Rasismus a xenofobie Pospíšila a Lipavského zvaného Lipánka už je za lidskou hranou

27.7.2023

Praha zvažuje zrušení koncertu ruské pěvkyně Nětrebkové: je na UKRAJINSKÉM  seznamu, protože je z Ruska!

Nětrebková loni odsoudila ruský útok na Ukrajinu, proti Putinovi se ale odmítla postavit. Nětrebková má vystoupit v Praze 16. října ve Smetanově síni Obecního domu, který vlastní město. „Budeme hledat cestu, jak ten koncert ukončit,“ sdělil serveru náměstek pražského primátora pro kulturu Jiří Pospíšil (TOP 09). Samozřejmě v tom jede s Pirátem Hřibem z Moravy!

A další – Pirát Lipavský

Vláda dříve jednoznačně rozhodla o tom, že nedovoluje, aby v Česku sportovci reprezentovali Rusko a Bělorusko. Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) to dnes novinářům řekl v souvislosti s blížícím se tenisovým turnajem žen v Praze.

Akce WTA se uskuteční v areálu pražské Sparty ve Stromovce od 31. července do 6. srpna. V hlavní soutěži je přihlášená také Ruska Jevgenija Rodinová a Běloruska Aliaksandra Sasnovičová. Vláda v červnu v reakci na trvající invazi na Ukrajinu schválila zákaz účasti ruských sportovců a týmů v soutěžích a utkáních na českém území. Podle předsedy Národní sportovní agentury Ondřeje Šebka ale rozhodnutí směřuje na sportovce ve chvíli, kdy jsou reprezentanty své země.

A Bělorusko je ve válce? Byli zablokováni sportovci USA, když zabíjeli v Afghanistánu, Iráku, Libyi a dalších zemích?

Uvědomují si dnešní rasisté a xenofobové, že si to nedovolil ani Adolf Hitler, i když následně začaly přibývat koncentrační tábory, do kterých byli židé a zástupci celých národů nahnáni?

Informace o autorovi Z povolených zdrojů
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *