, , , , ,

EU chce rychlé zavedení 5G ve všech zemích, výzkumníci před tím varují

EU chce rychlé zavedení 5G ve všech zemích, výzkumníci před tím varují

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

21.10.2023 

Převzato:https://necenzurovanapravda.cz/

Již několikrát jsem zde přinesla informace o studiích 5G, které byly prováděny zejména ve Švédsku. Závěry byly takové, že čím blíže jsou k lidským obydlím, pracovištím či školám, tím horší mají vliv na lidské zdraví.

Evropská komise nyní vznesla požadavek, podle něhož by měly být 5G vysílače ve všech zemích EU takřka na každém kroku, prakticky by nebylo možné se tomuto záření vyhnout.

Je více než pravděpodobné, že zavádění 5G doslova na každém kroku souvisí se zřizováním chytrých a 15minutových měst. Počítá se s tím, že v těchto oblastech bude pod dohledem každý milimetr daného území, což samozřejmě předpokládá i všudypřítomný kvalitní signál.

Členka švédského výzkumného týmu, který se již 20 let zabývá vlivem bezdrátových technologií, před tak plošným zaváděním 5G varuje.

„Evropská komise předložila legislativní návrh na podporu dalšího zavádění sítí 5G. V praxi to bude znamenat explozi nové technologie milimetrových vln, která je zcela nevyzkoušená z hlediska dopadu na lidské zdraví a životní prostředí.

Tato nová radiační bomba bude přidána k již tak vysoké a nebezpečné radiaci, která existuje ve švédských městech,“ prohlásila Mona Nilssonová ze Švédské nadace pro radiační ochranu.

V únoru Evropská komise předložila návrh nařízení s názvem Gigabit Infrastructure Act (GIA). Nařízení je pro členské státy závazné. Deklarovaným záměrem je „usnadnit a urychlit“ zavádění 5G.

To znamená milimetrové vlny vyzařované z hustě namontovaných antén, umístěných například na sloupech veřejného osvětlení, dopravních značkách a podobně.

Návrh zajistí telekomunikačním operátorům rychlý přístup k veškeré veřejné infrastruktuře, aby mohli zřídit svá dálková zařízení. Cílem by bylo dosáhnout ještě vyšších bezdrátových přenosových rychlostí, které téměř žádný člověk nepotřebuje.

Zdá se, že návrh je dárkem velkým společnostem, které z něj budou těžit. Jedná se především o společnosti, které dodávají zařízení pro 5G, a také Ericsson, který je světovým lídrem v oblasti 5G zařízení.

Společnost je závislá na neustálém prodeji nových technologií, aby si udržela vysoký obrat a vysoké požadavky na zisk. Pokud nová generace mobilních telefonů nebude úspěšná, Ericsson zbankrotuje. Tak to znělo před zavedením 3G, tak to znělo před zavedením 4G a tak to musí být s 5G a pak 6G a tak dále.

Důsledkem je neustálá spirála dalšího záření.

Orgány odpovědné za zdraví a radiační ochranu zároveň mlčí o neustálém přílivu hlášených zranění a špatného zdravotního stavu v důsledku zvyšujícího se záření, kterému jsou vystaveny.

Také zavírají oči před hromadícím se množstvím vědeckých důkazů o škodlivosti a místo toho tvrdí, že důkazy o škodlivosti nejsou známy nebo jsou nedostatečné. Stovky vědců již mnoho let stále intenzivněji varují před vážnými následky a potřebou chránit lidi a životní prostředí (viz www.5gappeal.eu).

Po dlouhou dobu však měly potřeby Ericssonu a dalších telekomunikačních společností přednost před starostmi o lidské zdraví a životní prostředí.

3G bylo zavedeno bez předchozího bezpečnostního testování, stejně jako 4G. Neproběhly ani žádné bezpečnostní testy pro 5G, které je nasazeno od roku 2020 a vysílá mikrovlny na frekvenci 3,5 GHz.

Když začali být lidé v roce 2020 násilně vystavováni záření 5G v domácnostech a školách, nebyly provedeny vůbec žádné studie o zdravotních účincích.

Mona Nilssonová k tomu říká:

„Za posledních 20 let jsem dokumentovala, jak jsou lidé poškozováni bezdrátovými technologiemi. Také jsem byla schopna použít měřiče, abych viděla, jak se radiace během těchto 20 let exponenciálně zvýšila, zejména ve městech. To je nárůst 100-1000 krát a zdaleka největší nárůst je u 5G na 3,5 GHz v kombinaci s 4G+.

Společně s výzkumníkem Lennartem Hardellem jsem provedla a publikovala první čtyři případové studie o zdravotních účincích záření ze základnových stanic 5G ve světě. Všechny ukazují, že 5G poškozuje lidské zdraví a že 5G vede k dramatickému nárůstu radiace.

U všech těchto studovaných lidí se vyvinuly různé příznaky, které byly popsány ve vědecké literatuře po dobu 50 let jako účinek mikrovlnného záření (například potíže se spánkem, bolesti hlavy, srdeční problémy, abnormální únava).

Tyto alarmující výsledky by měly vést k zastavení zavádění. Místo toho však chce vláda usnadnit a urychlit zavádění ještě více potenciálně vysoce škodlivých technologií.

Švédové se tak stávají nedobrovolnými účastníky gigantického, nebezpečně vynuceného experimentu. Telekomunikační společnosti a úřady, které dávají této technologii zelenou, nikdy nebyly povinny prokázat, že je tato technologie bezpečná.

Místo toho je důkazní břemeno nesprávně přeneseno na lidi, kteří jsou poškozeni, a když jsou předloženy důkazy, setkají se s ignorací.

Jak jsme k tomuto selhání systému dospěli? Jak je možné, že pasivní orgány tak flagrantně selhávají ve svém poslání chránit lidi před škodlivým zářením?

Kdo omlouvá nedostatek bezpečnostních testů tvrzením, že „nikdy není možné prokázat, že je něco neškodné?“ Kdo dá zelenou nebezpečným novým technologiím, když pouze hádá, že nejsou škodlivé?

Demokratická společnost musí zajistit, aby lidé a životní prostředí nebyli poškozováni nuceným vystavováním se stále novým formám záření, kterým lidé nikdy předtím v historii vystaveni nebyli. 5G již ublížilo příliš mnoha lidem a masový experiment musí být nyní zastaven.“

Tolik výpověď švédské vědkyně, která se této problematice věnuje prakticky po celou dobu masového zavádění mobilních technologií.

Je zarážející, že na podobné výzvy nikdo kompetentní nereaguje již jen proto, že tomuto záření zejména ve městech později neujdou ani ti, kteří se nyní o zavádění všudypřítomných 5G vysílačů zasazují.

Pokud by byli tito výzkumníci ojedinělým hlasem, dalo by se nad tím mávnout rukou. Ale na nebezpečí 5G upozorňuje i mnoho dalších odborníků. Jenže i jejich hlasy jsou potlačovány…

 

ZDROJ:https://necenzurovanapravda.cz/2023/10/eu-chce-rychle-zavedeni-5g-ve-vsech-zemich-vyzkumnici-pred-tim-varuji/

 

Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *