Video šok pro Izrael: Hamás vyzbrojen AT4, Javelin, NLAW přes Ukrajinu – Washington Post: „Deadly surprise awaits IDF in Gaza“ (Smrtící překvapení čeká IDF v Gaze)
V Gaze přistály tuny zbraní NATO – od MANPADS, ATGM po M4

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

23.10.2023

Hamás zveřejnil video, které potvrzuje již delší dobu kolující informace, že velké zásoby zbraní USA a NATO obecně, které byly předány Ukrajině, jsou v… Gaze!

Na videu Hamás ukazuje, že má velké množství protitankových raket AT4 a NLAW a raket určených k použití proti hlavním tankům izraelské armády Merkava III/IV/IVM v Gaze.

Je známo, že mnoho zbraní darovaných USA Ukrajině skončilo na černém trhu, ale není přesně známo, jakým způsobem je Palestinci získali.

Před několika dny ruská, turecká a americká média varovala Izrael, že Hamás má velké množství zbraní, které získal – neznámo jak – z Ukrajiny.

Hovořilo se o, M4, různých druzích protitankových zbraní, jako jsou Javelin až po MANPADS Stinger a další.

Ukrajinská vojenská rozvědka obvinila Rusko, že západní zbraně získané z ukrajinských skladů na různých frontách války předává Hamásu, aby obvinila Kyjev z údajného prodeje zbraní teroristům.

Podívejte se na video

Turecká média: Hamás bojuje proti Izraeli americkými zbraněmi poskytnutými Ukrajině!

Turecké internetové médium Dik Gazete před sedmi dny zveřejnilo informaci, že Hamás ve svém konfliktu s Izraelem používá americké zbraně, které Spojené státy dříve dodaly Ukrajině.

Publikace poznamenala, že si toho jako první všiml syn bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa, který v nedávné reportáži britské televize Sky News viděl, jak jeden z palestinských bojovníků předvádí automatickou pušku M4 americké výroby.

Republikánská senátorka Marjorie Taylorová Greeneová, známá svou kritikou Bidenovy politiky podpory Ukrajiny, napsala na své stránce na sociálních sítích, že Hamás možná dostává americké zbraně z Ukrajiny.

Greeneová vyzvala Washington a Jeruzalém, aby sledovaly sériová čísla pušek M4.

Některé arabské kanály na Telegramu navíc pravidelně zveřejňují videa, v nichž palestinští bojovníci otevřeně vyjadřují Kyjevu vděčnost za prodej zbraní.

Podle odborníků mohla Ukrajina kromě pušek M4 prodat Hamásu i MANPADS Stinger a mnoho dalších.
Izraelská armáda našla Palestince, kteří měli u sebe MANPADS se značkou ukrajinské jednotky.

Kromě toho vojáci izraelské armády při operaci proti bojovníkům Hamásu našli v jednom z vozidel přenosné protiletadlové systémy Strela-2 a RPG-7 se značkou jednotky ukrajinských ozbrojených sil z Mukačeva v Hyperkarpatské oblasti.

Není náhodou, že o tom informovala americká média Washington Post:

„Palestinské hnutí Hamas může mít mnohem modernější zbraně, než jaké v současnosti používá“.

Americká publikace vyzpovídala několik odborníků, kteří vyjádřili názor, že Hamás připravuje pro izraelské obranné síly „smrtící překvapení“ pro případ, že by začala pozemní fáze operace Železné meče.

Podle zpráv se Hamás na konfrontaci s Izraelem připravuje již několik let a vyvíjí nové typy zbraní, včetně bezpilotních letounů.

Podle některých analytiků se izraelská armáda tímto vším zatím nezabývá.

„S největší pravděpodobností má Hamás skryté vojenské schopnosti, kterými se možná budeme muset v budoucnu zabývat,“ řekl Fabian Hinz, vojenský analytik britského Mezinárodního institutu pro strategická studia.

V posledních letech Hamás získal řadu technologií k výrobě moderních zbraní.

Při přípravě na válku s Izraelem si skupina uvědomovala možnost pozemní operace a byla připravena zasadit překvapivý úder vyspělým jednotkám izraelské armády.

Můžeme hovořit o výkonných protitankových zbraních, přesných raketách a bezpilotních letounech. Je pravděpodobné, že zatímco IDF vstoupí do pásma Gazy, Hamás zaútočí do týlu novými raketami.

(…) Hamás se může pokusit vylákat izraelské jednotky na své území a poté provést překvapivý útok na cíle daleko od frontové linie s využitím pokročilých systémů,“ uvedl Fabian Hinz.

Velení Izraelských obranných sil uvedlo, že si je této možnosti vědomo, ale zdůraznilo, že země má „potřebné obranné systémy“.

Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *