, , , , , , ,

Itálie ukončí zákaz zaměstnávání neočkovaných zdravotnických pracovníků

itálie, zaměstnání neočkovaných zdravotníků

28. října 2022

Itálie ukončí zákaz zamestnávání neočkovaných zdravotnických pracovníků proti Covidu

Žena dostane dávku vakcíny proti koronavirové nemoci (COVID-19) v den kdy Itálie zavádí přísnější pravidla pro neočkované. V očkovacím centru Červeného kříže u hlavního nádraží Termini v Římě, Itálie, 10. ledna 2022 REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Milán 28. října (Reuters) – Italští lékaři a zdravotní sestry vyhození z práce, protože nejsou očkováni proti Covid-19. Budou brzy znovu přijati, řekl v pátek nový ministr zdravotnictví Orazio Schillaci.

Tento krok je motivován znepokojivým nedostatkem zdravotnického personálu spolu s klesajícími případy onemocnění Covid-19. Nová vláda také zruší pokuty udělované všem lidem nad 50 let, kteří se nenechali očkovat,  dodal.

„Dokončuje se opatření, které umožní opětovné začlenění do služebního poměru zdravotnických pracovníků,u nichž se vede řízení o přerušení výkonu práce, za nedodržení povinného očkování, před uplynutím doby pozastavení. Uvedl v prohlášení zveřejněném na webu ministerstva.

Itálie byla podle údajů Světové zdravotnické organizace jednou z nejvíce zasažených pandemií, s téměř 179 000 úmrtími.

Vláda bývalého premiéra Maria Draghiho zavedla povinné očkování pro učitele a zdravotnické pracovníky v roce 2021 a letos v lednu jej rozšířila na všechny starší 50 let .

Odmítnutí mělo za následek pozastavení práce bez platu pro veřejné zaměstnance. Zatím co osoby starší 50 let čelily pokutě ve výši 100 eur (99,5 USD).

V prohlášení dodal, že ministr považuje postupný návrat k normálu za vhodný. A zastavil by každodenní zveřejňování údajů o šíření epidemie, hospitalizacích a úmrtích. Informace budou nyní zveřejňovány každý týden.

Zdroj:https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/italy-end-ban-health-workers-not-vaccinated-against-covid-2022-10-28/?fbclid=IwAR25er5TXQA5KzywpZ0enwu1-qVJD28s5OH2WAjzgcbtDVtYEqRuz-VMraY

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *