Nejvyšší soud v New Yorku vrátil do práce pracovníky propuštěné kvůli neočkování s náhradou mzdy

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

7.11.2023

Zoey Sky 

Nejvyšší soud státu New York nařídil všem zaměstnancům města New York, kteří byli propuštěni za to, že nebyli očkováni proti Wuhanskému koronaviru (COVID-19), aby jim byl obnoven zpětný plat . Nejvyšší soud státu vydal příkaz koncem minulého měsíce poté, co zjistil, že očkování nebrání osobě „nakazit se nebo přenášet COVID-19“.

New York má jeden nejvyšší soud pro každý okres.

Již dříve v roce 2023 starosta New Yorku Eric Adams oznámil, že jeho administrativa nebude znovu najímat zaměstnance, kteří byli propuštěni kvůli svému očkovacímu stavu. Mezitím bylo počátkem tohoto roku propuštěno nejméně 1 700 neočkovaných zaměstnanců v New Yorku poté, co město přijalo očkovací mandát za bývalého starosty Billa de Blasia. Mnoho pracovníků, kteří přišli o práci, byli hasiči a policisté.

Andrew Ansbro, prezident Hasičského sboru města New York (FDNY)-Uniformed Firefighters Association (UFA), a poručík James McCarthy, prezident FDNY-Uniformed Fire Officers Association (UFOA), odsoudili Adamse poté, co posledně jmenovaný povolil výjimka z očkovacího mandátu pro sportovce a umělce, když byli hasiči stále propouštěni kvůli jejich očkovacímu stavu .

Ansbro a McCarthy tehdy město vyzvali, aby výjimku rozšířilo na všechny Newyorčany.

„Podporujeme zrušení mandátu pro sportovce a umělce, kteří pracují v New Yorku. [Ale] myslíme si, že lidem, kteří pracují pro New York City, by se mandát měl také přemístit za ně,“ řekl McCarthy.

Ansbro také řekl, že pokud se chystáte „odebrat mandát očkovací látky pro určité lidi ve městě“, je spravedlivé „zrušit jej pro všechny ve městě“. Ansbro poznamenal, že sledování vědy odhaluje, že v tuto chvíli žádné nebezpečí nehrozí a že „vyřadit stovky hasičů, policistů a dalších pohotovostních pracovníků z práce není v nejlepším zájmu města“.

10 učitelů z New Yorku se vrátilo zpět do funkce poté, co byli propuštěni za odmítnutí vakcín

V září newyorský soudce také oznámil, že 10 zaměstnanců propuštěných ministerstvem školství města New York  za odmítnutí vakcíny proti COVID-19 musí být obnoveno s doplatkem .

Rozhodnutí je velkým vítězstvím pro odpůrce mandátu vakcíny, protože soudce Nejvyššího soudu státu Ralph J. Porzio řekl, že odmítnutí náboženského ubytování ze strany New Yorku některým zaměstnancům bylo „protizákonné, svévolné a svévolné“.

Případ se týkal ředitelů škol, učitelů a dalších pedagogů, kteří podali žalobu poté, co představitelé města odmítli jejich žádosti o náboženskou výjimku z mandátu vakcíny proti koronaviru .

Porzio ve 22stránkovém stanovisku uvedl, že soud nevidí „žádný racionální základ pro to, aby neočkovaní třídní učitelé mohli být zařazeni mezi přijatou populaci primárně neočkovaných studentů“.

Porzio dodal, že rozhodnutí „souhrnně odepřít třídní učitele mezi předkladateli petice na základě nepřiměřených těžkostí, bez jakýchkoli dalších důkazů o individualizované analýze, je svévolné, vrtošivé a nerozumné“. Dodal také, že třídní učitelé mezi předkladateli panelových peticí mají „nárok na náboženskou výjimku z očkovacího mandátu“.

Mandát newyorské vakcíny pro všechny pracovníky DOE byl v platnosti od 1. října 2021 do 10. února 2023. V té době přišly o práci tisíce učitelů a dalších pracovníků ve vzdělávání v rámci politiky pro odmítnutí splnit tento mandát.

Sujata Gibsonová, hlavní právní zástupkyně žalobců, uvedla, že historické vítězství bylo „přelomovým okamžikem ve dvouletém boji učitelů za úlevu“. Gibson dodal, že rozhodnutí soudu poskytlo úlevu deseti učitelům a pomohlo vytvořit zásadní „precedent pro všechny ostatní učitele, kterým bylo odepřeno náboženské přizpůsobení“.

Porziovo rozhodnutí ve prospěch propuštěných pedagogů se nevztahovalo na předkladatele, kteří původně nežádali o náboženské ubytování v rámci očkovacího mandátu NYC, který federální soud v roce 2021 zrušil jako protiústavní.

Podle Gibsona Soud souhlasil s tím, že zaměstnanci nebyli povinni předkládat žádosti prostřednictvím předchozího nezákonného procesu, ale přesto „odmítl poskytnout úlevu těmto žalobcům, protože existovaly sporné skutkové otázky, zda tito žalobci podali žádosti v rámci nového procesu“.

Zatímco rozhodnutí soudce nebylo vše, co chtěli, Gibson uznal, že šlo o „precedentní vítězství“.

Michael Kane, newyorský učitel, který přišel o práci poté, co odmítl vakcínu proti COVID-19, řekl, že rozsudek je „hořkosladký“, protože i když jde o důležitý krok správným směrem, spravedlnost pouze pro 10 z nich neřeší „… nespravedlnost, kterou trpěli pracovníci NYC v důsledku tohoto nezákonného mandátu.“

Přečtěte si další články o nespravedlivých očkovacích mandátech na MedicalTyranny.com .

Podívejte se na video níže, jak  Food and Drug Administration  schvaluje novou vakcínu Novavax COVID-19 i bez nezbytných klinických zkoušek.

Toto video pochází z  kanálu NewsClips na Brighteon.com .

Další související příběhy:

Soud zablokoval Bidenův mandát k popichování covidem pro pracovníky americké vlády .

Žaloba tvrdí, že Disney sloužil jako „státní aktér“ při implementaci mandátu pro očkování proti COVID .

3 700 zaměstnanců kasina v Detroitu zahájilo stávku za lepší platy a lepší pracovní podmínky .

Mezi zdroje patří:

FoxNews.com 1

FoxNews.com 2

Brighteon.com

Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *