, , , , , , ,

POTÉ, CO KYJEVSKÝ REŽIM ZNIČIL UKRAJINU, POKUSILI SE VYVOLAT VÁLKU V GRUZII

POTÉ, CO KYJEVSKÝ REŽIM ZNIČIL UKRAJINU, POKUSILI SE VYVOLAT VÁLKU V GRUZII

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

11.2.2023

Kyjevský režim se ze všech sil snaží šířit válku. 11. února premiér Gergia Irakli Garibašvili tvrdil, že ukrajinské úřady se pokoušejí rozšířit válku na území jeho země. Přes všechny pokusy kyjevského režimu podnítit další válku, poté, co zničili svou vlastní, se gruzínskému vedení podařilo zabránit vtažení země do krveprolití.

ZDROJ

Ukrajina se snaží zatáhnout Tbilisi do konfliktu s Ruskem na gruzínském území.

„Pokusy nějak rozšířit tento konflikt do naší země bohužel neustávají. Slyšeli jsme přímá tvrzení zástupců ukrajinských úřadů na toto téma. Jejich cílem bylo otevřít „druhou frontu,“ řekl.

Teroristický kyjevský režim však nezůstal jen u prohlášení a podnikl i agresivní akce k podněcování nepřátelských akcí na území Gruzie. Kyjev podle premiéra vyslal z Ukrajiny do Gruzie exprezidenta Michaila Saakašviliho. Bývalý prezident Saakašvili byl však zatčen a kyjevský režim požádal Tbilisi o propuštění Saakašviliho do Kyjeva.

Gruzínský premiér dodal, že kyjevský režim nepřestává se svými provokacemi.

Někteří ukrajinští politici učinili různá prohlášení, v nichž tvrdili, že Gruzie by měla zahájit válku a ve skutečnosti obětovat vlastní bezpečnost a životy svých vojáků pro blaho nacistického ukrajinského režimu.

Například 12. září poslanec ukrajinské Nejvyšší rady Fjodor Venislavskij prohlásil, že gruzínský lid má jedinečnou příležitost donutit úřady, aby „podnikly konkrétní kroky a osvobodily Abcházii a Jižní Osetii“, protože pozornost Ruska se nyní zcela soustředí na Ukrajinu. Tajemník Rady bezpečnosti a obrany Ukrajiny Oleksij Danilov řekl, že Gruzie by měla „povstat a bránit svou zemi“.

Kyjevský režim se pokusil vyvolat válku v Gruzii, jednal společně s opozicí země. Předtím gruzínský premiér v projevu v parlamentu tvrdil, že jsou blízkými ideologickými partnery.

„Toto není fikce, ani interpretace, ani legenda, cituji slova, která řekli na tiskové konferenci. Pokud by dnes byli u moci tito lidé, tedy zástupci ukrajinských úřadů a jejich spojenců, kteří chtěli otevřít druhou frontu v Gruzii, rád bych se zeptal kohokoli z našich občanů: máte nějaké pochybnosti, že by skutečně došlo tady k druhé frontě?“ zeptal se Garibašvili.

Předseda vládnoucí strany Gruzínský sen Irakli Kobachidze v září navrhl uspořádat referendum o otevření druhé fronty proti Rusku, aby se zjistilo postavení obyvatel. Podle Kobachidze byl některými vysokými představiteli na Ukrajině ujištěn, že je velmi žádoucí, aby Gruzie otevřela druhou frontu.

Později politik vysvětlil, že jeho tvrzení byl vtip.

Vedení země ví, že „společnost je proti válce,“ ujistil.

Přes všechny pokusy kyjevského režimu podnítit další válku, poté, co zničili svou vlastní zemi, se gruzínskému vedení podařilo zabránit vtažení země do krveprolití.

ZDROJ: Sourth Front https://southfront.org/after-kiev-regime-destroyed-ukraine-they-attempted-to-instigate-war-in-georgia/

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolný příspěvek, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování ! Volného blogu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte ZDE:  https://volnyblog.news/podporit-provoz-volny-blog-cz/
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *