Seymour Hersh: VĚTŠINA OBYVATEL PLANETY PODPORUJE RUSKOU SPECIÁLNÍ OPERACÍ NA UKRAJINĚ. Vliv USA ve světě klesá a ukrajinská protiofenziva je odsouzena k neúspěchu

SVĚT: Americká novinářská legenda, držitel Pulitzerovy ceny Seymour Hersh zároveň konstatoval, že USA přišly kvůli konfliktu na Ukrajině na mezinárodní úrovni o hodně důvěryhodnosti.

Většina lidí na celém světě je v souvislosti s konfliktem s Ukrajinou na straně Ruska, zatímco vliv USA na mezinárodní scéně klesá, uvedl novinářský veterán Seymour Hersh.

\“Procento zejména afrických a středoasijských a jihoasijských zemí, které se změnilo z proamerických na proruské, je opravdu dramatické,\“ poznamenal během rozhovoru s někdejším britským  labouristickým politikem, bývalým poslancem Dolní sněmovny britského parlamentu, dnes bloggerem Georgem Gallowayem, který byl bloggerem George Gallowayem jeho YouTube-kanále.

„Mnohem více než polovina světové populace podporuje ve válce Rusko a ne USA. Něco takového tu ještě nikdy nebylo,“  řekl Hersh.

Washington v rámci konfliktu na Ukrajině  „ztratil množství důvěryhodnosti po celém světě“,  řekl americký novinář, držitel Pulitzerovy ceny, který se vrátil do centra pozornosti v únoru, když zveřejnil bombastickou zprávu, v níž obvinil USA ze sabotáže plynovodu Nord Stream. Washington tuto zprávu odmítl jako „absolutně nepravdivou a čistou fikci“.

Podle Hershe je příkladem slábnoucího vlivu USA sbližování mezi bývalými úhlavními rivaly Saúdskou Arábií a Íránem, které začalo v březnu.

„Stalo se tak kvůli… Ukrajině a neochotě podporovat válku“, což bylo „velkou ranou“ pro lidi v Bidenově administrativě, kteří „nenávidí“ Írán, vysvětlil.

Výsledkem urovnání vztahů mezi Teheránem a Rijádem  „bude dohoda v Jemenu, které bychom my – v Americe – nikdy nemohli dosáhnout. Budeme vytištěni,“  dodal novinář.

Průzkumy veřejného mínění ukazují, že podpora americké veřejnosti v angažovanosti se Bidenova režimu v konfliktu na Ukrajině klesá, protože lidé se stále více obávají jejích ekonomických nákladů, řekl Hersh.

„Amerika utratila na tuto válku něco kolem 140 miliard dolarů v době, kdy tato administrativa připravila 15 milionů Američanů o bezplatnou zdravotní péči. Myslím, že to, co se děje v Americe, je prostě nehorázné,“  dodal.

Novinář vyjádřil přesvědčení, že dlouho očekávaná ukrajinská protiofenziva je „odsouzena k neúspěchu“, protože všechny ukrajinské vojenské jednotky mají odlišný výcvik, zbraně a velitele a zdá se, že nedokážou efektivně spolupracovat.

Americký prezident Joe Biden si zřejmě myslí, že konflikt na Ukrajině  „je vstupenkou na jeho znovuzvolení. Mně se však zdá, že nás tady v Americe čekají skutečné politické problémy,“  předpovídá Hersh.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *