, , , ,

EU se chystá zakázat zájmové chovy zvířat – od papoušků až po terarijní zvířata

EU se chystá zakázat zájmové chovy zvířat – od papoušků až po terarijní zvířata

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

Informace o tom, že se EU chystá k podobnému kroku, již přinesl i mainstream.

Jde v podstatě o další fázi omezování chovů. Zatímco likvidace velkochovů hospodářských zvířat je již v plném běhu a stáje s dobytkem či drůbežárny mají nahradit velkochovy cvrčků a továrny na umělé maso, direktivám EU neujdou ani drobní chovatelé.

Větší hospodářská zvířata (prasata, krávy, ovce, kozy) v drobných chovech jsou sledována již nějakou dobu a nyní se chce sebranka vyžírek v Bruselu soustředit na ty, kdo chovají křečky, papoušky či terarijní zvířectvo – tedy na zájmové chovy exotických zvířat.

Podle EU se má ve všech 27 unijních státech zakázat chov divokých a exotických zvířat v zajetí. Dotknout se to má drtivé většiny rozšířených druhů, které chovají akvaristé či teraristé.

Ale na seznamu by měli být i papoušci nebo hlodavci.

Seznam by měl vzniknout do dvou let – a zřejmě bude zakazovat téměř vše mimo psů a koček, na které má dojít v další fázi.

Je také pravděpodobné, že se dále bude dělat přesný záznam o chovech drobných hospodářských zvířat (slepice, králíci), což je již nyní v některých zemích praktikováno.

EU chystaný zákaz chovů exotických zvířat by měl být založen na nařízeních, která jsou již běžná v několika „pokrokových“ evropských zemích, které jsou ostatně v agendě vždy poněkud napřed.

V těchto zemích již nelze mnohá – u nás ve zverimexech a na burzách běžná – zvířata kupovat. A u exotických zvířat se vše samozřejmě nezastaví.

Před několika lety povinně nařízené čipování psů bylo nejspíš způsobem, jak podchytit množství těchto zvířat na území EU.

Později zřejmě postupně EU přejde i k velkému omezení jejich chovů (pravděpodobně vyjma psů pracovních), stejně se  bude postupovat i u koček.

U obou těchto šelem bude záminka jasná: žerou maso a jsou tedy nevítanými producenty CO2.

Chovy exotických zvířat budou podle EU v budoucnu povoleny jen zoologickým zahradám.

Jisté je, že za uvedené dva roky, po které se bude legislativa připravovat, zřejmě povolí jen držení již aktuálně chovaných zvířat s tím, že bude zakázáno jejich množení mimo ZOO.

Jak budou probíhat kontroly chovatelů, zda zvířata nemnoží  a neprodávají načerno dál, se lze jen dohadovat.

Paradoxní je, že  některé zverimexy velmi nadšeně propagují klimatickou agendu, ohání se uhlíkovou stopou a udržitelností, přitom právě tato agenda bude tím, co je definitivně zničí.

Tato nová bruselská nařízení samozřejmě spadají pod klimatickou agendu, založenou na vylhané pohádce o škodlivém CO2…

 

ZDROJ:https://necenzurovanapravda.cz/2023/10/eu-se-chysta-zakazat-zajmove-chovy-zvirat-od-papousku-az-po-terarijni-zvirata/

ZDROJ:https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/zakaz-chovu-divokych-a-exotickych-zvirat-v-zajeti-evropska-unie.A231023_192548_domaci_kori?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

 

Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *