, , , ,

Žádné globální oteplování po dobu 8 let: Antarktida je stabilní po dobu 70 let

Antarktida je stabilní po dobu 70 let

Žádné globální oteplování po dobu 8 let: Antarktida je stabilní po dobu 70 let

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

8.1.2023

Domeček z karet klimatických fanatiků se stále hroutí. Nová data ukazují, že již více než osm let nedošlo ke globálnímu oteplování. Teploty v Antarktidě také zůstaly v posledních sedmi desetiletích převážně stabilní. Stejně jako pandemii lze klimatickou lež udržet pouze cenzurou a státním násilím.

Podle lží  klimatických fanatiků Zemi za pár desetiletí hrozí klimatická apokalypsa. To ovšem tvrdí již mnoho desítek let a dosud se žádné předpovědi nesplnily.

Podle jejich apokalyptických prognóz se má výrazně oteplit, roztají ledovce a  hladina moří stoupne o několik metrů. Globální klima se ale jaksi nechce hororovým prognózám sklonit. 

Již několikrát jste s zde mohli přečíst o tom, že situace v Arktidě je stabilní. A také na druhé straně světa – v Antarktidě – to vypadá jinak než katastrofálně. A nejen to: Na globální úrovni v posledních letech nedošlo k celkovému oteplení, a to i přes menší regionální výkyvy.

Nejprve však k Antarktidě. Dvě novější studie (z roku 2020 a z roku 2022) nevidí žádné drastické změny teploty v oblasti jižního pólu. Výzkumníci Singh a Polvani ve své studii zveřejněné v roce 2020 uvádějí :

„Antarktida se za posledních sedm desetiletí neoteplila, ačkoli koncentrace skleníkových plynů v atmosféře monotónně vzrostla.“ 

Zatímco u pobřeží Západní Antarktidy byly některé teplejší zóny, východní část kontinentu se ve skutečnosti ve velkém měřítku o něco ochladila.

Cinthya Bello a dva její kolegové uvedli v „International Journal of Climatology“ – ve vydání z z dubna 2022, že ve  výzkumu také zaznamenali „období ochlazení v posledních několika desetiletích.“

 „Statistická analýza středních teplot potvrdila trend k ochlazování v létě a středních měsíčních vysokých teplot během 90. let u většiny meteorologických stanic, jejichž data jsme analyzovali.“ 

 

Podobný obrázek se objevuje na globální úrovni. Posledních 100 měsíců (tj. osm let a čtyři měsíce) se oteplování prakticky zastavilo. 

Například zatímco rok 2016 byl v průměru teplejší než rok 2015, následující roky byly všechny běžné v rámci přirozených sezónních výkyvů, přičemž rok 2020 byl mírně teplejší a roky 2021 a 2022 mírně chladnější. Ukazují to satelitní data z University of Alabama v Huntsville, která zpracoval Christopher Monckton z Brenchley .

A nejen to, dlouhodobý trend od roku 1978 ukazuje průměrný nárůst globální teploty o 0,134 stupně Celsia za desetiletí. To je hluboko pod výpočty klimatických extrémistů, kteří se zabývají hodnotami 0,3 stupně za dekádu a více. A to bez zohlednění sluneční aktivity.

„I kdyby celý Západ skutečně dosáhl nulových čistých emisí do roku 2050, svět by byl jen o jednu sedmnáctinu stupně chladnější, než kdyby globální emise pokračovaly v trvale rostoucím trendu.

A každá miliarda dolarů, kterou utratíme za zničení západních ekonomik, by zabránila mezi čtyřmiliontinou a jednou třicetimiliontiou budoucímu oteplování. A ani toho nejspíš nemůžeme dosáhnout.“

Jak vidíme, „klimatická apokalypsa“ z důvodu takzvaných skleníkových plynů – alespoň v dohledné době – nehrozí. Arktida a Antarktida jsou na tom zatím docela dobře a globální teploty se drží v mezích.

Lidský vliv produkcí CO2, metanu a kobaltu na klima je jen minimální a sluneční aktivity a jejich dopady na klima stejně ovlivnit nemůžeme.

Opět se tak potvrzuje, že celá klimatická agenda má jediný cíl: zlikvidovat životní úroveň obyvatel zemí, kde se tato ničivá agenda zavádí…

Zdroj:https://necenzurovanapravda.cz/2023/01/zadne-globalni-oteplovani-po-dobu-8-let-antarktida-je-stabilni-po-dobu-70-let/

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *