, , , ,

Italská vláda hodlá zakázat cenzuru, kterou prosazuje EU

italská vláda

Italská vláda hodlá zakázat cenzuru, kterou prosazuje EU

celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

21.1.2023

EU osobou Jourové již roky vyhrožuje všem sociálním platformám drakonickými pokutami v případě, že nebudou dostatečně cenzurovat. A po celé roky jednotlivé státy skutečně angažují různé cenzory a zavádí zákony či úřady, které mají na starosti cenzuru.

Například naše vlády již od doby Chovance, který za Sobotkovy vlády zavedl tzv. „ministerstvo pravdy“ – CTHH, podporují a utužují cenzuru. Po Sobotkově vládě v tom pokračovala i Babišova, která v roce 2018 zavedla tzv. „zákon o předsudečné nenávisti“ a v té době se také za různé výroky na internetu začalo trestně stíhat.

Fialova vláda cenzuru ještě posílila založením tzv. KRIT a pozastavením mnoha nepohodlných webů. Po celé ty roky se také využívá různých pofiderních bezpáteřních existencí typu tzv. „elfů“, kteří fungují jako řadoví práskači.

V jiných zemích je samozřejmě situace velmi obdobná a centrálně se má vše ještě výrazně zhoršit. Jak známo, tak každý totalitní režim potřebuje nástroj, jak potlačit opoziční hlasy. A nyní je vskutku bouřlivá doba, co kdyby se náhodou většina lidí „probudila?“

Probuzení tedy například u nás rozhodně nehrozí, ale jsou i země, kde jsou lidé přece jen k procitnutí mnohem blíž. A proto je nutné tomu právě třeba cenzurou opozičních hlasů – či naopak podporou prorežimních médií – zabránit.

Nicméně v rámci EU je tím, kdo diktuje cenzurní opatření, zejména EU. Jednotlivé země by pak měly podle instrukcí cenzuru aplikovat.

Ovšem proti krokům Jourové – tedy EU – jde nyní italská vláda. Konečně tak můžeme vidět něco pozitivního poté, co Meloniová zrazuje svoje voliče v jiných oblastech, například tím, že za doby její vlády země vykazuje rekordní invazi z Afriky.

Meloniová se tedy hodlá postavit nařízení, které vydala Jourová a jde zcela proti němu. Podle nového návrhu zákona by měla být naopak potrestána taková platforma, která bude italské občany cenzurovat…

Pokuta 500 tisíc eur pro digitální platformy a  sociální sítě, které jsou zodpovědné za diskriminační nebo škodlivé chování a nerovné zacházení a  porušování svobodného projevu myšlení.

To má být stanoveno zákonem podaným Fratelli d’Italia v Poslanecké sněmovně 11. ledna.  Cílem zákona je zaručit transparentnost a rovné zacházení při správě a šíření informací a zpráv sociálního a politického významu na stránkách a sociálních sítích.

Platformy musí obnovit již zcenzurované zprávy – a to až 10 let staré, pokud si o to uživatel požádá – a to s výjimkou určitých krajních případů (výzvy k vraždě, k vážnému a velmi těžkému ublížení na zdraví, trestné činy proti nezletilým a materiály mafie).

Uvidíme, jak se Italům podaří zákon, který jde zcela proti tomu co prosazuje Jourová, prosadit. Jisté totiž je, že Brusel se proti zákonu dřív či později začne vymezovat a může dojít až k vydírání…

ZDROJ: Necenzurovaná Pravda, Slovanka https://necenzurovanapravda.cz/2023/01/italska-vlada-hodla-zakazat-cenzuru-kterou-prosazuje-eu/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *