Vedení FBI sabotovalo vyšetřování Clintnové nadace: Durhamova zpráva

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

20.5.2023

Vzpomínáte si na Clintonovu nadaci? Která přijala miliony zahraničních darů, když si všichni mysleli, že Hillary Clintonová vyhraje volby v USA v roce 2016, aby po její prohře dary klesly o 90 %?
Pro přehled:

Informátor FBI svědčí: Moskva posílala miliony Nadaci Clintonových v rámci „ruské strategie ovládnutí uranu“.
Informátor FBI „vyhrožoval“ poté, co nabídl podrobnosti spojující Nadaci Clintonových s případem ruského úplatkářství
FBI provedla razii v domě nového informátora o Clintonově nadaci a společnosti Uranium One
Uniklé memorandum odhaluje podezřelé dohody mezi dárci Clintonovy nadace a Billovými „výdělečnými“ aktivitami
Ministerstvo spravedlnosti a právníci Clintonové uzavřeli tajnou dohodu o zablokování přístupu FBI k e-mailům Clinton Foundation: Strzok

Nyní se díky Durhamově zprávě dozvídáme, že FBI vedla tři souběžná vyšetřování Clinton Foundation, která byla v průběhu volebního roku 2016 nejvyššími představiteli zastavena.

Jak poznamenává právník a politický komentátor Techno Fog na serveru The Reactionary (zvýraznění naše);

Durhamův rozsah zahrnoval vyšetřování FBI „zaměřená“ na kampaň Hillary Clintonové. Zdá se, že účelem tohoto přezkumu bylo posoudit a porovnat příznivé zacházení, jehož se dostalo Clintonové, se zaměřením na Trumpa.

První vyšetřování se týkalo tipu FBI od CHS, že zahraniční vláda vysílá osobu, „která má přispět na očekávanou prezidentskou kampaň Clintonové, jako způsob, jak získat vliv u Clintonové v případě, že by vyhrála prezidentské volby“. (Která země?!) Terénní kancelář FBI požádala o FISA proti zahraničnímu přispěvateli a předložila tuto žádost centrále FBI, která ji čtyři měsíce ignorovala kvůli tomu, že byla opatrná, že Clintonová je „do toho zapletena“. Podle jednoho z agentů FBI „kolem HRC docela ‚chodili po špičkách‘, protože existovala šance, že bude příští prezidentkou“. FISA byla schválena pod podmínkou, že FBI bude Clintonové poskytovat obranné informace.
Druhé vyšetřování Clintonové se týkalo stejné CHS, která v listopadu 2015 oznámila FBI, že jiná zahraniční vláda chce přispět na kampaň Clintonové „výměnou za ochranu zájmů [této země] v případě, že se Clintonová stane prezidentkou“. Tato CHS nakonec jménem zahraničního insidera poskytla Clintonové kampani dar ve výši 2 700 dolarů, čímž porušila federální zákon, který zakazuje příspěvky cizích státních příslušníků. CHS svému agentovi FBI, který s nimi jednal, řekla, že „jim [kampani] to nevadilo. […] ano, byli si od počátku plně vědomi“ toho, že příspěvek byl poskytnut jménem zahraničního zájemce.

Kdo byl důvěrným lidským zdrojem FBI, který přistihl kampaň Clintonové při nezákonné činnosti? Díky skvělé práci talentovaného Fool Nelsona, který ukázal příspěvek Patricka Byrnea ve výši 2 700 dolarů, máme toto přiznání od samotného Byrnea:

FBI nějakým způsobem nezískala kopie nezákonné platby a pracovníci CHS FBI „nedokázali vysvětlit, proč tento zjevný nezákonný příspěvek nebyl zdokumentován v záznamech FBI“. Namísto toho agent FBI, který s ním manipuloval, „řekl CHS, aby se držela dál od všech akcí týkajících se Clintonovy kampaně“. Později byl CHS, který v podstatě přistihl člena Clintonovy kampaně při zprostředkování nezákonných příspěvků, FBI napomenut:

„NEZÚČASTŇUJTE se již žádných akcí kampaně, nezakládejte schůzky ani nic jiného, co by se týkalo kampaně [Clintonové]. Musíme vás od této situace zcela oddělit. Neznám všechny podrobnosti, ale je to pro vaši vlastní ochranu“.

Durham se ptal, jak může FBI sladit poskytování obranných informací Clintonově kampani a zároveň odmítání obranných informací Trumpově kampani. Přirovnal „odměřený přístup“ FBI a ministerstva spravedlnosti k vyšetřování kampaně Clintonové k rychlosti, s jakou FBI běžela s hurikánem Crossfire. Srovnal také to, jak se FBI téměř „nesnažila vyšetřit možný nezákonný příspěvek na kampaň“ pro Clintonovou „nebo údajné přijetí příspěvku na kampaň ze strany Clintonové, který poskytl vlastní dlouhodobý“ zdroj FBI.

Další Durhamem hodnocené vyšetřování Clintonové – vyšetřování „možné trestné činnosti týkající se Clinton Foundation“ – opět prokázalo příznivé zacházení, kterého se Clintonové dostalo od vedení FBI. Podle Durhama byla komunikace v souvislosti s otevřením případu Clinton Foundation:

odkazoval na zpravodajský produkt a potvrzující finanční zprávy, podle nichž konkrétní komerční „odvětví pravděpodobně zapojilo federálního veřejného činitele do schématu toku výhod, konkrétně byly poskytovány velké peněžní příspěvky neziskové organizaci, která byla pod přímou i nepřímou kontrolou federálního veřejného činitele, výměnou za příznivé vládní kroky a/nebo vliv“.

Kromě toho vyšetřování polních úřadů FBI v Little Rocku a New Yorku „zahrnovalo predikci založenou na zdrojových zprávách, které identifikovaly zahraniční vlády, které poskytly nebo nabídly poskytnutí příspěvků nadaci výměnou za příznivé nebo preferenční zacházení ze strany Clintonové“.

Navzdory těmto důkazům vedení ministerstva spravedlnosti a FBI vyšetřování Clintonovy nadace v podstatě sabotovalo. Ministerstvo spravedlnosti se chovalo „nepřátelsky“ vůči prezentacím Clintonovy nadace z terénních kanceláří FBI. A na schůzce FBI v únoru 2016, na níž se jednalo o vyšetřování Clinton Foundation, nařídil zástupce ředitele Andre McCabe případy uzavřít. Po námitkách by tento požadavek přehodnotil. Jakékoli otevřené vyšetřovací kroky však potřebovaly McCabeův souhlas. V květnu 2016 by ředitel FBI Comey prostřednictvím prostředníka požadoval, aby newyorská pobočka „ukončila“ vyšetřování Clinton Foundation. A v srpnu 2016, kdy se blížily prezidentské volby, odmítly úřady amerických státních zástupců v jižním a východním obvodu New Yorku vydat newyorské pobočce FBI předvolání na podporu jejich vyšetřování Clinton Foundation.

Důrazně doporučujeme objednat si a přečíst si celou zprávu Techno Fog, která jde mnohem hlouběji do Durhamových bombastických zjištění, včetně: hacknutí DNC, hurikánu Crossfire, špehování zvoleného prezidenta Trumpa, plánu Clintonové očernit Trumpa a dalších rozhodnutí státních zástupců.

Připomeňme, že McCabeova manželka přijala téměř 700 000 dolarů od Clintonova spojence, tehdejšího guvernéra Virginie Terryho McAuliffa (D), aby podpořila svou kandidaturu do státního parlamentu.

Mezitím člověku, který vytvořil mem, jímž lidi z domova podvedl, aby hlasovali pro Clintonovou, hrozí 10 let vězení, zatímco viníkům skutečného ovlivňování voleb nikoli.

Nakonec klikněte na toto vlákno od Benjamina Weingartena z RealClear, který rozebral další části Durhamovy zprávy pro veřejnost.

Send us mail

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *