VIDEO: Premiér Fiala předčítal Bibimu prohlášení o české podpoře Izraeli z kusu papíru a Netanyahu na to zíral jako na bizár z Prahy! Na rozdíl od Zelenského ale nebyla Fialova návštěva odmítnuta, což se počítá! A největší hrozbou pro USA už není Rusko, ale něco úplně jiného! Americký kongres si ve středu zvolil do svého čela Trumpova stoupence a začaly se dít věci!

Celý článek si můžete poslechnout v audi verzi zde:

26.10.2023

Český premiér Petr Fiala přiletěl ve středu na státní návštěvu Izraele a bylo to velké, protože Fiala na rozdíl od Volodymyra Zelenského nedostal košem od Benjamina Netanyahua. Před dvěma týdny Tel Aviv odmítl návštěvu ukrajinského prezidenta v Izraeli se slovy, že na to není vhodná doba. Podle pozorovatelů šlo o diplomatické gesto persona-non-grata v souvislosti s informacemi izraelských tejných služeb, že v důsledku korupce v ukrajinské armádě došlo k dodávkám zbraní z Ukrajiny do rukou Hamásu, což potvrzují už i izraelští vojáci přímo z bitevního pole, kde nachází zbraně americké, německé, české, polské a bulharské provenience. Zelenský tak dostal košem a nemohl se na izraelské krizi zviditelnit, což se ale podařilo Petru Fialovi.

Ten se měl s Bibim sejít v Praze 8. října, ale kvůli útoku Hamásu o den dříve byla státní návštěva odložena, takže došlo k rozhodnutí, že se to udělá obráceně a Petr Fiala přiletí do Izraele. Asi to bylo nečekané, protože během setkání Fialy s Bibim došlo k naprosto neuvěřitelné a bizarní situaci. Petr Fiala totiž během uvítání s izraelským premiérem četl jednotlivé anglické věty z papíru, což je v diplomacii absolutní a otřesné faux paix, které shazuje dotyčného na naprosté dno. Netanyahu přivítal Fialu v hale, kde měli na zdi hodiny, přesně ty, o kterých pravidelně hovořím. 🙂

Český premiér s papírem v ruce pozdravil Bibiho u hodin na zdi

Pokud jde o Fialu stojícího u hodin v Bibiho sídle, z papíru se čtou zásadně jen projevy a zdravice, ale ne formální přivítání. V diplomacii se nehledí na kvalitu a akcent výslovnosti jazyka, ale na schopnost elementární neskriptované komunikace. Vzít si do ruky papír během uvítání s premiérem jiné země je projevem naprostého křupanství a projevem absolutně nulového sebevědomí. Fiala by přece měl snad být schopný těch pár anglických vět říct hovorově z paměti, ani ten skřípavý czenglish akcent, který Fiala okopíroval od generál-prezidenta Petra Pavla, by nemusel vadit, ale přiletět na návštěvu za Bibim a pozdravit se s ním pomocí papíru v ruce, to je bizár.

Péťa s Bibim u hodin na zdi

Tohle asi Bibi ještě nezažil, protože jeho výraz a neuvěřitelný pohled na Fialu, jak mu čte pozdravy a podporu Izraeli z papíru, to nepotřebuje komentáře. Faktem však je, že na rozdíl od Zelenského má Fiala dveře do Izraele otevřené, a to i vzhledem k historickým konotacím, kdy Československo po vzniku Izraele v roce 1948 vyzbrojovalo nově vzniklý stát a poskytlo mu vyřazené československé stíhačky Avia S-199, což byly repasované německé stíhačky Messerschmitt Bf 109G vyráběné za okupace ke sklonku války v závodech Letov v Praze v Letňanech, kam byla přenesena výroba z Německa kvůli permanentnímu bombardování Porúří spojeneckými bombardovacími svazy.

Izrael na 1. místě a o Ukrajině ani zmínka, resp. poznámka o “nepokojích”

Hlavní zásluhu na dodávkách stíhaček do Izraele měl tehdejší generální tajemník ÚV KSČ Rudolf Slánský, který byl Židem a později, po ochlazení vztahů mezi Tel Avivem a Moskvou, byl obviněn z podpory sionismu, sionistického hnutí, z vlastizrady a po monstr procesu byl popraven.

Dodávky zbraní a stíhaček Izraeli byly prokuraturou v roce 1952 vnímány jako podpora sionismu usilujícího o světovou vládu a útisk a vykořisťování dělnického hnutí. Izrael na tu podporu z Československa nezapomíná, ale vsadím se, že na středeční bizár v podobě Fialy předčítajícího Bibimu pozdrav z papíru asi Izrael také nezapomene. Jenže ve středu se v souvislosti s Izraelem odehrálo něco mnohem podstatnějšího, a to v USA.

Projev Mikea Johnsona v kongresu

Americký kongres po několika neúspěšných pokusech s několika kandidáty konečně schválil nového předsedu dolní komory. Stal se jím Mike Johnson, který vedl v roce 2020 žalobní tým republikánů v Texasu, kteří se snažili u federálních soudů v USA zvrátit výsledek zmanipulovaných prezidentských voleb. Nyní se Mike Johnson stal předsedou dolní komory Kongresu a Donald Trump mu již pogratuloval [1] ke zvolení.

Johnson vystoupil po svém zvolení s projevem, z něhož jsem vybral pro ukázkové video níže v článku úsek, kde hovořil o prioritách, které v Kongresu podnikne. A podle očekávání začal razit Trumpovskou politiku. Hned zkraje oznámil, že první věc, kterou udělá, bude předložení zákona na podporu Izraele. Tím je vše dané. Nic není důležitějšího než Izrael!

VIDEO: Projev Mikea Johnsona o prioritách amerického kongresu po jeho zvolení

Protože teprve až na dalších místech zmínil potřebu ochrany americké jižní hranice před migrací a před importem syntetických drog do USA, především fentanyluA dalším zásadním prohlášením byl výrok, že největší hrozbou pro národní bezpečnost USA už není Rusko, ani Čína, ale státní dluh a rozpočtový deficit! Johnsnon poté vyřkl ortel a prohlásil, že musí dojít k osekání federálních výdajů a s cílem snížení inflace. V celém projevu, jehož plný záznam najdete zde, nezaznělo ani jednou slovo “Ukrajina” a jediná zmínka se týkala poznámky, že Evropou a Blízkým východem otřásly “nepokoje a násilí“.

Ani slovo o válce na Ukrajině, ale o pouze nepokoje a násilí. Pokud v Kyjevě sledovali projev, musely jim popadat hodiny ze zdí, protože nový předseda dolní komory eliminoval válku na Ukrajině na “nepokoje ve východní Evropě” a tím je to zkrátka dané. Odteď se pojede v americkém kongresu přípravka na Trumpovo znovuzvolení příští rok v listopadu a uvidíme dvě věci: Bezmeznou podporu Izraeli, obrovský odpor proti nelegální migraci do USA a tvrdý postoj kongresu proti Íránu a Číně. Ukrajina vypadne z prioritního seznamu zájmů amerického kongresu. Dojezd sice proběhne, něco ještě možná Ukrajina dostane, ale konec tohoto roku bude i koncem pro veškeré plány Kyjeva na pokračování velkého válčení na americké náklady a peníze.

Trumpizace americké politiky právě začala

Další věc to potvrzuje o to víc, že středeční oznámení skrze zdroje Wall Street Journal, že Izrael odkládá velkou pozemní operaci do Gazy do doby, než se USA na tu válku připraví, došlo svého naplnění, protože jen pár hodin po zvolení Mikea Johnsona do funkce předsedy dolní komory kongresu zahájil Izrael pozemní intervenci do Gazy [2], ale zatím jenom v malém formátu na severu pásma, kde došlo prý ke zničení několika opěrných bodů Hamásu.

A ihned poté se IDF z Gazy stáhla zpět! Podle amerického tisku čeká Izrael s plným rozvinutím invaze na rozmístění amerických protivzdušných systémů v Izraeli, a to nejen okolo pásma Gazy, ale hlavně na severu Izraele, kde se očekává invaze Hizballáhu do Izraele.

Donald Trump a Mike Johnson

Systémy by prý mohly být rozmístěny do konce týdne poté, co byl v kongresu konečně zvolen nový předseda dolní komory, takže kongres může schvalovat rozpočty, posílat peníze, autorizovat výsadky amerických vojsk atd. Trumpizace americké politiky tak začala naplno. Ponese se v duchu změny priorit USA, kdy začne odklon amerických zájmů od Evropy a USA se začnou více orientovat na pomoc Izraeli, a na stavění pozic proti Íránu a Číně. Petr Pavel to před summitem NATO ve Vilniusu letos řekl [3] správně – Ukrajina má čas do konce roku něco vymyslet na bojovém poli, ale potom šmitec. Prostě tato Pavlova předpověď se beze zbytku naplňuje.

Pokud vám článek přinesl podnětné informace a chcete, abychom v publikování článků a videí pokračovali i nadále, neobejdeme se bez Vaší pomoci. Do konce měsíce zbývá 5 dnů a pokud si to můžete dovolit, zvažte prosím jakýkoliv finanční příspěvek pro náš server na darovací stránce zde. Bez Vaší pomoci nemůže náš projekt pokračovat. Moc Vám předem děkujeme za podporu!

-VK-

Šéfredaktor AE News

Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *