, , , ,

EXKLUZIVNĚ: „Tohle je hraní si s ohněm – mohlo by to vyvolat pandemii vytvořenou v laboratoři“:

 Odborníci kritizují bostonskou laboratoř, kde vědci vytvořili nový smrtící kmen Covid s 80% úmrtností

  • Výzkumníci přidali spike protein Omicron k původnímu kmeni Wuhan Covid
  • Omicronův hrot je vysoce mutovaný, což z něj dělá nejinfekčnější variantu vůbec
  • Osm z 10 myší infikovaných kmenem vytvořeným v laboratoři zemřelo v laboratoři Bostonské univerzity

Vědci z Bostonské univerzity byli dnes odsouzeni za „zahrávání si s ohněm“ poté, co se ukázalo, že v laboratoři vytvořili nový smrtící kmen Covid.

DailyMail.com odhalil, že tým vytvořil hybridní virus – kombinující Omicron a původní kmen Wuhan – který ve studii zabil 80 procent myší.

Odhalení odhaluje, jak nebezpečný výzkum manipulace s viry pokračuje i v USA, navzdory obavám, že podobné praktiky mohly pandemii spustit.

Profesor Shmuel Shapira, přední vědec v izraelské vládě, řekl: „To by mělo být zcela zakázáno, je to zahrávání si s ohněm.“

Zisk funkčního výzkumu – když jsou viry účelově manipulovány tak, aby byly infekčnější nebo smrtelnější – se považuje za střed původu Covidu.

Čínská laboratoř nacházející se jen míle od prvního shluku případů provedla podobný výzkum netopýřích koronavirů.

Tato praxe je však v USA od roku 2017 do značné míry omezena.

Dr. Richard Ebright, chemik z Rutgers University v New Brunswick, New Jersey, řekl DailyMail.com , že: „Výzkum je jasným příkladem přínosu funkčního výzkumu.

Dodal: ‚Pokud se máme vyhnout další pandemii vytvořené v laboratoři, je nezbytné, aby byl posílen dohled nad posíleným výzkumem potenciálních pandemických patogenů.‘

V novém výzkumu, který nebyl recenzován, tým výzkumníků z Bostonu a Floridy extrahoval spike protein Omicron – jedinečnou strukturu, která se váže na lidské buňky a napadá je. Byl přítomen vždy, ale postupem času se stále více vyvíjel. Omicron má ve svém spike proteinu desítky mutací, díky kterým je tak infekční. Výzkumníci připojili spike protein Omicron k původnímu divokému kmeni, který se poprvé objevil ve Wu-chanu na začátku pandemie. Vědci sledovali, jak se myším dařilo pod novým hybridním kmenem ve srovnání s původní variantou Omicron

V novém výzkumu, který nebyl recenzován, tým výzkumníků z Bostonu a Floridy extrahoval spike protein Omicron – jedinečnou strukturu, která se váže na lidské buňky a napadá je. Byl přítomen vždy, ale postupem času se stále více vyvíjel. Omicron má ve svém spike proteinu desítky mutací, díky kterým je tak infekční. Výzkumníci připojili spike protein Omicron k původnímu divokému kmeni, který se poprvé objevil ve Wu-chanu na začátku pandemie. Vědci sledovali, jak se myším dařilo pod novým hybridním kmenem ve srovnání s původní variantou Omicron

National Emerging Infectious Diseases Laboratories Bostonské univerzity je jednou z 13 laboratoří úrovně biologické bezpečnosti 4 v USA.

National Emerging Infectious Diseases Laboratories Bostonské univerzity je jednou z 13 laboratoří úrovně biologické bezpečnosti 4 v USA.

V těchto laboratořích lze provádět nejnebezpečnější typ výzkumu zahrnující vysoce infekční viry, jako je Covid a Ebola.

V těchto laboratořích lze provádět nejnebezpečnější typ výzkumu zahrnující vysoce infekční viry, jako je Covid a Ebola.

V laboratořích biologické bezpečnosti 4 výzkumníci provádějí všechny experimenty v „skříni pro biologickou bezpečnost“ v uzavřeném, větraném pracovním prostoru pro manipulaci s materiály kontaminovanými patogeny.

V laboratořích biologické bezpečnosti 4 výzkumníci provádějí všechny experimenty v „skříni biologické bezpečnosti“ – uzavřeném, větraném pracovním prostoru pro manipulaci s materiály kontaminovanými patogeny.

Nosí se celotělové tlakové obleky s přívodem vzduchu a pracovníci se musí před vstupem převléknout a před odchodem se osprchovat

Nosí se celotělové tlakové obleky s přívodem vzduchu a pracovníci se musí před vstupem převléknout a před odchodem se osprchovat

Vědci z National Emerging Infectious Diseases Laboratories Bostonské univerzity zjistili, že 80 procent myší zemřelo na nový člověkem vyrobený kmen Covid, zatímco žádná nezemřela pouze na mírnější variantu Omicron.

Vědci z National Emerging Infectious Diseases Laboratories Bostonské univerzity zjistili, že 80 procent myší zemřelo na nový člověkem vyrobený kmen Covid, zatímco žádná nezemřela pouze na mírnější variantu Omicron.

Dr. Richard Ebright (na obrázku), chemik Rutgers University, řekl, že tento výzkum by mohl vyvolat další pandemii vytvořenou v laboratoři.

Dr. Richard Ebright (vlevo), chemik Rutgers University, řekl, že tento výzkum by mohl vyvolat další pandemii vytvořenou v laboratoři. Profesor Shmuel Shapira (vpravo), přední vědec v izraelské vládě, řekl, že tento typ výzkumu by měl být zakázán, protože si zahrává s ohněm.

V  novém výzkumu  ,  který nebyl recenzován, tým výzkumníků z Bostonu a Floridy extrahoval spike protein Omicron – jedinečnou strukturu, která se váže na lidské buňky a napadá je .

Ve viru byl vždy přítomen, ale postupem času se stále více vyvíjel. Omicron má na svém spike proteinu desítky mutací, díky kterým je tak infekční.

Výzkumníci připojili Omicronův hrot k původnímu divokému kmeni, který se poprvé objevil ve Wu-chanu na začátku pandemie.

Vědci sledovali, jak si myši vedly proti novému hybridnímu kmeni ve srovnání s původní variantou Omicron.

Když však byla podobná skupina hlodavců vystavena standardnímu kmeni Omicron, všichni přežili a zaznamenali pouze „mírné“ příznaky.

V novinách napsali: ‚U… myší, zatímco Omicron způsobuje mírnou, nefatální infekci, Omicron S-přenášející virus způsobuje závažné onemocnění s úmrtností 80 procent.‘

Vědci uvedli, že to signalizuje, že zatímco spike protein je zodpovědný za infekčnost, změny v jiných částech jeho struktury určují jeho termín.

Oficiální trailer k Threading the NEIDL – Inside a BSL-4
Otázka, zda globální epidemie začala přeléváním z volně žijících živočichů prodávaných na trhu, nebo unikla z laboratoře ve Wuhanu pouhých osm mil přes řeku Jang-c'-ťiang, vyvolala zuřivou debatu o tom, jak zabránit další pandemii. Nové studie poukazují na přirozené přelévání na trhu s divokou zvěří Huanan. Pozitivní vzorky výtěrů z podlah, klecí a pultů také sledují virus zpět do stánků v jihozápadním rohu tržnice (vlevo dole), kde se v té době prodávala zvířata s potenciálem ukrývat Covida na maso nebo kožešinu (vpravo dole)

Otázka, zda globální epidemie začala přeléváním z volně žijících živočichů prodávaných na trhu, nebo unikla z laboratoře ve Wuhanu pouhých osm mil přes řeku Jang-c‘-ťiang, vyvolala zuřivou debatu o tom, jak zabránit další pandemii. Nové studie poukazují na přirozené přelévání na trhu s divokou zvěří Huanan. Pozitivní vzorky výtěrů z podlah, klecí a pultů také sledují virus zpět do stánků v jihozápadním rohu tržnice (vlevo dole), kde se v té době prodávala zvířata s potenciálem ukrývat Covida na maso nebo kožešinu (vpravo dole)

Na snímku: Wuhanský virologický institut, kde čínští vědci vymazali zásadní data

Na snímku: Wuhanský virologický institut, kde čínští vědci vymazali zásadní data

Dr Ebright řekl DailyMail.com : ‚Výzkum je jasným příkladem přínosu funkčního výzkumu, který nás znepokojuje, a zvýšeného výzkumu potenciálních pandemických patogenů (ePPP).

„Zvlášť znepokojivé je, že tento nový výzkum ePPP vlády USA – stejně jako předchozí výzkum ePPP vlády USA týkající se chimérických koronavirů souvisejících se SARS ve Wuhanském virologickém institutu, který mohl způsobit pandemii – se nezdá, že by prošel předchozím rizikem a přínosem. revize nařízená podle politik vlády USA.

„Pokud se máme vyhnout další pandemii vyvolané laboratořemi, je nezbytné, aby byl posílen dohled nad výzkumem ePPP.

„Je bezpodmínečně nutné, aby byly dodržovány stávající zásady, které nařizují předchozí hodnocení rizik a přínosů výzkumu ePPP, a je bezpodmínečně nutné, aby úředníci vládních agentur USA, kteří opakovaně vystavovali veřejnosti riziko opakovaným porušováním stávajících zásad, byli pohnáni k odpovědnosti.“

Profesor David Livermore, profesor mikrobiologie na University of East Anglia ve Spojeném království, řekl DailyMail.com : ‚vzhledem k vysoké pravděpodobnosti, že pandemie Covid vznikla z úniku laboratorně manipulovaného koronaviru ve Wu-chanu, se tyto experimenty zdají být hluboce nerozumné.‘

Nic jsme se nenaučili? Po celém světě se buduje 40 nových biochemických laboratoří, které se zabývají nebezpečnými viry

Pandemie koronaviru vyvolala celosvětový nárůst laboratoří, které se zabývají nebezpečnými viry – navzdory obavám, že Covid mohl být výsledkem riskantních experimentů.

Více než 40 zařízení certifikovaných jako úroveň biologické bezpečnosti 3 (BSL-3) nebo BSL-4 bylo postaveno nebo bylo zahájeno od roku 2020 převážně v Asii .

Mnoho zemí věří, že je Covid chytil s plochými nohami, a chtějí se dostat před další zničující epidemii studiem patogenů, které představují hrozbu pro lidi.

Experimenty v těchto laboratořích často zahrnují šťouchání se zvířecími viry, aby se zlepšila léčba a vakcíny, které by mohly být použity při budoucí epidemii.

Existují však rozšířené obavy, že tyto experimenty mohou ve skutečnosti zvýšit riziko pandemie – něco, o čem se někteří odborníci domnívají, že tomu tak bylo v případě Covidu.

Virus se poprvé začal šířit z mokrého trhu ve Wu-chanu, asi osm mil od Wuhanského institutu virologie (WIV), vysoce zabezpečené biolaboratoře, která pracovala s nebezpečnými netopýřími koronaviry.

Tamní vědci pracovali na některých nejbližších příbuzných Covida. Bylo také zjištěno, že vymazali důležité databáze a potlačili nezávislá vyšetřování souvislostí laboratoře s pandemií.

Profesor Paul Hunter, odborník na infekční onemocnění na University of East Anglia v Anglii, řekl DailyMail.com , že má obavy, k čemu budou všechny nové laboratoře sloužit.

„Problém je v tom, k čemu budete [laboratoře] používat,“ řekl tomuto webu. „Pokud jsou pro diagnostické účely, pak je potřebujete.“ Ale nemyslím si, že každá země potřebuje BSL-4.“

Dodal: „Pokud začnou mít dvojí účel pro výzkum, který má útočné vojenské důsledky, je to problém.“

Rusko předložilo své návrhy na 15 laboratoří s maximální bezpečností a Indie usiluje o celkem 18 laboratoří BSL-3 a BSL-4. USA také přidávají ke svým stávajícím 12 další laboratoř biologické bezpečnosti na nejvyšší úrovni. Výzkum zisku funkcí byl v USA z velké části omezen až do roku 2017, kdy National Institutes of Health začal povolovat jeho provádění za použití vládních prostředků.

Dříve byla v letech 2014 až 2017 pozastavena kvůli obavám, že by mohla vést k neúmyslnému vytvoření pandemie.

Výzkum zahrnuje pohrávání si s viry, aby byly smrtelnější nebo nakažlivější – s nadějí, že se dostaneme před budoucí epidemii.

Bostonská univerzita odmítla, že by experimenty byly přínosem, a dodala, že výzkum byl přezkoumán a schválen Institutional Biosafety Committee (IBC) a Boston Public Health Commission.

Mluvčí řekl: „Tento výzkum odráží a posiluje zjištění jiných podobných výzkumů provedených jinými organizacemi.

„V konečném důsledku bude tento výzkum veřejným přínosem tím, že povede k lepším, cíleným terapeutickým intervencím, které pomohou bojovat proti budoucím pandemiím.“

Zatímco se oficiálně předpokládá, že se Covid přenesl ze zvířete na člověka – pravděpodobně z netopýra – na mokrém trhu ve Wu-chanu, někteří spekulují o opaku.

Wuhanský institut virologie (Wuhan Institute of Virology, WIV) prováděl výzkum funkcí podobných kmenů, než se virus objevil ve městě.

Někteří věří, že patogen vyvíjený v laboratoři infikoval zaměstnance a v důsledku toho unikl do světa.

Bostonští vědci prováděli podobný výzkum a sledovali vliv různých kmenů na lidské plicní buňky, které byly pěstovány v laboratoři.

Covid se zachytí na lidských buňkách svým spike proteinem a instruuje zdravé buňky, aby produkovaly své kopie.

Vědci měřili, kolik kopií každá varianta způsobila produkci zdravých buněk.

Zjistili, že hybridní kmen produkoval pětkrát více virových částic než původní Omicron.

Vědci připouštějí, že hybridní virus pravděpodobně nebude u lidí tak smrtící jako u myší.

Je to proto, že použité specifické plemeno laboratorních myší je velmi náchylné k závažnému onemocnění Covid. Myši a lidé mají také velmi odlišné imunitní reakce na virus.

Laboratoř v National Emerging Infectious Diseases Laboratories Bostonské univerzity je jednou z 13 laboratoří úrovně biologické bezpečnosti 4 v USA.

Jedná se o laboratoře, které jsou oprávněny zacházet s nejnebezpečnějšími patogeny. Zařízení jsou také v Texasu, Atlantě a na Manhattanu v Kansasu.

Experimenty v těchto laboratořích často zahrnují šťouchání se zvířecími viry, aby se zlepšila léčba a vakcíny, které by mohly být použity při budoucí epidemii.

Práce na živém viru, který způsobuje Covid, musí být provedena v laboratoři BSL-3 nebo BSL-4.

V laboratořích BSL-3 provádějí výzkumníci všechny experimenty v „skříni biologické bezpečnosti“ – uzavřeném, větraném pracovním prostoru pro manipulaci s materiály kontaminovanými patogeny.

Laboratoře mají také samozavírací dveře, utěsněná okna, podlahy a stěny a systémy filtrované ventilace.

V laboratoři BSL-4 se nosí celotělové tlakové obleky s přívodem vzduchu a pracovníci se musí před vstupem převléknout a před odchodem se osprchovat.

Laboratoř se nachází v samostatné části budovy a má vlastní vyhrazený přívod vzduchu.

Dlouho se spekulovalo o skutečném původu viru, který ovládl svět na začátku roku 2020.

Oficiálně se má za to, že virus byl přenesen z netopýra nebo podobného zvířete na člověka ve Wu-chanu, než se rozšířil mezi lidi.

Někteří se domnívají, že virus mohl vytvořit člověk – s vysvětleními od náhodných až po nekalé.

Teorie Covid o „laboratorním úniku“ tvrdí, že virus byl vytvořen díky zisku z funkčního výzkumu prováděného na WIV.

Panují obavy, že vyvíjenému viru se podařilo nakazit zaměstnance a odtud uniknout do reálného světa.

Teorie pro Covid byla zpočátku zamítnuta jako spiknutí na začátku pandemie ve prospěch přirozeného výskytu.

Ale hypotéza nabrala na síle po sérii odhalení a zastírání.

Zásadní informace o prvních nakažených pacientech byly vymazány z databáze laboratoře ve Wu-chanu na konci roku 2019 a  jeden z jejích zaměstnanců zmizel poté, co prodělal záhadné onemocnění podobné chřipce.

Zuřivá debata o původu pandemie Covid byla znovu zahájena poté, co dvě studie tvrdily, že vystopují ohnisko až k nechvalně známému trhu s porážkami zvířat ve Wu-chanu.

Jeden z nich poprvé ukazuje, jak se v zimě 2019 seskupily nejstarší případy lidí v malém okruhu kolem trhu s mořskými plody Huanan.

Přesnější analýza výtěrů odebraných z podlah, klecí a pultů sleduje virus zpět do stánků v jihozápadním rohu trhu, kde se v té době prodávala zvířata, která mohou přechovávat Covid, na maso nebo kožešinu.

Druhá studie tvrdí, že přesně určila datum, kdy došlo k první infekci ze zvířete na člověka – 18. listopadu 2019 – po provedení genetické analýzy na stovkách vzorků od prvních lidských přenašečů.

Také říkají, že našli důkaz, že se na mokrém trhu šíří další kmen první generace – což, pokud by to byla pravda, by do jeho zdí umístilo obě původní linie.

Až donedávna byly jedinými případy Covid spojenými s trhem linie B, o které se předpokládalo, že se vyvinula po linii A.

Zastánci hypotézy náhodného úniku z laboratoře to použili jako důkaz, že virus dorazil na trh až poté, co se vyvinul jinde ve Wu-chanu.

Zdroj:https://www.dailymail.co.uk/health/article-11323677/Outrage-Boston-University-CREATES-Covid-strain-80-kill-rate.html

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *