, , , ,

Ruská zahraniční zpravodajská služba: USA cvičí islamisty na teror v Rusku

zahraniční zpravodajství

Ruská zahraniční zpravodajská služba: USA cvičí islamisty na teror v Rusku

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

14.2.2023

Spoléhá Washington opět na pochybné spojenectví s islamisty?
Poté, co Spojené státy nebyly schopny dosáhnout kýžených úspěchů v ukrajinském konfliktu, přestože poskytly Kyjevu miliardovou podporu, zdá se, že se uchýlí k osvědčené – a vysoce nebezpečné – taktice, totiž podpoře islamistů. Jak je známo, Washington podporoval islamistické mudžahedíny v Afghánistánu v 80. letech v jejich boji proti Sovětskému svazu, čímž významně přispěl k tomu, že zemi zachvátila krev a chaos. A USA také podpořily islamisty v boji proti prezidentu Asadovi v syrské občanské válce.

Jak nyní informují různá média, včetně Jerusalem Post, ruská zahraniční zpravodajská služba SVR uvedla, že obdržela informaci, že americká armáda cvičí islamistické bojovníky k útokům na cíle v Rusku a bývalém Sovětském svazu. Konkrétně SVR má informace, že na americké základně v Sýrii bylo naverbováno a vycvičeno 60 bojovníků ze skupin blízkých Islámskému státu a Al-Káidě. Americké základny v Sýrii jsou nehorázným porušením mezinárodního práva, protože byly zřízeny bez souhlasu vlády v Damašku.

Islamisté „by měli připravovat a provádět teroristické útoky proti diplomatům, státním úředníkům, úředníkům činným v trestním řízení a příslušníkům ozbrojených sil,“ uvedla ruská zahraniční zpravodajská služba. A při náboru je zvláštní pozornost věnována imigrantům z ruského Kavkazu a střední Asie.

ZDROJ:Unser Multievropa :https://unser-mitteleuropa.com/russischer-auslandsgeheimdienst-usa-bilden-islamisten-fuer-terror-in-russland-aus/

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolný příspěvek, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování ! Volného blogu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte ZDE:  https://volnyblog.news/podporit-provoz-volny-blog-cz/
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *