Kanadský premiér za odhalení skandálu 98-letého ukrajinského esesáka, kterému tleskal celý kanadský parlament jako hrdinovi, obvinil Rusko a jeho dezinformace! Justin Trudeau a Volodymyr Zelenský se s Jaroslavem Huňkou setkali osobně při soukromé audienci! Polský ministr školství žádá o prověření možnosti extradice Huňky do Polska! A Wikipedie chce článek o Huňkovi smazat, aby nepoškozoval obraz Ukrajiny!

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

26.9.2023

Kanadský parlament přivítal 22. září nejen Volodymyra Zelenského, ale na slavnostní ceremoniál u příležitosti projevu ukrajinského prezidenta byl pozván i 98-letý ukrajinský Kanaďan Jaroslav Huňka. Do parlamentu ho pozval předseda dolní sněmovny Anthony Rota a celá sněmovna tleskala nejen Zelenskému po jeho proslovu, ale i bývalému členovi 14. granátnické divize SS Galizien Jaroslavu Huňkovi.

Huňka je podle informací historiků od roku 1945 v Polsku stíhán pro páchání genocidy na polském národu za II. sv. války a podle polských médií nebylo jeho trestní stíhání po II. sv. válce nikdy oficiálně zastaveno. Skandál propukl poté, co na potlesk Huňkovi reagovala Ruská akademie věd, konkrétně Historický ústav dějin, který vede Huňku jako nedopadeného válečného zločince. Toho se ihned chytil kanadský premiér Justin Trudeau a spustil svoje.

Nejprve se omluvil členům vyvoleného národa, omluvil se jim za to, že k tomuto skandálu došlo během jejich svátku Yom Kippur, ale ihned poté vyzval k tomu, že se musí všichni sjednotit proti Rusku a ruské propagandě a nesmí se polevit v pomoci Ukrajině. Trudeau bez vysvětlení obvinil Rusy z dezinformací, přičemž nic z toho, co bylo uveřejněno o Huňkovi, dezinformace není. Potvrzuje to i úterní událost v Kanadě.

Předseda dolní komory neunesl tlak na svojí osobu za to, že pozval do parlamentu esesáka z Ukrajiny a v úterý večer Anthony Rota rezignoval [1] na svoji funkci předsedy dolní komory. Trudeau a Zelenský se po provalení skandálu snažili celé pondělí argumentovat, že Huňkovi jenom tleskali, ale nesetkali se s ním, ale to se ukázalo také jako bohapustá lež.

VIDEO: Kanadská televize označila Huňku za hrdinu, který za II. sv. války bojoval proti Rusům
Celé to provalila Huňkova vnučka Theresa, která na Facebook umístila fotografii ze salónku v parlamentu s poznámkou, že její děda čeká v recepční hale na příchod Trudeaua a Zelenského. Na fotografii je její děda, jak čeká na oba státníky v kolečkovém křesle. Ukrajinský prezident a kanadský premiér se tak osobně setkali s ukrajinským esesákem, který po válce uprchl do Kanady a polská rozvědka po něm po válce usilovně pátrala.

Kanadští politici tak moc chtěli uctít kromě Zelenského i někoho dalšího z Ukrajiny a nenapadlo je nic jiného, než pozvat uprchlého esesáka, který po válce utekl spravedlnosti a vyhnul se Norimberskému tribunálu. Ty vole, to nevymyslíš! A Trudeau z toho odhalení ještě obviňuje Rusy a nazývá to dezinformacemi. Jenže, poslanci kanadského parlamentu nebyli jediní, kteří tleskali esesákovi.

Kanadská televize CBC totiž z parlamentu přenášela přímý přenos a redaktorka komentovala aplaus Huňkovi slovy, že jde o hrdinu, který za II. sv. války bojoval proti Rusům. Přitom logicky i tomu největšímu hlupákovi, který propadal z dějepisu, přece musí být jasné, že proti Rusům za II. sv. války bojovali jenom Němci a jejich spojenci, případně kolaboranti.

A z řad Ukrajinců proti Rusům bojovala jen Ukrajinská povstalecká armáda (UPA) zformovaná z řad velitelů útvarů OUN Stěpana Bandery. A všichni vědí, že tito Ukrajinci byli začleněni do jediné ukrajinské divize SS nazvané 1. Haličská granátnická divize SS, zkráceně známá jen pod německým názvem SS-Galizien. Úkolem této divize bylo vybíhat ze zákopů a lepit na ruské tanky protitankové granáty.

Zelenský a Trudeau mávali esesákovi na pozdrav a polský ministr školství chce Huňku prověřit a případně vydat z Kanady k soudu v Polsku

Velení SS nebylo s výsledky divize spokojeno a byla převelena k zajišťování ústupových cest pro německou armádu, ničení mostů a vypalování vesnic během ústupů. Během těchto likvidací vesnic bylo vyvražďováno i místní obyvatelstvo, především Poláci, ale dokonce i Slováci. A najednou v roce 2023 poslanci v Kanadě tleskají esesákovi a nikomu to přitom nepřijde divné, jak mohl nějaký 98-letý Ukrajinec za II. sv. války bojovat proti Rusům jinak než právě na straně nacistů. Chápete?

Zelenský a Trudeau mávají Jaroslavu Huňkovi spolu s poslanci kanadského parlamentu

Nedošlo to ani redakci CBC, která přenášela a komentovala přenos, a nepřišlo to nelogické ani poslancům v parlamentu, ani Trudeaovi, ani židovskému prezidentu Ukrajiny Zelenskému! Fotografové a kamery zachytily, jak oba politici tleskají Huňkovi, který povstal ze sedadla a pokynul jim. Žid tleská esesákovi! To je chucpe, které nevymyslíš! To musíš zažít v kanadském parlamentu!

V Polsku je z toho skandál umocněný na druhou. Poláci zuří, polské orgány jsou v pohotovosti a ministr školství Przemysław Czarnek již na Twitteru uveřejnil oficiální dopis adresovaný Ústavu paměti národa, aby prověřil, jestli je Huňka podezřelý ze zločinů proti Polákům a Židům. A pokud ano, aby zahájil proces žádosti Kanadě o vydání Huňky k soudu do Polska, kde je Huňka podle všeho stále stíhaný z páchání genocidy proti polskému národu za II. sv. války. Pod polským originálem máte český překlad dokumentu.

Prezident Dr. Karol Nawrocki
Ústav národní paměti
Komise pro stíhání zločinů proti polskému národu

Ulice Janusze Kurtyki 1

02-676 Varšava

Vážený pane prezidente

v návaznosti na projev ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v kanadském parlamentu dne 22. září 2023 předseda Dolní sněmovny Anthony Rota vyznamenal 98-letého Jaroslava Huňku, který za druhé světové války sloužil v řadách 14. granátnické divize SS. Představil ho jako ukrajinsko-kanadského veterána druhé světové války, který bojoval za ukrajinskou nezávislost proti Rusům. Nazval ho “ukrajinským hrdinou, kanadským hrdinou, kterému děkujeme za jeho službu“. Shromáždění 98-letému veteránovi tleskali vestoje. Mezi přítomnými v sále měl být i kanadský premiér Justin Trudeau.

Chtěl bych požádat pana prezidenta, aby v dokumentech urychleně prošetřil, zda je Jaroslaw Huňka hledán pro zločiny proti polskému národu a proti Polákům židovského původu. Náznaky takových zločinů jsou důvodem k žádosti o jeho vydání z Kanady.

S pozdravem,

Przemysław Czarnek, ministr

/- digitálně podepsáno-/

Až takto daleko došla v západním světě bezbřehá rusofobie. Ve snaze ocenit kohokoliv, kdo jakkoliv a vlastně teď už i kdykoliv v minulosti, a tedy i pro kohokoliv a za cokoliv bojoval proti Rusům, jsme se dočkali vyznamenávání a aplaudování esesákům, kteří vyvražďovali pro III. Říši celé etnické populace národů Evropy. Není se čemu divit.

Na Ukrajině jsou v řadách ukrajinské armády neonacisté z Azovu, obyčejní Ukrajinci na frontě také nejsou bez viny, malují si na tanky a auta trámové kříže Wehrmachtu, a když si toho někdo všimne, tak malují jenom obyčejné kříže, aby nepřipomínaly Balkenkreuz kříže Wehrmachtu. Prostě dnes je již dovoleno blahořečit nejen nacisty, ale už i esesáky. A poslancům v Kanadě jsou představeni jako bojovníci proti Rusku za II. světové války.

Vnučka: Děda čeká na setkání se Zelenským a Trudeauem

A nikomu z těch poslanců to ani na sekundu nepřijde divné, jak mohl někdo za II. sv. války bojovat proti Rusům, ale současně být na dobré straně, tedy na straně spojenců. Kdokoliv bojoval proti Rudé armádě, byl i nepřítelem USA, Velké Británie a Francie. Tohle ale musí přece kanadští poslanci vědět. Žádný Ukrajinec nemohl za II. sv. války bojovat proti Rudé armádě, aniž by nebyl Němec, spojenec Němců anebo kolaborant s Němci. To je prostě logika věci.

Jaroslav Huňka za mlada v uniformě SS a jeho gesto v kanadském parlamentu mluví za vše. Ani on tomu nemohl uvěřit, že mu tleskají

Kanada se ten skandál snaží zamaskovat tím, že teď skončil předseda dolní komory ve své funkci, který Huňku pozval. Jenže to nevysvětluje tu servilitu s aplausem k Huňkovi na jedné straně, a tupost poslanců i Trudeaua a Zelenského na straně druhé. A nakonec se Zelenský a Trudeau s esesákem dokonce sejdou osobně v recepčním salónku, když to na Facebooku práskne jeho vnučka.

Vnučka Huňky: “Děda čeká v recepčním sále na Trudeaua a Zelenského”

Podle mého názoru jde o testovací balón, který prasknul kvůli Rusům. Ono by to prasklo tak jako tak, ale jsem přesvědčen, že všichni věděli, kdo je Huňka zač. Ale čekalo se, jestli se ozve řev a křik od židovských obcí. A to se ozval. Zejména od těch z Ruska, paradoxně. Tentokrát ten balón praskl, ale obávám se, že ten proces se bude opakovat.

A bude se opakovat tak dlouho, až veřejnost bude akceptovat aplaudování esesákům, čímž bude ukončen proces revizionismu a nacismus bude plně po II. sv. válce na kolektivním západě rehabilitován. Ta hlasování v OSN o odsouzení podpory a omlouvání fašismu a nacismu, která se pravidelně v OSN vrací každý rok, jasně ukazují, že západní země kolektivně hlasují proti těmto rezolucím.

Každoroční hlasování v OSN o odsouzení projevů nacismu dává tušit, kdo kde stojí, pokud jde o rehabilitaci nacistů

Zástupci v OSN to omlouvají tím, že kdyby hlasovali pro, byla by to podpora Rusku, protože Rusko je společně s několika dalšími zeměmi pravidelným předkladatelem těchto rezolucí. A tím je to dané. Už ani v OSN nechtějí západní země velebení a omlouvání nacismu odsuzovat. Jak by mohly? Vždyť celá EU se nacifikuje a fašizuje, umlčují se nepohodlné názory, pálí se nepohodlné (ruskojazyčné) knihy, odstraňují se pomníky ruských osvoboditelů a dokonce i ruských umělců.

Přejmenovávají se ulice po ruských hudebních skladatelích a literátech na jiné názvy, dokonce se typicky ruská jídla přejmenovávají a přelepují na ukrajinská, už žádná ruská zmrzlina, ale ukrajinská. A žádné ruské vejce, jenom ukrajinské. Tohle je prostě jenom proces revizionismu výsledků II. sv. války a brutální proces rehabilitace nacismu.

Hlasování v OSN o odsouzení glorifikace nacismu. Porovnání hlasování ze 16. 12. 2021 a 11. 4. 2022 po ruské invazi na Ukrajinu

A absolutní shnilou třešničkou na závěr je reakce Wikipedie. Ta totiž chce smazat článek [2] o Jaroslavu Huňkovi, že prý poškozuje obraz Ukrajiny a článek probírá životopis o žijící osobě, což se prý na Wikipedii nesmí. Jenže to platí jen pro osoby, které nejsou politicky či mediálně činné, kde převažuje naopak veřejný zájem. Administrace Wikipedie ale zahájila proces řízení o odstranění článku.

Takže článek byl pro jistotu už zálohován [3] do archivní služby, protože je prakticky jisté, že článek na Wiki bude demokraticky a politicky korektně smazán, protože kazí obraz nejen Ukrajiny, ale především vykresluje debilitu a idiocii všech kanadských poslanců, premiéra Trudeaua, i samotného židovského prezidenta Zelenského. A tím je to dané! Pokud se vám článek líbí a chcete, abychom v publikování článků a videí pokračovali i nadále, neobejdeme se bez Vaší pomoci. Do konce měsíce zbývá pár dní a pokud si to můžete dovolit, zvažte prosím jakýkoliv finanční příspěvek pro náš server na darovací stránce zde. Bez Vaší pomoci nemůže náš projekt pokračovat. Moc Vám předem děkujeme za podporu!

-VK-

Šéfredaktor AE News

Print Friendly, PDF & Email
Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com

Click here to add your own text

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *