26.05.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

 

📌📢🔝🔝🔝26.5.2024, Sadnite si prosím, Hana Kostelevá: BUDÚCNOSŤ SLOVENSKA URČÍ ROBERT FICO | EDUARD CHMELÁR, PORADCA PREDSEDU VLÁDY

 

https://youtu.be/tQLesEQNnGA?si=m4bE0PsPPCeuVjCK

 

📌 26.5.2024, Volný bloG, Jana Černeková: V ODĚSE DOŠLO K MASOVÉMU BOJI MEZI CIVILISTY A ARMÁDOU:

 

„Strana.ua“ informoval o masovém boji mezi civilisty a armádou v Oděse:

 

Oděse došlo k masivnímu boji mezi civilním obyvatelstvem a armádou. Píše o tom Strana.ua.

Ke rvačce došlo v rekreační oblasti Arcadia. Jeho důvody nejsou známy, ale počet účastníků se odhaduje na několik desítek, většinou civilistů. Soudě podle záběrů z místa činu nebyla použita žádná zbraň.

 

Předtím řidiči kamionů kvůli mobilizaci zablokovali dálnici Kyjev-Oděsa.

Důvodem protestu kamionistů byly novely zákona o mobilizaci, podle kterých se řidiči kamionů mohou začít mobilizovat hned na hranici, při výjezdu z  Ukrajiny. Většina řidičů přitom pod rezervaci nespadá.

 

Od 24. února 2022 platí na území Ukrajiny režim stanného práva. Dne 25. února téhož roku podepsal ukrajinský prezident Vladimir Zelenskij dekret o všeobecné mobilizaci, kvůli kterému mají muži povinní vojenskou službu zakázáno opustit zemi.

 

  1. května byla mobilizace a stanné právo v zemi opět prodlouženyna tři měsíce – do 11. srpna 2024.

 

  1. května 2024 vstoupil v platnostzákon zpřísňující mobilizaci na Ukrajině.

 

Podle novinek osoby zařazené do evidence osob odpovědných za vojenskou službu ztratí právo cestovat do zahraničí, používat své finanční prostředky, řídit automobil, provádět transakce s nemovitostmi a vystavovat doklady – cestovní pas a zahraniční pas.

Dříve byl v ukrajinském Dněpru zbit vojenský zdravotník, který si ho spletl s vojenským komisařem.

https://volnyblog.news/v-odese-doslo-k-masovemu-boji-mezi-civilisty-a-armadou/  

 

📌 📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️26.5.2024, AE NEWS: LEGITIMITA PREZIDENTA ZELENSKÉHO SKONČILA!

 

👉Vladimir Putin to prohlásil při návštěvě v Minsku a dodal, že není jisté, s kým vlastně Rusko bude vést mírové rozhovory!

👉A proč chtělo Německo ze Slovenska odpalovat rakety nad Ukrajinu?

👉Gruzínský premiér šokoval slovy o speciální službě jisté země, která stojí za atentátem na Fica! A proč mu eurokomisař vyhrožoval Ficovým osudem?

 

Přesně jak jsem předpověděl před dvěma dny ve svém článku o Ruslanu Stefančukovi [, otázka legitimity expirovaného prezidentského mandátu Volodymyra Zelenského je najednou tématem nejvyšších politických procesů a k celé věci se v pátek vyjádřil i Vladimir Putin. Učinil tak během tiskové konference v Minsku během státní návštěvy Běloruska, během které se řešily obchodní a bezpečnostní otázky.

👉Ruský prezident reagoval na dotaz jednoho z novinářů a prohlásil, že legitimita ukrajinského prezidenta Zelenského po 20. květnu skončila a v současné době Moskva neví, s kým by měla jednat v případě mírových rozhovorů.

 

Prostě není jasné, kdo na ukrajinské straně bude mít právně nezpochybnitelný mandát k takovému jednání. To si prý musí vyřešit sami Ukrajinci, ale podle Putinova názoru to spíš vypadá, že na počátek června chystaná mírová pseudo-konference ve Švýcarsku, na kterou Rusko vůbec nebylo pozváno, má ve skutečnosti za úkol legitimizovat Zelenského v očích mezinárodní veřejnosti jako stále akceptovaného prezidenta. Západ má de facto poskytnout Zelenskému zástupnou legitimitu jako náhražku legitimity vzešlé z voleb. 🤬

 

👉To je velmi pravděpodobný scénář a účel té konference, která je od počátku komedií, protože těžko lze jakoukoliv mírovou konferenci nazývat mírovou, 👉když účast na konferenci není dovolena jedné ze dvou válčících stran. Tato absurdní konference tak nebude mít za výsledek nic jiného než prázdný apel na Rusko, aby kapitulovalo a odešlo z Ukrajiny. Vedle toho však bude zajištěno, že touto konferencí dojde k legitimizaci Zelenského jako prezidenta Ukrajiny, a to přesto, že neuspořádal prezidentské volby s výmluvou, že by to prý nebylo bezpečné. 🤬

 

👉JEN PÁR DNÍ PO FICOVĚ ODVOZU DO NEMOCNICE SE NĚMEČTÍ POSLANCI POKUSILI ZATÁHNOUT SLOVENSKO DO VÁLKY S RUSKEM!!!

 

Putin zopakoval, že Rusko je připraveno zahájit rozhovory s Ukrajinou o ukončení nepřátelských akcí, a prohlásil, že jednání musí být založena na „zdravém rozumu ” a uznat „realitu na místě “, přičemž jako základ použil předběžnou dohodu dosaženou v prvních dnech konfliktu.

👉„Ale s kým vyjednávat? To je zvláštní otázka, souhlasím. Uvědomujeme si, že legitimita dosavadní hlavy (ukrajinského) státu vypršela,” prohlásil prezident Putin.

 

👉Podle Putina je na ukrajinském právním systému, „parlamentu, ústavním soudu a některých dalších řídících orgánech “, aby určily, zda je Zelenský nyní legitimním vůdcem, či nikoli.

👉Pokud jde o Rusko, aby mohlo zahájit s Kyjevem jakékoli smysluplné rozhovory, musí si být naprosto jisté, že jedná s legitimními orgány země, zdůraznil prezident.

👉Snaha o udržení Zelenského u moci je zřejmě součást plánu na eskalaci války na Ukrajině a většího zapojení NATO do bojů.

 

👉👉👉JEDNA NEBEZPEČNÁ VĚC TOTIŽ ZCELA UNIKLA POZORNOSTI!!!!!

 

👉Pouhé 4 dny po atentátu na Roberta Fica skupina německých poslanců Scholzovy SPD navrhla, aby byly na Slovensku umístěny německé PVO systémy, které by chránily vzdušný prostor nad Ukrajinou!

 

👉Jinými slovy poslanci Bundestagu se pokusili zatáhnout Slovensko jako zemi NATO do přímého konfliktu s Ruskem, kdy by německé PVO systémy rozmístěné na východě Slovenska sestřelovaly ruské rakety a drony letící nad západní Ukrajinou a zejména do prostoru Lvova a přilehlých oblastí. 🤬

 

👉A právě ministr zahraničí Slovenska na ten návrh německých poslanců musel reagovat, protože se JEDNALO V PODSTATĚ O TESTOVACÍ BALÓN Z BERLÍNA, JESTLI VYŘAZENÍ ROBERTA FICA Z DENNÍ POLITICKÉ ČINNOST NĚJAK POZMĚNILO POLITICKÉ POSTOJE JEHO OSIŘENÉ VLÁDY, KTERÁ VLÁDNE BEZ PREMIÉRA.

 

👉Němci to ihned vyzkoušeli a otestovali, jestli odstraněním Fica z činnosti došlo k nějaké změně či k posunu postojů jeho otřesené vlády. Ocitujme si, co napsaly Hlavné správy:

 

BLANÁR: NĚMCI CHTĚLI ODPALOVAT ZE SLOVENSKA RAKETY NA RUSKÉ CÍLE NAD UKRAJINOU 🤬

 

👉Juraj Blanár v neděli uvedl, že Německo považuje za klíčového partnera Slovenské republiky, ale i v evropském kontextu. Přesto je podle něj třeba se ozvat vždy, když mohou být ohroženy zájmy naší země. 👉„A zatahování našeho území do válečného konfliktu přesahuje jakoukoli hranici únosnosti standardních mezinárodních vztahů.”

👉Ministr zahraničí vysvětlil, že německý vládní poslanec J. Weingarten ze strany SPD kancléře Olafa Scholze přišel s návrhem, aby Německo bránilo ukrajinské území před Slovenskem!!!

 

👉„Ano, slyšíte správně. Mohu se jen domnívat, že tento poslanec si velmi pravděpodobně neuvědomuje, že by tím zatáhl Slovenskou republiku do válečného konfliktu. Pokud si naopak uvědomuje možné důsledky pro Slovensko, jsou jeho výroky o to závažnější a nelze je podceňovat!!! 

Podle dostupných informací je tento poslanec expertem vládní koalice na obranu, a tím spíše je třeba jeho výrok odmítnout. Nejde o žádné chytré řeči, ale o pokus rozmístit v naší zemi německé protiletadlové raketové jednotky na ochranu ukrajinského vzdušného prostoru.

 

👉Juraj Blanár v reakci upozornil, že je třeba si vzpomenout, když bývalá vláda darovala Ukrajině systém protivzdušné obrany S 300 s tím, že spojenci Slovensku poskytnou své systémy protivzdušné obrany.

Jaká je skutečnost? Původně to byly tři systémy Patriot a jeden z Itálie, dnes nemáme žádný. A tady německý ‘expert’ místo ochrany našeho nebe přichází s návrhem, 👉že na Slovensko bude dodán systém, který bude sestřelovat rakety na ukrajinském území.

 

👉„Proto mě zaráží mlčení německých vládních politiků, kteří by měli nezodpovědná prohlášení svého kolegy důrazně odmítnout a popřít.  

👉Oceňuji, že tak učinil alespoň předseda parlamentní frakce SPD Rolf Mützenich.  

👉Ostatní však mlčí. Já však mlčet nemohu a jsem zvědav, jak se k tomu postaví představitelé německé vlády.  

👉Je to to samé Německo, které se na začátku konfliktu odmítlo angažovat s tím, že maximálně chce přispět na helmy pro tamní vojáky? 

Dnes už jim přilby nestačí, a tak se zabývají těžšími kalibry, ale v zájmu zachování vlastní bezpečnosti tak raději činí z území jiných.

👉Ministr Blanár otevřeně sdělil, že takový postup je pro slovenskou vládu nepřijatelný a že takové řešení je jen rozšiřováním válečného konfliktu namísto hledání příměří a následně cest k mírovým jednáním.

 

ATENTÁT NA FICA MĚL PODLE VŠEHO OTŘÁST JEHO VLÁDOU A VYDĚSIT JI K POSLUŠNOSTI K ZÁPADU:

 

👉Je to neuvěřitelné, ale odstavení Fica z aktivní politické práce bylo okamžitě z Německa podrobenu testu, jestli odpor Ficovy vlády bez Fica je nadále tak protiválečný a pro-mírový, jaký byl až do minulé středy, než došlo k atentátu na Fica. TOHLE NENÍ NÁHODA! 🤬

 

👉Jakmile je Fico odstavený od výkonu funkce, jestřábi v Evropě skrze nastrčené poslance Scholzovy SPD hned zkouší odolnost slovenské vlády, jestli postřelením premiéra trochu nevyměkla 👉a nepřišla náhodou k rozumu a k poslušnosti.

👉Reakce Juraje Blanára potvrdila, že nic takového nenastalo a doufejme nenastane, ALE JE TO DŮKAZ TOHO, ŽE ATENTÁT NA FICA JE AŽ OKATĚ A PŘÍLIŠ NA HULVÁTA IHNED VYUŽÍVANÝ K RŮZNÝM KOVBOJSKÝM TESTOVACÍM POKUSŮM NA OVLIVNĚNÍ FICOVY OTŘESENÉ VLÁDY.

 

👉Střelba na premiéra v Evropě a vysypání půlky zásobníku pistole do jeho těla JE DŮKAZEM AGRESE AMERICKÉHO Deep State, KTERÉMU UŽ S FICEM DOŠLA TRPĚLIVOST. 🤬

👉 👉 👉 ZNOVU OPAKUJI, ABY SLOVENŠTÍ VYŠETŘOVATELÉ PROVEDLI REKONSTRUKCI DATAMETRIE POHYBU CINTULOVA TELEFONU DVA ROKY ZPÁTKY A OBJEVÍ URČITĚ MNOHO PŘEKVAPENÍ.

👉 Zatímco Fico leží v nemocnici, němečtí poslanci už chtějí rozmisťovat PVO systémy k sestřelování ruských raket a dronů nad Ukrajinou. Ani chvilka Ficovy pracovní neschopnosti nesmí přijít nazmar.

👉 A zkuste se zamyslet – je to náhoda, že taková výzva z Německa přijde ve chvíli, kdy je Fico v nemocnici?

 

ŠOK! GRUZÍNSKÉMU PREMIÉROVI VYHROŽOVAL EUROKOMISAŘ OSUDEM FICA, POKUD DOJDE K PŘEHLASOVÁNÍ VETA PREZIDENTKY K ZÁKONU FARA

 

👉A co myslíte, jaký je to proces, když se vyhrožuje gruzínskému premiérovi osudem Fica?

Gruzínský premiér Irakli Kobachidze ve čtvrtek totiž prohlásil, že blíže nespecifikovaný evropský komisař v telefonickém rozhovoru „vyjmenoval řadu opatření“, která by západní politici mohli přijmout, pokud by vládnoucí strana Gruzínský sen překonala veto gruzínské prezidentky k nedávno přijatému zákonu o transparentnosti zahraničního vlivu, který je obdobou amerického zákona FARA.

 

👉 Kobachidze prohlásil, že komisař pronesl tuto poznámku, a dodal: „Viděli jste, co se stalo (slovenskému premiérovi) Ficovi, a měli byste být velmi opatrní.”

Tím narážel na to, že minulý týden byl vládní činitel postřelen ve středoslovenském městě Handlová.

👉 „Veřejnost sleduje vývoj kolem zákona o transparentnosti a všimla si, že několik vysoce postavených zahraničních politiků neváhá používat otevřené vydírání proti gruzínskému lidu a zvolené vládě,” tvrdí premiér. „Na tento druh urážlivého vydírání jsme si už zvykli a v podstatě přestalo působit na společnost i vládu,” dodal.

 

GRUZÍNSKÝ PREMIÉR VYPUSTIL BOMBU, ŽE ATENTÁT NA FICA JE SPOJEN SE SPECIÁLNÍ SLUŽBOU JISTÉ ZEMĚ. A EUROKOMISAŘ VYHROŽOVÁNÍ POPŘEL

 

👉 Kobachidze zdůraznil, že je „nesmírně znepokojující”, když se „teroristický útok” na slovenského premiéra, který se stále léčí, zmiňuje „v souvislosti s vydíráním” v souvislosti se zákonem.

👉 Chtěl bych zdůraznit, že podle předběžných informací je útok na slovenského premiéra spojen s jednou ze speciálních služeb země, která je obzvláště úzce spojena se Stranou globální války, poznamenal v narážce na blíže nespecifikované politické síly na Západě, které údajně usilují o vytvoření revolučního scénáře v Gruzii a zapojení země do otevření „druhé fronty” na pozadí probíhající války na Ukrajině.

👉Kobachidze nesdělil, jestli má informace o pozadí atentátu na Fica od gruzínské tajné služby nebo jde o jiný zdroj.

👉Jeho výrok ale potvrzuje ty nejdivočejší teorie.

 

👉Premiér Kobachidze dále zdůraznil, že se cítí „povinen informovat gruzínskou veřejnost” 👉 o údajné hrozbě, a uvedl, že paralela s pokusem o atentát na Fica je! připomínkou, že Strana globální války je extrémně nebezpečná síla, která je ochotna udělat cokoli, aby v Gruzii vyvolala chaos“.

👉Dále vyjádřil přesvědčení, že údajné plány „ani tentokrát neuspějí” a že gruzínská vláda „udrží mír a politickou stabilitu“, které jsou podle něj „nezbytné pro rozvoj země“.

 

👉Nakonec se i ukázalo, kdo byl oním nejmenovaným eurokomisařem.

V prohlášení, které bylo zveřejněno ve čtvrtek večer, komisař pro sousedství a rozšíření Olivér Várhelyi uvedl, že jeho slova byla „nejen zcela vytržena z kontextu, ale také prezentována veřejnosti způsobem, který mohl vést k naprosto mylné interpretaci původně zamýšleného cíle mého telefonátu“.

👉Ovšem toto vysvětlení gruzínský premiér odmítl s tím, že slova byla pronesena v audio záznamu hovoru tak, jak je citoval, a tudíž nešlo o desinterpretaci nebo chybu v překladu. Jinými slovy, dámy a pánové, tohle už není legrace.

👉EVROPSKÝ KOMISAŘ SE TAK PODLE VŠEHO CHOVÁ JAKO GANGSTER, VYHROŽUJE PREMIÉROVI REBELSKÉ GRUZIE, ŽE BY MOHL SKONČIT JAKO FICO, NĚMEČTÍ POSLANCI PÁR DNÍ PO ODSTAVENÍ FICA DO NEMOCNICE ZKOUŠÍ NA SLOVENSKU ROZMÍSTIT PVO SYSTÉMY A SESTŘELOVAT RUSKÉ VZDUŠNÉ ZBRANĚ NAD UKRAJINOU A NA SAMOTNÉ UKRAJINĚ VLÁDNE UŽ OD 20. KVĚTNA NELEGITIMNÍ PREZIDENT, KTERÝ VEDE VÁLKU S JADERNOU VELMOCÍ. 🤬

 

👉👉👉Nechtěli tedy nakonec Fica oddělat kvůli tomu, aby ze Slovenska udělali nástupní platformu na válčení s Ruskem ve vzdušném prostoru? Až takhle se na to můžeme dívat? 👉👉👉Šílenství elit nemá mezí.

👉👉👉A i když Fico přežil, tak to západní elity prostě zkouší, jestli slovenská vláda povolila a dostala strach.

👉👉👉A ta výhrůžka do Gruzie potvrzuje, že atentát na Fica byl natvrdo konceptualizován, a právě teď je ten proces vytěžován.

To by jeden zvracel!

👉👉👉TO NEJSOU EVROPSKÉ ELITY – TO JSOU MAFIÁNI A GRÁZLOVÉ V KVÁDRECH A KRAVATÁCH, O KTERÉ BY SI SLUŠNÝ ČLOVĚK ANI KOLO NEOPŘEL. TAKOVÁ JE REALITA!

 

-VK-Šéfredaktor AE News

https://aeronet.news/legitimita-prezidenta-zelenskeho-skoncila-vladimir-putin-to-prohlasil-pri-navsteve-v-minsku-a-dodal-ze-neni-jiste-s-kym-vlastne-rusko-bude-vest-mirove-rozhovory/

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️26.5.2024, Volný bloG, Jana Černeková: KORPORÁTNÍ MÉDIA PŘED HLASOVÁNÍM O PANDEMICKÝCH PLÁNECH WHO ZVYŠUJÍ STRACH Z PTAČÍ CHŘIPKY.

RHODA WILSON:

 

👉Zdravotníci vydávají velmi zlověstná varování před možnou pandemií ptačí chřipky. Světová zdravotnická organizace se zároveň připravuje na hlasování o změnách mezinárodních zdravotnických předpisů a o dohodě o pandemii.

 

KDYBY SE NASKYTLA PŘÍLEŽITOST, JAKO JE PANDEMIE PTAČÍ CHŘIPKY, JAKÁ EXTRÉMNÍ OPATŘENÍ BY SE WHO ROZHODLA ZAVÉST?

 

👉POZNÁMKA: WHO měla na 77. Světovém zdravotnickém shromáždění, které se koná ve švýcarské Ženevě od 27. května do 1. června 2024, předložit ke schválení dva nové texty.

 

Jedním z nich jsou změny Mezinárodních zdravotnických předpisů (2005) („IHR“) a druhým je Dohoda o pandemii, která byla označována také jako Smlouva o pandemii, Dohoda o pandemii a Dohoda o úmluvě WHO + („WHO CA+“). Oba nástroje jsou určeny ke stejnému účelu; WHO vyžaduje pouze přijetí jednoho z nich, aby bylo dosaženo jejich cílů.

👉Na závěr třetího pokračování INB9 v pátek se zdá, že vzhledem k tomu, že se nepodařilo dohodnout na textu navrhované pandemické dohody, pozornost se přesunula na „další postup“.

 

SMLOUVA WHO O PANDEMII A KRIZE PTAČÍ CHŘIPKY PŘICHÁZEJÍ VE STEJNOU DOBU:

Michael Snyder, 22. května 2024

 

👉Zdravotníci vydávají velmi zlověstná varování před možnou pandemií viru H5N1 (ptačí chřipky neboli aviární influenzy) mezi lidmi ve stejné době, kdy se WHO připravuje na hlasování o globální pandemické smlouvě na 77. Světovém zdravotnickém shromáždění, které se uskuteční koncem tohoto měsíce.

 

👉Globální pandemická smlouva dá Světové zdravotnické organizaci mnohem větší pravomoci, než měla během poslední pandemie, a mnoho lidí je hluboce znepokojeno tím, jak budou tyto pravomoci využity během příští velké zdravotní krize.

 

👉Jak uvidíte níže, byly právě potvrzeny další dva případy ptačí chřipky u lidí. Pokud ptačí chřipka zmutuje do podoby, která se bude snadno šířit z člověka na člověka, vyvolá to obrovský strach a počet obětí by mohl být potenciálně katastrofální.

 

👉JAKÁ EXTRÉMNÍ OPATŘENÍ BY SE SVĚTOVÁ ZDRAVOTNICKÁ ORGANIZACE V TAKOVÉ SITUACI ROZHODLA ZAVÉST?

 

👉V posledních týdnech vyjednavači horečně pracují na dokončení globální pandemické smlouvy. Následující informace pocházejí přímo z oficiálních internetových stránek WHO:

 

👉Vlády celého světa se dnes dohodly, že budou pokračovat v práci na návrhu pandemické dohody a že budou návrh dále 👹 upřesňovat před sedmdesátým sedmým Světovým zdravotnickým shromážděním, které začne 27. května 2024.

 

👉Vlády, které se sešly v sídle Světové zdravotnické organizace v Ženevě, se dohodly, že v příštích týdnech obnoví hybridní a osobní jednání, aby pokročily v práci 👹 na zásadních otázkách, včetně navrhovaného nového globálního systému pro přístup k patogenům a sdílení výhod (tj. život zachraňujících vakcín, léčby a diagnostiky); prevence pandemií a iniciativy „Jedno zdraví“; a finanční koordinace potřebné k rozšíření kapacit zemí pro přípravu na pandemie a reakci na ně.

 

Vlády se dohodly, že budou pokračovat v soustavném pokroku v navrhovaných dohodách o pandemiích před Světovým zdravotnickým shromážděním, WHO, 10. května 2024.
ZDE VE SPOJENÝCH STÁTECH KORPORÁTNÍ MÉDIA O TÉTO SMLOUVĚ PODIVNĚ MLČÍ, ALE JDE O OPRAVDU VELKOU VĚC.

 

👉Jednání probíhají již dva roky a plán je předložit konečný návrh k hlasování na Světovém zdravotnickém shromáždění👉 na konci tohoto měsíce:

 

👉Před více než dvěma lety byl zřízen Mezivládní vyjednávací orgán (INB) pod vedením členských států, který má toto úsilí posunout kupředu. Předsednictvo INB, které tento proces řídí, předloží jeho výsledek k posouzení Světovému zdravotnickému shromáždění.

 

Spolupředsedkyně předsednictva INB Dr. Precious Matsoso z Jihoafrické republiky uvedla, že během tohoto posledního kola jednání bylo dosaženo pokroku v celé řadě otázek obsažených v návrhu dohody.

 

👉„Během tohoto procesu jsme svědky toho, jak se před našima očima odehrává historie, kdy se všechny země spojují, aby rozhodly o závazném paktu na ochranu všech občanů světa,“ uvedla Precious Matsoso.

 

„Není to jednoduché cvičení. Jedná se o vůbec první proces, jehož cílem je vypracovat návrh dohody o prevenci, připravenosti a reakci na pandemii. Udělat to znamená udělat to správně a předsednictvo INB je odhodláno pomoci dokončit smysluplnou a trvalou dohodu.

 

👉Vlády se dohodly, že budou pokračovat v soustavném pokroku při přípravě navrhované dohody o pandemii před Světovým zdravotnickým shromážděním, WHO, 10. května 2024.

👉AKTUALIZACE: Od zveřejnění Snyderova článku bylo vydáno tiskové prohlášení týkající se neúspěchu INB9 dosáhnout dohody. Nejnovější tiskové prohlášení WHO si můžete přečíst ZDE. Snyderovy body jsou však stále relevantní, neboť změny IHR mají dosáhnout téhož, čeho má dosáhnout dohoda nebo smlouva o pandemii, a budou předloženy ke schválení Světovému zdravotnickému shromáždění, jehož zasedání začíná zítra.

 

  1. SVĚTOVÉ ZDRAVOTNICKÉ SHROMÁŽDĚNÍ SE BUDE KONAT VE ŠVÝCARSKÉ ŽENEVĚ OD 27. KVĚTNA DO 1. ČERVNA!!!

 

👉Členské státy budou hlasovat o konečném návrhu celosvětové pandemické smlouvy a plně se očekává, že bude schválen.👹

 

Bylo nám řečeno, že globální pandemická smlouva byla „oslabena“, ale ve skutečnosti se změnilo pouze to, že některé formulace ve smlouvě byly upřesněny.

 

👹 POKUD TATO SMLOUVA PROJDE, BUDE PŘI VYPUKNUTÍ DALŠÍ PANDEMIE VŠE ŘÍDIT WHO, COŽ SI VĚTŠINA LIDÍ V BĚŽNÉ POPULACI NEUVĚDOMUJE.

 

A příští pandemie může být mnohem blíž, než si většina z nás myslí.

VE STŘEDU CDC OZNÁMILO, ŽE VE SPOJENÝCH STÁTECH BYL POTVRZEN DALŠÍ PŘÍPAD PTAČÍ CHŘIPKY U ČLOVĚKA:

 

Středisko pro kontrolu a prevenci nemocí (Centres for Disease Control and Prevention) ve středu oznámilo, že v USA byl v roce 2024 zdokumentován druhý případ ptačí chřipky.

 

Zdravotníci identifikovali případ ptačí chřipky u pracovníka mléčné farmy v Michiganu. Jedná se o druhý případ, kdy se případ objevil u osoby pracující s dojnicemi. Virus se zřejmě vyvinul za podobných okolností jako na začátku tohoto roku u pracovníka farmy v mlékárně v Texasu. (Virus, uměle vytvořen, který neexistuje. Je to mýtus, který je na podporu genocidy lidstva!!!) 👹

 

👉Výtěr z nosu nakažené osoby byl negativní na chřipku, avšak výtěr z oka pacienta byl pozitivní na ptačí chřipku, což ukazuje na oční infekci, 😂 uvedlo CDC v tiskové zprávě.

 

CDC: USA Today, 22. května 2024, USA Today: Druhý člověk nakažený ptačí chřipkou souvisí s americkými dojnicemi. 😂
Dosud dva lidé, kteří se v USA nakazili v roce 2024, byli oba zaměstnanci mlékáren.

Je možné, že nakažených pracovníků v mlékárenství je mnohem více, ale v této fázi se mnoho lidí pracujících v tomto odvětví velmi zdráhá nechat se testovat:

👉Zemědělci se zdráhají vpustit federální zdravotnické úředníky na své pozemky, aby testovali potenciálně nakažený dobytek, a to kvůli nejistotě, jaký dopad by to mělo na jejich podnikání.

👉Také zemědělští dělníci se zdráhají účastnit se screeningu a podle odborníků je to pravděpodobně způsobeno kombinací obav ze ztráty zaměstnání, imigračního statusu, jazykových bariér a obecné nedůvěry v systémy veřejného zdraví.

 

👉Druhý případ ptačí chřipky u člověka potvrzen u michiganského farmáře, The Hill. 22. května 2024

Mezitím jsme se právě dozvěděli, že virus H5N1 má na svědomí smrt dalších čtyř koček 😂:

 

Podle státních a federálních úřadů zemřely ve Spojených státech na ptačí chřipku H5N1 další čtyři kočky 😂, včetně dvou domácích zvířat v Jižní Dakotě, které neměly žádnou souvislost s drůbeží ani s dojnicemi 😂. V poslední době zemřelo na ptačí chřipku nejméně 14 koček. 😂 😂 😂

 

Z nově nahlášených případů byly dvě domácí kočky, které podle státního úředníka a amerického ministerstva zemědělství (USDA) uhynuly na pozemku v Campbell County v Jižní Dakotě. 😂

 

Beth Thompsonová, státní veterinářka, uvedla, že na pozemku, kde zvířata uhynula, se nenacházel žádný dobytek. „V současné době nejsou známy žádné další podrobnosti o tom, jak se kočky nakazily,“ řekla Thompsonová pro BNO News.

 

Další 4 kočky zemřely v USA na ptačí chřipku 😂 😂 😂 H5N1, BNO News, 21. května 2024.
To není dobré.

Pokud začnou kočky plošně onemocnět a umírat, je pravděpodobně jen otázkou času, kdy se totéž začne dít i mezi lidmi. 👹

 

Neznáme všechny podrobnosti o těchto nejnovějších úmrtích koček, ale objevily se informace, že u koček, které dříve uhynuly na H5N1 v Texasu, došlo ke „krvácení do mozku“ a „oslepnutí“. 😂

 

Má H5N1 potenciál způsobit stejné poškození i u lidí? 😂

 

Na tuto otázku potřebujeme znát odpověď, protože se neustále objevují další případy onemocnění lidí. ((A pořád dál zastrašování lidí!!! 👹))

 

Ve skutečnosti byl nyní potvrzen případ u člověka v Austrálii:

V Austrálii byl potvrzen první případ ptačí chřipky H5N1 u dítěte.

Podle viktoriánských zdravotníků se dítě nakazilo ptačí chřipkou typu A během pobytu v Indii a onemocnělo letos v březnu. ((A pořád dál zastrašování lidí!!! 👹))

 

Oznámení přišlo několik hodin poté, co byla ptačí chřipka zjištěna na farmě ve státě Victoria.

Dítě bylo potvrzeno jako první případ ptačí chřipky H5N1 v Austrálii, News.com.au, 22. května 2024.

Od roku 2003 zemřelo více než 50 % lidí, kteří byli pozitivně testováni na H5N1. 😂

Dokážete si představit ten strach, který vypukne, pokud se náhle nakazí miliony lidí? 😂

Globální nákazy budou hrát hlavní roli v éře velkého chaosu, která přichází. 😂

Jen si vzpomeňte na paniku, které jsme byli svědky v letech 2020, 2021 a 2022. 👹

Pokud bude mít příští pandemie mnohem vyšší úmrtnost, panika, kterou uvidíme, bude mnohem horší, a to je opravdu špatná zpráva pro nás všechny. ((A pořád dál zastrašování lidí!!! 👹))

 

[Poznámka z The Exposé: 👉Nenechte se nachytat na porno strachu, které propagují korporátní média.

👉Kromě toho, že se jedná o chabý pokus o manipulaci s veřejným míněním, že pandemické plány WHO jsou nezbytné 👉pro „zajištění naší bezpečnosti“, 😂 je porno strachu korporátních médií spláchnutím, opláchnutím a opakováním stejných manévrů, jakým jsme byli vystaveni v případě kovidu. 👹

 

Pro lepší orientaci si prosím přečtěte naše články „PTAČÍ CHŘIPKU ZPŮSOBIL ČLOVĚK, PROTO UŽ NA NI MAJÍ VAKCÍNU“ a „PTAČÍ CHŘIPKA V ROCE 2005 BYLA VYUŽITA K ZAHÁJENÍ NEJVĚTŠÍHO UCHVÁCENÍ MOCI V DĚJINÁCH – NYNÍ JE ZPĚT“ a další].

https://volnyblog.news/korporatni-media-pred-hlasovanim-o-pandemickych-planech-who-zvysuji-strach-z-ptaci-chripky/

 

JEDNÁNÍ STRAN PANDEMICKÉ SMLOUVY BYLA POZASTAVENA, VYJEDNAVAČI SE NEDOKÁZALI SHODNOUT NA JEDNOTNÉ VERZI:

https://volnyblog.news/jednani-stran-pandemicke-smlouvy-byla-pozastavena-vyjednavaci-se-nedokazali-shodnout-na-jednotne-verzi/

 

📌 KDYŽ SE TELEVIZNÍ SCÉNKA STANE REALITOU. Jak nová generace je neznalá historii, ne tak dávnou, a mám obavu, že vůbec nastalo období neznalosti historie naší republiky, nedej Bůh slyšet jejich znalosti dějin lidstva, což my jsme museli na dějepisu sypat z rukávu!!! 😭

 

https://www.facebook.com/watch?v=718895243304960

 

 

📌 26. května 2024 16:42, Der Spiegel: POBALTSKÉ STÁTY A POLSKO MOŽNÁ VYŠLOU VOJÁKY NA UKRAJINU:

 

V případě strategického průlomu ruských jednotek na východní Ukrajině tam mohou své jednotky vyslat pobaltské země a Polsko. Tyto státy vyslaly Rusku „hrozivé varování“, píše německý časopis Der Spiegel.

 

Podle novináře publikace mohou ozbrojené síly RF dosáhnout vážného úspěchu, protože Západ pomáhá Kyjevu „bez velkého nadšení“. Situace ve válečné zóně se proto může prudce zhoršit.

 

Pobaltští politici varovali Německo, že nebudou čekat na rozmístění ruských vojsk na svých hranicích. Učinili tak na konferenci Lennarta Meriho v Tallinnu. A vyslání vojsk bude znamenat, že se NATO stane účastníkem války, poznamenává Der Spiegel.

 

Poradce estonského prezidenta pro národní bezpečnost Madis Roll již dříve uvedl, že oficiální Tallinn studuje možnost vyslání vojáků na západní Ukrajinu.

„Jsme povinni zvážit všechny možnosti,“ řekl.

Podle Rolla jsou estonské úřady připraveny v budoucnu převzít „týlové role a úkoly“ ozbrojených sil Ukrajiny, a uvolnit tak ukrajinskou armádu pro boj na frontě.

 

Řekl také, že Tallinn analyzuje možnost vyslání svých vojáků připravených ke konfrontaci s Ruskem. Je pravda, že Estonci by to raději udělali v rámci plnohodnotné mise NATO, ale také souhlasí s účastí v menší koalici.

 

https://www.vesti.ru/article/3968842

 

 

📌26. května 2024 16:59: DRON SPADL A EXPLODOVAL POBLÍŽ PEDAGOGICKÉ VYSOKÉ ŠKOLY V BELGORODU:

 

Ukrajinská armáda zaútočila na Belgorod bezpilotním letounem leteckého typu.

 

Jak se ukázalo, v neděli odpoledne spadl a explodoval nepřátelský dron v regionálním centru v areálu pedagogické fakulty.

 

Gubernátor Vjačeslav Gladkov uvedl, že nikdo nebyl zraněn, dvě auta byla zasažena šrapnely. Na místě již pracují provozní služby.

 

Připomeňme, že dříve v důsledku útoků dronů ozbrojenými silami Ukrajiny v oblasti Belgorod byli zraněni dva lidé.

 

Údery bezpilotních letounů ve vesnici Murom v městské čtvrti Šebekinskij a ve vesnici Bezymeno v městské čtvrti Graivoronsky zasáhly jedoucí auta, jejich řidiči utrpěli zranění šrapnely.

 

https://www.vesti.ru/article/3968934

 

 

📌26. května 2024 14:20: PREZIDENTA ČEKAJÍ INTENZIVNÍ ROZHOVORY V TAŠKENTU A DALŠÍ DŮLEŽITÉ UDÁLOSTI:

 

Jaké akce plánuje ruský prezident v nadcházejícím týdnu? Podrobnosti jsou ve vysílání televizního kanálu Rossija TV.

 

Vladimir Putin uskuteční státní návštěvu Uzbekistánu, která začne v neděli 26. května. V pondělí nás čekají mimořádně intenzivní jednání.

 

Vladimir Putin a prezident Uzbekistánu Šavkat Mirzijojev se setkali a podrobně hovořili poměrně nedávno, před dvěma týdny v Moskvě. Vztahy mezi oběma zeměmi se však staly natolik úzkými, že vždy vyvstává mnoho otázek.

 

Na programu prezidenta Ruské federace je také zasedání Rady pro strategický rozvoj a národní projekty. Putin bude pokračovat ve spolupráci s regiony.

Bude mnoho dalších akcí. Všechny podrobnosti – jako vždy v neděli, v programu „Moskva. Kreml. Putin“ na televizním kanálu „Rusko“.

 

https://www.vesti.ru/article/3968420

 

 

📌26. května 2024 16:13: PO CHERSONU SE V ZÁPOROŽÍ OZVALA EXPLOZE:

 

Odpoledne 26. května se ve městě Záporoží, kontrolovaném ozbrojenými silami Ukrajiny, ozval výbuch.

 

O ostřelování informovala agentura RBC-Ukrajina bez upřesnění podrobností.

 

Místní úřady incident nekomentují.

V tuto chvíli byl vyhlášen letecký poplach v oblastech Záporožské oblasti kontrolovaných ukrajinskou správou.

Dříve šéf Kyjevem jmenované správy Chersonu Roman Mročko hlásil výbuchy ve městě.

 

https://www.vesti.ru/article/3968867

 

 

📌26. května 2024 16:58: LITRY VÍNA A KILOGRAMY LOSOSŮ BUDOU NAKOUPENY NA UKRAJINĚ PRO VĚDECKOU EXPEDICI:

 

Ukrajina hodlá utratit více než 11,6 milionu dolarů za nákupy pro antarktickou expedici, která zahrnuje 25 lidí.

 

Soudě podle údajů ukrajinského systému veřejných zakázek Prozorro byla smlouva na tuto částku podepsána Národním antarktickým vědeckým centrem Ukrajiny.

Pro členy expedice se plánuje nákup zejména více než 300 lahví vína (červeného, bílého a šumivého), 70 kilogramů čokoládových tyčinek a také 140 kilogramů steaku z lososa.

 

V loňském roce vypukl na Ukrajině skandál ohledně zadávání veřejných zakázek na ministerstvo obrany. Novináři se dozvěděli, že vojenské oddělení nakupovalo vejce za cenu dvakrát až třikrát dražší, než stála v maloobchodních prodejnách. Kromě toho byly lehké maskovací bundy zakoupeny jako zimní bundy za trojnásobnou cenu, připomíná TASS.

 

Po odhalení těchto skutečností byl odvolán šéf ukrajinského ministerstva obrany Oleksij Reznikov a všichni jeho zástupci.

 

https://www.vesti.ru/article/3968863

 

 

📌26. května 2024 16:56: SLOVENSKÝ PREMIÉR FICO PODSTOUPÍ KONTROLNÍ VYŠETŘENÍ 27. KVĚTNA: ((Jako fajn, že se to dovíme alespoň z Ruských médii, když naše to vůbec nezajímá!!!))

 

Slovenský premiér Robert Fico, který utrpěl střelná zranění při pokusu o atentát 15. května, se nadále léčí v nemocnici v Banské Bystrici. Zdravotnický ústav oznámil, že v pondělí bude šéf vlády znovu vyšetřen.

 

Podle prohlášení nemocnice je Ficovo zlepšení zdravotního stavu v souladu s prognózou lékařů. Vicepremiér Robert Kalinyak již dříve poznamenal, že kritické období pominulo a prognóza premiérova uzdravení je příznivá.

 

Útok na slovenského premiéra, který se postavil proti dodávkám zbraní na Ukrajinu a vstupu země do NATO, se odehrál po jednání kabinetu ministrů. Střelec byl zadržen na místě činu. Podle ministerstva vnitra byly jeho kroky politicky motivované a byly způsobeny nesouhlasem s postojem vlády, zejména v ukrajinské otázce.

 

https://www.vesti.ru/article/3968927

 

 

📌26.5.2024, Reuters: TRUMP BYL VYPÍSKÁN A POKŘIKOVÁN BOUŘLIVÝM DAVEM NA LIBERTARIÁNSKÉM SJEZDU:

 

Prezidentský kandidát Donald Trump byl v sobotu večer vypískán a pokřikován mnohými v bouřlivém publiku na Libertariánském národním shromáždění, což je výrazná změna oproti obdivu, kterého se mu dostává na shromážděních od jeho horlivě loajálních příznivců.

 

Libertariáni, kteří věří v omezenou vládu a individuální svobodu, obviňují republikána Trumpa z toho, že v době, kdy byl prezidentem, uspěchal vytvoření vakcíny proti covidu-19 a že během pandemie neudělal více pro to, aby zastavil omezení veřejného zdraví pro neočkované.

 

Když Trump vystoupil na pódium ve Washingtonu, ozvalo se hlasité bučení a posměšky. Menší část davu, Trumpovi příznivci, ho povzbuzovala.

 

Krátce předtím, než se objevil, jeden člen Libertariánské strany vykřikl: „Donald Trump měl dostat kulku!“

 

Trumpova kampaň na žádost o komentář k nepřátelskému přijetí bezprostředně nereagovala.

 

Trump, který byl prezidentem v letech 2017 až 2021, okamžitě zmínil celkem 88 obvinění z trestných činů, kterým čelí ve čtyřech federálních a státních žalobách.

 

„Kdybych nebyl libertarián, jsem jím teď,“ řekl. Odsoudil administrativu prezidenta Joea Bidena, svého vyzyvatele v odvetě voleb z 5. listopadu, a Bidenovy demokratické kolegy jako součást „vzestupu levicového fašismu“.

 

Trump se snažil apelovat na libertariány, kteří mají více společného s republikánskými politickými postoji než demokraté v otázkách včetně daní a velikosti vlády.

 

A dodal: „Neměli bychom bojovat jeden proti druhému.“ Požádal libertariány, aby s ním spolupracovali na porážce Bidena, což byla výzva, která byla přivítána mnoha bučeními, ačkoli drtivá většina v davu byla zuřivě proti Bidenovi a jeho administrativě.

 

Libertariáni získali v roce 2020 pouze 1,2 % celostátních hlasů, tedy asi 1,8 milionu hlasů, ale listopadové volby by mohly rozhodnout pouhé desítky tisíc hlasů v hrstce bojových států, takže Trump se snaží odloupnout část libertariánské podpory.

 

Trumpovo vystoupení na libertariánském shromáždění, neobvyklé pro republikánského kandidáta do Bílého domu, také signalizovalo, jak vážně on a jeho kampaň berou hrozbu kandidáta třetí strany Roberta F. Kennedyho Jr., který se dlouhodobě staví proti očkování a mandátům a který v pátek promluvil na sjezdu.

 

Trump stupňuje útoky na Kennedyho, který kandiduje jako nezávislý, a nedávno ho nazval „falešným“ zastáncem očkování.

 

Průzkumy veřejného mínění naznačují, že Kennedyová odčerpá hlasy jak Trumpovi, tak Bidenovi, ale zatím není jasné, kterého z kandidátů hlavních stran Kennedyho dlouhodobá kandidatura do Bílého domu poškodí více.

 

Organizátoři Libertariánské strany uvedli, že Biden byl také pozván, aby na sjezdu promluvil, ale odmítl se zúčastnit.

 

„Libertariánská strana může znamenat velký rozdíl. Pokud se sjednotíme, budeme nezastavitelní,“ řekl Trump a sklidil směsici potlesku a posměšků.

 

Trump řekl, že je „libertarián, aniž by se jím snažil být“ a že Libertariánská strana by ho měla podpořit, což je další věta, která byla přivítána bučením a posměšky.

 

Trump se nenechal odradit a dělal si legraci z davu, když řekl, že pokud ho nepodpoří, budou i nadále sbírat jen malou část voličské podpory v celostátních volbách.

 

Slíbil, že pokud vyhraje volby, dosadí do svého kabinetu libertariána, což se setkalo s výkřiky „kecy!“

 

Trump sklidil obrovský potlesk za jeden slib. Bojovým pokřikem libertariánů je případ Rosse Ulbrichta, který si odpykává doživotní trest za vytvoření a provozování webové stránky Silk Road, která uživatelům umožňovala tajně nakupovat a prodávat drogy a další nelegální produkty.

 

Libertariáni věří, že Ulbrichtův rozsudek z roku 2015 představuje vládní a justiční překračování pravomocí. Před davem s transparenty „Osvoboďte Rosse“ Trump slíbil, že Ulbrichtovi zmírní trest, pokud získá zpět Bílý dům.

 

https://www.reuters.com/world/us/trump-booed-heckled-by-raucous-crowd-libertarian-convention-2024-05-26/

 

 

📌26. května 2024 17:48: GUVERNÉR BERGHAM VĚŘÍ, ŽE BIDENOVA POLITIKA RUSKU POMOHLA:

 

Guvernér Severní Dakoty Doug Bergham uvedl, že neuvážená energetická politika prezidenta Josepha Bidena vedla k tomu, že se ruská ekonomika výrazně zlepšila.

 

Doug Bergham se domnívá, že kroky americké prezidentské administrativy přímo poškozují americký energetický průmysl. Inflace na domácím trhu roste a americké strategické ropné rezervy jsou již prakticky vyčerpány.

 

„Vedeme dvě zástupné války, jednu s Ruskem a druhou s Íránem. A tito oponenti financují nepřátelské akce proti nám na úkor peněz z ropy, které dostávají. Bidenova energetická politika pomohla našim oponentům,“ je si jistý guvernér.

 

Energie je základem každého produktu a Amerika má velmi vysoké ceny energií, vysvětluje Doug Bergham. Pracovní místa ve Spojených státech jsou rušena kvůli akcím vedení země a oponenti Washingtonu si s tím vedou dobře.

 

Nejedná se o první prohlášení amerických politiků k situaci v energetickém sektoru. Již dříve bylo oznámeno, že aljašský senátor Dan Sullivan ostře kritizoval politiku Bidena a jeho týmu.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/3968941

 

 

📌26. května 2024 17:25: K VÝBUCHU DOŠLO V DALŠÍM MĚSTĚ KONTROLOVANÉM OZBROJENÝMI SILAMI UKRAJINY:

 

Starosta Charkova Ihor Terekhov informoval o explozi, která byla ve městě zaznamenána 26. května. Zároveň byl v regionu vyhlášen letecký poplach.

 

Na svém kanálu Telegram Terekhov oznámil výbuch, ale neuvedl podrobnosti. Kde hřměl a jaký objekt byl napaden, není hlášeno.

 

Městské úřady zjišťují podrobnosti incidentu a nevylučují, že příjezd byl u objektu v regionu.

 

https://www.vesti.ru/article/3968922

 

 

📌26. května 2024 17:50: ITÁLIE VYZVALA GENERÁLNÍHO TAJEMNÍKA NATO, ABY BYL OBEZŘETNÝ A REZIGNOVAL:

 

Italská premiérka Giorgia Meloniová v komentáři k prohlášením generálního tajemníka NATO Jense Stoltenberga o umožnění Ukrajině útočit západními zbraněmi na ruské území mu doporučila opatrnost.

 

„Nevím, proč to Stoltenberg řekl. Musíte být opatrní… Radím vám, abyste byli opatrnější,“ řekla šéfka italské vlády ve vysílání televizního kanálu RAI-3 a poznamenala, že souhlasí s tím, že Severoatlantická aliance by měla „zaujmout tvrdý postoj“, nicméně podle ní „existuje mnoho kontroverzních prohlášení“.

Generální tajemník NATO již dříve v rozhovoru pro britský časopis The Economist vyzval spojence v bloku, aby znovu zvážili otázku, zda Kyjev může udeřit pomocí zbraní ze západních zemí na vojenská zařízení, která se nacházejí na mezinárodně uznaném území Ruska.

 

Italský vicepremiér Matteo Salvini zase řekl, že Jens Stoltenberg by se po prohlášení o použití západních zbraní ozbrojenými silami Ukrajiny k ostřelování ruských území měl „Zotavit, omluvit se, nebo rezignovat“.

 

Nemůže mluvit o válce, o použití bomb, raket a zbraní, které jsme poslali na Ukrajinu k obraně, k boji, k zabíjení mimo její území,“ citovala ho agentura ANSA.

 

https://www.vesti.ru/article/3968940

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Pokud přestanete dostávat denně minimálně 2x mé zprávy, kvůli blokacím, najdete je na https://volnyblog.news/ , protože i proti blokacím je denně zpracovávám a publikuji pro Vás!!! Prosím přeposílejte tyhle informace dál. Dávám Vám denně nové informace z domova i ze světa, lidstvo se probouzí. Pokud se všichni přidáme k šíření pravdy dál a dál, přidají se stovky, tisíce, jen tak probudíme další lidi a demokracii nezastaví. Tohle není o tom, že si jenom přečteme, co se děje, ale o tom, aby tyhle informace dostalo co nejvíc lidí a začali tlačit na své vládní činitelé k pružnému pokračování míru, zastavení všech válek a likvidaci genocidních praktik všech vlád, které jsou pod vlivem EU, USA, Bidenové administratívy, OSN, WHO… Prosím, uvědomte si to všichni a dělejte pro to, co můžete, dle i Vašich možností, a to je posouvání alespoň nových informací, které se nám denně odhalují!!! 🙏🙏🙏

Děkuji. Ľubomíra

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

Jak jsou na tom očkované děti v porovnání s neočkovanými? Zdravotní katastrofa.

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

25.5.2024

Jsou očkované děti zdravější než ty neočkované? Syndrom náhlého úmrtí kojenců a další zdravotní problémy u dětí pocházejí téměř výhradně z očkovacího schématu pro děti. Všechny zdravotní chronické problémy jednoznačně převládají u vysoce očkovaných. Tato studie očkovaných vs. neočkovaných je založená na skutečných datech více jak 3000 pacientů. U očkovaných jde křivka nemocnosti v průběhu let stále nahoru.

Pediatr Dr. Paul Thomas uvádí výsledky své rozsáhlé, recenzované, desetileté studie porovnávající zdravotní výsledky očkovaných a neočkovaných dětí ve své pediatrické praxi.

(v poslední půl minutě videa je chyba a má tam být: „U NEočkovaných je téměř vodorovná bez výkyvů…”)

 

Textový přepis:

Dr. Thomas: V roce 2008 jsem opustil svoji skupinovou praxi a začal s integrovanou pediatrií. Přidalo se ke mně asi 1000 pacientů. Tu praxi jsme během pár let rozrostli na 15 tisíc aktivních pacientů. A bylo to v době… v roce 2016 jsem napsal Vakcinačně přátelský plán. Tehdy jsem vytvořil soubor dat, ze kterého se stala publikace zveřejněná v recenzovaném časopise. Tato studie očkovaných vs neočkovaných založená na skutečných datech více jak 3000 pacientů. Každý pacient narozen do mé praxe od doby, co jsem otevřel dveře, do chvíle, kdy jsme soubor dat uzavřeli, byl zahrnut. Žádné vypuštění údajů jako v případě farmaceutických studií, kde si vybírají, koho budou studovat.

Tohle je každý pacient narozen do mé praxe. Byl jsem pro-vakcinační lékař, vyučen konvenčně, a když jsem začal poslouchat pacienty a začal jsem to sám vidět, všechny tyto zdravotní chronické problémy jednoznačně převládají u vysoce očkovaných. Řekl jsem si: Páni, jak o tom řekneme světu? A abychom se ujistili, že porovnáváme jablka s jablky, měli jsme kolem 500 neočkovaných, bez žádných vakcín. Těch 500 jsme věkově porovnali s 500 očkovanými dětmi. A tohle jsou různě očkované děti, nejsou očkované podle očkovacího harmonogramu CDC. Jeden moudrý člověk, už nevím kdo, mi řekl: Co kdybys udělal analýzu zajištění kvality tvých dat? Jo, proč ne.

Pokud v medicíně děláte zásah, jakoukoliv změnu toho, co se normálně dělá, etické je podívat se na výsledek toho zásahu. To jsme tedy udělali. 23. listopadu 2020 jsme zveřejnili studii v recenzovaném časopise, byla pečlivě přezkoumaná. Trvalo měsíce ji tím procesem dostat. Ale ta data tam jsou a jsou silná.

Del: I u mírnějšího očkovacího harmonogramu vidíš dramatický rozdíl ve všech nemocech jen u těch, kteří se očkovali mírněji oproti těm, kteří nedostali žádné vakcíny.

Paul: Míra očních infekcí je mnohem vyšší u očkovaných. Ušní infekce, krční infekce. Alergie. A dále plicní infekce. A celé tělo… ADD, ADHD, chudokrevnost… to vše je významně zvýšené. Ty křivky jsou prostě ohromující. Ta oranžová křivka jsou očkovaní a vidíš, že v průběhu let jde stále nahoru. A u neočkovaných je téměř vodorovná bez výkyvů. Moji neočkovaní nebyli nikdy nemocní. Ale vidět to v přísně recenzovaném časopise… údaje, které byly zaslepeny a pak přezkoumány a představeny veřejnosti, mluví za sebe. [zdroj]

 

 

Celý článek i s videi si můžete přečíst a poslechnout ZDE:

https://www.nespokojeny.cz/jak-jsou-na-tom-ockovane-deti-v-porovnani-s-neockovanymi-zdravotni-katastrofa/#more-41700

 

ZDROJ:

https://www.nespokojeny.cz/jak-jsou-na-tom-ockovane-deti-v-porovnani-s-neockovanymi-zdravotni-katastrofa/#more-41700

 

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME ���
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com

 

 

 

Korporátní média před hlasováním o pandemických plánech WHO zvyšují strach z ptačí chřipky.

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

26.5.2024

Zdravotníci vydávají velmi zlověstná varování před možnou pandemií ptačí chřipky. Světová zdravotnická organizace se zároveň připravuje na hlasování o změnách mezinárodních zdravotnických předpisů a o dohodě o pandemii.

Kdyby se naskytla příležitost, jako je pandemie ptačí chřipky, jaká extrémní opatření by se WHO rozhodla zavést?

Poznámka: WHO měla na 77. Světovém zdravotnickém shromáždění, které se koná ve švýcarské Ženevě od 27. května do 1. června 2024, předložit ke schválení dva nové texty. Jedním z nich jsou změny Mezinárodních zdravotnických předpisů (2005) („IHR“) a druhým je Dohoda o pandemii, která byla označována také jako Smlouva o pandemii, Dohoda o pandemii a Dohoda o úmluvě WHO + („WHO CA+“). Oba nástroje jsou určeny ke stejnému účelu; WHO vyžaduje pouze přijetí jednoho z nich, aby bylo dosaženo jejich cílů. Na závěr třetího pokračování INB9 v pátek se zdá, že vzhledem k tomu, že se nepodařilo dohodnout na textu navrhované pandemické dohody, pozornost se přesunula na „další postup“.

Smlouva WHO o pandemii a krize ptačí chřipky přicházejí ve stejnou dobu
Michael Snyder, 22. května 2024

Zdravotníci vydávají velmi zlověstná varování před možnou pandemií viru H5N1 (ptačí chřipky neboli aviární influenzy) mezi lidmi ve stejné době, kdy se WHO připravuje na hlasování o globální pandemické smlouvě na 77. Světovém zdravotnickém shromáždění, které se uskuteční koncem tohoto měsíce.

Globální pandemická smlouva dá Světové zdravotnické organizaci mnohem větší pravomoci, než měla během poslední pandemie, a mnoho lidí je hluboce znepokojeno tím, jak budou tyto pravomoci využity během příští velké zdravotní krize.

Jak uvidíte níže, byly právě potvrzeny další dva případy ptačí chřipky u lidí. Pokud ptačí chřipka zmutuje do podoby, která se bude snadno šířit z člověka na člověka, vyvolá to obrovský strach a počet obětí by mohl být potenciálně katastrofální. Jaká extrémní opatření by se Světová zdravotnická organizace v takové situaci rozhodla zavést?

V posledních týdnech vyjednavači horečně pracují na dokončení globální pandemické smlouvy. Následující informace pocházejí přímo z oficiálních internetových stránek WHO:

Vlády celého světa se dnes dohodly, že budou pokračovat v práci na návrhu pandemické dohody a že budou návrh dále upřesňovat před sedmdesátým sedmým Světovým zdravotnickým shromážděním, které začne 27. května 2024.

Vlády, které se sešly v sídle Světové zdravotnické organizace v Ženevě, se dohodly, že v příštích týdnech obnoví hybridní a osobní jednání, aby pokročily v práci na zásadních otázkách, včetně navrhovaného nového globálního systému pro přístup k patogenům a sdílení výhod (tj. život zachraňujících vakcín, léčby a diagnostiky); prevence pandemií a iniciativy „Jedno zdraví“; a finanční koordinace potřebné k rozšíření kapacit zemí pro přípravu na pandemie a reakci na ně.

Vlády se dohodly, že budou pokračovat v soustavném pokroku v navrhovaných dohodách o pandemiích před Světovým zdravotnickým shromážděním, WHO, 10. května 2024.
Zde ve Spojených státech korporátní média o této smlouvě podivně mlčí, ale jde o opravdu velkou věc.

Jednání probíhají již dva roky a plán je předložit konečný návrh k hlasování na Světovém zdravotnickém shromáždění na konci tohoto měsíce:

Před více než dvěma lety byl zřízen Mezivládní vyjednávací orgán (INB) pod vedením členských států, který má toto úsilí posunout kupředu. Předsednictvo INB, které tento proces řídí, předloží jeho výsledek k posouzení Světovému zdravotnickému shromáždění.

Spolupředsedkyně předsednictva INB Dr. Precious Matsoso z Jihoafrické republiky uvedla, že během tohoto posledního kola jednání bylo dosaženo pokroku v celé řadě otázek obsažených v návrhu dohody.

„Během tohoto procesu jsme svědky toho, jak se před našima očima odehrává historie, kdy se všechny země spojují, aby rozhodly o závazném paktu na ochranu všech občanů světa,“ uvedla Precious Matsoso. „Není to jednoduché cvičení. Jedná se o vůbec první proces, jehož cílem je vypracovat návrh dohody o prevenci, připravenosti a reakci na pandemii. Udělat to znamená udělat to správně a předsednictvo INB je odhodláno pomoci dokončit smysluplnou a trvalou dohodu.

Vlády se dohodly, že budou pokračovat v soustavném pokroku při přípravě navrhované dohody o pandemii před Světovým zdravotnickým shromážděním, WHO, 10. května 2024.
[Aktualizace: Od zveřejnění Snyderova článku bylo vydáno tiskové prohlášení týkající se neúspěchu INB9 dosáhnout dohody. Nejnovější tiskové prohlášení WHO si můžete přečíst ZDE. Snyderovy body jsou však stále relevantní, neboť změny IHR mají dosáhnout téhož, čeho má dosáhnout dohoda nebo smlouva o pandemii, a budou předloženy ke schválení Světovému zdravotnickému shromáždění, jehož zasedání začíná zítra].

77. Světové zdravotnické shromáždění se bude konat ve švýcarské Ženevě od 27. května do 1. června.

Členské státy budou hlasovat o konečném návrhu celosvětové pandemické smlouvy a plně se očekává, že bude schválen.

Bylo nám řečeno, že globální pandemická smlouva byla „oslabena“, ale ve skutečnosti se změnilo pouze to, že některé formulace ve smlouvě byly upřesněny.

Pokud tato smlouva projde, bude při vypuknutí další pandemie vše řídit WHO, což si většina lidí v běžné populaci neuvědomuje.

A příští pandemie může být mnohem blíž, než si většina z nás myslí.

Ve středu CDC oznámilo, že ve Spojených státech byl potvrzen další případ ptačí chřipky u člověka:

Středisko pro kontrolu a prevenci nemocí (Centres for Disease Control and Prevention) ve středu oznámilo, že v USA byl v roce 2024 zdokumentován druhý případ ptačí chřipky.

Zdravotníci identifikovali případ ptačí chřipky u pracovníka mléčné farmy v Michiganu. Jedná se o druhý případ, kdy se případ objevil u osoby pracující s dojnicemi. Virus se zřejmě vyvinul za podobných okolností jako na začátku tohoto roku u pracovníka farmy v mlékárně v Texasu.

Výtěr z nosu nakažené osoby byl negativní na chřipku, avšak výtěr z oka pacienta byl pozitivní na ptačí chřipku, což ukazuje na oční infekci, uvedlo CDC v tiskové zprávě.

CDC: USA Today, 22. května 2024, USA Today: Druhý člověk nakažený ptačí chřipkou souvisí s americkými dojnicemi.
Dosud dva lidé, kteří se v USA nakazili v roce 2024, byli oba zaměstnanci mlékáren.

Je možné, že nakažených pracovníků v mlékárenství je mnohem více, ale v této fázi se mnoho lidí pracujících v tomto odvětví velmi zdráhá nechat se testovat:

Zemědělci se zdráhají vpustit federální zdravotnické úředníky na své pozemky, aby testovali potenciálně nakažený dobytek, a to kvůli nejistotě, jaký dopad by to mělo na jejich podnikání.

Také zemědělští dělníci se zdráhají účastnit se screeningu a podle odborníků je to pravděpodobně způsobeno kombinací obav ze ztráty zaměstnání, imigračního statusu, jazykových bariér a obecné nedůvěry v systémy veřejného zdraví.

Druhý případ ptačí chřipky u člověka potvrzen u michiganského farmáře, The Hill. 22. května 2024
Mezitím jsme se právě dozvěděli, že virus H5N1 má na svědomí smrt dalších čtyř koček:

Podle státních a federálních úřadů zemřely ve Spojených státech na ptačí chřipku H5N1 další čtyři kočky, včetně dvou domácích zvířat v Jižní Dakotě, které neměly žádnou souvislost s drůbeží ani s dojnicemi. V poslední době zemřelo na ptačí chřipku nejméně 14 koček.

Z nově nahlášených případů byly dvě domácí kočky, které podle státního úředníka a amerického ministerstva zemědělství (USDA) uhynuly na pozemku v Campbell County v Jižní Dakotě.

Beth Thompsonová, státní veterinářka, uvedla, že na pozemku, kde zvířata uhynula, se nenacházel žádný dobytek. „V současné době nejsou známy žádné další podrobnosti o tom, jak se kočky nakazily,“ řekla Thompsonová pro BNO News.

Další 4 kočky zemřely v USA na ptačí chřipku H5N1, BNO News, 21. května 2024.
To není dobré.

Pokud začnou kočky plošně onemocnět a umírat, je pravděpodobně jen otázkou času, kdy se totéž začne dít i mezi lidmi.

Neznáme všechny podrobnosti o těchto nejnovějších úmrtích koček, ale objevily se informace, že u koček, které dříve uhynuly na H5N1 v Texasu, došlo ke „krvácení do mozku“ a „oslepnutí“.

Má H5N1 potenciál způsobit stejné poškození i u lidí?

Na tuto otázku potřebujeme znát odpověď, protože se neustále objevují další případy onemocnění lidí.

Ve skutečnosti byl nyní potvrzen případ u člověka v Austrálii:

V Austrálii byl potvrzen první případ ptačí chřipky H5N1 u dítěte.

Podle viktoriánských zdravotníků se dítě nakazilo ptačí chřipkou typu A během pobytu v Indii a onemocnělo letos v březnu.

Oznámení přišlo několik hodin poté, co byla ptačí chřipka zjištěna na farmě ve státě Victoria.

Dítě bylo potvrzeno jako první případ ptačí chřipky H5N1 v Austrálii, News.com.au, 22. května 2024.
Od roku 2003 zemřelo více než 50 % lidí, kteří byli pozitivně testováni na H5N1.

Dokážete si představit ten strach, který vypukne, pokud se náhle nakazí miliony lidí?

Globální nákazy budou hrát hlavní roli v éře velkého chaosu, která přichází.

Jen si vzpomeňte na paniku, které jsme byli svědky v letech 2020, 2021 a 2022.

Pokud bude mít příští pandemie mnohem vyšší úmrtnost, panika, kterou uvidíme, bude mnohem horší, a to je opravdu špatná zpráva pro nás všechny.

[Poznámka z The Exposé: Nenechte se nachytat na porno strachu, které propagují korporátní média. Kromě toho, že se jedná o chabý pokus o manipulaci s veřejným míněním, že pandemické plány WHO jsou nezbytné pro „zajištění naší bezpečnosti“, je porno strachu korporátních médií spláchnutím, opláchnutím a opakováním stejných manévrů, jakým jsme byli vystaveni v případě kovidu. Pro lepší orientaci si prosím přečtěte naše články „Ptačí chřipku způsobil člověk, proto už na ni mají vakcínu“ a „Ptačí chřipka v roce 2005 byla využita k zahájení největšího uchvácení moci v dějinách – nyní je zpět“ a další].

O autorovi
Michael Snyder je autor, badatel a blogger, který se hojně věnuje různým tématům souvisejícím s chaosem, proroctvím a posledními časy.
Napsal několik knih, včetně své poslední s názvem „Chaos“, a publikoval tisíce článků na blogu The Economic Collapse Blog, End Of The American Dream a The Most Important News. Články publikuje také na stránce Substack, kterou můžete odebírat a sledovat ZDE.

 

ZDROJ:

https://expose-news.com/2024/05/26/corporate-media-is-ramping-up-the-fear-about-bird-flu/

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME ���
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com

26.05.2024: ODPOLEDNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌📢💉🎚️🔝🔝🔝♨️♨️♨️26.5.2024, Volný bloG, Angelika Bazalová: ANALÝZA. OCHRÁNILY NOVÉ VAKCÍNY LIDI PŘED COVIDEM? ÚZIS falšuje data:

 

👉Údaje o hospitalizacích a úmrtích lidí očkovaných novou vakcínou Comirnaty XBB 1.5 si vyžádal server Mainstream. Na tato data použil stejný výpočet, kterým dříve propagátoři plošné vakcinace dokazovali, jak jsou vakcíny účinné. A ZJISTIL, ŽE TENTÝŽ VÝPOČET DNES DOKAZUJE PRAVÝ OPAK.

 

👉Na začátku poslední covidové sezóny, tedy vloni na podzim, slíbil ministr zdravotnictví Vlastimil Válek 👹 lidem, že se hospitalizacím a těžkým průběhům nemoci Covid-19 vyhnou, pokud se nechají očkovat nejnovější dostupnou verzí vakcíny proti covidu, jež nese označení Comirnaty XBB 1.5. A sám si hned nechal před kamerami vakcínu aplikovat.  Uplynulo několik měsíců, epidemie je v plném proudu, v nemocnicích leží a umírají pacienti s covidem a média dokola opakují mantru o tom, že vakcíny chrání. 👹

 

👉„V nemocnicích leží desítky lidí s těžkým průběhem covidu. Ministerstvo zdravotnictví varuje, že takových lidí bude dál přibývat,” 👹 oznámila z obrazovky před pár dny moderátorka Událostí České televize. „Zrovna včera nám tady jedna pacientka zemřela,” pokračuje v reportáži z českých nemocnic David Havel, přednosta plicní kliniky FN Plzeň. A hned dodává „povinný” dovětek o tom, 👉 že s covidem umírají zejména neočkovaní pacienti. 👹 A už se na obrazovce objevuje šéf Úřadu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) Ladislav Dušek, 👹 který apeluje, aby lidé předcházeli těžkým průběhům nemoci očkováním.

 

DALŠÍ DÁVKY JSOU SMOTÁNY V JEDNOM SLOUPCI:

 

Mainstream se tedy chtěl podívat na data ÚZIS, zda jsou slova Ladislava Duška  o ochranném účinku nové verze vakcíny podložena čísly. Ale ouha! Statistiky zveřejněné na stránkách ministerstva zdravotnictví (příloha 04) 👉 neuvádějí, jak jsou na tom lidé očkovaní právě tou nejnovější vakcínou Comirnaty XBB 1.5!

 

👉Všechny dávky aplikované po druhém boosteru jsou skryty ve sloupci dokončené očkování s druhou posilovací dávkou

👉Z veřejných dat tak lze vyčíst, kolik lidi s jednou, dvěma a třemi dávkami zemřelo či právě leží s covidem v nemocnici, ale všechny další dávky jsou už smotány dohromady do jediného sloupce, takže o lidech, kteří na podzim uposlechli výzvu ministra Válka, neříkají statistiky vůbec nic. 👹 Už to samo o sobě je divné. Pokud ÚZIS systematicky nesleduje stav lidí po podzimním očkování, jak může Ladislav Dušek v televizi cokoliv o účincích vakcín tvrdit?

 

👉„Na můj dotaz, proč reporty nejsou aktualizované, mi napsali, že by museli udělat složitou a časově náročnou úpravu aplikace, která je vytváří. 👹 Prý jde o relativně malý počet osob 👹, kterých se tato data týkají, a mají jiné priority 👹. To je ovšem bizarní vysvětlení, protože očkovaných pátou dávkou je plná třetina očkovaných čtvrtou dávkou. Jednoznačně se tím „dopouštějí zkreslování dat, 👹 ” říká Roman Kovařík, který se přímo ÚZIS na důvod, proč jsou statistiky neúplné, zeptal.

 

Počítáme s Duškem:

 

👉 Mainstream se nechtěl zdržovat zasíláním oficiálních žádostí o čerstvá data týkající se výhradně podzimního očkování, 👉a tak požádal senátorku Jitku Chalánkovou, zda by se na ministerstvu nezeptala za nás. Díky ní údaje o počtech hospitalizovaných a zemřelých pacientů s covidem, očkovaných nejnovější verzí vakcíny, získal. Odpověď jí zaslal náměstek Josef Pavlovic.

 

👉Chtěli jsme zjistit, o co Ladislav Dušek svoje tvrzení opírá, a proto jsme se rozhodli, že ochranný účinek nejnovější vakcíny zkusíme spočítat úplně stejně, jako to Duškův úřad dělal po celu dobu pandemie.  A tak jsme s matematikem Tomášem Fürstem dosadili čerstvá čísla, která nám předala senátorka Chalánková do standardního „Duškova vzorečku” a porovnali jsme je s údaji o neočkovaných 👹. Výsledek vidíte níže v tabulce. Podrobný postup výpočtu naleznete zde.

 

👉Při pohledu na poslední sloupec tabulky se chce spolu s klasikem zvolat: Kde udělali soudruzi z NDR chybu?

👉Ochrana proti hospitalizaci je dle „Duškovy metodiky“ u očkovaných novou vakcínou o 36 procent procent horší než u neočkovaných. 👹

👉Ochrana proti těžkému průběhu, který skončí na jednotce intenzivní péče, je horší o více než 20 procent. 👹 Pouze proti úmrtí vakcína trochu chrání.

👉Očkovaní mají zhruba o 5 procent nižší šanci, že s covidem zemřou než neočkovaní.

👉„S TAKOVOU BY SE MĚLO S OČKOVÁNÍM OKAMŽITĚ PŘESTAT,” komentuje výsledek Tomáš Fürst.

 

Falšování výsledků:

 

👉Po tomto překvapivém zjištění jsme se zahloubali do tabulek dlouhodobě zveřejňovaných na webu Ministerstva zdravotnictví ČR pořádně. Ukázalo se, že jsou děravé jako řešeto. 👉Políčka, kde má být porovnán ochranný účinek vakcín mezi jednotlivými kategoriemi pacientů, zůstávají často prázdná, nebo jsou v nich nuly.

 

👉Jak je to možné, vysvětluje Tomáš Fürst: „Výsledky výpočtu jsou totiž v tabulce uvedeny, jen když vychází tak, jak se to Duškovi hodí, tedy kladně. Tam, kde ochranný účinek vakcín vychází záporně, napíší do tabulky nulu, aby to tolik nebilo do očí. DÁ SE TEDY ŘÍCT, ŽE VÝSLEDKY FALŠUJÍ.”

 

👉„Pokud jde o prázdná políčka, z legendy vyplývá, že je nechávají tam, kde mají ´nízký počet záznamů´. Jenomže není jasné, jaký limit pro výpočet si stanovili a proč,” doplňuje ho Karel Drbal.

 

👉„Postup, kdy je vypočtená hodnota nahrazena odlišným, ručně zadaným číslem, které neodpovídá popisu pole – naplňuje definici fabrikace dat,” říká Tomáš Fürst a dodává: „Abych celou absurditu dotáhl do konce, přepočítal jsem Duškovy tabulky celé a všude tam, kde hodnoty chybí, nebo kde jsou ručně dosazené nuly, jsem dosadil čísla, tak jak vycházejí podle Duškovy metodiky.

„Nechal jsem tam i dělení nulou, nechal jsem tam i výsledky z malých souborů, prostě jsem tabulkou nechal projet automatický vzorec na výpočet ochranného faktoru,” říká Tomáš Fürst. Výsledek je zde.

 

👉„Kdyby tohle byla pravda,” komentuje výslednou tabulku doplněnou o zatajované údaje imunolog Karel Drbal, „musely by všechny dozorové orgány vyhlásit red alert.

((Red Alert je realtimová strategická počítačová hra z roku 1996. Je součástí herní série Command & Conquer. Red Alert vytvořila společnost Westwood Studios v době, kdy v počítačích převládal operační systém MS-DOS a Windows 95 byl úplnou novinkou. Hra podporuje oba operační systémy.))

👉OCHRANNÝ ÚČINEK VAKCÍN VYCHÁZÍ NĚKDE TŘEBA MINUS TŘI STA PROCENT!!! 👹 👹

👉 „Jak si vysvětlit, že na tyhle šokující výsledky vůbec nikdo nereaguje?“👹 táže se Karel Drbal.  A hned si také odpovídá: 👉„Protože je to celé nesmysl.

👉 ÚZIS vlastně jenom vykazuje činnost, ale jinak si po celou dobu pandemie dělá z veřejnosti i odborníků dobrý den!!!”👹

 

👉„ÚZIS chrlí barevné tabulky a hezké prezentace bez toho, aby kdokoliv posuzoval, zda jejich úžasné obrázky říkají něco o reálném světě,”👹 komentuje výslednou tabulku člen České statistické společnosti, biostatistik Arnošt Komárek z Matematicko fyzikální fakulty UK.

 

STATISTICKÁ NEHORÁZNOST:

 

👉Mechanizmus, který ÚZIS na výpočet ochranného účinku vakcín po celou dobu pandemie používá, je totiž doslova statistická nehoráznost!!!

👉V čem je problém?  Kdybychom skutečně chtěli porovnat jednotlivé skupiny navzájem a zjistit, která je lépe chráněna, museli bychom srovnávat srovnatelné. Výpočet totiž nezohledňuje, že jedna či druhá skupina na tom může být bez ohledu na očkování zdravotně či věkově o hodně lépe než druhá. ÚZIS se o správné srovnání nikdy ani nepokusil. 👹 👉Místo toho píše do výkazů nesmyslné výpočty a výsledky přepisuje, když se nehodí. 👹

 

👉„Schválně jsme to spočítali podle metodiky ÚZIS, abychom ukázali k jakým bizarním výsledkům to vede. Šokující je, že všem je úplně jedno, co si Ladislav Dušek na ÚZIS počítá,” 👹 říká Karel Drbal.

Karel Drbal ale nemá úplně pravdu. V dobách vrcholící pandemie se Duškovy zběsilé propočty účinnosti vakcín náramně hodily. Čísla totiž po určitou dobu vycházela kladně, jak si zastánci vakcinace přáli, a výsledky tak skvěle sloužily k předstírání, že vakcíny fungují. 👉 DNES VEDE STEJNÝ VÝPOČETNÍ POSTUP K OPAČNÉMU ZÁVĚRU A VŠICHNI SE TVÁŘÍ, JAKOBY SE NECHUMELILO. 👹

 

JSME SLEPÍ JAKO KRTCI:

 

👉 Připomeňme, že na jaře 2020 stál Ladislav Dušek před poslanci zdravotnického výboru a slibovali jim, že když mu dají volnou ruku a dovolí mu propojovat různé zdravotnické databáze, on na oplatku bude schopen předvídat vývoj pandemie. 👹

👉 „Bez toho budeme slepí jako krtci,” apeloval tenkrát 👹.

Jeho víra v data, která nám umožní řídit pandemii odborně a vědecky byla zcela neochvějná.

👉Výsledky dnes vidíme. Tedy vlastně nevidíme.

 

👉„Za celou dobu pandemie nás nikdo nevyzval, abychom odborně provedli analýzu zjištěných údajů,” říká v jedné z diskusí Mainstreamu biostatistik Arnošt Komárek.

 

👉 I Mainstream v minulosti žádal  ÚZIS, aby poskytl taková data, z nichž bude možné odvodit přesnější obrázek o tom, jak jsou vakcíny účinné. 👉 MARNĚ.

👉 ÚZIS dělá Velkého bratra, s posvěcením zákonodárců sbírá o občanech veškeré myslitelné zdravotnické údaje, ale odpověď na otázku, zda vakcíny fungují nebo ne, stejně nedává. Řečeno slovy Ladislava Duška – slepí jako krtci jsme dál.

 

👉Přesto Ladislav Dušek před kamerami tvrdí, že vakcíny proti covidu pacienty před těžkým průběhem nemoci chrání. 👹

👉Dokázali jsme, že s použitím jeho vlastní metodiky výpočtu k takovému závěru nikdy nemohl dojít a žádný jiný postup nepředložil. Při té příležitosti jsme zjistili, že manipuluje s daty a přepisuje nehodící se výsledky.

 

👉Ladislav Dušek BY MĚL VYSVĚTLIT, PROČ LŽE. 👹

 

https://denik.to/ochranily-nove-vakciny-lidi-pred-covidem-uzis-falsuje-data/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR07YTXG59dW2pVIlqc1vEEE2q1aTnV-Ig3zMgTb02CBEtjP_xQPvQuVbLY_aem_ASSmLdlERI8EXMbXqHXt1DZllx5wTYECEsV3nVIItMkTxEc-ZfJY5JbXDvuFm1M0Sj204h3J4dXagGIGqYHt5YSr

 

📌 ROZRUCH V EVROPSKÉM PARLAMENTU. Požádal jsem o krátkodobou změnu programu, aby se vyjasnily dohody o vakcínách mezi Evropskou komisí a Big Pharma. | Christine Anderson: „Je špatné, že je Von der Leyer zkorumpovaná ještě horší, že to parlament kryje…..mikrofon vypnuty.

 

https://t.me/absurdnisvet/73568

 

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️25.05.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTINOVO DONĚCKÉ BOMBARDOVÁNÍ SMETLO 11.000 UKRAJINSKÝCH VOJÁKŮ, ZATÍMCO ZELENSKYJ BRÁNÍ CHARKOV

 

https://youtu.be/SNzevD5I-zI?si=752wqkG0Gp-EZCFw

 

📌26. května 2024 7:55: AMERICKÉ MINISTERSTVO FINANCÍ POHROZILO ZAHRANIČNÍM BANKÁM PŮSOBÍCÍM V RUSKU SANKCEMI:

 

Evropské banky čelí obrovským rizikům, když působí v Rusku, řekla americká ministryně financí Janet Yellenová v rozhovoru pro agenturu Reuters.

 

„Práce v Rusku vytváří strašně moc rizik (pro evropské banky – pozn. red.),“ řekla.

 

Ministr poznamenal, že Washington zvažuje možnost zpřísnění sekundárních sankcí proti finančním organizacím, které údajně přispívají k úsilí v rámci speciální operace na Ukrajině. Yellenová zároveň neposkytla podrobnosti a neoznámila jména bank, proti nimž by takové sankce mohly být namířeny.

 

https://www.vesti.ru/article/3968355

 

 

📌26. května 2024 7:57: UNDERGROUNDOVÝ AKTIVISTA LEBEDĚV HOVOŘIL O NOVÉM ZPŮSOBU ÚTĚKU UKRAJINCŮ DO ZAHRANIČÍ:

 

Obyvatelé Ukrajiny přišli s novým způsobem, jak uniknout do zahraničí – přes tranzitní zónu Moldavska po dálnici Oděsa-Reni.

 

„Ukrajinci jezdí autem po dálnici Oděsa-Reni, na které je mezi kontrolními stanovišti tranzitní úsek moldavského území, v této tranzitní zóně není možné zastavit, lidé nechávají auta na dálnici a utíkají směrem k moldavské vesnici Palanka,“ řekl agentuře RIA Novosti Sergej Lebeděv, koordinátor Nikolajevského metra, s odkazem na své kolegy.

 

Od 24. února 2022 bylo na Ukrajině zavedeno stanné právo, následující den prezident Volodymyr Zelenskyj podepsal dekret o všeobecné mobilizaci. Po dobu stanného práva mají muži ve věku od 18 do 60 let zakázáno opustit území Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/3968312

 

 

📌26. května 2024 6:59: SEDM BEZPILOTNÍCH LETOUNŮ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY BYLO SESTŘELENO V OKRESECH KURČATOV A RYLSKIJ V KURSKÉ OBLASTI:

 

V noci na neděli 26. května bylo v okresech Rylsky a Kurchatovsky v Kurské oblasti sestřeleno sedm bezpilotních letounů Ozbrojených sil Ukrajiny.

 

Výsledky práce výpočtů protivzdušné obrany oznámil úřadující gubernátor regionu Alexej Smirnov ve svém kanálu Telegram. Jak bylo uvedeno, protivzdušná obrana Ministerstva obrany Ruské federace zničila sedm bezpilotních letounů leteckého typu nad územím Rylského a Kurčatovského okresu Kurské oblasti.

 

„Pokud najdete trosky UAV, nedotýkejte se jich a nepřibližujte se k nim,“ zdůrazňuje Alexej Smirnov a dodává, že nebezpečný nález můžete nahlásit na čísle 112.

 

https://www.vesti.ru/article/3968350

 

 

📌26. května 2024 6: 27: RUSKÁ ARMÁDA EVAKUOVALA ZPOD PALBY VSU OBYVATELE VOLČANSKA:

 

Vojáci skupiny jednotek Sever evakuovali zpod palby VSU civilisty Volčanska Harkovské oblasti.

 

„Bojovníci VSU, ustupující, bijí do obytných domů dělostřelectvem a drony kamikaze. Pod jedním z takových úderů se ocitli obyvatelé Volčanska Konstantin Igorovič a Světlana Vladimirovna „, uvádí Ria Novosti s odkazem na ministerstvo obrany RF.

 

Upozorňuje, že nyní evakuovaní podstupují léčbu v jedné z nemocnic v Bělehradě. Podle Konstantina Igoroviče a Světlany Vladimirovny zůstali naživu jen díky hrdinství ruských vojáků. Evakuovaní také řekli, že předtím seděli po dva týdny ve sklepě, při jedné z ran VSU muž utrpěl zranění ruky.

 

„Místní lidé seděli pod stromem, schovávali se před palbou VSU. Našli je naši vojáci, vzali je k sobě. Muž byl zraněn. Na levé ruce neměl prsty. Řekl, že přiletěl nepřátelský dron a spiknul na ně, “ uvádějí totiž ve zprávě resortu slova řidiče s povoláním Culibin.

 

Evakuovaní také řekli, že ukrajinští vojáci organizují v domech civilistů palebné body a při ústupu stavbu ničí. Bojovníci VSU navíc podle obyvatel útočí na civilisty pomocí dronů – kamikaze.

 

https://www.vesti.ru/article/3968327

 

 

📌26. května 2024 8: 27: ZAÚTOČIL NA LETIŠTĚ VE STAROKONSTANTINOVĚ, KDE SE KYJEV PŘIPRAVUJE PŘIJÍMAT F – 16:

 

V noci na 26. května bylo město Starokonstantinů v Chmelnické oblasti Ukrajiny zasaženo sérií útoků, cíle se staly vojenskými a energetickými objekty.

 

tom Ria Novosti řekl koordinátor Nikolajevského podzemí Sergej Lebeděv. Podle něj byl také zasažen útok na vojenské letiště, které kyjevské úřady připravovaly na příjezd stíhaček F – 16.

 

Další úder přišel ve směru ke Starokonstantinovské střelnici, kde se podle odboje nacházela zahraniční vojenská technika a prováděla výcvik mobilizovaných občanů Ukrajiny při práci s ní zahraničními instruktory.

 

Jeden z úderů byl zasažen na trati města, poté, jak Lebeděv poznamenal, došlo k  „velmi silné detonaci “ a Starokonstantinové zůstali bez elektřiny. Televize TSN již dříve informovala o výbuších ve městě a později upřesnila, že byl obehnán. Exploze probíhala také v Kyjevské a Žitomírské oblasti.

 

https://www.vesti.ru/article/3968342

 

UKRAJINSKÝM PILOTŮM F – 16 BRÁNÍ UČIT SE NEZNALOST JAZYKŮ:

 

Na Ukrajinu se chystají poslat zastaralé F – 16 vyrobené v 70. a 80. letech minulého století. Pro západní země zůstává Ukrajina místem. Nicméně ani nové F – 16 nebudou schopny situaci na frontě změnit.

 

Kyjevský režim vyslýchá americká letadla od začátku konfliktu. A zhruba ve stejnou dobu Západ ANO i nyní je konkrétností málo. Kdy předají stíhačky, není jasné. Mluvčí vzdušných sil Ukrajiny tento týden uvedl, že „po Velikonocích“. Katolické Velikonoce jsou už dávno pryč. Pravoslavní ji slaví 5. května. Každopádně „po Velikonocích“ je totiž pojem také poměrně protažitelný.

 

Počet letadel se liší. Nejde ale zjevně stovky, ale o desítky jednotek. Americký ministr obrany Lloyd Austin říkal, že Ukrajina dostane více než jednu letku F – 16. Jedna letka je dvanáct letadel. Na VSU tvrdí, že k „přemostění“ potřebují nejméně čtyři letky.

 

Zdá se, že první letadla pocházejí z Dánska. Vláda souhlasila s nasazením 19 stíhacích letounů.

Kromě Dánů přislíbilo 24 letadel Nizozemsko, 22 Norsko. Ježek je chtěla předávat Belgii, zatím ale není známo kolik.

 

„Je to seriózní stroj, ale musíme vzít v úvahu, že ji velmi silně “ svléknou „, než předají Ukrajině, a Ukrajina dostává auto prostějovské. Tedy ne ty nejdokonalejší úpravy tohoto F – 16, ale poměrně stařičký stroj. Jak si povede ve vzdušném boji, je zatím na mluvení ještě brzy. „Zažijeme – uvidíme,“ říká Alexandr Charkovskij, vojenský expert, zvláštní zpravodaj listu Argumenty týdne.

 

Hlavní problém je, kdo je bude řídit. Piloti pro budoucí ukrajinská letadla se nyní učí v USA a Dánsku. Každý odborník ale potvrdí, že rychle přeučit letce není možné.

 

Například v Dánsku probíhají rekvalifikace od srpna 2023. Mírně řečeno, času není mnoho: technika je složitá, plus jazyková bariéra. Ve výcvikovém plánu přitom nejsou žádné tréninkové lety imitující vzdušný boj. Ukrajinské letce navádí výhradně na údery „vzduch – země „.

 

Není to tak dávno, co francouzský deník Le Monde napsal, že ukrajinským letcům, kteří jsou nyní na hřištích NATO v Evropě, se ještě učí a učí se. Podle informací z deseti ukrajinských důstojníků šest před první fází evropského výcviku ani jednou v životě neřídilo stíhačku. První půlrok strávili budoucí piloti F – 16 studiem angličtiny a teprve pak přešli k základům bojového letectva. A podle nejoptimističtějších odhadů se do řady budou moci postavit až do konce roku 2024, nebo na začátku roku 2025.

 

„Ukrajinští piloti nebudou moci normálně řídit tato letadla. Je zřejmé, že pilotovat budou žoldáci z ČVK, kde jsou k dispozici zkušenosti z bojů na podobných letadlech. Myslím, že nedoletí na válečnou linii. Máme C – 400, C – 500, C – 300 – to vše krásně odpracuje podle F – 16. A celé PR americké armády, která pomáhá ukrajinské juntě, skončí velmi rychle, “ myslí si Jevgenij Michajlov, vojenský expert, ředitel Centra strategických studií zemí Jižního Kavkazu.

 

Předpokládejme, že za útok ukrajinských F – 16 zavřou žoldáky. Odkud budou vzlétat? Ruská armáda pravidelně útočí na zázemí VSU. Právě nedávno naše armáda zasáhla několik leteckých základen na západě Ukrajiny, které se snažily připravit na rozmístění F – 16.

 

„Kde se mají zakládat? Síť letišť je neustále pod palebnou kontrolou Ruska. Ty by pravděpodobně měly být založeny na letištích ne ukrajinských. Proto se vody Černého moře vznášejí – to jsou tedy letiště Rumunska, Západ si myslí, že bychom měli hrát podle pravidel a oni budou hrát, jak si myslí, a vyhrožovat nám palcem,“ vysvětluje Denis Baturin, politický poradce, poradce předsedy Společné komory Republiky Krym.

 

V Rumunsku může být umístěním F – 16 letiště 57. letecké základny v Konstanci. Objekt se nachází 100 kilometrů od ostrova Zmeinej. A také je tam umístěno středisko výcviku pilotů. Stranou zřejmě nezůstane ani Polsko. Může jít zejména o nebývalé navazující letiště v Žďáru. Každopádně, jak na konci března poznamenal náš prezident, pokud budou předaná Ukrajině letadla spouštěná ze třetích zemí, stanou se pro nás legitimním cílem.

 

„Respektive situace nastává tak, že jít k tomuto kroku je velké dobrodružství. Půjdou, zahrají si vabank? Každopádně naše vojenské vzdušné síly a ozbrojené síly jsou připraveny potkat F – 16, “ je si totiž jistý Vadim Minggav, vojenský expert, politolog.

 

No a nezapomínejme, že kyjevský režim se dostával do konfliktu ne bez letectva. Na začátku SVO bylo v rámci Vzdušných sil Ukrajiny zařazeno 152 bojových letadel. I podle západního tisku jen za první rok a půl ruská armáda zničila 70 okřídlených strojů. Ztráty se nejprve pokoušely kompenzovat na úkor sovětských zásob z východní Evropy, ale brzy se vyprázdnily i hangáry Polska, Slovenska a Bulharska.

 

Samozřejmě není třeba podceňovat nepřítele: F – 16 je obecně dobrý bojový stroj, pracnost může dopravit, ale situaci na frontě nezmění, jak to nedokázali ani Leopard, Abrams, Bradley ani jiná poražená natovská technika, která je nyní jako trofej vystavena na Pokloní hoře.

 

https://smotrim.ru/article/3935019

 

📌 Toto video je starsi, ale i tak zajimavy. FLIX AUTOBUSY Z UKRAJINY DO NEMECKA JSOU 14 DNI DOPREDU VYPRODANE, JEZDI NEKOLIKRAT DENNE. Ukrajinci a i falešní Ukrajinci přijedou, na pracáku se zaregistruji a dostávají finanční podporu bez žádosti na azyl….jen tak a zase odjedou zpátky na Ukrajinu. To samé se děje i v Praze! Navíc, například na Úřadě práce, na Praze 11 jsou tisíce, kdy občané ČR nemají šanci si vyřídit své, matky s dětmi, těhotné, invalidně postižení, protože před otevírací dobou přijdou 10 minut spolu s romskou komunitou, ve frontě stovky lidí, a převálcují u otevření dveří všechny poctivě čekající, bez ohledu na ně!!! Za půl hodiny je pak stop stav na pořadník!!!

 

https://t.me/absurdnisvet/73565

 

 

📌ŠÉFKA EVROPSKÉ KOMISE TVRDÍ, ŽE PRAVICOVÉ STRANY „NIČÍ“ EU

 

Před nadcházejícími volbami do EU šéfka komise Ursula von der Lie varovala, že pravicové strany vyhrožují „zničením všeho, co jsme společně vybudovali“.😏

A jako vždy zde byla černá ovce, která byla údajně středem této katastrofy: Rusko!

 

Německý europoslanec Gunnar Beck říká, že šéfka Evropské komise se snaží odvrátit pozornost od jejích vlastních selhání.😁

 

https://t.me/absurdnisvet/73566

 

 

📌 26. května 2024 7:55: AMERICKÉ MINISTERSTVO FINANCÍ POHROZILO ZAHRANIČNÍM BANKÁM PŮSOBÍCÍM V RUSKU SANKCEMI:

 

Evropské banky čelí obrovským rizikům, když působí v Rusku, řekla americká ministryně financí Janet Yellenová v rozhovoru pro agenturu Reuters.

 

„Práce v Rusku vytváří strašně moc rizik (pro evropské banky – pozn. red.),“ řekla.

Ministr poznamenal, že Washington zvažuje možnost zpřísnění sekundárních sankcí proti finančním organizacím, které údajně přispívají k úsilí v rámci speciální operace na Ukrajině. Yellenová zároveň neposkytla podrobnosti a neoznámila jména bank, proti nimž by takové sankce mohly být namířeny.

 

https://www.vesti.ru/article/3968355

 

 

📌26. května 2024 9:16, Bondarenko: BIDENOVO ODMÍTNUTÍ JET DO ŠVÝCARSKA BYLO PRO ZELENSKÉHO STUDENOU SPRCHOU:

 

Odmítnutí amerického prezidenta Joea Bidena zúčastnit se mírové konference o Ukrajině ve Švýcarsku pořádané Kyjevem naznačuje klesající zájem Washingtonu o tuto zemi, řekl Konstantin Bondarenko, šéf Nadace pro ukrajinskou politiku.

 

V pátek vyšlo najevo, že místo konference ve Švýcarsku, která je naplánována na 15. a 16. června, pojede americký prezident do Los Angeles na fundraisingovou akci pro volební kampaň.

 

V rozhovoru pro YouTube kanál Vyška Bondarenko řekl, že tento krok Bílého domu byl pro Volodymyra Zelenského „studenou sprchou“, která ukázala, že pro Spojené státy je domácí agenda včetně Bidenovy volební kampaně důležitější než otázka Ukrajiny.

 

Bondarenko poznamenal, že Zelenskyj příliš věřil v ústřední roli Ukrajiny na mezinárodní scéně, ale Bidenovo rozhodnutí by ho mělo přimět k zamyšlení nad skutečným postavením Kyjeva. „Kyjev si je příliš jistý, že celý svět nyní myslí jen na Ukrajinu, jak jí pomoci,“ řekl expert. „A Spojené státy vysílají signál: máme před sebou spoustu jiných problémů, zejména volební kampaň.“

 

Politolog varoval, že Spojené státy snadno opustí Ukrajinu, pokud zabrání Bidenovi zvýšit jeho volební rating. Je si jistý, že v takové situaci Spojené státy udělají vše pro ukončení konfliktu, bez ohledu na názor Kyjeva.

Švýcarsko uspořádá ve dnech 15. a 16. června poblíž Lucernu konferenci o Ukrajině. Rusko se jí nezúčastní, protože považuje za účel akce předložit jí ultimátum.

 

https://www.vesti.ru/article/3968427

 

 

📌26. května 2024 9:26: PROTILETECKÉ SIRÉNY SE ROZSVÍTILY PO CELÉ UKRAJINĚ:

 

Všechny regiony Ukrajiny ráno 26. května byly pod hrozbou leteckých úderů.

Podle ukrajinských varovných zdrojů se v neděli po deváté hodině ranní moskevského času začal v ukrajinských regionech postupně šířit letecký poplach.

 

Do 09:17 pokryla celé území Ukrajiny a části Záporožské a Chersonské oblasti a DLR kontrolované Kyjevem.

 

V neděli večer, kolem 03:30, byl již vyhlášen poplach ve všech ukrajinských regionech. Následky se vyšetřují.

 

https://www.vesti.ru/article/3968445

 

 

📌26. května 2024 9:25, Rogov: BEZPILOTNÍ LETOUNY NATO KOORDINUJÍ ÚTOKY NA KRYM A PŘIPRAVUJÍ PŮDU PRO TERORISTICKÉ ÚTOKY:

 

Vladimir Rogov, předseda Komise Veřejné komory Ruské federace pro ochranu suverenity, spolupředseda Koordinační rady pro integraci nových regionů, se domnívá, že průzkumné a útočné drony NATO operující v blízkosti jižních hranic Ruska by se měly stát legitimními cíli ozbrojených sil Ruské federace.

 

V rozhovoru pro RIA Novosti Rogov vysvětlil, že tyto bezpilotní letouny „připravují základ pro další teroristické útoky“, protože se používají ke koordinaci úderů na Krym a Kubáň.

„Točí se v kruzích kolem Krymu, Krymského mostu, Krasnodarského území, načež ozbrojenci Ozbrojených sil Ukrajiny udeří raketami, drony nebo námořními drony,“ řekl Rogov.

 

Podle něj jsou tyto bezpilotní letouny, startující z letecké základny v Itálii, formálně na obloze nad neutrálními vodami, ale jsou co nejblíže ruským hranicím a plní vojenské mise proti Ruské federaci.

 

https://www.vesti.ru/article/3968401

 

 

  1. ŘÍJNA 2023 13:38: SU-27 BYL ZAKÓDOVÁN KVŮLI PŘIBLÍŽENÍ AMERICKÉHO LETECTVA GLOBAL HAWK:

 

Ministerstvo obrany Ruské federace informovalo o leteckém incidentu, ke kterému došlo v neděli nad Černým mořem, kdy byla ruská stíhačka vyzdvižena do vzduchu v souvislosti s přiblížením amerického průzkumného dronu.

 

Telegramový kanál ministerstva uvádí, že 15. října 2023 radary detekovaly vzdušný cíl blížící se k hranicím Ruské federace. Poté byla k cíli vyslána jedna ze stíhaček Su-27 ve službě protivzdušné obrany, aby jej identifikovala a zabránila narušení hranic.

 

Posádka ruské stíhačky zjistila, že se k hranici blíží průzkumný dron RQ-4B „Global Hawk“ patřící americkému letectvu. Když se k němu Su-27 přiblížil, plavidlo se odvrátilo od ruských hranic.

 

AMERICKÝ REAPER SE OTOČIL POTÉ, CO SPATŘIL RUSKÝ SU-30

 

Zpráva ministerstva obrany uvádí, že let Su-27 proběhl plně v souladu s pravidly pro používání vzdušného prostoru nad neutrálními vodami. Posádka dodržela všechna bezpečnostní opatření a bezpečně se vrátila na domovské letiště.

 

V březnu 2023 se do Černého moře zřítil americký dron MQ-9 Reaper poté, co jej doprovázel ruský Su-27. Pentagon tvrdil, že příčinou pádu bylo vypuštění paliva ruskou stíhačkou. Ministerstvo obrany Ruské federace pak oznámilo, že „v důsledku prudkého manévrování přešel MQ-9 do nekontrolovaného letu se ztrátou výšky a spadl do vody“ a ruské letadlo s ním nepřišlo do kontaktu.

 

https://smotrim.ru/article/3602703

 

 

📌26. května 2024 9:59: POPRVÉ PO NĚKOLIKA LETECH NEPŘIJELA AMERICKÁ ARMÁDA NA PŘEHLÍDKU V GRUZII:

 

  1. května se v Tbilisi konala vojenská přehlídka na náměstí Svobody u příležitosti Dne nezávislosti Gruzie. Na rozdíl od předchozích let se aktuální přehlídky nezúčastnily jednotky americké armády.

 

Jak vyplývá z vysílání místních televizních kanálů, do slavnostního pochodu byly zapojeny pouze gruzínské vojenské formace. V minulých letech pochodovali američtí vojáci po boku Gruzínců na gruzínské přehlídce ke Dni nezávislosti a také se zúčastnili slavnostní přísahy pro nové rekruty.

 

V roce 2024 však mezi účastníky průvodu na náměstí Svobody v Tbilisi nebyly vidět žádné zahraniční kontingenty. Žádný z gruzínských ani amerických představitelů se zatím nevyjádřil k důvodům nepřítomnosti americké vojenské jednotky.

 

https://www.vesti.ru/article/3968443

 

  1. KVĚTNA 2024 11:58: Politico: USA PŘIPRAVUJÍ SANKCE PROTI GRUZÍNSKÝM POLITIKŮM:

 

Spojené státy připravují návrh zákona, který umožní uvalit sankce na gruzínské politiky, pokud republika přijme zákon o zahraničních agentech.

 

Dokument, který vypracovali zástupci Republikánské strany, by mohl být předložen americkému Kongresu již 20. května, uvádí Politico s odvoláním na zdroje.

 

Text zákona, který měl publikace k dispozici, uvádí, že „Tbilisi bylo otevřeně napadeno Spojenými státy a dalšími západními organizacemi prosazujícími demokracii“ a vládnoucí strana Gruzínský sen v Gruzii „posiluje vztahy s Ruskem“.

 

Evropská unie již dříve uvedla, že zákon o zahraničních agentech bude mít negativní dopad na cestu Gruzie do společenství. EU dokonce slíbila, že zmrazí žádost Gruzie o členství, pokud skandální zákon vstoupí v platnost.

 

Dne 14. května byl gruzínský parlament v závěrečném čtení přijat zákon o zahraničních agentech. Prezidentka Salome Zurabišviliová to však vetovala. V Gruzii tento dokument vyvolal četné a dlouhotrvající protesty.

 

https://smotrim.ru/article/3958033

 

 

📌26. května 2024 9:54: ZÁPLAVY V SEVERNÍ ARMÉNII NIČÍ DOMY, MOSTY A SILNICE, JSOU MRTVÍ:

 

Silné deště vyvolaly v Arménii záplavy: několik silnic a mostů bylo zničeno, řada domů byla pod vodou, podle předběžných údajů zemřel jeden člověk, informují arménští záchranáři.

 

Podle arménské záchranné služby se v důsledku dešťů vylila řeka Debed z břehů, byl zničen most přes tuto řeku a most spojující stanici Sanahin a město Alaverdi.

 

V oblasti mezi vesnicemi Shnogh a Teghut spadlo do řeky auto, podle předběžných údajů zemřel jeden člověk. Podle záchranářů bylo zničeno 50 metrů silnice Vanadzor-Alaverdi, zaplaven byl úsek této silnice o délce 31 kilometrů a došlo také k poškození železnice.

Povodeň vedla k evakuaci 70 obyvatel vesnice Dzoraget, uvedla agentura RIA Novosti s odkazem na záchrannou službu arménského ministerstva vnitra.

 

Jihokavkazská železnice informuje o zrušení mezinárodních vlaků mezi Jerevanem a Tbilisi, protože je nutné opravit úsek kolejí poškozený v důsledku bahna.

 

https://www.vesti.ru/article/3968439

 

 

📌26. května 2024 10:22: AMERICKÉ RAKETY ATACMS BYLY ZNIČENY VE SKLADU NÁRODNÍ GARDY UKRAJINY:

 

Vešly ve známost některé podrobnosti o úderu provedeném včera v noci na vojenský objekt na území Ukrajiny.

 

Podle koordinátora Nikolajevského podzemí Sergeje Lebeděva, jehož slova cituje agentura RIA Novosti, dopadly v Pavlogradu v Dněpropetrovské oblasti zásahy do oblasti, kde se nachází vojenský útvar 3024 Ukrajinské národní gardy.

 

Tento týden byly zbraně dodány do skladů Národní gardy na třech nákladních automobilech. Podle předběžných informací se možná bavíme o amerických střelách M39 ATACMS.

 

Upřesňuje se, že „příjezdy“ byly pouze dva, po druhém se podle místních obyvatel ozvala detonace „se silným ohňostrojem“.

 

Po úderu dorazily posádky sanitek k vojenskému útvaru, který musel čekat u kontrolního stanoviště. Kromě toho byla zaznamenána evakuace raněných vrtulníky.

 

Jak již bylo známo, požárem bylo poškozeno i vojenské letiště ve Starokonstantinově, které se připravovalo na přijetí stíhaček F-16.

 

https://www.vesti.ru/article/3968479

 

 

📌26. května 2024 10:52: Sky News: RUSKO VYRÁBÍ DĚLOSTŘELECKÉ GRANÁTY MNOHONÁSOBNĚ RYCHLEJI A LEVNĚJI NEŽ ZÁPAD:

 

Rychlost výroby dělostřelecké munice v západních zemích je třikrát nižší než v Rusku.

 

Podle britského televizního kanálu Sky News, který se odvolává na údaje poradenské společnosti Bain & Company, podle prognóz Rusko v roce 2024 vyrobí asi 4,5 milionu dělostřeleckých granátů, zatímco Spojené státy a evropské země celkem asi 1,3 milionu.

 

Ukrajinská armáda v rozhovoru s novináři televizního kanálu hovořila o nedostatku protitankových raketových systémů NLAW. V tomto ohledu by podle nich měly ozbrojené síly Ukrajiny upustit od jejich používání během výcviku, aby ušetřily munici.

 

https://www.vesti.ru/article/3968545

 

 

📌26. května 2024 11:00: GRUZÍNSKÝ PREMIÉR OBVINIL PREZIDENTA ZEMĚ ZE ZRADY:

 

Gruzínský premiér Irakli Kobachidze ve svém projevu na Den nezávislosti kritizoval prezidentku Salome Zurabišviliovou a obvinil ji ze zrady. Sama Zurabišviliová v projevu k armádě kritizovala gruzínské vedení.

 

Gruzie slaví v neděli Den nezávislosti. V roce 1918 byla 26. května vyhlášena Gruzínská demokratická republika, nezávislá na Ruském impériu.

 

Na akci v souvislosti s tímto svátkem Kobachidze poznamenal, že pro Gruzii je nyní obzvláště důležité chránit svou nezávislost, protože suverenita „je nejúčinnější zárukou bezpečnosti země“.

 

Podle něj byl mír v zemi v posledních dvou letech zachován díky „jednotě lidu a jím zvolené vlády“, a to navzdory „zradě prezidenta“, píše TASS.

 

Zurabišvili v projevu k armádě a zástupcům gruzínského vedení kritizoval úřady a zdůraznil důležitost říjnových parlamentních voleb. Volby podle ní rozhodnou o tom, jaký kurz si Gruzie zvolí – zda směrem k EU, nebo k Rusku.

 

Už v dubnu Kokhidze označil gruzínského prezidenta za „agenta zahraničního vlivu“. Hlava státu podle něj představuje nepřátelskou sílu, stranu globální války.

 

https://www.vesti.ru/article/3968381

 

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️26. května 2024 10:56: Volodin: JAKÉKOLI DOHODY SE ZELENSKÝM JSOU NEPLATNÉ A LZE JE NAPADNOUT:

 

Předseda Státní dumy Vjačeslav Volodin uvedl, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj zcela ztratil legitimitu. Podle politika s vypršením Zelenského funkčního období 21. května ztratil právo mluvit jménem Ukrajiny. Volodin na svém kanálu Telegram zdůraznil, že „jakékoli dohody s nelegitimním prezidentem jsou neplatné a mohou být v budoucnu napadeny“.

 

Řečník poznamenal, že zrušením prezidentských voleb si Zelenskyj uzurpoval moc. Odkazy na stanné právo podle něj nemohou sloužit jako omluva, protože jsou v rozporu s ukrajinskou ústavou. Volodin vyzval mobilizované občany Ukrajiny, aby se vrátili domů, protože, jak si je ruský politik jistý, prezidentovy příkazy jsou nyní nezákonné.

 

Předseda Státní dumy se domnívá, že hlavním důvodem zrušení voleb je Zelenského strach ze ztráty moci. Řekl, že ukrajinský vůdce již nemá právo vyhlašovat mobilizaci, posílat lidi do války a rozhodovat jménem lidu. Řečník připomněl, že Ukrajina přestala být právním státem po státním převratu v roce 2014, který zorganizovaly Spojené státy a EU s pomocí nacionalistů.

 

Tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov již dříve uvedl, že Zelenského funkční období nemá vliv na průběh NWO.

 

https://www.vesti.ru/article/3968547

 

 

📌26. května 2024 11:30: ZELENSKYJ POŽÁDAL BIDENA A SI ŤIN-PCHINGA, ABY PŘIJELI NA SUMMIT DO ŠVÝCARSKA:

 

Hlava kyjevského režimu Volodymyr Zelenskyj zveřejnil na svém kanálu Telegram videozprávu v angličtině, v níž vyzval světové lídry, aby se zúčastnili takzvané mírové konference, která se bude konat ve Švýcarsku.

 

„Odvolávám se… prezidentu Bidenovi, vůdci Spojených států, prezidentu Si Ťin-pchingovi, vůdci Číny… Podpořte prosím „mírový summit“ svým osobním… účast,“ řekl Zelenskyj. Ukrajina podle něj potvrzuje přítomnost více než 80 zemí na summitu.

 

Zelenskyj již dříve připustil, že se Kyjev snaží na konferenci shromáždit co nejvíce států a doufá, že to Moskvě vnutí přijatá rozhodnutí. Řekl, že na schůzce budou z 10 bodů ukrajinského „mírového vzorce“ předloženy pouze 3. Vůdce kyjevského režimu již dříve oznámil, že během summitu se bude jednat o potravinové a jaderné bezpečnosti a také o výměně válečných zajatců.

 

Švýcarské úřady plánují uspořádat konferenci o Ukrajině ve dnech 15. a 16. června. Uvedli, že Ruská federace nebyla mezi pozvanými na schůzku.

Ruský vůdce Vladimir Putin řekl, že Moskva nebude žádat o účast na této akci, pokud tam nechce vidět svou zemi. Ruská federace však opakovaně zdůraznila, že stát nikdy neodmítl mírové urovnání konfliktu s Ukrajinou.

 

https://www.vesti.ru/article/3968551

 

 

📌26. května 2024 11:26: V BĚLORUSKU SI DÍKY RUSKU VĚŘÍ V DNEŠEK I ZÍTŘEK:

 

V Minsku se konaly rusko-běloruské rozhovory. Prezidenti Putin a Lukašenko učinili řadu důležitých prohlášení.

 

Vladimir Putin zejména řekl: Moskva zachází s bezpečností Běloruska stejně jako s bezpečností samotné Ruské federace. A jaderné síly jsou klíčovým prvkem spolupráce mezi Ruskem a Běloruskem v této oblasti.

 

Podle běloruského ministra obrany Viktora Chrenina, když to slyšel, cítil „důvěru v dnešek i zítřek“.

 

„Cítil jsem naše bratrské a přátelské vztahy,“ řekl běloruský ministr v rozhovoru s autorem a spolumoderátorem pořadu „Moskva. Kreml. Putin“ Pavel Zarubin.

 

A během rozhovorů s ruským ministrem obrany Andrejem Bělousovem ruský protějšek opět „zdůraznil naše zvláštní vztahy“, řekl Viktor Chrenin. „Proto jsme přesvědčeni o naší přítomnosti a zítřku,“ zdůraznil běloruský ministr.

 

https://www.vesti.ru/article/3968569

 

 

📌26. května 2024 10:50: PUTIN A MIRZIJOJEV BUDOU NA SCHŮZCE V TAŠKENTU JEDNAT O SPOLUPRÁCI V SNS, SCO A OSN:

 

Dnes, 26. května, zahájí Vladimir Putin dvoudenní státní návštěvu Uzbekistánu.

 

Očekává se, že na jednáních v Taškentu budou prezidenti Ruské federace a Uzbekistánu diskutovat o aktuálních regionálních problémech. Vyplývá to z materiálů k návštěvě hlavy ruského státu.

 

Očekává se, že během rozhovorů si Vladimir Putin a Šavkat Mirzijojev vymění názory na spolupráci v rámci ŠOS, SNS a OSN.

 

Již dříve bylo oznámeno, že první pracovní akce se budou konat večer 26. května a po návštěvě se plánuje podepsat „solidní balíček dokumentů“.

 

Vladimir Putin jako ruský prezident navštívil Uzbekistán devětkrát, připomíná TASS.

 

https://www.vesti.ru/article/3968484

 

 

📌26. května 2024 12:11, ITALSKÝ MINISTR OBRANY: MUSÍ EXISTOVAT PŘÍLEŽITOST K OKAMŽITÉMU PŘÍMĚŘÍ NA UKRAJINĚ:

 

Italský ministr obrany Guido Crosetto označil návrh generálního tajemníka NATO Jense Stoltenberga zrušit omezení úderů Kyjeva západními zbraněmi na cíle v Rusku za chybný.

 

Domnívá se, že je „v tuto chvíli nemožné eskalovat již tak značné napětí“. Šéf italského ministerstva obrany přitom v rozhovoru pro deník la Stampa poznamenal, že je nutné pomoci Ukrajině „bránit se“.

 

„Pokud tomu nepomůžete, vypukne třetí světová válka,“ řekl Crosetto.

Pomoc Kyjevu však podle něj „musí být poskytnuta tak, aby zůstala otevřená možnost uzavření okamžitého příměří a zahájení mírových jednání“.

 

Šéf italského ministerstva zahraničí, místopředseda vlády Antonio Tajani, již dříve uvedl, že Itálie nepodporuje ukrajinské údery na území Ruska. Poznamenal, že Řím dodává Kyjevu zbraně, které by měly být použity doma.

 

https://www.vesti.ru/article/3968560

 

 

📌26. května 2024 12:57, MEDVEDĚV: POLSKO DOSTANE SVŮJ DÍL RADIOAKTIVNÍHO POPELA V PŘÍPADĚ AMERICKÉHO ÚDERU NA RUSKOU FEDERACI:

 

Místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace Dmitrij Medveděv řekl, že pokud americké ozbrojené síly udeří na ruské cíle, bude to znamenat začátek světové války.

Již dříve bylo oznámeno, že polský ministr zahraničí Radoslaw Sikorski řekl, že má informace o varování, které Washington učinil Moskvě. Spojené státy podle něj oznámily, že mohou střílet na ruské jednotky nacházející se na území Ukrajiny.

 

„Američané řekli Rusům, že pokud odpálíte jadernou bombu, i když nikoho nezabije, zasáhneme všechny vaše cíle na Ukrajině konvenčními zbraněmi,“ líčil Medveděv obsah projevu polského ministra zahraničí s tím, že Poláci pravděpodobně chtěli „vyděsit své vlastní pány“.

 

„(Američané) zatím nic takového neřekli, protože jsou opatrnější než Poláci,“ napsal místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace na sociální síti X.

 

Šéf polského ministerstva zahraničí by si podle něj měl být vědom toho, že údery americké armády na ruské pozice budou znamenat začátek světové války.

 

Medveděv také připomněl nedávné prohlášení polského prezidenta Andrzeje Dudy o jeho přání rozmístit na území Polska taktické jaderné zbraně a poznamenal, že v tomto případě „Varšava nebude stát stranou“ a „dostane svůj díl radioaktivního popela“.

 

OPRAVDU TO CHCETE?“ prohlásil ruský politik.

 

https://www.vesti.ru/article/3968643

 

 

📌💥💥💥26.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: UKRAJINA JE V HLUBOKÝCH PROBLÉMECH; PUTINOVI MUŽI DOSAHUJÍ ZISKY VE ČTYŘECH VESNICÍCH NAPŘÍČ CHARKOVSKOU, LUHANSKOU A DONĚCKOU OBLASTÍ

https://youtu.be/9niyiVPCJVE?si=0N6DphBUbq554YDT

 

 

📌🤬🔝🔝🔝♨️♨️♨️26.05.2024, Roman Kirsch: VELICE URÁŽLIVÝ PROJEV FIALY K EVROPSKÝM VOLBÁM:

 

Zde čerstvý pětidemoliční příspěvek k „uklidnění“ situace po pokusu o vraždu slovenského premiéra. Dva dny se tady všichni ti šašci bili v prsa, jak je potřeba nehrotit vztahy mezi Pětidemolicí a uklidnit situaci, aby se tady nezačalo taky třeba střílet… Ale vydrželo jim to jenom právě ty dva dny…

 

https://youtu.be/Ks43pPNdWP4?si=FHWDa37k6b4Tpz7e

 

 

📌💥💥💥26.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: ZELENSKYJ ŘÍKÁ, ŽE RUSKO SOUSTŘEDILO 10.000 RAKET SYSTÉMU S-300; SKRYTÝ POSMĚŠEK VŮČI USA/ZÁPADU

 

https://youtu.be/VijSoIsNoF8?si=fu16EO9S76WHnH-w

 

 

📌💥💥💥26.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: PO BUŠENÍ DO DONĚCKÉ OBLASTI 1.800-KRÁT, RUSKO OBSAZUJE DALŠÍ FRONTOVOU VESNICI ARCHENGELSKE

 

https://youtu.be/0nvbVgdJZVQ?si=JClAEwZPtdXJfuqE

 

 

📌💥💥💥26.05.2024, Times Of India, Roman Kirsch: IZRAELCI ŽÁDAJÍ DOHODU S HAMÁSEM; STŘETY V TEL AVIVU; ZLOBA KVŮLI IZRAELSKÝM RUKOJMÍM NARŮSTÁ

 

https://youtu.be/h0dF1K-er3M?si=Q4swIhs54TD5xImH

 

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️26.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: PRO-PUTINOVSKÉ MAĎARSKO MAŘÍ PLÁN EU; BLOKUJE LEGISLATIVU PRO VYUŽITÍ ÚROKŮ Z RUSKÉHO JMĚNÍ NA ZÁPADĚ VE VÝŠI 280 MILIARD AMERICKÝCH DOLARŮ VE PROSPĚCH UKRAJINY… 👏

 

https://youtu.be/Xn2-EzQnBPo?si=KDGYDZ-_ojYj4E-E

 

 

📌💥💥💥26.05.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „JEDEN KROK VPŘEDU…“: PUTIN ODHALUJE „VÍTĚZNÝ PROGRAM“ PROTI UKRAJINĚ A ZÁPADNÍM NEPŘÁTELŮM RUSKA

 

https://youtu.be/Zf_MqtuhCIw?si=pspy9pIDpFwU7Zi3

 

 

📌💥💥💥26.05.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „RAKETY DLOUHÉHO DOLETU NEDÁME“: NĚMECKO SE OBÁVÁ PUTINOVA HNĚVU? UKRAJINA NEDOSTANE RAKETY TAURUS

 

https://youtu.be/6TKNW1pA-fk?si=PNGWDKHuVJ9Kqjzw

 

 

📌💥💥💥26.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: RUSKO A AMERICKÝ KONGRESMAN CHRLÍ OHEŇ NA BIDENA KVŮLI NOVÉ VOJENSKÉ POMOCI KYJEVU; „JEN DÁLE PRODLUŽUJETE TU HOŘKOU UKRAJINSKOU AGÓNII…“

 

https://youtu.be/nFeU7aryCgk?si=X1VMHPesxQ0r6gIR

 

 

📌💥💥💥26.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: Putinova válka na Ukrajině straší 6 členských zemí NATO; plánují dronovou zeď podél ruských hranic…

 

https://youtu.be/XPyYw_I83oA?si=CLgIzaJOwPYr3ZbJ

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Pokud přestanete dostávat denně minimálně 2x mé zprávy, kvůli blokacím, najdete je na https://volnyblog.news/ , protože i proti blokacím je denně zpracovávám a publikuji pro Vás!!! Prosím přeposílejte tyhle informace dál. Dávám Vám denně nové informace z domova i ze světa, lidstvo se probouzí. Pokud se všichni přidáme k šíření pravdy dál a dál, přidají se stovky, tisíce, jen tak probudíme další lidi a demokracii nezastaví. Tohle není o tom, že si jenom přečteme, co se děje, ale o tom, aby tyhle informace dostalo co nejvíc lidí a začali tlačit na své vládní činitelé k pružnému pokračování míru, zastavení všech válek a likvidaci genocidních praktik všech vlád, které jsou pod vlivem EU, USA, Bidenové administratívy, OSN, WHO… Prosím, uvědomte si to všichni a dělejte pro to, co můžete, dle i Vašich možností, a to je posouvání alespoň nových informací, které se nám denně odhalují!!! 🙏🙏🙏

Děkuji. Ľubomíra

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

V Oděse došlo k masovému boji mezi civilisty a armádou

„Strana.ua“ informoval o masovém boji mezi civilisty a armádou v Oděse

Oděse došlo k masivnímu boji mezi civilním obyvatelstvem a armádou. Píše o tom Strana.ua.

Ke rvačce došlo v rekreační oblasti Arcadia. Jeho důvody nejsou známy, ale počet účastníků se odhaduje na několik desítek, většinou civilistů. Soudě podle záběrů z místa činu nebyla použita žádná zbraň.

Předtím řidiči kamionů kvůli mobilizaci zablokovali dálnici Kyjev-Oděsa.

Důvodem protestu kamionistů byly novely zákona o mobilizaci, podle kterých se řidiči kamionů mohou začít mobilizovat hned na hranici, při výjezdu z  Ukrajiny . Většina řidičů přitom pod rezervaci nespadá.

Od 24. února 2022 platí na území Ukrajiny režim stanného práva. Dne 25. února téhož roku podepsal ukrajinský prezident Vladimir Zelenskij dekret o všeobecné mobilizaci, kvůli kterému mají muži povinní vojenskou službu zakázáno opustit zemi.

9. května byla mobilizace a stanné právo v zemi opět prodlouženy na tři měsíce – do 11. srpna 2024.

18. května 2024 vstoupil v platnost zákon zpřísňující mobilizaci na Ukrajině . Podle novinek osoby zařazené do evidence osob odpovědných za vojenskou službu ztratí právo cestovat do zahraničí, používat své finanční prostředky, řídit automobil, provádět transakce s nemovitostmi a vystavovat doklady – cestovní pas a zahraniční pas.

Dříve byl v ukrajinském Dněpru zbit vojenský zdravotník , který si ho spletl s vojenským komisařem.

 

 

ZDROJ:

https://www.gazeta.ru/army/news/2024/05/24/23092519.shtml?utm_source=yxnews&utm_medium=mobile&utm_referrer=https%3A%2F%2Fdzen.ru%2Fnews%2Fstory%2F49d532e7-70e3-5fd0-b7db-2ffb8c97db82

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME ���
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com

26.05.2024: RANNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️Když se smějete nebo pláčete 😊😢

Smích je jako sluneční paprsek prorážející mraky každodenního života. Rozjasní místnost a rozjasní srdce. Svět se najednou zdá přátelštější, když se ozve smích. 🌞😄

Ale pláč má také svou krásu. Slzy jsou jako kapky deště na listu. Čistí duši a umožňují nám cítit naše emoce. Někdy je důležité nechat si čas na truchlení, abyste se poté mohli posouvat silnější. 💧😢

V obou okamžicích je hluboká lidskost, ať je to smích nebo pláč. Ukazuje, že jsme naživu a jsme schopni vyjádřit své pocity. Pojďme se tedy smát, když svítí slunce, a plakat, když padá déšť. Obojí je součástí života.

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️♨️♨️♨️24.5.2024:

54 AFRICKÝCH ZEMÍ ZŘEJMĚ BUDE HLASOVAT PROTI PANDEMICKÉ DOHODĚ A ZMĚNÁM MEZINÁRODNÍCH ZDRAVOTNÍCH PŘEDPISŮ.

👉Zdá se, že snaha zatlačit na některé evropské politiky, aby jejich země hlasovaly pro diktátorské dokumenty, byla motivována odporem afrických zemí. 👍

 

Těch, které se totiž vzpírají, je celkem 54. 👉Pokud se k nim přidá i 11 dalších – v tomto případě sankcionovaných – států, pak by číslo opět o něco narostlo. Každý další hlas proti by tak hrozil, že shodí zejména Pandemickou smlouvu, kterou musí schválit nejméně 2/3 členských zemí.

 

Co se týká změn Mezinárodních zdravotních předpisů, tak ty lze schválit pouhou nadpoloviční většinou, takže zde by se zřejmě WHO bez nějakých 65 (+ případně několika dalších) zemí obešla.

 

Africká unie se ve zdravotních záležitostech řídí spíš Panafrickou pracovní skupinou pro epidemie a pandemie než WHO či radami různých Gatesů a Big Pharmy.

Právě ta nyní vyzývá africké země sdružené v Africké unii, aby oba dokumenty odmítly.

 

👉Vypadá to nadějně, že se africký blok s 54 zeměmi nenechá rozdělit a bude prosazovat minimální požadavky na skutečnou spravedlnost, žádné bianco šeky atd. To je velmi dobrá zpráva.

 

Výzva k Africké unii: Přestaňte hlasovat o Pandemické úmluvě WHO a změnách Mezinárodních zdravotních předpisů!

 

Vážení ministři zdravotnictví v Africe

 

Panafrická pracovní skupina pro epidemie a pandemie vyzývá Africkou unii, aby předložila žádost o odložení hlasování o návrhu pandemické dohody Světové zdravotnické organizace (WHO) a dodatcích k Mezinárodním zdravotnickým předpisům.

 

Pracovní skupina je sítí afrických vědců z různých oborů, kteří se zasazují o zdravé zdravotní politiky na národní, regionální a globální úrovni.

 

Dozvěděli jsme se, že WHO dokončuje jednání o návrhu Pandemické dohody (dříve nazývané Pandemická smlouva) a dodatcích k MZP. Tyto nástroje mají dát WHO nové a větší pravomoci. 🤬 🙈

 

👉Přesněji řečeno, daly by generálnímu tajemníkovi WHO pravomoc osobně vyhlásit mezinárodní stav nouze v oblasti veřejného zdraví a poté uplatňovat bezprecedentní, rozšířenou moc nad všemi státy, které jsou stranami navrhovaných nástrojů. 🤬 🙈

 

👉Zvláště důležitých je pro nás pět bodů:

 

 

STŘET ZÁJMŮ:

 

WHO získává značné soukromé finanční prostředky od společností a jednotlivců z bohatých zemí, kteří přímo těží z farmaceutických a digitálních zdravotních aspektů návrhů v obou nástrojích.

 

👉Kromě toho je nyní velká část programování WHO řízena jejími největšími dárci – bohatými zeměmi se silným farmaceutickým sektorem (USA a Německo) a Nadací Billa a Melindy Gatesových – prostřednictvím účelového financování, ve kterém WHO pracuje za účelem, pro který byly finanční prostředky určeny.

 

👉Názory drtivé většiny států mají tedy velmi malý vliv na skutečnou práci WHO, což představuje jasnou erozi jejich národní suverenity.

 

 

2) ŠPATNÉ VÝSLEDKY WHO OHLEDNĚ COVID-19

 

Výsledky WHO v boji proti Covid-19 jsou špatné:

 

👉Opatření, jako jsou programy reakce na ebolu, které sama WHO uznala, způsobují značné vedlejší škody a mají neúměrně negativní dopad na obyvatelstvo s nízkými příjmy a země v Africe; 🤬

👉Odrazují od používání cenově dostupných léčiv s upraveným účelem a podporují nové léčivé přípravky v rámci povolení k nouzovému použití; 🤬

👉Propagují hromadné a často povinné očkování proti Covid-19 u afrických populací, o nichž je známo, že představují velmi nízké riziko kvůli jejich nízkému věku a již existující imunitě, uvolňují zdroje z malárie, tuberkulózy, HIV/AIDS a dalších naléhavých zdravotních problémů na kontinentu a je porušeno právo na informovaný souhlas; 🤬

👉Nečinnost a nedostatek odpovědnosti za zranění a úmrtí způsobená očkováním; 🤬

👉Narušení ekonomiky a vzdělávání, zakořenění budoucí chudoby a mezigeneračních nerovností a zvýšení veřejného dluhu, který přímo souvisí se současnou dluhovou krizí v Africe; a 🤬

👉Podpora cenzury pod rouškou boje proti „dezinformacím,“ a tím potlačení občanských svobod a akademické svobody. 🤬

 

👉To již vedlo k centralizaci kontroly a další koncentraci bohatství v zemích s vysokými příjmy a zároveň ožebračilo obyvatelstvo s nízkými příjmy, včetně Afriky. Rozšířili kolonialistickou agendu v Africe s významnými negativními ekonomickými, lidskoprávními, sociokulturními a politickými důsledky.

 

👉Izolacionistická politika byla třídně založeným a nevědeckým nástrojem, který neúměrně znevýhodňoval lidi s nízkými příjmy a byl k ničemu v přeplněných neformálních prostředích, jako jsou městské oblasti v Africe. Ve stejné době byly africké vlády pod silným tlakem, aby dodržovaly pouze protokoly formulované mimo kontinent a zcela ignorovaly jejich demografickou, ekonomickou a klimatickou realitu. To je zanechalo bezmocné v otázkách veřejného zdraví v rámci jejich vlastní jurisdikce, což vedlo k narušení jejich zdravotní suverenity s předvídatelnými a škodlivými důsledky.

 

👉Je tedy zřejmé, že Pandemická úmluva WHO a změny MZP, pokud budou v květnu/červnu 2024 podepsány ve své současné podobě požadovaným počtem členských států WHO, zakotví všechna výše uvedená opatření do mezinárodního práva a👉 umožní institucionalizovat zdraví a ekonomickou suverenitu afrických států.

 

 

3) NESPRAVEDLNOST V PROCESU, NEDOSTATEK DEMOKRATICKÉ LEGITIMITY A NEROVNÉ VÝSLEDKY

 

  • 👉👉👉Přijetí změn MZP na 77. světovém zdravotnickém shromáždění v květnu 2024 je nezákonné. Postup pro změnu MZP je stanoven v čl. 55 odst. 2 MZP:

 

Text navrhované změny sdělí generální ředitel všem smluvním státům nejméně čtyři měsíce před zdravotnickým shromážděním, na kterém je navržena k posouzení.

 

Lhůta pro generálního ředitele WHO pro legální předání balíčku navrhovaných změn před 77. shromážděním byla 27. ledna 2024, ale o textu se stále vyjednává a poslední verze měla být vytvořena v polovině dubna 2024.

 

👉Bod programu „Přijetí změn MZP“ proto nemůže být právně zařazen na program jednání shromáždění, protože jeho zavedení bez dodržení požadované čtyřměsíční lhůty by ohrozilo procedurální spravedlnost, demokratickou legitimitu a spravedlivé výsledky pro všechny.

 

Období přezkumu je pro každý smluvní stát zásadní pro posouzení dopadů na národní zdraví, finanční, právní a lidská práva a odstranění tohoto pravidla WHO neúměrně znevýhodňuje země s nízkými příjmy, které mají méně zdrojů na rychlé posouzení takových dopadů. 🤬

 

👉Pandemická úmluva, o které se také stále jedná, měla být předložena do 29. března 2024, aby byl před hlasováním čas na rozmyšlenou.

 

 

4) NEDOSTATEČNOST JEDNOTNÉHO PŘÍSTUPU:

 

Flexibilita a obezřetné plánování veřejného zdraví jsou zásadní vzhledem k velmi rozdílným ekonomickým, demografickým, kulturním a environmentálním faktorům.

 

Zejména africké společnosti nadále trpí břemenem nemocí, kterým lze předejít, jako jsou infekce, včetně malárie, HIV/AIDS a tuberkulózy, a také vysokým výskytem podvýživy, která vede k vysoké úmrtnosti na tyto nemoci.

 

Finanční zátěž, kterou těmto společnostem ukládají neprioritní, globalizované iniciativy připravenosti na pandemii, je proto příkladem falešných priorit a je ze své podstaty nespravedlivá.

 

WHO navíc klade příliš velký důraz na připravenost na pandemii v duchu rámce, který používala na vrcholu Covid-19.

 

Neřeší, jak tento centralizovaný přístup, který zdůrazňuje drahé farmaceutické intervence a odrazuje od používání cenově dostupných, opakovaně použitelných léčiv, přivedl nejzranitelnější členy společnosti hlouběji do chudoby, zatímco budování odolnosti prostřednictvím výživy a hygienických zařízení bylo zanedbáváno. 🤬

 

👉Je pozoruhodné, že nepatrná menšina výrazně zbohatla v důsledku centralizovaného přístupu, což zvyšuje globální nerovnost. 🤬

 

 

5) PŘEHNANÁ!!! 👉NALÉHAVOST ÚMLUVY O PANDEMII A ZMĚN MZP

 

👉WHO trvale prohlašuje, že naléhavost zlepšit globální kapacitu reakce na pandemii pomocí nástrojů, jako jsou revidované MZP a návrh Pandemické úmluvy, je odůvodněna rostoucím rizikem a zátěží propuknutí infekčních chorob způsobených patogeny způsobenými zvířaty přenášenými na člověka. 🤬 🙈

 

Zpráva z University of Leeds zveřejněná na začátku roku 2024 však ukazuje, 👉že toto tvrzení je značně přehnané. 👉Podle zprávy údaje, o které se opírá WHO a její partnerské organizace, včetně Světové banky a G20, ukazují, že riziko propuknutí přirozených chorob se v současnosti nezvyšuje a celková zátěž se pravděpodobně sníží.

 

To naznačuje, že současné mechanismy fungují relativně spolehlivě a změny by měly být prováděny opatrně a bez nepřiměřené naléhavosti.

 

Naše petice:

Ve světle výše uvedených úvah vyzýváme Africkou unii, aby na 77. Světovém zdravotnickém shromáždění v květnu 2024 předložila návrh na zastavení procesu přijímání návrhu Pandemické úmluvy a změn Mezinárodního zdravotnického řádu, dokud nebudou provedena následující opatření:

👉Potvrdit a respektovat právo afrických států svobodně rozvíjet své vlastní kontextově specifické přístupy k řešení zdravotních krizí.

 

👉Usnadnit transparentní a odpovědný přezkum role mezinárodních vládních a nevládních zdravotnických organizací se sídlem na Západě v práci a politice WHO. Takový přezkum musí zajistit plnou účast afrických zemí, protože nesou hlavní nápor zdravotních problémů.

 

👉Usnadnit přeorientování mezinárodní zdravotní politiky na přístup založený na populaci a nemocech, v souladu se závazkem WHO k primárnímu silnému zapojení komunity.

 

Dále jsou již jen podpisy jednotlivých členů Panafrické pracovní skupiny pro epidemie a pandemie.

 

👉POKUD SE BUDOU VŠECHNY ZEMĚ DOPORUČENÍM ŘÍDIT A PŘIDAJÍ SE K NIM I DALŠÍ, BUDE TO ZEJMÉNA S PANDEMICKOU SMLOUVOU ŘÁDNĚ „NAHNUTÉ.“ MÁME TEDY STÁLE NADĚJI, ŽE PŘINEJMENŠÍM JEDEN DOKUMENT NEPROJDE!!!!! 👍 👍 👍

 

Změny MZP by však nemusely také projít právě z důvodu, že aktuálním hlasováním by se porušila pravidla WHO, která požadují, 👉aby měly členské země k dispozici konečné znění MZP nejpozději 4 měsíce před hlasováním, což WHO nedodržela… 🤬 🤬 🤬

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/05/54-africkych-zemi-zrejme-bude-hlasovat-proti-pandemicke-dohode-a-zmenam-mezinarodnich-zdravotnich-predpisu/

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️25.5.2024, Volný bloG, Jana Černeková: PUTIN CHARAKTERIZOVAL KOMPETENCE EUROKOMISAŘŮ SLOVY „PLÁCÁNÍ NESMYSLŮ“

PUTIN: EVROPŠTÍ KOMISAŘI SE NEUSTÁLE MĚNÍ A PLÁCAJÍ RŮZNÉ POLITICKÉ NESMYSLY.

 

Evropská unie má mnoho komisařů, kteří se neustále mění a „plácají všelijaké nesmysly“, řekl ruský prezident Vladimir Putin na tiskové konferenci po rusko-běloruských jednáních. Fragment projevu zveřejnil televizní moderátor Pavel Zarubin.

 

Nelze tomu říkat jinak než politickou blamáži, je to ostuda. Ale bohužel nezodpovědnost úředníků na střední úrovni, zejména v této oblasti, roste,“ řekl Putin. Dodal, že ruská strana tomu čelí a tento stav „je jen politováníhodný“.

 

👉Tak charakterizoval Putin slova evropského komisaře Olivera Várhelyiho, 👉který mu, jak řekl gruzínský premiér Irakli Kobachidze, připomněl osud slovenského premiéra Roberta Fica, který byl postřelen a zároveň kritizoval návrh zákona o zahraničních agentech.

👉Gruzínský parlament přijal dokument ve třetím a posledním čtení, ale prezidentka země

Salome Zurabišviliová jej vetovala.

 

 

👉Evropská komise uvedla, že rozhovor mezi Kobakhidzem a Varhelyim byl vytržen z kontextu. 👉PŘIPOMENUTÍ ÚTOKU NA FICA A VÝZVU K OPATRNOSTI POVAŽOVAL GRUZÍNSKÝ PREMIÉR ZA HROZBU, KTERÁ HO ŠOKOVALA.

 

K pokusu o atentát na Fica došlo 15. května po ústupu slovenské vlády ve městě Gandlová. 71letý spisovatel Juraj Cintula premiéra několikrát střelil do hrudníku, břicha a paže . Následně se podrobil dvěma operacím a lékaři poskytli pozitivní prognózu zdravotního stavu oběti.

 

https://volnyblog.news/putin-charakterizoval-kompetence-eurokomisaru-slovy-placani-nesmyslu-putin-evropsti-komisari-se-neustale-meni-a-placaji-ruzne-politicke-nesmysly/

 

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️25.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: „ZELENSKYJ BÝVAL PREZIDENTEM…“: PUTIN „STŘÍLÍ“ DO UKRAJINSKÉHO LÍDRA V DOBĚ, KDY JEHO MANDÁT SKONČIL

 

Ano, nastal nejvyšší stupeň světové demokracie!!! Prezident bez mandátu, povolena jediná politická strana, žádné volby se nechystají, endemická korupce, projevy neonacismu, mizí politici i generálové… Jediné štěstí, že má Ukrajina dva premiéry.

 

https://youtu.be/RPTIYZ5dlnM?si=zV11bSDVEujt0M-m

 

 

📌💥💥💥25.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: NOVÉ OHNISKO SPORŮ MEZI PUTINEM A MACRONEM: UNIKLÉ OBRÁZKY UKAZUJÍ UKRAJINSKÉ VOJÁKY, NOSÍCÍ NACISTICKÉ SYMBOLY PO NĚMECKU I PŘI VÝCVIKU VE FRANCII

 

https://youtu.be/O2pPEBERdR8?si=vEOpYF1J-ab_XMi-

 

 

📌25.5.2024: CHORVATSKO | EU: CHORVATSKÝ EUROPOSLANEC MISLAV KOLAKUŠIĆ V EVROPSKÉM PARLAMENTU: Je nutné prohlásit mainstreamová média za teroristické organizace, kvůli falešným zprávám, lžím a dezinformacím, které šíří během takzvané „pandemie“, která má za následek miliony obětí.

 

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02zDPCs484hRDMFxurdvVZixD2mEWLKM9sYrBVJVaGxsMoPK7c2dRAoUyBAosVuNp3l&id=100000488078720&paipv=0&eav=AfZbuFR5LDAXc_KNUg_7mjGLxANIHB3iEQp6vs0OFWuTgICZXJCHggbpylGdYfbkmnw&_rdr

 

 

📌24.5.2024, Události 24/7: Vláda: Zavedeme daň za používání internetu. Odvádět peníze bude muset téměř každý Čech:

 

Bez internetu si už dnes většina z nás nedovede vůbec představit svůj život. Třeba při cestě v MHD nebo na zastávkách většina lidí kouká do mobilu.

 

Na internetu a různých aplikacích tak trávíme čím dál více času. Není proto divu, že přibývá placených služeb a i ty, které bývaly zdarma, se začínají zpoplatňovat. Před časem například zavedla placenou verzi Facebooku a Instagramu společnost Meta, jak psaly Události247.

 

POPLATKY SE MAJÍ ZVEDNOUT O DESET KORUN

 

Psali jsme také o tom, že čím dál více lidí upouští od vlastnění televizí a oblíbené pořady sledují na telefonech či počítačích. Veřejnoprávní média už nyní fungují s napjatým rozpočtem a místo toho, aby jim vláda přidala ze státního rozpočtu, chce, aby vše zaplatili Češi z vlastní kapsy. Příjmy se zvýší mimo jiné i tím, že zkrátka vzroste počet lidí, kteří budou muset koncesionářské poplatky platit.

 

Koncesionářské televizní poplatky se neplatí například za monitor počítače, tablet, notebook nebo mobilní telefon. To se má však brzy změnit kvůli připravované vládní novele zákona. V tuto chvíli ovšem platí, že pokud váš stolní počítač nebo notebook mají tuner VKV/FM nebo DVB-T/T2/C, musíte rozhlasové poplatky platit také, jak upozornil web E15. Za televizi platíme měsíčně 135 korun, za rozhlas je to 45 korun. Ministerstvo kultury navrhuje zvýšit od roku 2025 televizní poplatek o 15 korun na 150 korun a rozhlasový poplatek na 55 korun.

 

PLATIT BUDOU TÉMĚŘ VŠICHNI:

 

Stát také navrhuje rozšíření okruhu poplatníků na všechny, kteří budou mít „přijímač internetu“. Znamená to, že se podle smlouvy internetového připojení bude usuzovat vlastnictví přístroje schopného se připojit k internetu a tím pádem schopného přijímat internetové vysílání ČT a ČR. Tedy prakticky obecně téměř jakýkoliv počítač a chytrý mobil, píše web Měšec. Mobily, které mají v sobě rádio, budou zpoplatněny minimálně poplatkem za rádio. I přesto, že dnes ho v mobilu poslouchá málokdo.

 

Podnikatelé a firmy budou nově platit podle počtu zaměstnanců na hlavní pracovní poměr. A to bez ohledu na počet přijímačů TV, rádia nebo internetu. Jde o svým způsobem daň z počtu zaměstnanců. Podnikatelé a firmy s méně než 25 zaměstnanci poplatek neplatí.

„No to je zase další parádní opatření. Já se na televizi nedívám, mám streamovací služby. Nechápu, proč bych měl platit poplatky, a navíc ještě kvůli internetu, který si platím přece taky sám. Snad to neprojde,“ řekl Událostem247 pan Honza z Kyjova.

 

https://udalosti247.cz/spotrebitel/vlada-zavedeme-dan-za-pouzivani-internetu/

 

 

📌23.5.2024, Petr Prokopec: ŠÉF KONCERNU VW SI NA AUTOSALONU VYZKOUŠEL NEJNOVĚJŠÍ ELEKTRICKÉ AUDI A ZHODNOTIL HO JEDNÍM SLOVEM: „KATASTROFA

Foto: Porsche

Je to asi to poslední, v co jako nejvyšší šéf automobilového koncernu doufáte, když po letech vývoje vyrazíte vyzkoušet plody práce svých podřízených. Olivera Blumeho čeká ještě spousta práce.

 

From hero to zero, tedy z hrdiny nulou. Snad žádné jiné americké rčení se nehodí lépe pro vystižení situace, do jaké se dostává koncern Volkswagen. Německá automobilka se totiž v roce 2016 navzdory dieselovému skandálu vůbec poprvé stala největší automobilkou světa. Tou zůstala ještě po čtyři následující roky, kdy se vedení opět ujala Toyota. Od té doby se Japonci první pozice nevzdali, a to mimo jiné proto, že se Němci dobrovolně vzdali svých největších zbraní. Po kauze Dieselgate se totiž VW začal od odvracet od spalovacích a zejména dieselových aut. A tlačit na začal elektromobily v domnění, že si tím umete cestu k návratu na výsluní.

Velkým zastáncem elektrického pohonu byl někdejší koncernový šéf Herbert Diess, který chvílemi působil spíše jako zaměstnanec Tesly a podřízený Elona Muska než jako hlava německého molochu. Jeho odtržení od reality mu nicméně zlomilo vaz, pročež byl s účinností od 1. září 2022 nahrazen Oliverem Blumem, tehdejším i stávajícím šéfem Porsche. Ten zůstává nohama na zemi o něco víc, i když jeho skutečný vztah k elektromobilitě není zcela jasný. A po Diessovi zametá nepořádek.

Jeho úspěchy jsou nestálé, neboť zdědil i jedno velmi shnilé jablko, softwarovou divizi Cariad. A jak se zdá, právě s ní je spojená spousta patálií, kterými si koncern VW již hezkých pár let prochází. O těch nejnovějších se zmiňuje německý Manager Magazin, který s odvoláním na své zdroje ve firmě informuje o tom, jak si šéf VW a Porsche šel v doprovodu ředitele Audi Döllnera na sklonku dubna na autosalonu v Pekingu vyzkoušet elektrické Porsche Macan a spřízněné Audi Q6 e-tron. Jeho reakce na jízdu v druhém ze zmíněných aut však do pochvaly měla hodně daleko.

Blume měl projev Audi po jízdě shrnout jediným slovem: „Katastrofa.“ Hlavním důvodem takového hodnocení měl být právě software Cariadu, který dle lidí, kteří vůz též otestovali, nefunguje na sto procent prakticky nikdy. Místo toho je třeba počítat se stejnými problémy, jaké koncern trápí již pět let v kuse – tedy se zamrzáním obrazovky, pomalou aktivitou a značným chaosem. Porsche tak zjevně udělalo velmi dobře, když zmíněný Macan osadilo softwarem od externích dodavatelů a nikoli tím koncernovým.

Pro Audi to nicméně znamená další pohromu, neboť automobilka aktuálně zastavila výrobu ve své nové čínské továrně, dokud nebude k dispozici vylepšený software. Q6 e-tron v prodloužené verzi určené pro místní trh se tak sice bude v omezené míře vyrábět, ovšem hotová auta nezamíří do showroomů, nýbrž na firemní parkoviště, kde budou čekat na instalaci přepracovaného palubního systému. Jak rychle se tak ovšem stane – a s jakým výsledkem -, je v tuto chvíli ve hvězdách.

Problematickým softwarem nicméně není osazeno jen toto elektrické SUV, ale všechny elektromobily koncernu VW, Škody nevyjímaje. Není tak divu, že elektromobily VW jsou na tom prodejně často ještě hůř než obdobně koncipované vozy konkurence. Blume přitom příchod nové platformy SSP odložil na pozdější dobu, neboť si chtěl být jist, že VW neudělá stejnou chybu dvakrát. Nicméně čas je přesně tím, co dnes Němci nemají.

 

https://www.autoforum.cz/zajimavosti/sef-koncernu-vw-si-na-autosalonu-vyzkousel-nejnovejsi-elektricke-audi-zhodnotil-ho-jednim-slovem-katastrofa-/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

 

 

📌@Stestickocz_Zpravy, #zdraví #manipulace: CHOLESTEROL: CO KDYŽ JE TO JENOM LEŽ?

(🇨🇿 dabing a Titulky)

 

Lékařské zařízení se proměnilo v obchod s léčivy… Nic není založeno na faktech, pravdě nebo zdraví, jen byznys…!

 

Je čas, aby se lékaři odnaučili farmakoindoktrinaci a začali léčit lidi přirozenou cestou!

 

Rumble link https://t.me/absurdnisvet/73554

 

https://rumble.com/v4wq5er-cholesterol-co-kdy-je-to-jenom-le-cz-dabing-a-titulky.html?mref=kwpjv&mc=1dsnq

 

 

📌JAK SE TVOŘILA VAKCÍNA NA NĚCO, CO NEEXISTUJE? NO, TAKHLE:…

 

Kdybyste to ještě za ty téměř čtyři roky, co to neustále do zblbnutí opakujeme, pořád ještě nepochopili, tak SARS-CoV-2 NEEXISTUJE.

 

Existuje pouze v software virologů s názvem Blast, či Megahit. Není ničím jiným, než simulací v reálném světě neexistujících sekvencí, které nedefinují žádný reálný patogen, avšak dají se nalézt při dostatečném počtu cyklů za pomoci PCR testu. Vynálezce PCR testu, Dr. Kary Mullis, byl radikálním odpůrcem použití jeho testu pro podvodnou diagnostiku neexistujících virů (ano, to on sám zjistil, že virus HIV neexistuje a hodlal Fauciho předhodit světu jako zločince) a dělání ze zdravých lidí nemocné.

 

Infekční teorie je dávno vědeckou metodou vyvrácený blábol.

 

A oni jen musí zajistit, aby se informace o neexistenci patogenních virů nedostala k očím a uším miliard lidí. Pak by skončil jejích profitabilní byznys a správcům systému jeden ze způsobů, jak držet lidi pod kontrolou za pomoci strachu.

 

PS: Video je z roku 2021

 

https://t.me/absurdnisvet/73555

 

 

📌V Japonsku nyní otevřeně mluví v televizi o nebezpečích očkování proti Covidu.

 

https://t.me/absurdnisvet/73557

 

 

📌25.5.2026, Volný bloG, Jana Černeková: ZETOR V ÚPADKU, PLYN OPĚT DRTÍ PODNIKY, A FRANCIE S BRITÁNIÍ EKONOMICKY KE DNU:

 

Autor článku: Petr Pokorný

 

Už chápete, proč Česká republika, Británie a Francie si strašně přejí přes Ukrajinu válku? A USA už se dluhem vymkly všem logikám a ukazatelům.

V čele válečného šílenství je poprvé Česká republika, která byla vždy obětí Německa, Francie...

JE TO JEN NÁHODA?

Nejprůmyslovější stát světa Česká republika jde ke dnu. Firmy propouští, nepostavíme kvalitně už vůbec nic, natož jaderné elektrárny, či přehrady, no prostě jdeme ke dnu. Vzdělání hrůza, ale učíme 99 pohlaví.  Díky dvouprocentní vládě, kterou hlídá policie, armáda a US ARMY s americkou ambasádou, a která zruinovala celou naší zem. Ale pěstičku války proti Rusku má pár vypatlaců z vlády jak jaderná velmoc. A nyní trochu dat.

Díky šílencům ve vládě máme možná 25% nezaměstnanost. Nikdo už ani neví. A jak je možné, že se udává oficiálně tak malé číslo? Vláda vymyslela milion pracovních míst, které nikdo nepotřebuje, k ničemu nejsou, děti studují obory, které jsou nesmyslné, ale lékaře, zdravotní sestry, zubaře, kvalitní inženýry a vědce už náš stát odepsal.

 

Máme milion politologů, politických geografů, humanitních univerzit se studenty tupějšími než dřívější pomocné školy, a obrovskou klaku tupců, závislých na dotacích a loajálních k Bruselu.

 

NÁŠ STÁT SE STAL SVĚTOVÝM VZOREM DEMENCE, NEVZDĚLANOSTI A ZAOSTALOSTI. A RAKETOVÉHO ZADLUŽOVÁNÍ.

 

A další hrůzy armáda tupců snad ani neregistruje!

 

Cena plynu vyskočila po oznámení rakouské společnosti OMV o krocích jisté „velké evropské energetické společnosti“ k zadržování plateb od rakouského kupce společnosti Gazprom Export. Nepřijetí plateb na účty Gazpromu podle ruských zákonů povede k automatickému ukončení dodávek. Velikost kontraktu OMV je asi 6 miliard metrů krychlových m za rok.

 

Dalšími faktory růstu cen jsou nízká výroba větrných elektráren v Evropě na pozadí sezóny klimatizace v plném proudu; opravy na důlních polích v Norsku.

Evropské ceny podporuje i poptávka po plynu v Asii. Asijská prémie – převis ceny kontraktů na dodávky LNG do asijsko-pacifického regionu nad evropskými kotacemi – je 23 %, což je téměř dvakrát více než v květnu.

TRAKTOR ZETOR (NE)JEDE:

Jeden podnik za druhým propouští. A vždy jsou to firmy, kde odchází kvalifikované pracovní síly a stávají se z nich nádeníci, poskokové v montovnách, řidiči a další nekvalifikované práce. Na to stačí ukrajinské vzdělání, které zde zavádí šílená dvouprocentní vláda za pomoci Bruselu a USA. Nebo Německa.

 

ČESKÁ REPUBLIKA V DALŠÍCH DATECH, O KTERÝCH SE SKORO MLČÍ:

Rostou potíže se splácením spotřebitelských úvěrů, lidé dluží téměř 30 miliard Kč Objem úvěrů na bydlení dosáhl na konci prvního čtvrtletí roku 2024 celkové výše 2,78 bilionu Kč, čímž se meziročně zvýšil o 5,4 %. Krátkodobé úvěry, které jsou určeny na spotřebu (tedy nikoli na bydlení), nyní činí 577 miliard Kč. Právě v této kategorii úvěrů roste problém, protože objem nesplácených dluhů se meziročně zvýšil o 6,2 % na 29,94 miliardy Kč. Celkové zadlužení obyvatelstva evidované v Bankovním a Nebankovním registru klientských informací činilo 3,36 bilionu Kč a meziročně vzrostlo o 5,6 %.

 

ZETOR PROPUSTÍ POLOVINU ZAMĚSTNANCŮ. KDYSI SLAVNÝ VÝROBCE TRAKTORŮ KONČÍ S VÝROBOU V BRNĚ:

 

Zetor loni na podzim oznámil, že v Brně ukončí výrobu vlastních motorů a převodovek, zůstane vývoj, marketing, obchod a sestavování traktorů pro Evropu a USA. Změna výroby je naplánovaná od roku 2025.

Celý článek si můžete přečíst ZDE:

https://skrytapravda.cz/z-ekonomiky/1914-zetor-jde-ke-dnu-plyn-opet-drti-podniky-a-francie-s-britanii-ekonomicky-ke-dnu

 

https://volnyblog.news/zetor-v-upadku-plyn-opet-drti-podniky-a-francie-s-britanii-ekonomicky-ke-dnu/

 

 

📌 VEĽVYSLANECTVO RUSKA NA SLOVENSKU/ ПОСОЛЬСТВО РОССИИ В СЛОВАКИИ

 

 

Ruská federácia sa domnieva, že je nevyhnutné rozpracovať zapojenie nových krajín BRICS do spolupráce v rámci skupiny pre satelitné konštelácie diaľkového sondovania Zeme, uviedol námestník ministra zahraničných vecí Ruskej federácie Sergej Riabkov.

 

РФ считает, что необходимо проработать подключение новых стран БРИКС к сотрудничеству в рамках группы по спутниковой группировке дистанционного зондирования Земли, заявил замглавы МИД РФ Сергей Рябков.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=464039159497590&set=gm.7734378103305123&idorvanity=5166048713471421

 

https://tass.ru/kosmos/20877703

 

 

VEĽVYSLANECTVO RUSKA NA SLOVENSKU/ ПОСОЛЬСТВО РОССИИ В СЛОВАКИИ

 

  • Napriek sankčnému tlaku západných krajín a vyhodeniu do vzduchu plynovodov Nord Stream a Nord Stream-2 Rusko zostáva najspoľahlivejším dodávateľom plynu, vyhlásila hovorkyňa Ministerstva zahraničných vecí RF Marija Zacharovová.

 

  • „Napriek tomu (sankčnému tlaku Západu a vyhodeniu do vzduchu plynovodov – pozn. TASS), <…> Rusko aj tak zostáva najspoľahlivejším dodávateľom plynu a na 100% plní svoje zmluvné záväzky,“ povedala diplomatka vo vysielaní televízneho kanálu „Solovjov Live“.

 

https://tass.ru/ekonomika/20879851  

 

 

 

📌25. května 19:20: VOJENSKÁ OPERACE NA UKRAJINĚ

 

V silových strukturách ohlásili zničení vojenského skladu VSU v Charkově:

 

Společník agentury poznamenal, že byl umístěn v obchodním centru

TASS, 25. května. Ukrajinské ozbrojené síly (VSU) zřídily zbrojní sklad v obchodním centru, který zasáhl. TASS o tom informovala v silových strukturách.

 

https://tass.ru/armiya-i-opk/20904827

 

 

📌25. KVĚTNA 2024 19:32: BIDEN OPĚT UČINIL URÁŽLIVÉ PROHLÁŠENÍ O PUTINOVI:

 

Americký prezident Joe Biden ve svém projevu k absolventům americké vojenské akademie ve West Pointu v New Yorku označil ruského vůdce Vladimira Putina za tyrana.

 

„Stojíme na straně Ukrajiny a budeme ji i nadále podporovat. Stojíme tváří v tvář muži, kterého znám už mnoho let, krutému tyranovi… Neustoupíme,“ citovala Bidena agentura TASS.

 

Spojené státy podle něj nadále dodávají Ukrajině zbraně a cvičí její armádu. Prezident zároveň poznamenal, že na Ukrajině nejsou žádní američtí vojáci. „A jsem odhodlán to tak udržet,“ ujistil Biden.

 

Řekl také, že NATO je největší obrannou aliancí v historii a je nyní silnější než kdy jindy. 😂

 

Není to poprvé, co se Biden dopustil urážlivých poznámek na adresu ruského prezidenta.

 

Takže v únoru, když mluvil na jedné z volebních akcí, řekl svým charakteristickým

neomaleným způsobem, že „máme bláznivé syny, jako je tento chlapík Putin a další“, takže Spojené státy se údajně musí obávat možného jaderného konfliktu.

 

Tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov tehdy řekl, že takové Bidenovy výroky uráží pouze samotné Spojené státy, jsou pro ně obrovskou ostudou.

 

V loňském roce Biden také urazil čínského prezidenta Si Ťin-pchinga, kterého nazval diktátorem. Peking poté vyjádřil silný protest a označil incident za otevřenou politickou provokaci.

 

https://smotrim.ru/article/3968205?utm_source=internal&utm_medium=main2-news&utm_campaign=main2-news6

 

 

📌25. KVĚTNA 2024 20:55: V CHARKOVĚ BYLA ZASAŽENA RÁNA NÁKUPNÍMU CENTRU, VE KTERÉM OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY SKLADOVALY ZBRANĚ:

 

Obchodní centrum Epicenter v Charkově bylo v sobotu zasaženo raketovým útokem ruských ozbrojených sil.

 

Ruská rozvědka identifikovala muniční sklad a velitelské centrum, které ozbrojené síly Ukrajiny zřídily v nákupním centru, uvedl zdroj agentury TASS v bezpečnostních silách. Taktika „lidského štítu“ je charakteristickým znakem ukrajinské armády.

 

Poté, co armáda obdržela relevantní informace od zpravodajských služeb, zaútočila na Epicentrum. Soudě podle videí zveřejněných na webu v budově vybuchla munice. „Epicentrum“ zachvátil silný požár, nad oblastí je obrovský sloup černého kouře.

 

https://smotrim.ru/article/3968243?utm_source=internal&utm_medium=main2-news&utm_campaign=main2-news6

 

 

📌24. KVĚTNA 2024 20:03: PUTIN V MINSKU NASTÍNIL PRINCIPIÁLNÍ POSTOJ K UKRAJINSKÉ OTÁZCE:

 

Před zahájením hypotetických jednání s Ukrajinou musí Rusko pochopit, kdo podepíše dokumenty jménem Kyjeva, protože legitimita současného prezidenta skončila. Vladimir Putin v Minsku nastínil principiální postoj Moskvy k této otázce. Prezident přijel do hlavního města Běloruska na oficiální návštěvu.

 

https://smotrim.ru/video/2810787?utm_source=internal&utm_medium=main2-news&utm_campaign=main2-news-vesti20

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 26.05.2024“:

➡️☭☆ Air ram: výsadkáři pomocí dronu FPV sestřelili útočnou hexakoptéru typu Baba Yaga ozbrojených sil Ukrajiny. Ruský „pták“ byl vypuštěn z levého břehu Dněpru v Chersonské oblasti, aby zničil živou sílu a vybavení ukrajinských ozbrojených sil na pravém břehu. Operátor UAV si ve vzduchu všiml ukrajinské útočné hexakoptéry typu Baba Yaga, která letěla směrem k našim pozicím pro odminování.

Po bleskovém vyhodnocení situace se operátor dronu FPV rozhodl zaútočit na nepřátelskou hexakoptéru. Poté, co získal výšku, ruský dron vstoupil na pohodlnou trajektorii a narazil shora na nepřátelský dron. „Baba Yaga“ explodovala a spadla, aniž by způsobila zranění našim vojákům.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Asi ve 22.30 moskevského času byl zastaven pokus kyjevského režimu o teroristický útok na cíle na území Ruské federace pomocí protilodní střely Neptun (ASM) a vícenásobného odpalovacího raketového systému RM-70 Vampire. Služební systémy protivzdušné obrany zničily jeden protilodní raketový systém Neptun a 29 raket Vampire MLRS nad regionem Belgorod.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Zvědové dobrovolnického oddílu Tiger testovali nový dron domácí výroby

Bezpilotní letadlo bylo vyvinuto v podniku na Primorském území a převedeno do oddělení pro testování v bojové situaci.

„Tento „pták“ je schopen vidět obrazy na velké vzdálenosti. Je unikátní tím, že má vertikální vzlet a vertikální přistání s dosahem až 40 kilometrů,“ uvedl operátor UAV s volacím znakem „Bara“.

Díky tomu data získaná z UAV umožnila identifikovat cíle v pozicích a zahájit na ně přesné dělostřelecké údery.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Pokud přestanete dostávat denně minimálně 2x mé zprávy, kvůli blokacím, najdete je na https://volnyblog.news/ , protože i proti blokacím je denně zpracovávám a publikuji pro Vás!!! Prosím přeposílejte tyhle informace dál. Dávám Vám denně nové informace z domova i ze světa, lidstvo se probouzí. Pokud se všichni přidáme k šíření pravdy dál a dál, přidají se stovky, tisíce, jen tak probudíme další lidi a demokracii nezastaví. Tohle není o tom, že si jenom přečteme, co se děje, ale o tom, aby tyhle informace dostalo co nejvíc lidí a začali tlačit na své vládní činitelé k pružnému pokračování míru, zastavení všech válek a likvidaci genocidních praktik všech vlád, které jsou pod vlivem EU, USA, Bidenové administratívy, OSN, WHO… Prosím, uvědomte si to všichni a dělejte pro to, co můžete, dle i Vašich možností, a to je posouvání alespoň nových informací, které se nám denně odhalují!!! 🙏🙏🙏

Děkuji. Ľubomíra

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP