, , , ,

V Česku je další otrávené maso. Už úplně všude. Supermarkety si libují, jak na tom vydělávají majlant

V Česku je další otrávené maso. Už úplně všude. Supermarkety si libují, jak na tom vydělávají majlant

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

9.12.2023

Anna Štěpánková

Před pár měsíci se do českých obchodů začalo ve velkém dostávat maso, u kterého byla zjištěna značná problematičnost. Státní zemědělská a potravinářská inspekce hned několikrát hlásila, že v něm zjistila salmonelu, což je jedna z nejhorších věcí, které se mohou v případě masa stát.

Maso se přebalí

Šlo přibližně o pět různých případů, přičemž hned v několika z nich hrála hlavní roli dodavatelská společnost WE Trade. Toto kuřecí maso přitom pocházelo ze sta procent z Ukrajiny. Pokud jde o české chovy, žádný takový problém letos evidován nebyl.

Před dovozem kuřecího masa z této země přitom varovala i Agrární komora České republiky nebo čeští drůbežáři. Podle nich jsou tyto chovy v zoufalém stavu a zdaleka nesplňují přísné podmínky, které jsou kladeny na ty tuzemské. Je přitom velkou otázkou, proč z nich české supermarkety maso dovážejí.

Respektive, tato otázka má jasnou odpověď. Důvod je ekonomický. Toto pochybné maso nakoupí velmi levně. Navíc dojde k přebalení na Slovensku, takže se tváří bezproblémově a může být prodáváno za poměrně vysoké ceny. Každopádně, dalo by se očekávat, že poté, co se ve velké míře objevily problémy, od této praxe obchodní řetězce upustí. Jenže se tak nestalo.

Foto: Shutterstock

Případ jako přes kopírák

Státní zemědělská a potravinářská inspekce teď hlásí další zjištěný případ, který se týká znovu obchodního řetězce Tesco, který už u tohoto produktu jednou totožný problém měl. A shodou okolností je to zase ten samý dodavatel, a sice společnost WE Trade.

V kuřecích prsních řízcích Tesco se tedy opět našla salmonela. Bohužel ale opět došlo k tomu, že kontrola doběhla až zpětně, a tak jsou tato masa s datem použitelnosti 28. září a 12. října 2023 již prodána a podle všeho zkonzumována.

Z tohoto pohledu je třeba vnímat naše nedávné doporučení, abyste raději žádný produkt od společnost WE Trade nekupovali. Kdo se jím řídil, nemohlo se mu nic stát.

ZDROJ:https://www.aazdravi.cz/v-cesku-je-dalsi-otravene-maso-uz-uplne-vsude-supermarkety-si-libuji-jak-na-tom-vydelavaji-majlant/

 

Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
1 reply
  1. Maruška
    Maruška says:

    Maso už víc jak rok nekupuji v žádném jiném obchodě než v řeznictví Rabbit. Mají prodejny po celé ČR a garantují maso, vejce i uzeniny pouze z českých chovů a českého původu. Doporučuji.

    Odpovědět

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *