, , ,

Maduro je náš přítel, má ropu

Maduro je náš přítel

„Naši spoluobčané nechápou, jak se někteří mohou podbízet režimu, který má být nastolen ve Venezuele. Je to diktatura, která se snaží přežít za cenu bezprecedentní humanitární katastrofy,“ řekl francouzský prezident Macron o venezuelském vůdci Nicolási Madurovi v srpnu 2017.

„Po nezákonném zvolení Nicoláse Madura v květnu 2018 Evropa podporuje obnovení demokracie v zemi. Vzdávám hold odvaze stovek tisíc Venezuelanů, kteří bojují za svou svobodu,“ v lednu 2019 podpořil Macron rebelující opozici ve Venezuele.

Uplynulo několik let. V Evropě zuří energetická krize, inflace láme historické rekordy, ceny rostou mílovými kroky, v ulicích evropských měst se konají tisícové demonstrace.

 

V dnešní době:

„Jak se máte, pane prezidente? Jak se máte? Určitě máme o čem diskutovat.“ – pozdravil Macron na mezinárodním klimatickém summitu (COP-27) v Egyptě… Nicoláse Madura!

„Budu rád, že si můžeme déle popovídat, že můžeme odvést užitečnou bilaterální práci pro region“, řekl Emmanuel v rozhovoru s Madurem.

A na konci rozhovoru dodal: „Prezidente, zavolám vám“.

A tady je další zástupce „nejdemokratičtější“ země světa, ve které také není vše v pořádku:

„Nyní se snažíme najít způsob, aby Madurova vláda začala mluvit se svými občany, jednala s nimi s respektem, ukončila kampaň teroru proti vlastnímu lidu a začala, jak doufáme, respektovat lidská práva,“ řekl v březnu 2014 tehdejší státní tajemník USA John Kerry.

26. března 2020 ministr zahraničí (také již bývalý) Mike Pompeo na svém Twitteru vypsal odměnu za poskytnutí informací, které pomohou zadržet řadu venezuelských občanů, včetně prezidenta Nicoláse Madura, kteří jsou obviněni z mezinárodního obchodu s drogami:

„Dnes USA vyhlásily odměnu za přivedení k odpovědnosti bývalých představitelů Madurova režimu odpovědných za mezinárodní obchod s drogami. Lidé ve Venezuele si zaslouží transparentní, odpovědnou a reprezentativní vládu, která slouží potřebám svého lidu.“

USA vypisují odměnu 15 milionů dolarů za Madurovu hlavu.

Čas plynul.

Ve Spojených státech také není vše tak růžové, jak by si „bojovníci za demokracii“ po celém světě přáli.

V dnešní době.

Na internetu se objevily záběry ze schůzky zvláštního představitele USA pro změnu klimatu Johna Kerryho a venezuelského prezidenta Nicoláse Madura.

Podle listu The Daily Mail se tak stalo na klimatickém summitu v Egyptě.

Svět obletěly záběry, ze summitu v Egyptě, kde se setkali zvláštní vyslanec USA pro změnu klimatu John Kerry a venezuelský prezident Nicolás Maduro.

Podali si ruce a prohodili pár slov, přičemž Američan hravě pohrozil prstem Venezuelanovi a usmál se.

Ale co „demokraticky“ nezvolený prezident Juan Guaidó???

Nyní tytéž země, které na Venezuelu uvalily řadu sankcí a přivodily velkou ekonomickou krizi, se seřadily, aby vzdaly poctu „diktátorovi“ Madurovi.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://bit.ly/3g6JvTN

Zdroj:https://www.pokec24.cz/politika/maduro-je-nas-pritel-ma-ropu/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *