, , , , ,

Putin řekl, že teroristický útok na krymský most byl zaměřen na kritickou infrastrukturu

Putin: Útok na Krymský most byl zaměřen na kritickou civilní infrastrukturu Ruské federace
9. října 2022, 20:31

Útok na krymský most byl namířen proti kritické ruské civilní infrastruktuře. Oznámil to v neděli 9. října ruský prezident Vladimir Putin při pracovní schůzce s šéfem vyšetřovacího výboru Alexandrem Bastrykinem.

Na schůzce bylo konstatováno, že teroristický útok zorganizovaly speciální služby Ukrajiny .

Útok na poloostrově: výjimečný stav na Krymském mostě má pod kontrolou prezident
Dopravní spojení s Krymem se nezastaví

Bastrykin uvedl , že FSB se podařilo identifikovat podezřelé z organizování teroristického útoku na krymském mostě.

 

„Zahájili jsme případ podle druhé části článku 205 „Terorismus“, což potvrzují údaje z počáteční fáze vyšetřování. Bylo vyslechnuto mnoho svědků a očitých svědků, byly zahájeny a z velké části dokončeny speciální znalecké studie – to je explozivní vyšetření, genetické, forenzní,“ řekl.

K incidentu na Krymském mostě, který měl za následek omezení provozu na automobilové a železniční části stavby, došlo 8. října ráno.

Podle informačního střediska Národního protiteroristického výboru byl na automobilové části krymského mostu vyhozen kamion ze strany poloostrova Taman. Poté začalo hořet sedm palivových nádrží železničního vlaku jedoucího ve směru na Krym .

Majitel vozu a jeho řidič jsou identifikováni. Podle předběžných údajů ruského vyšetřovacího výboru zemřeli na následky incidentu tři lidé.

ZDROJ: Izvěstija https://iz.ru/1407692/2022-10-09/putin-zaiavil-o-napravlennosti-terakta-na-krymskom-mostu-na-kriticheski-vazhnuiu-infrastrukturu

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *