, , , ,

Putin označuje Rusko za „bezpečné útočiště“ pro ty, kdo chtějí uniknout liberálním hodnotám, a nabízí lidem ze Západu snadný pobyt.

Putin označuje Rusko za „bezpečné útočiště“ pro ty, kdo chtějí uniknout liberálním hodnotám, a nabízí lidem ze Západu snadný pobyt.

Celký článek si můžete poslechnout v audio verzi:

 

22.8.2024

 Cassie B. 

Ruský prezident Vladimir Putin označil svou zemi za „bezpečné útočiště“ pro ty, kteří žijí v západních zemích, kteří již nechtějí být vystaveni „destruktivním neoliberálním myšlenkám“.

Nově podepsaný dekret umožní všem cizincům, kteří chtějí vyměnit západní liberální ideály za ruské morální hodnoty, snadnou cestu k pobytu. Umožňuje jim žádat o dočasný pobyt „mimo kvóty schválené ruskou vládou a bez předložení dokladů potvrzujících jejich znalost ruského jazyka, ruské historie a základních zákonů“, kterým aspirující obyvatelé běžně podléhají.

Putin apelem na ty, kteří sdílejí „tradiční ruské duchovní a morální hodnoty“, hraje hru pro rostoucí počet lidí v nesčetných demokraciích, kteří mají dost liberálního vedení a naříkají, kam to přivedlo jejich zemi. Je to zvláště dobře načasované s ohledem na možnost, že by Kamala Harrisová mohla vyhrát volby v listopadu, čímž by Ameriku nepochybně poslala ještě dále dolů po levicové spirále, která poškodila naši ekonomiku, národní bezpečnost a morálku a snaží se Američany rozdělit a cenzurovat.

Očekává se, že tříměsíční víza pomocí nového zrychleného procesu budou vydána již příští měsíc.

Rusko se už delší dobu snaží přilákat rozčarované západní lidi

Ruské úřady se v posledních měsících a letech snaží přilákat konzervativní obyvatele Západu a snaží se zemi umístit jako místo, kde jsou stále respektovány tradiční hodnoty.

V rámci tohoto úsilí oznámili, že loni za Moskvou vytvořili „ vesnici migrantů “, kde mohou žít konzervativní američtí a kanadští expati. Jeden právník v oblasti migrace tvrdil, že již měl zhruba 200 rodin, které se tam v té době chtěly přestěhovat z „ideologických důvodů“. Dodal, že existují „desítky tisíc“ cizinců bez ruských kořenů, kteří mají zájem se kvůli své ideologii přestěhovat do Ruska.

Právník Timur Beslangurov uvedl: „Důvodem je propaganda radikálních hodnot: Dnes mají 70 pohlaví a kdo ví, co přijde dál.

Dodal, že ruský zákon o migraci to zkomplikoval pro ty, kteří si to přejí udělat; zdá se, že nová vyhláška na to reaguje.

Začátkem tohoto roku Tucker Carlson navštívil Rusko, aby zde udělal rozhovor s Vladimirem Putinem. Když tam byl, chválil několik aspektů ruské společnosti a řekl, že ho „znepokojuje“, jak je Moskva hezčí než americká města.

Putin poukazuje na morální úpadek Západu

Odkazy na morální úpadek Západu se v posledních letech dostaly do několika Putinových projevů. Během svého loňského projevu ke Dni vítězství vyzval „západní globální elity“ za ničení „rodinných a tradičních hodnot, které dělají člověka člověkem“. V roce 2022 nazval Západ „satanským“ a tvrdil, že odmítají „morální normy“ a „tradiční“ hodnoty.

Může také apelovat na západní země  , které jsou znepokojeny přílivem imigrantů a souvisejícím nárůstem kriminality, které jsou svědky. V roce 2019 řekl deníku Financial Times , že považuje za „kardinální chybu“, že Německo zaujalo liberální pohled na imigraci z Blízkého východu.

Prohlásil: „Liberální myšlenka předpokládá, že není třeba nic dělat. Migranti mohou beztrestně zabíjet, drancovat a znásilňovat, protože jejich práva jako migrantů musí být chráněna. Jaká práva to jsou? Každý zločin musí mít svůj trest.“

Dekret také nařizuje ruskému ministerstvu zahraničí, aby do 30 dnů sestavilo seznam zemí, o nichž se Moskva domnívá, že „provádějí destruktivní neoliberální agendu “. Bude zajímavé sledovat, kdo je na seznamu, i když už nějaké dohady máme.

 

Zdroje pro tento článek zahrnují:

 

Tass.com

 

TheMoscowTimes.com

 

ZDROJ:

https://www.naturalnews.com/2024-08-22-putin-designates-russia-safe-haven-escape-liberal-values.html

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.comr
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *