Ruská duma schválila zákon o zavedení digitálního CBDC rublu do oběhu jako 3. formy ruské měny! Zákon zakazuje manželské a sdílené účty, které by znesnadnily identifikaci koncového spotřebitele! Digitální rubl rovněž zakazuje půjčky a úroky, protože jde o výrobu peněz bez kontroly ruské centrální banky! Do testovacího provozu se zapojí 13 ruských bank a vytipovaní klienti, kterým bude CDBC rubl nabídnut, si budou muset zaregistrovat digitální identitu u centrální autority!

Již před týdnem a prakticky bez povšimnutí ruské a dokonce i evropské veřejnosti vyšla tisková zpráva [1], že ruská státní duma ve 3. čtení posvětila zavedení digitálního rublu v Rusku do oběhu jako 3. formy ruské měny, tedy vedle hotovosti a bezhotovostních plateb. Rusko se tak stává první zemí v Evropě, která zavádí do plného a ostrého provozu digitální rubl centrální banky a do projektu se v první fázi zapojí 13 ruských bank.

Do konce roku 2024 bude probíhat testování, ale nikoliv někde v laboratořích, ale v ostrém bankovním provozu ve skutečných platebních transakcích. Do první testovací fáze se zapojí vybraní klienti bank, kteří dostanou za účast na testu na digitální CBDC rublový účet určité objemy digitálních rublů, se kterými budou provádět transakce. Stejně tak vybraní obchodníci v celém Rusku dostanou platební terminály pro akceptování plateb pomocí digitálních peněženek v mobilních telefonech občanů.

Ruská centrální banka

Ruský digitální rubl (RDR) je založen na kryptografické technologii Blockchain s centralizovanou správou transakcí, na rozdíl od Bitcoinu a dalších kryptoměn, které mají správu transakcí decentralizovanou. Správcem RDR bude Ruská centrální banka. Ta bude realizovat veškeré transakce a bude mít pod kontrolou všechny Rusy, za co platí, komu platí, co nakupují, kdy a kde nakupují. Tento dohled ale nebude centrální banka vykonávat osobně, ale je k tomu určen a delegován úřad.

Nad platebními operacemi a nad klienty bude dohlížet dozorový orgán Jednotného identifikačního a autentizačního systému (ESIA), který rovněž bude klientům bank vydávat autorizační klíče k jejich RDR digitálním peněženkám [2], aby si mohli otevírat účty a provádět transakce na platformě RDR. Co je zásadní, to je informace o tom, že zákon zakazuje otevírání RDR účtů pro manžele a rovněž sdílené účty, což obvykle využívají firmy a podnikatelé, že přidávají přístup k bankovnímu účtu více osobám ve firmě.

Ruský digitální rubl byl vypuštěn do oběhu a Rusko se tak stává evropským lídrem v zavádění CBDC

Tohle ruský zákon o RDR přímo zakazuje, protože přístup k digitálnímu rublu může mít jenom jedna konkrétní fyzická či právnická osoba. Pokud jde o právnickou osobu, může být zastupována jen jednou fyzickou osobou. Je to kvůli tomu, že Ruská centrální banka požaduje pro používání RDR a pro každou transakci vždy jednu jedinou a dohledatelnou fyzickou osobu, která transakci autorizuje. Pokud by RDR peněženku používalo více lidí, nešlo by už jednoznačně identifikovat, kdo platbu autorizoval.

A proč tohle potřebuje Ruská centrální banka vědět? Co jí je vlastně do toho, jestli z účtu nakupuje basu piv manžel, nebo manželka? Anebo co jí je do toho, jestli ve firmě fakturu jiné firmě proplácí a autorizuje z bankovního účtu sekretářka v kanceláři finančního ředitele, nebo účtařka v účetním oddělení ve firmě, nebo finanční ředitel firmy, nebo majitel firmy? Proč tohle potřebuje Ruská centrální banka vědět? Odpověď je děsivá.

Digitální rubl

Jedná se o Total Control nad ruskou populací podle modelu převzatého z Číny! Stejně to funguje v Číně, kde je čínský digitální juan propojen s čínským sociálním kreditem, se zdravotním pojištěním, s databází řidičských průkazů, s katastrálním úřadem, se sociální pojišťovnou, s finančním úřadem, s bankami a s pojišťovnami. Pokud dostanete pokutu, centrální banka z vaší digitální peněženky automaticky převede peníze policii. Pokud vám klesne sociální skóre vašeho sociálního kreditu, banky vám odmítnou poskytnout úvěr nebo vám dokonce uzavřou účet.

Pokud se dostanete do stavu nemocných, digitální juan vám nedovolí nakoupit ani alkohol, ani jízdenky na vlak, autobus nebo taxík mimo vaše město, protože ve stavu nemocných nemáte právo nikam cestovat, ani nakupovat chlast. Čínský sociální kredit je přitom zastřešen komerční aplikací WeChat, kterou provozuje největší technologický gigant na světě Tencent.

Parametry ruského zákona o RDR jasně dokazují, že ruská centrální banka chce totální kontrolu nad tím, kdo platí digitálním rublem

Rusko se okopírováním digitálního rublu od čínského digitální juanu posouvá do světa George Orwella, přičemž si mnoho lidí všimlo, že tradiční rubl najednou a náhle se propadá [3] a ztrácí na hodnotě k dolaru, přičemž celou dobu centrální banka tvrdila, že rubl je stabilní a západní sankce na rubl nemají dopad. Co se stalo? No přece je to jasné, co se stalo. Ruská centrální banka připravuje půdu na přechod Rusů k pevné a stabilní digitální měně! To je přesně to, co se právě děje! A to samé očekávejte v USA s americkým dolarem, kde pád amerického dolaru se stane záminkou k přechodu na americký digitální dolar, který je již rovněž testován od ledna tohoto roku.

Aplikace WeChat společnosti Tencent zobrazující čínské sociální skóre

Ale pouze v laboratorních podmínkách, mezi vybranými bankami, nikoliv v reálném oběhu na trhu. Digitální rubly a dolary jsou totiž tzv. 3. formami měn. Nemají nic společného s hotovostí, protože digitální měny do hotovosti převést nelze, a nemají nic společného se současnými bezhotovostními platbami z bankovních účtů.

Dnešní bezhotovostní platby jsou totiž plně směnitelné za hotovost a obráceně, hotovost lze transformovat do bezhotovostní podoby. Digitální měny ale stojí úplně mimo. Digitální tokeny vydává centrální banka a rovněž centrální banka autorizuje veškeré transakce s těmito tokeny. Centrální banka může platbu zamítnout, pokud se jí nelíbí, komu chcete platbu zaslat, nebo to, co chcete koupit a zaplatit.

Zákazy připisování úroků a poskytování úvěrů na RDR jsou dalším důkazem, že centrální banka v Rusku chce převzít od komerčních bank plnou kontrolu nad emisemi peněz ve společnosti

Proč zákon v Rusku zakazuje na RDR účty půjčovat peníze a připisovat úrok? Protože dluhy a úroky jsou monetární operací vzniku peněz z ničeho. A tokeny RDR smí vytvářet jen centrální banka. Když někdo vezme půjčku a chce jí splatit, musí někde vzít úroky. Ale kde je vezme? Peníze na úroky v oběhu totiž ještě neexistují. Musí je někdo vytisknout, resp. vydat a emitovat.

A to je proces, který probíhá při tzv. růstu HDP, když komerční banky svými úvěry zvyšují objem peněz v oběhu. Jenže, s tím bude v době CBDC konec. Emise tokenů bude řídit jen centrální banka, která bude autorizovat v budoucnu půjčky komerčních bank. Ty už nebudou emitovat peníze jako dosud formou úvěrů klientům, ale bude to probíhat s přímou účastí centrální banky, která pro komerční banku vyemituje tokeny.

Elvira Nabiullina, šéfka Ruské centrální banky, která stojí za vznikem digitálního rublu

Komerční banky se tak stanou zcela závislými a pod naprostou kontrolou svých centrálních bank. Jedna banka vládne všem! A spolu s tím tak centrální banky, které jsou pod kontrolu Londýnských kanceláří, dostanou pod kontrolu všechny lidi na této planetě. Tedy ne všechny, ale minimálně ty národy, kde v blízké době bude uměle navozen krach tradičních měn, např. navozenou brutální inflací, aby byla nalezena záminka a důvod pro reformu peněz a pro přechod k digitálním měnám centrálních bank. Lidé se nebudou chtít hotovosti a bankovních účtů klasického střihu vzdát.

Rusko je lídrem globálního spiknutí proti lidu a národům? To nevymyslíš!

Ale jakmile přijde kolaps, propad měny, mamutí inflace, ztráta koupěschopnosti, tak v tom okamžiku se objeví řešení a spása v podobě digitální měny řízené centrální bankou. Ta už na všechno dohlédne, aby inflace nebyla, aby praní špinavých peněz nebylo, aby lidé nekupovali, co není správné nebo zdravé, aby nenakupovali tolik nafty a benzínu za týden, aby prostě byl okolo nás lepší svět, prostě Brave New World.

A co je největší chucpe? No přece to, že tento Orwellovský systém Total Control jako první v Evropě do oběhu pouští Putinovo Rusko! To je stejné jako kázat o principech tradiční rodiny a o ochraně rodinného kruhu, a potom přivést do školky genderově přešitého chlapa v roli Drag Queen příšery v sukni lolitky a v latexových kozačkách, aby dětem předčítal/a/i/y/o pohádku O přešité Růžence a sedmi transpaslících.

Pamatujte! Podle ovoce poznáte je! (Vladimir Putin a šéf Ruské federace židovských obcí, Berel Lazar)

To by bylo prostě chucpe a nehorázná drzost. Jenže, když Vladimir Putin mluví o ochraně Ruska a současně nechává centrální banku zavádět Total Control obyvatelstva skrze digitální rubl, přičemž bankéři v Rusku si pochvalují [4], že digitální platby budou v blízké době zavedeny nejen v jedné zemi jako je Rusko, ale dokonce ve skupinách států, tak to neříká nic dobrého o tom, kam Rusko ve skutečnosti Vladimir Putin směřuje. Elvira z Moskevských kanceláří mezitím zavádí v Rusku totální ovládací nástroj bankéřů na celou populaci. Podle ovoce poznáte je! Pamatujte, že politiky musíte hodnotit vždy a jen podle ovoce, ne podle keců, které z nich vylézají! Pokud to ovoce je otrávené pro národ, potom ty kecy měly formu silného oblbováku národa před ne tak zcela dobrovolným polknutím jedu.

-VK-

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *