, , , ,

Potvrzení konspiračních teorií, když se ukáže, že je pravda, je zábava

Nešířím konspirační teorie, informujem o aktuálních zprávách. Zveřejnil jsem pár nedávných příspěvků , které by na první pohled mohly vypadat že vymýšlím nebo šířím přitažené konspirační teorie . _ _ Pokud si to myslíte, jsem velmi uražen, protože nic takového nedělám!

Zvažte tuto absurdní a nepodloženou pravicovou konspirační teorii o  blokování slunce , o které jsem nikdy neinformoval:

Blokovat slunce? Jak nesmyslné! Představa, že by se naše úřady snažily zablokovat slunce, je zjevně naprosto šílená.

Fact-checker Snopes vysvětluje, proč je tato směšná teorie nepravdivá:

Jak již dříve popsal Snopes, organizace pro kontrolu faktů, toto tvrzení je z velké části založeno na  senzacechtivých zprávách  o rozsahu a schopnostech projektu SCoPEx.

To dává smysl, ne? Až na to… Byl jsem tak překvapen včera, když jsem četl  tuto zprávu , dva roky po odhalení Snopese:

Dobře, tak teď, blokování Slunce je pro vás dobré a už to není šílená pravicová konspirační teorie.

Co dělám a co ne

Nikdy neinformuji o futuristických a spekulativních konspiračních teoriích . Prostě to není můj schtick. Jsem naprosto v pořádku s ostatními lidmi, kteří to dělají. Baví mě číst a přemýšlet o takových futuristických předpovědích jako „pokusí se zablokovat slunce“. Myslím na ně, když investuji své peníze. Také si je pamatuji.

Takové spekulace považuji za zajímavé – a také hodně přemýšlím o budoucnosti – ale  raději nepíšu o spekulativních konspiračních nápadech  online, protože některé z nich se nemusí ukázat jako pravdivé a pak bych se styděl.

To, co hlásím, jsou aktuální zprávy o věcech, které se již staly

Když Dr. Mike Yeadon a další  v roce 2020 a 2021 bili na poplach, že vakcíny Covid zničí plodnost , držel jsem se mimo tuto diskusi. Důvodem bylo, že jejich obavy vypadaly velmi zajímavě a věrohodně, ale byly založeny na předpovědích, které se mohly, ale nemusely naplnit. O takových obviněních jsem neinformoval,  ale pamatoval jsem si je .

Místo toho dělám  zprávy o nejnovějších zprávách  nebo  analyzuji data  představující události, které se již staly. Když  letos v silně proočkovaných zemích klesla plodnost  a  počet úmrtí prudce vzrostl  , jak se předpovídalo, informoval jsem o skutečnostech, které se skutečně staly – to se stalo, aby se potvrdila dřívější teorie, že vakcína Covid může způsobit  vylidnění .

Jsem si vědom toho, že „konspirační teorie“, tedy spekulace o budoucnosti založené na nejistých, ale zajímavých myšlenkách, se často ukážou jako  pravdivé  a někdy i  nepravdivé . Když se ukážou jako pravdivé nebo nepravdivé, píšu o nich přesně. Vytváří zajímavý, poutavý a informativní obsah –  který již není konspirační „teorií“,  ale pouze zprávou o faktech a nejnovějších zprávách.

„Konspirační teorie“ je nepravdivé označení používané k potlačování

Typický člověk obvykle nechce v očích ostatních vypadat jako blázen nebo šílenec. Pokud tedy noviny někomu řeknou, že „blokování slunce“ je konspirační teorie, okamžitě to znepříjemní toto téma běžnému laikovi. Pokud má tento laik náhodou  liberální sklony , nazvat takové teorie „ pravicovými  konspiračními teoriemi“ je činí obzvláště nepřitažlivými. Tisk a ověřovatelé faktů si toho jsou velmi dobře vědomi a záměrně používají takovou terminologii, aby lidem zabránili v tom, aby se na takové věci dívali hlouběji.

Pro každého, kdo má alespoň pět funkčních mozkových buněk, je to absurdní. Jak může být otázka faktů a vědy – zda ​​byl Sars-Cov-2 zkonstruován předtím, než vznikl poblíž čínské biologické laboratoře – „pravicovou konspirační teorií“?

Sars-Cov-2 je buď vytvořen v laboratoři, nebo je přírodního původu a pochází od jeskynních netopýrů, kteří nějakým způsobem vložili  sekvenci patentovanou Modernou  do viru ve své jeskyni a pak letěli 1000 mil do Wu-chanu, aby ji rozšířili v okolí Wuhanská biologická laboratoř. Na pečlivém zvažování obou možností není nic pravicového.

Je zřejmé, že mnoho lidí, kterým se říká, že pouze pravicoví šílenci s asijskou fobií by o této otázce přemýšleli, reagovali nelogicky a odmítali o této možnosti byť jen  uvažovat  – ze strachu, že budou označeni za „pravicové spiklence“. . To je důvod, proč je termín „konspirační teorie“ v médiích tak zneužíván.

Z toho plyne, že pokud vidíte dobře organizovanou kampaň v médiích a ověřující fakta, že „teorie XXX je pravicové spiknutí“ – je vhodný čas vzít to na vědomí, podívat se na to s otevřenou myslí a  zapamatujte si tuto teorii pro budoucnost.

Příklady konspiračních teorií, které se prokázaly jako pravdivé — navrhněte vlastní!

(Níže je s laskavým svolením  El Gato  , které jsem podtrhl.)

Zdroj:https://expose-news.com/2022/10/20/conspiracy-theories-when-they-prove-true-is-fun/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *