, , , ,

Brusel už zabavuje ČR a Slovensku miliardy EUR a posílá je Ukrajině! V Kyjevu se už těší na 58 000 za každého Ukrajince

Brusel už zabavuje ČR a Slovensku miliardy EUR a posílá je Ukrajině! V Kyjevu se už těší na 58 000 za každého Ukrajince

Celý článek si  můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

22.6.2023

Brusel už zabavuje ČR a Slovensku miliardy EUR a posílá je Ukrajině! V Kyjevu se už těší na 58 000 za každého Ukrajince. Vlády ČR a SR souhlasily, že miliardy EUR určené na výstavbu nových bytů, elektráren, nemocnic, škol, silnic a továren v ČR a na Slovensku, se přesměrují na modernizaci Ukrajiny!

V úterý 20. června přiznala bruselská komise při jednání s USA o další pomoci Ukrajině, že už z fondů určených na financování modernizace českého a slovenského průmyslu přesměrovala na Ukrajinu 30 miliard EUR, 750 miliard CZK, a že přesměruje na Ukrajinu ještě dalších 50 miliard EUR! Miliardy, které Brusel na Ukrajinu přesměroval pocházejí z fondů Soudržnosti, a z Fondu na levné energie! Z fondu Soudržnosti se mělo v letech 2021 až 2027 ČR vyplatit 21 miliard EUR, Slovensku 12 miliard EUR. Jenže z celkové výše všech výplat z fondu soudržnosti 392 miliard EUR, které se měly vyplácet v letech 2021 až 2027 jen zemím EU, už bylo na Ukrajinu mimořádně přesměrováno 30 miliard EUR, tedy 8%, a další přesměrování se chystá!

Tato hanebná loupež miliardových dotací pro ČR a SR, které byly původně určeny na zateplování budov podle požadavků Green Deal, na přeškolení průmyslových dělníků a techniků, kteří v důsledku zákazu spalovacích motorů přijdou o práci, na zajištění levné elektřiny pro domácnosti i pro průmysl, na modernizaci nemocnic i přechodu zemědělství na požadavky Green Deal, bude pro ČR znamenat podle analýzy vlády Andreje Babiše z roku 2021 ztrátu až 400 tisíc dobře placených pracovních míst, protože stará zaniknou a nová se bez dotací nevytvoří!

Podle mezinárodní studie ČR ztratí zákazem výroby spalovacích motorů a přechodem na elektromobilitu do roku 2035 každoročně neuvěřitelných 8.2 miliardy EUR, 205 miliardy CZK, na výkonnosti průmyslu. Slovensko ztratí 2.5 miliardy EUR. Protože tato ekonomická ztráta bude znamenat jak v ČR tak na Slovensku značný nárůst počtů nezaměstnaných  a chudoby, bylo v letech 2020 až 2021 v Bruselu schváleno, že ČR dostane na modernizaci své průmyslové výroby a infrastruktury 1 bilion CZK evropských dotací. Slovensko zhruba polovinu.

Sliby, chyby! se říká ne nadarmo! Vláda ČR Petra Fialy Bruselu loni odsouhlasila všechny jeho likvidační požadavky pro české zemědělství, průmysl i pro obyčejné občany. Jakmile Rakušan podepsal i ten poslední hanebný závazek Bruselu, že budeme přijímat imigranty a nebo na ně platit, Brusel oznámil, že dotace určené ČR a Slovensku přesměroval na Ukrajinu!!! A že v tom bude pokračovat!!!

Finsko letos spustilo novou jadernou elektrárnu, kterou stavělo 14 let, a nyní má nejnižší ceny elektřiny pro občany v EU – pouhých 0.638 CZK na 1 kWh. V Česku nyní stojí elektřina 4,80 až 6,05 Kč za 1 kWh! Finsko obchoduje s elektřinou na burze Nordpol, a ne v Německu! Podle Finů se letos ukázalo, že vyrábět ve Finsku elektřinu z větru, se vůbec nevyplatí, protože je drahá, a že elektřina by byla ve Finsku ještě levnější, kdyby se větrníky zbourali, a místo nich se postavila ještě jedna jaderná elektrárna.

ČR potřebuje levnou elektřinu. Tu nám zajistí jen nové jaderné elektrárny a odchod z německé burzy elektřiny! Brusel ale přesměroval peníze z fondu na levnou elektřinu na budování Ukrajiny! A navíc v Česku vládne Fiala a Stanjura, a ti spolu s Kalouskem, v letech 2012 až 2013, tedy před 10 lety, zastavili výstavbu tehdy připravované jaderné elektrárny! A dokonce přehlasovali tehdejší veto prezidenta Kaluse, aby nás zavlekli do současné energetické bídy! Na současných nízkých cenách elektřiny ve Finsku, na rozdíl od vysokých v ČR, vidíte jasně, kam nás tito ekonomičtí diletanti svou politikou dostali!

A to bude hůř. Jak včera slíbil Brusel Washingtonu v příštích 4 letech přesměruje na Ukrajinu dalších 50 miliard EUR, a to ve formě grantů, (grant je dle pravidel EU finanční dar, který se nevrací), a ve formě půjček. Protože Brusel žádné peníze už ve svém rozpočtu nemá, buď je zase sebere z dotací pro ČR a Slovensko a další země EU, a nebo si vezme u bankéřů další půjčku, za kterou budeme všichni ručit. Celkem si Washington a Brusel notují, že v nejbližších letech podpoří Ukrajinu asi 450 miliardami EUR. Financování Ukrajiny je zajímavé – včera bylo rozhodnuto, že Brusel dá Ukrajině 50 miliard EUR, Velká Británie 3 miliardy USD, a USA dokonce jen 1.3 miliardy USD. Jak vidíte Británie a hlavně USA nemají v plánu na rekonstrukci Ukrajiny příliš utrácet, asi vědí, proč!?

Současným vládním politiků nelze věřit. Nejdřív naslibují, co voliči chtějí slyšet, a pak odsouhlasí Bruselu pravý opak. Proto se staňte novými politiky, nic jiného Vám ani nezbývá!

Michael Svatoš

ZDROJ: http://www.infokuryr.cz/n/2023/06/22/brusel-uz-zabavuje-cr-a-slovensku-miliardy-eur-a-posila-je-ukrajine-v-kyjevu-se-uz-tesi-na-58-000-za-kazdeho-ukrajince/

Děkujeme za Vaší podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj našich nezávislých informačních platforem.
Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.
Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.
Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
https://volnyblog.news/podporit-provoz-volny-blog-cz/
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
https://volnyblog.news/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *