Německo omezuje grilování pod hrozbou pokuty 250 000 eur nebo vězení

8.5.2023

O zákazu grilování se již v EU v souvislosti s „bojem proti uhlíku“ hovořilo. Německo se nyní tohoto nápadu chytilo, i když omezení zatím úřady zdůvodňují tím, že grilující nesmí příliš často obtěžovat sousedy.

To ovšem neznamená, že se tím jen netestuje, jak budou na nařízení, které by se časem zřejmě ještě víc zpřísnilo, reagovat občané. Tedy jak dalece budou ochotni nařízení dodržovat, ale i to, do jaké míry budou lidé ochotni práskat své sousedy.

Nebylo by tak nic podivného, kdyby za rok nebo dva podobný zákaz uvalili plošně na celou EU, ale již pod pláštíkem boje proti CO2 a konzumaci masa…

Zatímco v Německu si zločinci všeho druhu – a to především migranti – užívají za levicově extremistické ministryně vnitra Nancy Faeserové svobodu, Němce pro změnu zákon omezuje. To je případ Bavorska, kde se nyní proti „radikálním grilovačům“ tvrdě zasahuje.

Okresní soud v Mnichově rozhodl, že grilování je obecně povoleno pouze čtyřikrát do měsíce, ale nesmí se grilovat dva víkendové dny po sobě. To platí pro všechny, kteří mají bezprostřední sousedy, kteří by se v létě mohli cítit rušeni příliš častým grilováním.

A nebyly by to německé úřady, kdyby nebyly zakázány také alternativy, jako je grilování na elektrickém grilu.

Samozřejmě, stejně jako u Covidu doufají, že obyčejný občan bude ochotně své sousedy udávat, aby nařízení prosadili. Protože: Každému, kdo nový zákon poruší, hrozí pokuta až 250 000 eur. Těm, kteří nebudou ochotni zaplatit, hrozí až šest měsíců vězení.

Zákon – a zejména jeho provádění – se jeví sporný, zejména v prostředí migrantů, kteří jsou v Německu známi svým rozsáhlým a bezohledným grilováním v parcích a podobně.

Dá se předpokládat, že „multikulturní a woke policie“ v jejich případě přimhouří oči…

zdroj

Send us mail

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *