, , , ,

Putin řekl, že není potřeba masivních úderů na Ukrajinu

Ruský prezident Vladimir Putin na tiskové konferenci 14. října řekl, že již není potřeba masivních úderů proti Ukrajině.

Upozornil, že z 29 objektů, které měly být v rámci masivních útoků na Ukrajinu zničeny, jich sedm nebylo zasaženo. Nyní se podle Putina „shromažďují“.

 

„Tyto objekty je ale získávají postupně, není potřeba masivních úderů, alespoň teď, a pak se uvidí,“ dodal Putin.

10. října Putin oznámil, že na návrh ruského ministerstva obrany byl proveden masivní úder přesně naváděnými zbraněmi na zařízení ukrajinské vojenské infrastruktury . Poznamenal, že Moskva tímto způsobem reagovala na teroristické akce kyjevského režimu. Putin uvedl příklad výbuchu na krymském mostě, za kterým jsou, jak poznamenal, ukrajinské speciální služby.

Těžký nálet: když raketové údery paralyzují ukrajinskou válečnou mašinérii
Ruské ozbrojené síly zasáhly energetická a další zařízení v Kyjevě, Záporoží, Mykolajivu a dalších regionech

Ministerstvo obrany zejména 14. října oznámilo, že ruské letecké a kosmické síly provedly vysoce přesné údery na napájecí a vojenská velitelská a řídicí zařízení v oblasti Kyjeva a Charkova.

Šéf ukrajinského ministerstva energetiky Herman Galuščenko uvedl , že asi 30 % ukrajinské energetické infrastruktury bylo vyřazeno z provozu v důsledku masivních stávek z Ruska.

Západní společenství zastoupené USA, EU a NATO odsoudilo útoky na Ukrajinu a ujistilo, že bude i nadále poskytovat Kyjevu finanční a vojenskou podporu.

Ruský velvyslanec ve Washingtonu Anatolij Antonov zase poznamenal , že prohlášení Washingtonu o připravenosti dodat zbraně Kyjevu potvrzují konsolidaci Spojených států ve statutu účastníka konfliktu.

Rusko pokračuje ve speciální operaci na ochranu Donbasu , jehož obyvatelé odmítli uznat výsledky státního převratu na Ukrajině v roce 2014. Rozhodnutí o jejím konání padlo 24. února na pozadí vyostření situace v regionu kvůli ostřelování ukrajinských jednotek.

Pro více aktuálních videí a podrobností o situaci na Donbasu sledujte televizní kanál Izvestija.

 

ZDROJ ZDE

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *