, , , ,

Ukrajinská pesticidní a GMO mouka, která již dostala přezdívku “Banderka” na internetu, šla podle ředitele slovenského mlýna “jenom” do pekáren

Ukrajinská pesticidní a GMO mouka, která již dostala přezdívku “Banderka” na internetu, šla podle ředitele slovenského mlýna “jenom” do pekáren a nikoliv do obchodních řetězců! Pekárny prý nemají tak přísné předpisy na původ mouky! Agrární komora ČR varuje už i před vajíčky a kuřecím masem z Ukrajiny, protože na Ukrajině tímto obilím krmí nosnice a kuřata na drůbežích farmách! Komora má podezření, že maso i vajíčka se potom přebalují v Polsku a na Slovensku!

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

Neuvěřitelný skandál s ukrajinskou moukou v EU začíná nabírat děsivé a bizarní obrysy, které pouze podtrhují, jak moc je Fialova vláda připravena obětovat pro ukrajinskou otázkou naprosto všechno, dokonce i potravinovou bezpečnost České republiky. Slovenský deník Pravda přinesl v pátek rozhovor [1] s ředitelem podniku Mlýn Kolárovo, který prozradil, že jeho podnik dodává mouku m.j. odběratelům na Slovensku a v ČR. V rozhovoru pro Pravdu uvedl ředitel Levente Varga zásadní informaci, že ukrajinskou mouku přimíchávali do mouky určené jen pro pekárny, ale ke koncovým spotřebitelům do supermarketů v podobě pytlíkových balení prý nešla. Tedy minimálně ne z jeho mlýna. U ostatních mlýnů to samozřejmě nemůže zaručit.

Zdůvodnil to tím, že na složení mouky pro koncové spotřebitele jsou kladeny vyšší požadavky a předpisy než na mouku pro pekárny. Jenže, tento výrok ředitele mlýna začal na slovenských sociálních sítích žít vlastním životem a lidé považují výrok za chucpe. Ředitel de facto uklidňoval veřejnost výrokem, že mouka z Ukrajiny šla “jenom” do pekáren, ale ke spotřebitelům do supermarketů se nedostala.

Tento výrok je samozřejmě naprosto neuvěřitelný, když uvážíme, že drtivá většina spotřebitelů v ČR i na Slovensku si doma chleba, housky a ani rohlíky nepeče, toto všechno si lidé nakupují v pekárnách, resp. v supermarketech z pekáren umístěných uvnitř provozoven, kde se produkuje tzv. rozpékané pečivo. A toto pečivo připravují samozřejmě velkopekárny, subdodavatelské pekárny, které nakupují právě tu ukrajinskou mouku.

Ukrajinská mouka neměla vůbec přijít na evropský trh a měla jen přes EU cestovat do zemí 3. světa

Tohle je prostě jenom ukázka toho, co se stane ve chvíli, kdy do EU pustíte ukrajinské kšefty a styl ukrajinské korupce. Musíme si totiž znovu zopakovat, jak se vlastně ukrajinské obilí do EU najednou dostalo, protože to velká média nechtějí příliš rozmazávat, vzhledem k obsedantní podpoře Banderovského režimu v Kyjevě. To ukrajinské obilí se totiž nikdy nemělo v EU objevit, mělo mířit někam úplně jinam! Ukrajina před začátkem války do EU dovážela obilí jen minimálně, protože bylo zatíženo vysokými dovozními cly. Po vypuknutí války ale Brusel rozhodl, že v rámci podpory Ukrajiny, aby měla peníze na válečné úsilí, se umožní ukrajinským firmám, aby mohly exportovat své obilí skrze země EU do třetích zemí. A bylo zaděláno na malér!

Srdcař pro Ukrajinu…

A to především rozvojového světa, konkrétně do Afriky a rovněž Latinské Ameriky. To ukrajinské obilí nesplňuje evropské bezpečnostní předpisy, protože Ukrajina nezakazuje zemědělcům používání herbicidů, pesticidů, ani insekticidů, stejně tak nezakazuje ani osev polí GMO osivy, takže obilí z Ukrajiny prostě před začátkem války nemohlo do EU nijak snadno proudit.

Jenže poté, co Brusel udělil Ukrajině povolení na reexport obilí z Ukrajiny do 3. zemí přes země EU, se začalo s ukrajinským obilím šmelit. Celé to začalo v Polsku. Tam se totiž místní vláda rozhodla zrušit DPH na základní potraviny a obchodníci ucítili příležitost vydělat velké peníze a trhnout velké prachy nejen díky nulové DPH, ale i díky tomu, že místo drahého polského nebo evropského obilí se začne prodávat to ukrajinské.

Mouka z Ukrajiny se přimíchává do evropské mouky pro pekárny, prozradil v rozhovoru ředitel slovenského mlýna

Ukrajinská pšenice se přimíchává do mouky, aby reziduální obsah pesticidů nevystřelil náhodné potravinářské kontroly do nebes. Podle polského tisku je poměr míchání ukrajinské mouky do evropských muk přibližně 1:2 až 1:3, čili jeden díl ukrajinské mouky na dva až tři díly evropské mouky. V procentech tedy 25 až 33% obsahu balení mouky obsahuje ukrajinskou pesticidní mouku.

Pekárny nemají tak přísné předpisy, takže si představte, co asi tak jíme v Evropě za chleby, rohlíky, žemle, housky, bagety, koblihy, sladké pečivo v supermarketech, balené pečivo, makovce, záviny, tam všude teď máme velkou pravděpodobnost, že se tam nachází “Banderka” a nikdo to už po upečení nedokáže zjistit.

Perex článku rozhovoru z Pravdy

Ta mouka z Ukrajiny nikdy neměla přijít na evropský trh, taková totiž nebyla dohoda mezi EU a Kyjevem. Původní dohoda byla, že kvůli válce může Ukrajina použít evropské sklady pro reexport obilí do 3. zemí mimo Evropskou unii. Jenže, výsledek teď máte před očima a víte už, jak to dopadlo. V Evropě totiž známe naše Pappenheimské, šmelináři a vysoká cena potravin v EU v důsledku inflace přivedla obchodníky na nápad.

Zlevnit mouku prostě tím, že se začne přisypávat ta ukrajinská, která byla určena pro Afriku a Latinskou Ameriku, kde jim asi pesticidy nevadí, že je možné je krmit pesticidní mouku, ale co už, nad tím raději novináři z mainstreamu nepřemýšlí, to by moc bolelo, mozkové závity by se strhaly a někomu by došlo, jak odporná hra se tu hraje s de facto otráveným ukrajinským obilím.

Česká agrární komora varuje i před vajíčky a kuřecím masem

Ta zhůvěřilost už je sama o sobě v tom, jak se ředitel mlýna ze Slovenska vyjádřil o tom, že není třeba mít strach, ta ukrajinská mouka šla “jenom” do pekáren! Tohle nevymyslíš! To je jako střelit chlapa kulovnicí do hlavy a omlouvat to tím, že to je v pořádku, do břicha to nebylo. Přece právě pekárny jsou největší průser, protože ty pečou nejvíce pečiva, které obyvatelstvo denně jí. Nebavíme se zde o pečení na doma, kdy jednou za měsíc upečete nedělní bábovku nebo štrůdl. Tohle je úplně na hlavu!

Pekárny mají nižší standardy na mouku než supermarkety pro koncové spotřebitele. To samo o sobě už ukazuje, že v Evropě naši Pappenheimští jedou depopulaci na plné obrátky a premiantem je Fialova vláda, která by klidně nechala Čechy konzumovat pesticidní pečivo, hlavně aby zisky z ukrajinské mouky proudily do Kyjeva na nákupy munice. Ale pozor, nejde jen o mouku! Jak uvedla Česká agrární komora na svém Facebooku [2], lidé by si měli dát pozor i na vajíčka a kuřecí maso, protože podle zjištění komory se do Polska a na Slovensko dováží ukrajinská vejce a kuřecí maso, které se potom přebaluje a původ so označuje jako “EU” na zamaskování původu.

Solidarita s Ukrajinou až za hrob, ani pesticidy a GMO obilí nedonutí Fialu zasáhnout proti ukrajinským zájmům

Podle ruských novinářů to probíhá tak, že z Ukrajiny se přivezou celá kuřata a v Polsku (a podle ČAK i na Slovensku) se rozporcují v masokombinátu, čímž naprosto legálně vzniknou produkty, které mají původ v Polsku, nikoliv na Ukrajině. Vejce se z Ukrajiny přiváží do slepičích farem v Polsku a potom se vykazuje, že je snesly polské slepice.

Tyhle triky vedou k tomu, že ceny pečiva, kuřat a vajec jsou potom velmi nízké a cenově dostupné. A český prezident Petr Pavel si jede s manželkou do Polska do Biedronky na nákup těchto levných potravin. Přejeme dobrou chuť! Fialova vláda nechce dovoz ukrajinského obilí a mouky do ČR zablokovat, čeká se prý na společné evropské rozhodnutí. Solidarita s Ukrajinou až za hrob!

Poláci na internetu si nemohli nechat toto ujít, český prezidentský pár rovněž nakupuje u nás v Berušce!

To je heslo Fialovy vlády. A jak varuje Česká agrární komora, ten skandál bude mít daleko větší rozměry, protože je jasné, že Ukrajinci krmí svá kuřata tímto pesticidním zrním, takže bez ohledu na to, jestli mluvíme o vajíčkách z ukrajinských slepic anebo o kuřecím mase z ukrajinských kuřat, tak máme vysokou jistotu, že v nich jsou pesticidy.

A pokud je pravda, že Poláci a možná i firmy na Slovensku přebalují ukrajinská vajíčka a kuřata, tak to znamená, že podpora vlád těchto zemí Ukrajině, spolu s tou českou, která nic z Ukrajiny nechce zakázat, přesahuje už veškeré bezpečnostní meze, a to i ve vztahu k vlastnímu obyvatelstvu a jeho potravinové bezpečnosti. Nebojte se, nic se vám nestane! Ta pesticidní mouka šla “jenom” do pekáren!

-VK-

Šéfredaktor AE News

ZDROJ: https://aeronet.news/ukrajinska-pesticidni-a-gmo-mouka-ktera-jiz-dostala-prezdivku-banderka-na-internetu-sla-podle-reditele-slovenskeho-mlyna-jenom-do-pekaren-a-nikoliv-do-obchodnich-retezcu/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *