, , , , ,

Sledujte: Co se skrývá za „tajemnou vlnou“ pneumonie postihující děti v Číně?

Sledujte: Co se skrývá za „tajemnou vlnou“ pneumonie postihující děti v Číně?

 

 

John Campbell, Ph.D. tento týden vysvětlil, co je zatím známo o nárůstu zápalu plic postihujícího děti v Číně a proč se pravděpodobně nejedná o novou pandemii, ale možná může naznačovat přítomnost bakteriální infekce odolné vůči antibiotikům.

Podle 

1.12.2023

Zprávy o „záhadné vlně zápalu plic “, která koluje mezi dětmi v Číně, nutí některé lidi přemýšlet, zda se neděje nová pandemie, internetový lektor John Campbell, Ph.D. řekl v nedávném videu na YouTube.

„Zdá se, že stručná odpověď je ne,“ řekla Campbellová, bývalá zdravotní sestra a učitelka na pohotovosti. Průzkum dostupných informací však ukazuje, že se „dějí podivné věci, které nedávají tak docela smysl“.

Campbell citoval otázky týkající se toho, co způsobuje nárůst respiračních infekcí a zda jsou příznaky typické.

Čínské centrum pro kontrolu nemocí a Světová zdravotnická organizace (WHO) oznámily nárůst respiračních infekcí u dětí v severní Číně. Čína oznámila, že v říjnu a listopadu bylo do nemocnice přijato 3500 dětí. Pediatrické oddělení Pekingské nemocnice přátelství 11. listopadu sdělilo Rádiu Svobodná Asie, že oddělení denně vyřizuje asi 1000 hovorů s žádostí o urgentní léčbu.

Campbell řekl, že jasně existují shluky zápalů plic, které potřebují vysvětlení.

Vzhledem k tomu, jak dlouho a intenzivně byla Čína během pandemie COVID-19 uzamčena , se očekává určitý počet rebound respiračních infekcí u dětí, které, protože byly během uzamčení izolovány a nebyly vystaveny typickému počtu patogenů, zažívají „imunitu komunity“. dluh.“

 

To vedlo čínské úřady a WHO k závěru, že respirační onemocnění jsou normální.

Ale podle Campbella je tento nárůst neobvyklý, včetně toho, že Čína poprvé hlásí přítomnost Mycoplasma pneumoniae . Mykoplazma je neobvyklá forma jednoduchých, malých bakterií, které mohou u některých dětí a dospělých způsobit atypický zápal plic.

Místní zprávy naznačují, že tento typ zápalu plic se projevuje jako zánět v plicích a vysoká horečka, ale bez kašle. Nedostatek kašle je v rozporu se zápalem plic nebo mykoplazmatickou infekcí, řekl Campbell.

Pneumonie se běžně vyskytuje pouze u 5-10 % lidí s myoplazmatickou infekcí, ale nadbytek pneumonie, který se vyskytuje, naznačuje, že ji způsobuje infekce ve vyšší míře nebo že myoplazmatická bakteriální infekce je neuvěřitelně častá, dodal.

WHO si od čínských zdravotnických úřadů vyžádala laboratorní výsledky a související údaje.

„Jedna věc, která mě zde opravdu znepokojovala, byla, že Světová zdravotnická organizace řekla, že to udělali v souladu s podmínkami Mezinárodních zdravotnických předpisů (IHR), o kterých samozřejmě víme, že se snaží upravit, aby byly skutečně ještě silnější. “ řekl Campbell.

Dodal, že Čína na 100 % dodržuje IHR a že ať už Čína řekla cokoli, kdo „prostě zdá, že to vyvrátil“.

Čína uvedla, že nárůst hospitalizací je způsoben známými patogeny , což by byly věci jako adenovirus chřipky a chřipka, ale čínští zdravotníci přidali také mykoplazmatickou pneumonii.

Ale řekl, Messenger oznámil , že „čínské lékařské statistiky zůstávají hluboce nespolehlivé.“ Například Čína udržuje celkový počet úmrtí na COVID-19 na celostátní úrovni 120 000, ale nezávislé odhady říkají, že se blíží 2 milionům na COVID-19 nebo související omezení.

Je znepokojivé, že WHO jednoduše opakuje vše, co čínské zdravotnické úřady, řekl Campbell. „Měli bychom od Světové zdravotnické organizace očekávat více výslechů a přísnosti?“

Čínští úředníci také připisovali některé z nárůstů infekcí zvýšenému dohledu, protože od poloviny října provádějí zvýšený dohled a testování.

I když to může trochu přispět, řekl Campbell, nárůst je velký. Ve Spojeném království a USA došlo také k nárůstu respiračních virů a chřipky

Mykoplazma sice postihuje plíce, řekl, ale obvykle způsobuje chodící zápal plic, formu zápalu plic, která obvykle reaguje na antibiotika a nevyžaduje hospitalizaci.

 

„Teď bude další pandemie?“ Zeptal se. „Myslím, že odpověď na to je ne.“

U mykoplazmat je podle něj běžné pomalé šíření v domácnostech a je to typické onemocnění mladých lidí. Vyskytuje se v ohniscích, řekl, ale není nijak zvlášť sezónní.

Existuje určitý nesoulad se sezónností a očekávají se ohniska, ačkoli se zdá, že toto ohnisko je větší, než se obvykle očekává.

Bakteriální zápal plic se často může objevit po virové infekci, řekl, takže je třeba si položit jednu otázku: „Existuje zde nějaký běžný virus, který lidi predisponuje k bakteriálním infekcím? Mohl by to být nový virus?“

Řekl, že není k dispozici dostatek údajů, ale lidé jsou obvykle náchylnější k takovým infekcím po viru, takže je to možné, ale neexistují žádné důkazy o nové virové nebo bakteriální infekci.

„Pravděpodobně tu máme co do činění s potenciálně nebezpečnou mikoplazmovou rezistencí vůči antibiotikům,“ řekl Campbell.

Studie z Pekingu ukazují, že bakteriální rezistence vůči myoplazmatické pneumonii v Pekingu je mezi 70-90 %, řekl a mykoplazmatické infekce se obvykle léčí antibiotiky.

Děti, které jsou nemocné, se mohou nakazit kmenem odolným vůči antibiotikům. Pokud by se to rozšířilo globálně, řekl, že hlavním nebezpečím je, že by lidé měli potíže s jeho léčbou.

I kdyby to byla mykoplazma odolná vůči více lékům, řekl, nemění to přenosové charakteristiky nebo patogenitu bakterie. Pokud se to nebude snadno léčit antibiotiky, bude toho kolem víc, což znamená větší potenciál pro další šíření.

„Proč by čínské úřady a Světová zdravotnická organizace nechtěly diskutovat o něčem tak přímočarém, jako je bakteriální rezistence, je těžké vědět, ale v některých úřadech v Číně existuje kultura utajení, takže to vlastně není tak překvapivé.“

„Je to škoda,“ řekl, že ve své tiskové zprávě WHO nehovoří o optimalizaci imunitního systému pomocí výživy, vitamínu D, spánku a cvičení. Místo toho mluví o nošení roušek a izolaci, což, jak řekl, „během pandemie COVID moc nefungovalo, že?“

„Už se nemůžeme plně spoléhat na antibiotika tak, jak jsme kdysi mohli,“ Campbell. „Možná musíme hledat způsoby, jak zlepšit imunitní systém, aby pokud lidé onemocní touto infekcí, bylo pro ně méně vážné.“

 

 

 

 

ZDROJ:https://childrenshealthdefense.org/defender/pneumonia-children-china/

 

Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
1 reply
  1. Katerina Muselikova
    Katerina Muselikova says:

    Navrhuji uvažovat o navrácení se k bakteriofagove terapii,ktera je ovsem prirodniho charakteru, takze ji nelze patentovat a vydelavat na ní

    Odpovědět

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *