin a nadřazenosti bílé rasy.

„Tehdejší předseda parlamentu Andrij Parubij spoluzaložil a vedl dvě neonacistické organizace: Sociálně-národní stranu Ukrajiny (později přejmenovanou na Svobodu) a Patriot Ukrajiny, jejíž členové nakonec tvořili jádro Azova.

„Ještě znepokojivější je pronikání krajní pravice do vymáhání práva. Krátce po převratu na Majdanu v roce 2014 USA vybavily a vycvičily nově založenou Národní policii, což mělo být charakteristickým programem na podporu ukrajinské demokracie. Náměstkem ministra vnitra – který řídí národní policii – je Vadim Troyan, veterán z Azov a patriot Ukrajiny.

„V roce 2015 ukrajinský parlament schválil zákon, který ze dvou polovojenských jednotek druhé světové války – Organizace ukrajinských nacionalistů (OUN) a Ukrajinské povstalecké armády (UPA) – učinil hrdiny Ukrajiny, a popírání jejich hrdinství označil za trestný čin. OUN kolaborovala s nacisty a účastnila se holocaustu, zatímco UPA z vlastní vůle povraždila tisíce Židů a 70 000 až 100 000 Poláků.

Bez ohledu na to, že navzdory „hrdinskému pobytu“ v Kyjevě a „statečnému zahájení“ ofenzivy vůči západním médiím v době, kdy je město obklíčeno ruskými silami, neexistuje žádné riziko pro Zelenského osobní bezpečnost. The Washington Post uvedl [3] 5. března:

„Možné ruské převzetí Kyjeva vyvolalo vlnu plánování na ministerstvu zahraničí, Pentagonu a dalších amerických agenturách pro případ, že by Zelenského vláda musela uprchnout z hlavního města nebo ze země samotné. “Nyní provádíme nouzové plánování pro každou možnost,” včetně scénáře, ve kterém Zelenskyj ustanoví exilovou vládu v Polsku, řekl úředník americké administrativy.

„Zelenskij, který se nazývá ruským cílem č. 1, zůstává v Kyjevě a ujistil své občany, že neodejde. Diskutoval s americkými představiteli o tom, zda by se měl přesunout na západ do bezpečnější pozice ve městě Lvov, blíže k polským hranicím. Zelenského bezpečnostní oddělení má připravené plány na rychlé přemístění jeho a členů jeho kabinetu, řekl vysoký ukrajinský představitel. “Zatím odmítal jít.”

Při čtení mezi řádky je zřejmé, že bezpečnostní detail Zelenského nezahrnuje pouze pracovníky ukrajinské domácí bezpečnostní služby, SBU, ale také vysoce kvalifikované odborníky na speciální operace několika západních bezpečnostních agentur, včetně impozantní CIA a NSA, kteří by ho šlehali. pryč přes hranice do Polska, jakmile bude jasné, že hlavní město padne do rukou postupujících ruských sil.

Ve skutečnosti soukromí vojenští dodavatelé v úzké koordinaci a konzultacích s tajnými operátory ze CIA a západních zpravodajských agentur nejen cvičí ukrajinské branné jednotky v používání úkrytů MANPADS a protipancéřové munice poskytnuté USA, Německem a zbytkem Evropské státy jako vojenskou pomoc Ukrajině, ale také řídí celou obrannou strategii Ukrajiny tím, že se aktivně účastní bojových operací v některých z nejtěžších bojů proti ruským bezpečnostním silám severně od Kyjeva a u Charkova a Donbasu.

Známý tím, že hostuje černé stránky CIA, kde byli údajní agenti al-Káidy naloděni a mučeni, než byli posláni na Guantánamo v prvních letech války proti terorismu, jen v Polsku nyní americká vojenská stopa přesahuje 10 000 vojáků, což je většina z 15 000 vojáků. vyslaný do Evropy minulý měsíc odešel do Polska, aby se připojil ke 4 000 americkým vojákům, které tam již byly umístěny. Letiště a výcvikové tábory v příhraničních oblastech Polska se staly uzlem pro přepravu zbraní a ozbrojenců do Lvova na západě Ukrajiny, kteří pak putují na bojiště v Kyjevě a na východní Ukrajině.

Zpráva Washington Post dále uvádí:

„Během oficiální návštěvy řekl ukrajinský velitel speciálních operací poslanci Michaelu Waltzovi (R-Fla.), Republikánovi Seth Moultonovi (D-Mass.) a dalším zákonodárcům, že přesouvají výcvik a plánují se zaměřit na udržení ozbrojené opozice. , spoléhající na taktiku podobnou povstalcům.

“Ukrajinští představitelé řekli zákonodárcům, že jsou frustrovaní tím, že Spojené státy neposlaly rakety Harpoon, aby zaútočily na ruské lodě, a rakety Stinger, aby zaútočily na ruská letadla,” uvedli Moulton a Waltz v samostatných rozhovorech.

„Vzhledem k tomu, že ruská armáda bojuje s logistickými problémy – včetně nedostatku paliva a potravin – Waltz předpokládá, že Ukrajinci budou opakovaně útočit na ruské zásobovací linky. K tomu potřebují stálý přísun zbraní a schopnost nastavit improvizovaná výbušná zařízení, řekl. “Ty zásobovací linky budou velmi, velmi zranitelné, a tam skutečně doslova vyhladovíte ruskou armádu.”

“Nemůžete je poslat na Ukrajinu na poslední chvíli a očekávat, že nějaký příslušník národní gardy vyzvedne Stinger a sestřelí letadlo,” řekl. Pokračování v odbojové kampani bude vyžadovat pokračující tajné dodávky ručních palných zbraní, munice, výbušnin a dokonce i vybavení do chladného počasí. “Přemýšlejte o druzích věcí, které by použili sabotéři na rozdíl od armády odrážející frontální invazi,” řekl Moulton.

Je zřejmé, že plánování a přípravy jsou v plném proudu, aby přilákaly Rusko do projektu NATO „past na medvědy“, což je termín vypůjčený ze sovětsko-afghánské války v osmdesátých letech, kdy západní mocnosti využívaly pákistánské bezpečnostní síly a štědré finanční prostředky od států Perského zálivu bohatých na ropu. výcvik partyzánské války a smrtící zbraně pro afghánské džihádisty, aby „vykrváceli bezpečnostní síly“ bývalého Sovětského svazu v vleklé válce.

Blížící se pád Kyjeva tváří v tvář ruským bleskovým útokům je definitivním závěrem, že i západní politici uznávají, že ukrajinská branná armáda a spřízněné neregulérní milice se jednoduše nevyrovnají ruským profesionálním bezpečnostním silám v regulérní válce.

Bouřlivé poslední tři týdny od ruské invaze 24. února byly pouze předehrou k dlouhé a špinavé sáze následující opotřebovací války, kterou zahájily myriády těžce vyzbrojených militantních jednotek pěstovaných západními mocnostmi proti globálním a regionálním protivníkům, jako se to stalo v Afghánistánu a Iráku. , Libye a Sýrie.

Zelenskyj je připravován jako „charismatický zachránce“ vést vleklé a krvavé povstání proti ruským bezpečnostním silám na Ukrajině. I když v sentimentálních projevech stříháme impozantní postavu ve vojenských uniformách a vyzýváme krajany, aby povstali ve zbrani proti „ruským vetřelcům“, a zároveň podbízeli patronům NATO, aby poskytli vojenskou pomoc a uvalili na Kreml nejtvrdší sankce, jaký výjimečný čin statečnosti Volodymyr Zelenskij dosud vystupoval? Byl někdy v palebné linii na frontě rusko-ukrajinské války?

Mainstreamová média využívající vrozené záliby důvěřivého publika k uctívání hrdinů projektují Zelenského jako mesiáše, který vede křížovou výpravu proti konkurenční mocnosti, která se odvážila postavit se další expanzi NATO na východ do tradiční ruské sféry vlivu. Důvodem pro styk s veřejností živého vysílání jeho nenávistných a násilných projevů do parlamentů Evropy a Spojených států je poskytnout publicitu postradatelnému loupežníkovi stejně jako pošpinit a mezinárodně izolovat úhlavního nepřítele na globální scéně.
https://www.globalresearch.ca

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *