, ,

25.04.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

25.04.2024: Odpolední zprávy, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️25.4.2024, Volný Blog, Jana Černeková: RUSKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ ZHODNOTILO HROZBU STŘETU JADERNÝCH MOCNOSTÍ.

 

Západní země svými činy dostaly svět na pokraj přímého střetu jaderných mocností, říká ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov. Šéruského ministerstva zahraničí o tom hovořil v projevu k účastníkům moskevské konference o nešíření zbraní hromadného ničení, citovala ho RIA Novosti.

„Zápaďané nebezpečně balancují na pokraji přímého vojenského střetu mezi jadernými mocnostmi, který je plný katastrofálních následků,“ řekl Lavrov.

Ministr poznamenal, že hlavní strategická rizika eskalace souvisí se skutečností, že tři západní jaderné státy patří mezi klíčové sponzory Ukrajiny. Ve stejné době, řekl Lavrov, svět zažívá krizi v systému kontroly šíření jaderných zbraní, což ztěžuje implementaci ustanovení Smlouvy o nešíření jaderných zbraní (NPT).

  1. srpna 2022 vydalruský prezident Vladimir Putinprohlášení, že jaderná válka nemá vítěze a nikdy by neměla být zahájena. Ruský vůdce poznamenal, že Ruská federace, smluvní strana NPT a jeden z jejích depozitářů, „důsledně dodržuje literu a ducha smlouvy“.

Lavrov již dříve oznámil plány USA postavit NATO a Rusko proti sobě.

ZDROJ:

https://www.gazeta.ru/politics/news/2024/04/22/22843316.shtml?utm_source=yxnews&utm_medium=mobile&utm_referrer=https%3A%2F%2Fdzen.ru%2Fnews%2Fstory%2Fa32c2e8f-1a33-5e8f-ad1b-db3ddf33ab56&updated

 

https://volnyblog.news/ruske-ministerstvo-zahranici-zhodnotilo-hrozbu-stretu-jadernych-mocnosti/

 

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️25.4.2024, Volný Blog, Jana Černeková: EXPERT ZUBEC HOVOŘIL O DŮSLEDCÍCH KONFISKACE RUSKÉHO MAJETKU ZE STRANY USA.

 

Marina Gusenko:

Především musíme mít na paměti, že většina ruských aktiv se nenachází ve Spojených státech amerických, ale v Evropské unii. Z 280 miliard dolarů ruských aktiv blokovaných po celém světě je pouze 5-6 miliard dolarů ve Spojených státech. Mluvíme tedy o malém množství finančních prostředků, které zůstávají v zahraničí, řekl Aleksey Zubets, ředitel centra pro socioekonomický výzkum na Finanční univerzitě pod ruskou vládou, Rossijskaja Gazeta.

„Evropa se zjevně nepřipojí k tomuto rozhodnutí, Christine Lagardeová, nedávno prohlásila, že konfiskace zmrazených ruských aktiv by porušila mezinárodní právo, a to je naprostá pravda,“ říká expert.

Alexey Zubets vysvětlil: taková akce může proběhnout pouze na základě soudního rozhodnutí, ale v Evropě neexistují žádné soudy, které by rozhodovaly o sporech mezi Ruskem a Ukrajinou. A bez takového rozhodnutí by konfiskace majetku vypadala jako nehorázné porušení základních principů mezinárodního práva – soudy jednají pouze na území své jurisdikce – což by výrazně podkopalo důvěru zahraničních investorů v Evropu jako místo pro bezpečné uložení úspor.

„Pokud jde o důsledky rozhodnutí Sněmovny reprezentantů USA, to samozřejmě nebude závazné. Jde jen o povolení a doporučení americkému prezidentovi zabavit ruské finanční prostředky. Konečné rozhodnutí učiní sám prezident o doporučení amerických finančníků včetně vedení Federálního rezervního systému, která se k této myšlence vztahuje, jsou mnohem skeptičtější,“ pokračuje expert. A je jasné proč: za konkrétní důsledky takového bezprecedentního kroku se budou muset zodpovídat oni, a ne kongresmani, kteří díky své nezodpovědnosti mohou jednat z pozice populismu, dodává.

Finančníci jsou podle experta nuceni zvažovat důsledky. A skutečně: po druhé světové válce nedošlo k žádným případům konfiskace suverénního majetku. Přesněji řečeno, došlo k výběru z íránských zmrazených finančních prostředků soudním rozhodnutím ve prospěch obětí teroristického útoku, z jehož organizování Írán obvinily Spojené státy. Ale to je spíše výjimka z pravidla.

„Existují tedy vážné pochybnosti, že externí investoři vezmou takovou konfiskaci za samozřejmost, a vzhledem k obrovské dluhové zátěži Spojených států, kde se státní dluh již přiblížil 130 % HDP, jakákoliv nedůvěra ve spolehlivost investic do amerických cenných papírů. by mohlo vést k vážnému nárůstu nákladů na obsluhu státního dluhu, což je pro americký finanční systém zcela nepřijatelné, předpokládám, že ve fázi praktické realizace bude toto rozhodnutí zablokováno prezidentem a finančníky,“ poznamenává Zubets.

A pokud se to stane, Rusko má na co odpovědět. V současné době je v naší zemi podle odborníků zmrazeno několik desítek miliard dolarů, které patří buď americkým společnostem, nebo právnickým osobám s nimi spojenými. Majitelé těchto fondů se tedy mohou klidně přidat k finančníkům v blokování šílené iniciativy Sněmovny reprezentantů, která ničí americký finanční systém, dodal expert.

Alexej Zubets také upřesnil, že se zatím bavíme pouze o suverénním, tedy státním, a ne soukromém majetku. O fondech vlastněných jednotlivci či firmami se zatím nemluví.

Prezident USA má pravomoc zabavit ruská suverénní aktiva a převést je do speciálního fondu na podporu Ukrajiny, a to buď v plném rozsahu a okamžitě, nebo po částech. Ve směnce však není žádná povinnost konfiskace. Není pro to stanoven žádný časový rámec. Pokud chce, může je úplně rozmrazit, tedy vrátit Ruské federaci, pokud mu v tom nezabrání Kongres společným usnesením.

„Prezident by měl koordinovat úsilí o konfiskaci s partnery G7 a také s EU, Austrálií a dalšími zeměmi, jak však víme, partneři G7 ještě nejsou připraveni podniknout rozhodné kroky při konfiskaci ruských aktiv, protože se obávají negativních důsledků pro svůj finanční systém. Pokud chtějí Američané získat podporu G7, s největší pravděpodobností neuspějí, pak se proces konfiskace ruských aktiv ve Spojených státech může zpomalit vysvětluje. Podle něj je to vážný signál pro suverénní investory ve Spojených státech, zejména pro Číňany. Jejich majetek může potkat stejný osud. Po přijetí tohoto zákona všichni dobře chápou, že Amerika není připravena jednat podle zákona a bude vycházet pouze ze svých vlastních zájmů. Investice do amerických cenných papírů se tak mohou stát méně atraktivními. Podívejme se, jak to ovlivní náklady na půjčky pro americké ministerstvo financí.

ZDROJ:

https://rg.ru/2024/04/21/ekspert-zubec-rasskazal-o-posledstviiah-konfiskacii-rossijskih-aktivov-ssha.html?utm_source=yxnews&utm_medium=mobile&utm_referrer=https%3A%2F%2Fdzen.ru%2Fnews%2Fstory%2Fef56e3c0-12ea-59aa-acac-5030b1b7ec65

 

https://volnyblog.news/expert-zubec-hovoril-o-dusledcich-konfiskace-ruskeho-majetku-ze-strany-usa/

 

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️25.4.2024, TASS, Volný Blog, Jana Černeková: UKRAJINA SKONČILA V ROCE 2023 S ROZPOČTOVÝM SCHODKEM 33,4 MILIARDY DOLARŮ.

 

Rozpočtový deficit Ukrajiny v roce 2023 činil 1,3 bilionu hřiven (33,4 miliardy dolarů podle aktuálního kurzu). TASS

Státní příjem za rok činil 2,7 bilionů UAH a výdaje – 4 biliony UAH. Kommersant

Tyto údaje sdělil v úterý 23. dubna zástupce ukrajinské vlády ve Nejvyšší radě Taras Melničuk. Argumenty a fakta

Podle Národní banky Ukrajiny rozpočtový deficit v prvních dvou měsících roku 2024 prudce vzrostl kvůli nedostatečné pomoci ze strany západních zemí. Kommersant

 

ZDROJ:

https://m.dzen.ru/news/story/1abefb3f-81f8-5ffa-8edd-7c72ca1d1dce?lang=ru&fan=1&t=1713898745&tt=true&persistent_id=2775070813&cl4url=36136e4a86416c4b738897e74c409419&story=6e9215c2-7328-5a40-a4d5-ec66761975b2

https://volnyblog.news/ukrajina-skoncila-v-roce-2023-s-rozpoctovym-schodkem-334-miliardy-dolaru/

 

 

📌25.4.2024, Volný Blog, Jana Černeková: KOMERČKA TLAČÍ NA VÝCHOVU KLIENTŮ. A DOTÁHLA TO NEJDÁL. „NECHCEME KÁDROVAT,“ TVRDÍ BANKA.

 

Inspirace pro udržitelnější život spočívající v omezení konzumace masa, jednorázových žiletek a cestování klasickými auty. I to nabízí Komerční banka (KB) patřící do francouzské finanční skupiny Société Générale svým klientům. KB svou politiku odpovědnosti z tuzemských finančních institucí tlačí velmi výrazně a zakládá na ní své kampaně. S pochopením klientům se ale nesetkává.

 

O kritériích ESG (Enviromental, Social, Governing, které hodnotí dopady na životní prostředí, společenskou odpovědnost a řízení společnosti) se začalo mluvit společně se zelenou taxonomií a už nyní je součástí rozhodování investorů o tom, do kterých společností své prostředky vloží. Vzhledem k tomu, že Evropská komise schválila finální podobu ESG standardů, má být reportování povinné postupně téměř pro všechny firmy. U finančních institucí, jejichž hlavní činností je poskytovat finanční služby, je ale vyzdvihování klimatické a udržitelné politiky obzvlášť citlivé.

„ESG data ve výročních zprávách budou zdrojem informací pro banky a investory, kteří musí podle zákona sledovat ESG dopady svých investic. Spolu s dalšími nástroji Evropské unie, jako je například taxonomie, má povinný reporting ESG dat umožnit alokovat peníze do zelené ekonomiky a udržitelnosti, a splnit tak cíle Green Dealu,” říká k tomu Filip Gregor z Frank Bold Advisory.

Povinným hlášením o tom, jak budovat udržitelnou budoucnost, se tedy firmy včetně bank a finančních institucí těžko vyhýbají, protože si to dnes žádá trh, respektive evropské regulace, kterým se trh podřídil. Komerční banka je ale v tuzemsku mezi bankami v těchto aktivitách nejvýraznější. V rámci své kampaně O COjde začala v roce 2021 svým zákazníkům říkat, že „už není čas ptát se, zda je klimatická změna skutečný problém, ale je na čase změnit naše chování a najít způsob, jak snížit ekologickou zátěž naší planety.“Vody nyní opět rozvířil PR rozhovor s členkou představenstva a provozní ředitelkou KB Jitkou Haubovou, ve kterém mluví o tom, jak přesně se KB v rámci plnění ESG kritérií chová, co nabízí klientům a jak se to dotýká zaměstnanců. Haubová v rozhovoru říká například, jak banka zrušila polovinu poboček, protože klienti už o jejich osobní využívání nemají takový zájem. „My sami naplňujeme ESG hlavně úsporami. Méně topíme, méně svítíme, jezdíme elektroauty, na střeše máme fotovolatiku a přestěhovali jsme se do Stodůlek. Většina těchto kroků je ale velmi nepopulárních a o tom ESG tak trochu je,“ přiznává Haubová s tím, že zaměstnanci se v rámci naplňování udržitelných cílů také zapojují do různých „dobrovolnických aktivit“.

 

„JSME STÁLE BANKOU“:

Reakce na rozhovor od klientů i ne-klientů KB byly poměrně negativní. Kritizují, že banka se snaží své klienty vychovávat a vnucuje jim ideologii, a že jejím posláním je poskytovat bankovní služby, nic víc. „Banky by měly poskytovat co nejlepší bankovní služby, a ne zastávat postoje ke společenským tématům a nutit klientům své ideologie. Toto bych nazval bankovní fašismus,“ reagoval například jeden uživatel na síti X. „Vy jste se dočista zbláznili. Jste poskytovatelé peněz, nikoliv novodobá StB. Budujete novou rudozelenou totalitu,“ vyjádřil se kriticky další z mnoha uživatelů.

PR tým Komerční banky se snaží na kritiku související nejen se zmíněným rozhovorem reagovat. „Jsme stále bankou. Náš záměr není někoho vychovávat či přikazovat. Můžeme eventuálně doporučit. Finanční služby a poradenství u nás stále hrají prim,“ zní například jedna z reakcí KB. „Nechceme klientům říkat, jaké maso mají konzumovat, jak topit nebo jakou dopravou mají volit. Kádrovat jistě není náš záměr. Premisa rozhovoru je o tom, že např. konzultujeme a pomáháme rozvoji korporátních klientů s jejich uhlíkovou stopou a následnou dekarbonizací jejich byznysu,“ stojí v reakci na další příspěvek rozzlobeného klienta banky.

Komerční banka na dotazy redakce uvedla, že míra odchodovosti klientů je stále stejná a že nezaznamenali případ, který by přímo souvisel s udržitelnými aktivitami.

Co se týče postoje klientů banka odpověděla pouze v tom smyslu, že většina zaměstnanců je hrdá na firmu, v níž pracuje. „Komerční banka má přibližně 6,5 tisíce zaměstnanců, reakce zaměstnanců jsou proto přirozeně různorodé. Nicméně například v posledním zaměstnaneckém průzkumu více než 90 % kolegů souhlasilo s tvrzením, že jako firma jednáme eticky a odpovědně. 80 % z nich je také hrdých na firmu, ve které pracují a ztotožňují se s jejími strategickými kroky,“ sdělila redakce mluvčí KB Šárka Nevoralová.

„Zaměstnanci se pravidelně zapojují do udržitelných aktivit banky (například dobrovolnictví, darování krve, charitativní akce Nadace Komerční banky) i projektů, kterých se KB účastní jako partner (Do práce na kole, Ukliďme Česko). Nadšenci do elektromobility si mohou zapůjčit některých z našich firemních elektromobilů i pro soukromé účely. V případě zájmu o udržitelná témata mohou zaměstnanci také absolvovat speciální interaktivní školení Climate Fresk, které pro své kolegy facilitují přímo sami zaměstnanci,“ uvedla Nevoralová.

👉👉👉„Je pravdou, že Komerční banka se do zelené kampaně pouští ve velkém. Je to trend, na který banky reagují a moc dobře ví, že i kdyby nechtěly, tak jim nic jiného nezbude. Jinými slovy, stane se to i proti jejich vůli, takže pro ně dává smysl jít tomu naproti a patřit k lídrům zelené změny. Z velké části je to marketingové, ale jsou u nás banky, kde to vedení myslí upřímně a v zeleném se vidí, třeba právě jako je Komerční banka. Můžou tím nalákat mladší klienty, zatímco stávající klienty příliš neztratí,“ řekl k tomu redakci ekonom Dominik Stroukal.

„Víme dobře, že lidé si banku příliš nemění, i když by jim změna ušetřila či vydělala spoustu peněz. Jsou ve vztahu k nim konzervativní. Je to tak z pohledu bank dlouhodobá vize. Nezapomínejme, že jsou to soukromé firmy a jako takové se můžou rozhodovat o podpoře čehokoliv. Pokud se spletou, vytrestají je zákazníci či akcionáři. To zatím nevypadá, že by se dělo,“ dodal Stroukal.

 

„OMEZTE MASO A JEDNORÁZOVÉ ŽILETKY“:

Komerční banka také například radí, „jaké kroky poskytnout k udržitelnější budoucnosti“. Tedy například investovat peníze do „odpovědných“ společností, dopravovat se do práce „ekologicky“ hromadnou dopravou a při nákupu nového auta „dát přednost elektromobilům“. Stejně tak banka doporučuje lidem pěstovat si vlastní zeleninu a omezit konzumaci masa nebo nosit si vlastní láhev a nekupovat jednorázovou. A radí „vyměnit jednorázové žiletky za elektrické holicí strojky, depilátory nebo alespoň žiletky s výměnnou hlavicí“.

Negativní reklamou „Komerčky“ byla také vánoční kampaň v roce 2021. Banka se tehdy spojila s několika influencery, kteří natočili spoty o tipech, jak být i na Vánoce udržitelnější. 👉Největší kritika se snesla na kontroverzní spot s knižní influencerkou Lucií Zelinkovou. Ta divákům oznamovala, že se v Česku během vánočních svátků spotřebuje až 18 tisíc tun kaprů, což odpovídá až 32 tunám oxidu uhličitého. „A nechcete to třeba letos zkusit jinak? Ať jsou pak ty Vánoce lehčí,“ nabádala influencerka.

Tehdy se proti kampani ozvalo i několik českých politiků. Například lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský tvrdil, že tohle banka přehnala. „Napsal jsem stížnost do Francie. Tohle je přes čáru. Tím u mě skončili. Za toto by měl okamžitě skončit ředitel,“ vyjadřoval se tehdy.

Postoje k ESG udržitelným investorským vodítkům se ale přeci jen trochu mění. V loňském roce jedna ze tří nejvýznamnějších ratingových agentur Standard & Poor (další dvě jsou agentury Moody‘s a Fitch Ratings, pozn. red.) uvedla, že dopad udržitelného investování už nebude započítávat do svého úvěrového ratingu. Ve svém prohlášení sdělila, že se s okamžitou platností rozhodla už toto skóre nezveřejňovat a nezapočítávat ho do úvěrového ratingu. Stále však bude ekologii, společenskou zodpovědnost a standardy řízení společnosti ve svých hodnoceních zveřejňovat, ale písemně. Reaguje na tlak odpůrců ESG, kteří ho nepovažují za objektivní a kritéria jsou podle nich vágní.

 

ZDROJ:

https://echo24.cz/a/HVR4e/banky-vychovavaji-radi-lidem-ometit-maso-green-deal-klima?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR0Ep_GDPKBxHueefkcuIZQUFyDd67_ZIbwe7xtftS7L2jBO5ICvayl-4O0_aem_AR3NgvL6NFbPmMW9-9SkI9g_8cYu2_Zs34aCEetzuLsMqsdYtfjQkUfMGlwO6Q3lRCsTUK9E9CZ0b2lwmh3uq8mj

 

https://volnyblog.news/komercka-tlaci-na-vychovu-klientu-a-dotahla-to-nejdal-nechceme-kadrovat-tvrdi-banka/

 

📌25.4.2024, Volný Blog, Jana Černeková: UKRAJINSKÝ ARMÁDNÍ MARIŇÁK DOSTAL PĚT LET VĚZENÍ ZA TO, ŽE ODMÍTL PŘEBRODIT DNĚPR!

 

Na Ukrajině byl vynesen rozsudek nad vojákem, který odmítl splnit rozkaz překročit Dněpr v oblasti Krynok.

V Nikolajevské oblasti na Ukrajině se konal soud s vojákem ukrajinských ozbrojených sil, který na konci roku 2023 veřejně odmítl splnit rozkaz velení překročit Dněpr, aby se uchytil v oblasti vesnice Krynki, Chersonská oblast.

Sám obžalovaný své rozhodnutí u soudu odůvodnil šokem z krunýře, depresivním morálním a psychickým stavem a špatným zdravotním stavem. Jeho kolegové ujistili, že měl z vody prostě strach.

Proti vojákovi bylo zahájeno trestní řízení podle článku o neposlušnosti v bojové situaci, jehož sankce stanoví trest odnětí svobody až na deset let. Soud však vzal v úvahu, že voják má nezaopatřené postižené dítě a staršího příbuzného. V důsledku toho byl obžalovaný odsouzen k pěti letům vězení.

Připomeňme, že na Ukrajině byl nedávno zpřísněn zákon o mobilizaci, který snížil věk odvodu a zrušil možnost demobilizace před ukončením nepřátelských akcí. Poté prudce vzrostl počet mužů, kteří chtěli zemi opustit.

 

ZDROJ:https://by.tsargrad.tv/news/morpeh-vsu-ugodil-v-koloniju-na-pjat-let-za-otkaz-forsirovat-dnepr_990800

 

https://volnyblog.news/ukrajinsky-armadni-marinak-dostal-pet-let-vezeni-za-to-ze-odmitl-prebrodit-dnepr/

 

📌25.4.2024, Volný Blog, Jana Černeková: VĚDCI ODHALUJÍ, KTERÉ PRODUKTY OBSAHUJÍ NEJVÍCE MIKROPLASTŮ:

 

Andrej Vasiljev

Asi 90 procent vzorků živočišných a rostlinných bílkovin bylo pozitivně testováno na mikroplasty – drobné úlomky polymeru, které mohou mít velikost od méně než pěti milimetrů do jednoho mikrometru. Dokazují to údaje ze studie provedené v únoru 2024. Vše menší, než jeden mikrometr je nanoplast, který by se měl měřit v miliardtinách metru.

👉 Dokonce ani vegetariáni se tomu nevyhnou: Ovoce a zelenina mohou absorbovat mikroplasty prostřednictvím svých kořenových systémů a přenášet tyto chemické částice do stonků, listů, semen a plodů rostlin, uvádí kanadská CTV News.

👉 Nejvíce kontaminovaným ovocem a zeleninou byla jablka a mrkev, které obsahovaly více než 100 000 mikroplastových částic na gram.

👉 Nejmenší částice byly nalezeny v mrkvi a největší kusy plastu byly nalezeny v hlávkovém salátu, který se také ukázal jako nejméně kontaminovaná zelenina. Podle studie z roku 2022 je cukr také „důležitým prostředkem expozice člověka mikropolutantům“. I čajové sáčky mohou obsahovat obrovské množství mikroplastů. Vědci z McGill University v kanadském Quebecu zjistili, že když se uvaří jeden plastový čajový sáček, ve vodním zdroji je asi 11,6 miliardy mikroplastických částic a 3,1 miliardy nanoplastických částic.

 

👉 Tuto škodlivinu obsahuje i rýže. Studie z University of Queensland v Austrálii zjistila, že konzumací 100 g rýže lidé spotřebují tři až čtyři miligramy plastu. Opláchnutím rýže můžete snížit znečištění plasty o 40 procent, říkají vědci. Pomáhá také redukovat arsen, který může mít vysoký obsah rýže. Podle studie provedené v březnu 2024 obsahuje jeden litr vody v plastové láhvi v průměru 240 tisíc plastových částic sedmi druhů plastů, včetně nanoplastů.

 

👉 V únorové studii publikované v časopise Environmental Research vědci zkoumali více než tucet běžně konzumovaných bílkovin, včetně hovězího, obalovaných a dalších druhů krevet, kuřecích prsou a nugetek, vepřového masa, mořských plodů, tofu a několika alternativ masa, včetně rostlinných. rybí prsty.

👉 Nejvíce mikroplastů obsahují krevety v chlebu, v průměru více než 300 kusů na porci. 👉 Na druhém místě se umístily rostlinné nugety s méně než 100 na porci, následované kuřecími nugetami, rybími prsty a minimálně zpracovanými krevetami. Nejméně byla bílkovinami kontaminována kuřecí prsa, následovaly vepřové kotlety a tofu.

👉Přestože byly mikroplasty nalezeny v lidských plicích, krvi, placentě a mateřském mléce, donedávna bylo velmi málo výzkumů, jak tyto polymery ovlivňují orgány a tělesné funkce. Studie z března 2024 zjistila, že lidé s mikroplasty nebo nanoplasty v krčních tepnách měli v následujících třech letech dvakrát vyšší pravděpodobnost srdečního infarktu, mrtvice nebo smrti z jakékoli příčiny než lidé, kteří mikroplasty v těle neměli.

👉Podle odborníků jsou nanoplasty nejnebezpečnějším druhem plastového znečištění pro lidské zdraví. Je to proto, že drobné částice mohou proniknout do embrya a velké buněčné tkáně, blokovat buněčné procesy a ukládat chemikálie narušující endokrinní systém, jako jsou bisfenoly, ftaláty, retardéry hoření, per- a polyfluorované látky a dokonce kovy.

 

RADY LÉKAŘŮ:

Odborníci tvrdí, že existují věci, které mohou lidé udělat, aby snížili své vystavení mikroplastům. Snažte se nejíst nic, co bylo uloženo v plastové nádobě. Jezte potraviny uložené ve skle, smaltu nebo fólii. Neuvádějte do mikrovlnné trouby potraviny v plastové nádobě.

👉 Místo toho ohřívejte jídlo na sporáku nebo v mikrovlnné troubě ve skleněné nádobě. Pokud můžete, jezte co nejvíce čerstvých potravin a omezte nákupy zpracovaných a ultrazpracovaných potravin zabalených v plastu.

 

ZDROJ:

https://rg.ru/2024/04/23/uchenye-rasskazali-v-kakih-produktah-soderzhitsia-bolshe-vsego-mikroplastika.html?utm_source=yxnews&utm_medium=mobile&utm_referrer=https%3A%2F%2Fdzen.ru%2Fnews%2Fstory%2F7f6db9df-3d60-5124-82c1-8f2a98aca43b

 

https://volnyblog.news/vedci-odhaluji-ktere-produkty-obsahuji-nejvice-mikroplastu/

 

 

📌💥💥💥25.04.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: PŘEDSTAVITEL USA „PROTIŘEČÍ“ JOE BIDENOVI VE VĚCI UKRAJINSKÉHO VÍTĚZSTVÍ V DOBĚ, KDY SE RUSKO CHLUBÍ ZÁPADNÍMI VÁLEČNÝMI TROFEJEMI, VYSTAVENÝMI V MOSKVĚ

 

https://youtu.be/n9FHTqxeHxk?si=zG8ROmy5mHguZDCC

 

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️25.04.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: RUSKO VARUJE PŘED ÚTOKEM NA JADERNÁ ZAŘÍZENÍ ALIANCE NATO V POLSKU PO KÝVNUTÍ VARŠAVY NA JEJICH PŘÍTOMNOST

Ruské varování, kdy Polsko říká, že je připraveno hostit jaderné zbraně. Rusko vydalo silné varování Západu proti umístění jaderních zbraní v Plosku. Zacílíme na jaderné zbraně aliance NATO v Polsku, pokud tam budou umístěny. Prohlášení bylo učiněno ruským ministrem zahraničních věcí Sergeiem Ryabkovem, uvedla agentura TASS. Nechte ty horké hlavy pro samotné nasazení ve Varšavě, nech o tom hovoří. To je důvod proč všichni ty politici, kteří diskutují takovou možnost v a mimo Polska by měli porozumět. Jakékoliv kroky v tomto směru stejně nepřispějí Polské bezpečnosti a odpovídající zařízení budou nepochybně představovat cíl a budou na prvním místě na seznamu našeho vojenského pánování, říká Ryabkov. Také varoval, že jaderné mise aliance NATO poblíž Ruských hranic ohrožují Ruskou bezpečnost. Nazval diskuze o nasazení jaderních zbraní v Polsku, jako odvíjející se příběh. Prohlásil, že Moskva pečlivě monitoruje Polský domácí vývoj v tomto směru. V té době, kdy Polsko podle zpráv vyjádřilo ochotu hostit jaderné zbraně, aby se mohlo postavit Rusku. Podle polského prezidenta diskutoval tu záležitost s partnery ze Spojených států již více než jednou. Polský prezident Anrzei Duda učinil poznámky v interview s bulvárním časopisem Fakt. Pokud tam byla rozhodnutí našich spojenců umístit jaderné zbraně uvnitř toho sdíleného území, tak také na našem území, abychom posílili bezpečnost východního křídla NATO, říká polský prezident Duda. Kreml již dříve podle zpráv varoval před odvetnými kroky, aby zajistil svoji bezpečnost. Vzpomeňte si, Polsko je věrný podporovatel ukrajinského boje proti Ruské invazi.

 

https://youtu.be/83v2tqymGmE?si=BZbs2zWCofKrZvOk

 

 

📌💥💥💥25.04.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: „OCHROMENÁ“ UKRAJINSKÁ ARMÁDA NUTÍ TISÍCE ZAHRANIČNÍCH BOJOVNÍKŮ ČELIT SILNÉ RUSKÉ PALBĚ

 

https://youtu.be/5kG931j1eow?si=GieBhNEEygOUAA9s

 

 

📌💥💥💥25.04.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: ROZZLOBENÍ IZRAELCI ZAÚTOČILI NA AUTO NETANJAHUOVA MINISTRA BENA GVIRA PŘI PROTESTECH KVŮLI RUKOJMÍ, STÁLE DRŽENÝCH V GAZE; PROTESTY SE ZMĚNILY V NÁSILNOSTI

 

https://youtu.be/DPTLLYmymZE?si=S0K13hMZe4eq54an

 

 

📌💥💥💥25.04.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: VSTOUPÍ DO PÁSMA GAZY A ZÁPADNÍHO BŘEHU TURECKEM VEDENÉ MUSLIMSKÉ SÍLY? Velké odhalení diplomata…

 

https://youtu.be/q9KV2SRHWkg?si=OfEWD5O906k7TcZW

 

 

📌💥💥💥25.04.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: NOVÝ BALÍČEK POMOCI USA NEBUDE STAČIT NA ZASTAVENÍ RUSKA; VELKÉ PŘIPUŠTĚNÍ ZELENSKÉHO SPOJENCE DMYTRA KULEBY; MOSKVA NYNÍ ZESMĚŠŇUJE KYJEV

Tohle je normálním lidem jasné. Rusko nepoložili sankcemi. Rusko má za zády silné spojence. USA a aliance NATO nemá zbraně, nemá peníze, to jsou bezcenné papírky, kterými se nedá platit, proto banky krachují. Rusko má svoji měnu pokryté zlatem. Rusko NIKDY nikdo neporazil a NIKDY NEPORAZÍ! Kdy to ty blbci negramotní, kteří si hrají na vládce zemí a vlastních občanů pochopí???

 

https://youtu.be/Sk_u3evHjQQ?si=wiwd88v-67PdLmbV

 

 

📌💥💥💥25.04.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: ŠÉF SNĚMOVNY REPREZENTANTŮ USA MIKE JOHNSON BYL „VYBUČEN“ U KOLUMBIJSKÉ UNIVERZITY UPROSTŘED PRO-PALESTINSKÝCH PROTESTŮ NA MNOHA AMERICKÝCH UNIVERZITÁCH

 

https://youtu.be/YO0C7xmGx6A?si=YCmQ7JS02w4vIPb8

 

 

📌25.4.2024, Svetlana Peterková: VÁLKA V DÁNSKU“!

👉 ČT a další naše média mlčí!

Na Slovensku naopak dávají záběry z ulice.

V Dánsku se hroutí právní stát díky tomu, že „nízkofrekvenční džihád“ a gangy migrantů přebírají ulice. Tisíce incidentů zahrnující uvolněné šrouby kol na vozidlech, velké kameny, traverzy nebo barely s olejem házené z dálničních přejezdů a tenké ocelové dráty napínané na cyklistických cestách, které mají stínat hlavy nic netušícím cyklistům, rozšiřují mezi Dány rostoucí pocit hrůzy.

Ve většině případů se ukázalo, že pachatelé pocházejí ze zemí MENAP (Střední východ až po Pákistán a severní Afrika).

👉 Tak ti určitě prchají před válkou!!! Před jakou???

V posledním vývoji toho, co bylo charakterizováno jako „masivní nízkofrekvenční džihád“, gangy migrantů a uprchlíků arabského či severoafrického původu – nyní náhodně střílí nic netušící lidi v hlavním městě Kodani, čímž ohrožují život místních obyvatel i návštěvníků tohoto oblíbeného turistického města.

👉Tři lidé byli již zastřeleni a mnoho dalších poraněno díky divokému úsilí migrantů dosáhnout ovládnutí prostoru. Vzhledem k tomu, že útoky jsou zaměřeny zejména na mladé muže ve snaze minimalizovat počet budoucích obětí, dánská policie nyní varuje všechny muže ve věku 17 až 25 let, aby se vyhnuli veřejným prostorům v Kodani.

Preben Bang Henriksen, mluvčí dánské většinové vládní strany Liberal Venstre je zděšen tak rychlým poklesem bezpečnosti na veřejných prostranstvích ve dříve bezpečném a klidném království: „Neměli jsme taková varování od policie od druhé světové války. Je to naprosto nepřijatelné!“

Mluvčí opozičních sociálních demokratů Trine Bramsen v této věci souhlasí s liberální vládou a označila současnou bezpečnostní situaci za „katastrofu“.

Po celá desetiletí kritici islámu a muslimské imigrace varovali před nezodpovědnými liberálními politiky, kteří prosazují přijímání migrantů, zejména uprchlíků z islámských zemí. Dánští politici by proto neměli být překvapeni vznikem tohoto zákeřného násilí. Ale předstírají, že jsou.

Ve snaze omezit zhoršení bezpečnostní situace a stavu právního státu, dánský parlament souhlasil s tím, že bude na domácím území nasazena armáda.

👉Toto nasazení bude dále omezovat schopnosti Dánska plnit své závazky vůči NATO. A to navzdory tomu, že vláda slíbila americkému prezidentovi, že zvýší výdaje Dánska na podporu vojenské aliance. A naše média v popředí s ČT tuto „maličkost“ jako obvykle zamlčují.

 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid025yLDYdR1W6Y3QtSuxjiHptHBMCTrbxrbCsmrXkSRLfcgbEQR6yfRsiCgd9W178dzl&id=100062527291548&from_close_friend=1&notif_id=1714041918986111&notif_t=close_friend_activity&ref=notif

 

 

📌25.4.2024: 🌪Dubai: https://www.facebook.com/reel/1123391925347282

 

📌 25.4.2024, Republika Dušan Mazúrek:  Ďalšie ráno s globálnym otepľovaním
Už to prestáva byť sranda, asi aj ja začnem podporovať Maroša Sefcoviča, aby s Billom Gatesom zachránili planétu.  https://www.facebook.com/photo/?fbid=1058730865620198&set=a.407201544106470

 

📌 25.4.2024, Ondřej Prokop, předseda hnutí ANO: PAVEL BÉM: 20 LET PO POVODNÍCH NEJSOU HOTOVÁ OPATŘENÍ. JAK TO, ŽE SE VŠECHNY STAVBY TAK VLEČOU?

Čau Praho s Pavlem Bémem! 🗣️ Jak to, že ani 20 let po povodních nejsou kompletně hotová protipovodňová opatření? Jak se Pavlovi podařilo, tak rychle postavit tunel Blanka nebo pražský okruh, když se dnes podobné projekty vlečou desítky let bez nejmenšího pokroku?

 

https://youtu.be/sHRlpG-SfvA?si=NQ4jhsFsNdVfWc1a

 

📌☭☆„Informace přímo z Ruských kanálů ze dne 25.04.2024“:

➡️☭☆ Ve Francii byly zničeny 2 miliony lahví Perrier poté, co byly v jedné ze studní na jihu Francie detekovány bakterie „fekálního původu“, uvádí rozhlasová stanice Franceinfo.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Ruští minometníci posilují nepřítele přesnou palbou. Posádky 82mm minometů „Tray“ z motostřelecké jednotky 1. gardové tankové armády již útočí na zemljanky a živou sílu ukrajinských ozbrojených sil. Nejčastěji pracuje četa palebné podpory při rotaci nepřátelských jednotek. K pokrytí ozbrojenců obvykle stačí tři nebo čtyři miny. Intenzita práce se zvyšuje, když naše pěchota začne útočit na lesní plantáže.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Alijev řekl, že Baku nedodalo a nebude dodávat zbraně Ukrajině, ačkoli takové požadavky byly

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ❗️Lukašenko řekl, že běloruská opozice a její kurátoři plánují obsadit okres Kobrin, vyhlásit novou vládu a apelovat na NATO ohledně rozmístění jednotek

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Lukašenko varoval opozici plánující násilnou změnu moci: zapomeňte na svůj majetek v Bělorusku a nevystavujte své příbuzné riziku

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ❗️Šéf běloruské KGB řekl, že opozice plánuje kybernetické útoky na běloruskou jadernou elektrárnu, kritickou infrastrukturu, vyvolává katastrofy ve výrobě a na železnici

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Cílový zásah! Posádky protiletadlových děl ZU-23-2 jednotek PVO 1. armádního sboru ničí nepřátelské vzdušné cíle na Doněckém směru. Během bojové mise na vyhledávání a ničení leteckých útočných zbraní ukrajinských ozbrojených sil byla objevena nepřátelská hexakoptéra typu Baba Yaga, která se blížila k našim předsunutým pozicím a nesla smrtící náklad – několik 82 mm min.

Po detekci vzdušného cíle protiletadlové osádky ZU-23-2 zahájily cílenou palbu a objekt ve vzduchu zničily, čímž zabránily UAV dosáhnout našich pozic a provést pády.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ❗️Úspěch na bojišti závisí na tom, jak rychle se vyřeší technologické problémy, „jsme úspěšní,“ řekl Putin

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ 🇺🇸🇺🇦 Politico: další americká pomoc Ukrajině může být poskytnuta až po volbách. Jak píší noviny, Ukrajina možná dostane více financí od USA až v listopadu, kdy se konají prezidentské volby v USA. Informoval o tom zdroj z kanceláře jednoho z amerických senátorů. Účastník rozhovoru zároveň připustil, že Kyjev bude i nadále potřebovat pomoc USA.

Tuto informaci nepřímo potvrzuje i prohlášení prezidentského poradce Jakea Sullivana: Bílý dům podle něj očekává, že balíček 61 miliard dolarů Ukrajině vydrží „do konce roku 2024“. Většina balíku přitom půjde na výdaje v rámci Spojených států, a ne na pomoc Ukrajině.

Všimněme si, že Západ se obává nástupu Donalda Trumpa k moci, který opakovaně prohlásil, že plánuje urychleně vyřešit ukrajinský konflikt, zastavit dodávky zbraní a omezit členství USA v NATO.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 🇺🇸🇺🇦 Spojené státy jsou přesvědčeny, že Kyjev nepoužije rakety ATACMS mimo své území. Uvedl to asistent amerického prezidenta pro národní bezpečnost Jake Sullivan. Dříve vyšlo najevo, že na Bidenův rozkaz byly tyto rakety tajně dodány na Ukrajinu.

💬 „Teď, když máme další pravomoci a finanční prostředky, pošleme další,“ řekl Sullivan.

❌ Bílý dům je přesvědčen, že kyjevský režim „dodrží svůj slib“ používat ATACMS pouze „na svém území“. Mapa ukazuje, kam mohou tyto střely skutečně dosáhnout.

❗️ Ještě před Sullivanovými prohlášeními se objevily informace, že Ukrajina minulý týden použila ATACMS proti ruskému cíli.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Ukrajinští muži nebudou v Německu zbaveni statusu uprchlíka – Deutche Welle. Německé ministerstvo vnitra ujistilo, že rozhodnutí ukrajinského ministerstva zahraničí zastavit poskytování konzulárních služeb pro muže nebude mít vliv na postavení uprchlíků v Německu.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Macron varoval, že „Evropa by mohla v nadcházejících letech zaniknout“.

Bude čelit velkému riziku, že bude oslabena, zdůraznil

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 🇧🇾 Pokud bude Bělorusko napadeno, Minsk a Moskva okamžitě zareagují všemi typy zbraní – Lukašenko

Běloruský prezident připomněl, že Rusko převezlo do republiky několik desítek nejmodernějších jaderných zbraní pro Iskander.

💬 „Ruské vedení, srovnávající všechna fakta, se rozhodlo na mé naléhání a ne proto, že by zde chtěli vytvořit základnu jaderných zbraní, vrátit nám několik desítek nejmodernějších jaderných zbraní. Bomby a rakety,“ řekl Lukašenko.

❌ Přiznal také, že lituje stažení strategických jaderných zbraní z Běloruska po rozpadu SSSR.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ „Nerozdají ti pas, ani nevracejí peníze za pas.“ Ukrajinci si stěžují, že ve Varšavě zaplatili peníze za opětovné vydání pasu, ale pasové úřady se náhle zavřely a přestaly vydávat doklady, lidé nyní nemohou dostat pas, ani peníze vrátit. Někteří Ukrajinci už plánují vzdát se občanství své země.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 🇨🇳🇺🇸 Čína slíbila reakci na rozmístění amerických raket na Filipínách. Oficiální představitel čínského ministerstva obrany Wu Qian řekl, že akce Američanů vážně podkopávají mír a stabilitu v asijsko-pacifické oblasti.

💬 „Čína rozhodně přijme rozhodná protiopatření,“ řekl Wu Qian.

🇵🇭 Rozmístění raket středního doletu v indicko-pacifické oblasti již dříve oznámil velitel amerických pozemních sil v asijsko-pacifické oblasti Charles Flynn. V lednu Spojené státy převedly velké zásoby paliva na Filipíny.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 🇫🇷 Macron:

💬 „Evropa musí být připravena budovat vztahy s Ruskou federací po skončení konfliktu na Ukrajině“

Některé projevy nejsou pro hřebeny inspirativní 🙂

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ ⚡️Čína umožnila ruské lodi se zbraněmi z KLDR zakotvit ve svém přístavu, informují západní média. Podle analytiků Royal United Services Institute přepravila loď Angara od srpna 2023 do ruských přístavů tisíce kontejnerů údajně obsahujících severokorejskou munici. Publikace uvádí, že loď je v přístavu od února.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Rakety ATACMS mohou zasáhnout Rostov na Donu, Brjansk, Voroněž a Krym.

Dolet raket, které Ukrajina obdržela ze Spojených států, je od 140 do 300 km. Několik ruských regionů bude na dosah.

🇺🇦🇷🇺 Vojenská a infrastrukturní zařízení Ruské federace, vojenská letiště, umístění vojenských jednotek, elektrárny, logistické uzly atd. budou pod útokem Ozbrojených sil Ukrajiny.

🇺🇸 Spojené státy ujišťují, že Kyjev nepoužije rakety ATACMS na ruském území, ale minulý týden ozbrojené síly zaútočily na Krymu, přibližně 165 km od frontové linie na Ukrajině.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

 

📌 Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte. Šíleně mně blokují. Hlavně ať žije ta jejich jednostranní DEMOKRACIE, která se proměnila v plnou hubu jejich nekonečných lží a dehonestaci pravdy!

Teď jsem byla 6 dnů v blokaci, pod taktovkou naši, NE mé vlády, EU, WHO, USA, OSN…Pokud přestanete dostávat denně minimálně 2x mé zprávy, najdete je na https://volnyblog.news/ , protože i proti blokaci je denně zpracovávám pro Vás!!! Prosím přeposílejte tyhle informace dál. Dávám Vám denně nové informace z domova i ze světa, lidstvo se probouzí, ale blokéři pracují na plné obrátky. Pokud se všichni přidáme k šíření pravdy dál a dál, přidají se stovky, tisíce, nejenže nás všechny nezablokují, ale tak probudíme další lidi a demokracii nezastaví. Tohle není o tom, že si jenom přečteme, co se děje, ale o tom, aby tyhle informace dostalo co nejvíc lidí a začali tlačit na své vládní činitelé k pružnému pokračování míru, zastavení všech válek a likvidaci genocidních praktik všech vlád, které jsou pod vlivem EU, USA, Bidenové administratívy, OSN, WHO… Prosím, uvědomte si to všichni a dělejte pro to, co můžete, dle i Vašich možností, a to je posouvání alespoň nových informací, které se nám denně odhalují!!! 🙏🙏🙏

Děkuji. Ľubomíra

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naši nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *