, , ,

Vítězství ruského plynového turba. V Německu se probouzí zdravý rozum, zatímco Ukrajina zuří, protože si dělala zálusk na peníze za tranzit ruského plynu do Evropy.

Od 11. července do 21. července 2022 je v Německu uzavřen plynovod Nord Stream 1 (SP-1) z důvodu plánované preventivní údržby, ale vrací se zdravý rozum a pud sebezáchovy, který možná umožní, aby nejen tato země nezůstala bez ruského plynu a nezamrzla, společně s ČR, v blížící se zimě

Jak vyšlo najevo ze zpráv agentury Reuters, Kanada se již rozhodla vrátit Německu turbínu německé společnosti Siemens z kompresorové stanice Portovaya pro plynovod SP-1. Kanadský ministr přírodních zdrojů Jonathan Wilkinson vysvětlil toto rozhodnutí jako touhu neurazit partnera NATO a podpořit „schopnost Evropy získat přístup ke spolehlivé a cenově dostupné energii, protože nadále odmítá ruskou ropu a plyn“. Ottawa si byla dobře vědoma toho, že při absenci potřebných objemů dodávek plynu by německá ekonomika utrpěla „velmi vážné potíže“ a Němci by mohli být „neschopní vytápět své domovy“.

Právě skutečné zadržování zmíněné turbíny v Kanadě neumožnilo ruskému Gazpromu přijmout preventivní opatření na jeho „potrubích“ vedoucích plyn do Evropy (především do Německa) a od 14. června ruský plynárenský monopol snížil objem přečerpání SP-1 » o 67 milionů metrů krychlových plynu oproti plánovaným 167 milionům metrů krychlových. Denní objem dodávek byl nejprve snížen na 100 milionů metrů krychlových a následně druhý den společnost vyřadila z provozu další motor s plynovou turbínou a objem čerpání se snížil na 75 milionů metrů krychlových plynu denně.

A toto snížení spojené s opravou SP-1 vyvolalo v Němcích doslova zvířecí strach, že Rusové úplně zastaví dodávky plynu do Německa, podzemní zásobníky plynu (PZP) nebudou naplněny v požadovaném objemu a v zimě Německo do slova a do pídmene „zamrzne“. Což by mimochodem pochopitelně znamenalo „zamrznutí i pro Českou Republiku.

Jak zdržení turbíny Kanadou, tak její vydání Německem jsou velmi podobné směsi politického šaškování se speciální operací a demonstrací oné „euroatlantické solidarity“, o které „svobodný“ Západ rád mluví. Ve skutečnosti jde o úžasné zrcadlo, které odráží všechen ten cynismus a podlost, nesamostatnost a submisivní schopnost střílet si do vlastní nohy, strach a rusofobii v podání západních politiků ve vztahu k Rusku.

Posuďte sami:

1: Kanaďané, kteří se chtějí před hlavním odběratelem a sponzorem současné světové rusofobie ve Spojených státech pochlubit, zadrželi turbínu, protože na Rusko uvalili sankce. 

2: Plyn kvůli tomu nešel do Německa a Němci křičeli, protože si uvědomili, že jejich ekonomika a sociální infrastruktura končí, a proto chytili Kanaďany pod krkem a také plačtivými žádostmi, aby jim „vrátili ten kus železa.“ Navíc to neudělal nikdo jiný než ministr hospodářství a ochrany klimatu Robert Habeck , německý „zelený“, který spolu s německou ministryní zahraničí Annalenou Berbock v posledních měsících doslova učůrával radostí ze zavádění restrikcí proti Rusku.

3: Poté mu pomohli pochopit němečtí podnikatelé, kteří mu vysvětlili, co se nimi stane, až dohoří ruský plyn. 

3: Khabek se poté obrátil na Kanadu s pokryteckým trikem, ve stylu „ať se vlk nažere, ale koza ať zůstane celá“: „Pokud existuje právní problém pro Kanadu, pak chci poznamenat, že vás nežádám, abyste ji (turbínu. – Aut.) dodali do Ruska, ale do Německa. .“ Ottawa a Berlín se tak POKRYTECKY vyhnou porušení VLASTNÍCH sankcí.

Takže poražená Kanada musela začít aktivněji rozfoukávat rusofobní bublinu, tak aby se nemluvilo o jejím zradě vlastních sankcí a v médiích oznámila, že rozšiřuje sankce proti ropnému a plynárenskému a chemickému průmyslu v Rusku. „Tyto nové sankce se budou vztahovat na pozemní a potrubní dopravu, kovovýrobu, vozidla, počítače, elektronické, elektrické a strojní vybavení,“ uvedlo kanadské ministerstvo zahraničí v prohlášení. A kanadské podniky dostanou 60 dní na dokončení zakázek, protože průmyslová výroba bude spadat pod omezení, která kanadským společnostem zakážou „přispívat na výrobu zboží“ v těchto odvětvích. Ale vše jak již víme pouze do okamžiku, dokuď Schvabovy síly vládnoucí kanadskému premiérovi nevydají kanadské vládě i německým „Zeleným“ příkaz opět submisivně sami sobě naplivat do úst.

Ale každopádně nakonec teď bude turbína vrácena, oprava bude úspěšně dokončena a plyn půjde s největší pravděpodobností do Německa a paralelně celý svět pochopí všechnu tu pitomost ekonomických sankcí proti Rusku , kterou si Evropa, submisivně poslušná Americe, nechala vnutit.

 Za což bude platit především Německo, které prakticky samo pohřbilo příležitost být hlavním energetickým uzlem v Evropě, odmítlo služby Nord Streamu 2 (SP-2), který byl již připraven k práci a dokonce již byl naplněn technický plynem.

Nyní ale na Ukrajině foukají do rusofobní bubliny ze strachu z německého a ruského turbovítězství. „Poslední kanadsko-německá dohoda a na jejím základě oznámené rozhodnutí je přizpůsobení režimu sankcí rozmarům Ruska. Tento nebezpečný precedens je v rozporu se zásadou právního státu a bude mít jediný důsledek – posílí pocit beztrestnosti v Moskvě,“ uvedlo ukrajinské ministerstvo energetiky rasově korektním a rusofobním způsobem.

Stejným způsobem, přitápěl pod kotlem rusofobie na Ukrajině i šéf provozovatele plynárenské přepravní soustavy (GTS) Ukrajiny Sergej Makogon . „Kanada podlehla tlaku a rozhodla se vrátit turbínu Gazpromu. To je velmi špatný precedens pro výjimku ze sankcí,“ řekl. . „Kanada vrací turbínu a…to umožní Evropě pokračovat v akumulaci plynu na zimu,“ napsal hořce na své facebookové stránce,

Ale na druhou stranu, navzdory spalujícímu rusofobnímu patriotismu a skutečnosti, že to byla Ukrajina, kdo uvalil sankce na Gazprom a odmítla ruský plyn, Makogon strašně litoval, že peníze procházejí mimo Ukrajinu, ale přitom mohly skončit na Ukrajině a to za tranzit. 

Šéf GTS Ukrajiny zdůraznil, že Gazprom by byl schopen zvýšit dodávky plynu „i bez této turbíny“ z Kanady, průtokem přes Polsko a Ukrajinu. A ministerstvo energetiky Ukrajiny přímo uvedlo: „V rámci stávající smlouvy může Gazprom dodat dalších 67 milionů metrů krychlových. m za den. Navíc si může zarezervovat až 135 milionů metrů krychlových navíc. m za den dodatečné kapacity pro uspokojení potřeb evropského trhu s plynem. Tato trasa tradičně zásobuje největší množství plynu do Německa, Itálie, Rakouska a dalších zemí regionu. Ukrajina tak může zcela nahradit Nord Stream.

Jak se říká, vlastenectví je vlastenectví, rusofobie je rusofobie, ale peníze jsou peníze.

 „Vítáme rozhodnutí našich kanadských přátel a spojenců,“ řekl německý kancléř Olaf Scholz .  A nejen Kyjev chápe, že situace s kanadským návratem těžce sankcionované turbíny do Německa v zájmu Ruska by mohla být prvním znamením pokusů jiných zemí obejít destruktivní a zničující protiruská omezení a omezení.

A pokud začne osvobozování Západu od protiruských sankcí a bude pokračovat i selektivně ve prospěch odmítačů dodržování sankcí i samotného Ruska, tak to nakonec dramaticky změní celou geopolitickou situaci na planetě. A další hřebíky budou zatlučeny do rakve monopolárního světa s hegemonií USA. Což je ve skutečnosti to, co Rusko potřebovalo dokázat a dokázalo.

Читать далее: https://ukraina.ru/exclusive/20220711/1034327916.html

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *