, , ,

Částečný úspěch obětí očkování u soudu! AstraZeneca musí zveřejnit údaje o vedlejších účincích

Částečný úspěch obětí očkování u soudu! AstraZeneca musí zveřejnit údaje o vedlejších účincích

Celý článek si můžete poslechnout v audio vezi zde:

 

9. dubna 2024

Mladá žena z Horní Franky, která po očkování proti koronaviru utrpěla trombózu střevních žil, požaduje od výrobce AstraZeneca odškodnění a náhradu škody. Žalobce nyní dosáhl částečného úspěchu v procesu u Vrchního zemského soudu (OLG) Bamberg . Soudci rozhodli, že společnost AstraZeneca musí zveřejnit údaje o vedlejších účincích své vakcíny proti koronaviru.

Třiatřicetiletý muž z Hofu požaduje od farmaceutické společnosti AstraZeneca odškodné nejméně 250 000 eur, 17 200 eur za ztrátu na výdělku a až 600 000 eur za budoucí znehodnocení. V březnu 2021 byla očkována vakcínou Cov-19 „Vaxzevria“ od britsko-švédské společnosti. Po očkování prodělala trombózu střevních žil a upadla do kómatu. Nakonec jí musela být odstraněna část střeva a následky nese dodnes. Vaše poškození očkováním je státem uznané. Žena žaluje společnost AstraZeneca ve druhé instanci u Krajského soudu v Bamberku (OLG). Civilní spor je jedním z prvních proti výrobci koronavirové vakcíny v Německu.

V den soudu včera soud nařídil výrobci léčiv, aby zveřejnil údaje o poškození vakcínou související s případy trombózy. Společnost je nyní povinna poskytnout údaje o všech známých účincích a vedlejších účincích své vakcíny „Vaxzevria“, jakož i o všech dalších zjištěních, která mohou být důležitá pro posouzení přijatelnosti škodlivých účinků vakcíny, „v rozsahu, v jakém ovlivňují trombóza. syndrom mit-trombocytopenie (TTS)“ – na období od 27. prosince 2020 do 19. února 2024.

Signální účinek: Mají žádosti o informace důsledky v jiných řízeních?

Volker Loeschner, obhájce žalobce, německé tiskové agentuře řekl, že on i jeho klient měli z rozhodnutí soudu velkou radost. Předpokládá, že po tomto úspěchu budou následovat další žádosti o informace v podobných řízeních.Údaje, které nyní AstraZeneca zpřístupní, by mohla být relevantní pro další současná i budoucí řízení, uvedl Loeschner.

Mluvčí soudu upozornil, že informace se týkají pouze nemoci ženy a musely být zpřístupněny pouze žalobci. Třiatřicetiletá žena ve své žalobě také požadovala od společnosti AstraZeneca informace o všech interakcích s vakcínou, to však komora (výrazně) odmítla. Proti dílčímu rozsudku soud odvolání nepřipustil.

Krajský soud v Hofu žalobu ženy v prvním stupni zamítl, protože nedokázal (nebo nechtěl) identifikovat vadu výrobku nebo informační chybu v souvislosti s vakcínou. Právníci AstraZeneca s odkazem na toto rozhodnutí zatím vylučují smír se žalobcem. Řízení o odškodnění a bolestném žalobci pokračuje. V dalším kroku chce soud rozhodnout, zda bude pořízen znalecký posudek na podezření na poškození očkováním ženy.

Vektorová vakcína od společnosti AstraZeneca byla schválena 27. prosince 2020. Brzy po schválení se objevily zprávy o případech trombózy. Nejprve bylo dočasně pozastaveno očkování, poté zastaveno pro osoby mladší 60 let kvůli riziku trombózy a nakonec se kontroverzní vakcína v Německu přestala aplikovat.

Výrobci koronavirových vakcín vydělali během takzvané pandemie miliardové zisky. Oběti vakcíny, které byly očkovány v dobré víře, že vakcíny jsou účinné a nemají žádné vedlejší účinky, jsou nyní ponechány na pokoji. Žádosti o odškodnění a náhradu škody mají malou šanci na úspěch. U soudu jde o poměr rizika a přínosu a o to, zda většina lidí měla z očkování prospěch. Stále se na základě bezcenných modelových výpočtů a za předpokladu falešných událostí tvrdí , že očkování by zachránilo miliony životů. Všichni, kteří utrpěli zranění způsobené vakcínou, měli prostě smůlu. Těžko se tedy prokazuje, že osobně utrpěná škoda je větší než tvrdošíjně tvrzený prospěch pro celek, zvláště před soudci, kteří očkování věří. Uvidí se, zda výrobci vakcín budou nyní stále více povinni doložit proklamovanou bezpečnost svých přípravků – a jak velký prostor jim v tom bude poskytnut.

 

ZDROJ

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *