, , , , , ,

Uzavření kanceláře Twitteru v Bruselu vyvolává obavy z online bezpečnosti

Elon Musk Twitter

Uzavření kanceláře Twitteru v Bruselu vyvolává obavy z online bezpečnosti

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

Odchod vedoucích představitelů digitální politiky vyvolává znepokojení nad dodržováním pravidel EU o dezinformacích a nenávistných projevech.
Twitter rozpustil celou svou bruselskou kancelář, což vyvolalo mezi úředníky EU obavy, zda platforma sociálních médií bude dodržovat nová přísná pravidla bloku pro kontrolu online obsahu.
   Julia Mozer a Dario La Nasa, kteří měli na starosti digitální politiku Twitteru v Evropě, opustili společnost minulý týden podle pěti lidí, kteří o odchodech věděli.
   Vedoucí pracovníci stáli v čele úsilí společnosti dodržovat dezinformační kodex EU a významný blokový zákon o digitálních službách, který vstoupil v platnost minulý týden a stanoví nová pravidla, jak by měla společnost Big Tech zajistit bezpečnost uživatelů online.
   Další manažeři Twitteru v malé, ale vitální bruselské kanceláři, která je považována za klíčového prostředníka pro evropské politiky, odešli na začátku měsíce během celopodnikových škrtů , které odstranily zhruba polovinu z jejích 7 500 zaměstnanců.
   Mozer a La Nasa přežili počáteční vyřazení, ale už tam nepracují poté, co nový vlastník společnosti Elon Musk minulý týden vydal ultimátum, aby se zaměstnanci zavázali k „ tvrdé pracovní kultuře “. Není jasné, zda dvojice rezignovala nebo byla propuštěna.
   Mozer a La Nasa to odmítly komentovat. Twitter na žádosti o komentář nereagoval.
   Bruselské odchody jsou příznačné pro globální trend od Indie po Francii, kde místní vedoucí pracovníci Twitteru, kteří měli klíčové pozice pro jednání s vládními úředníky, v posledních týdnech náhle opustili organizaci v rámci rozsáhlých škrtů.
   To vedlo k rostoucím obavám, zda má společnost personál k zajištění souladu s místními zákony určenými ke kontrole online obsahu, což může společnost potenciálně otevřít soudním sporům a regulačním opatřením.
   „Jsem znepokojena zprávou o propouštění tak velkého množství zaměstnanců Twitteru v Evropě,“ řekla Financial Times Věra Jourová, místopředsedkyně EU odpovědná za dezinformační kodex. „Pokud chcete účinně odhalovat a podnikat kroky proti dezinformacím a propagandě, vyžaduje to zdroje.
   „Zejména v souvislosti s ruskou dezinformační válkou očekávám, že Twitter bude plně respektovat právo EU a dostojí svým závazkům. Twitter byl velmi užitečným partnerem v boji proti dezinformacím a nezákonným nenávistným projevům a to se nesmí změnit.“
   Evropská komise ve čtvrtek zveřejnila údaje, které ukazují, že odstranění nenávistných projevů na Twitteru meziročně kleslo asi o 5 procent.
   Tyto problémy přicházejí, když Muskovy pokusy o renovaci podnikání Twitteru narazily na potíže, zejména s ověřováním identity uživatelů.
   Miliardářský podnikatel, který minulý měsíc koupil platformu sociálních médií za 44 miliard dolarů, odložil opětovné spuštění své vlajkové lodi předplatitelské služby Twitter Blue, dokud nebude „velká jistota zastavení předstírání identity“.
   Musk plánoval restartovat Twitter Blue 29. listopadu po jeho zpackaném zavedení na začátku tohoto měsíce, kdy byla jeho funkce „modré zaškrtnutí“ zneužita imitátory na platformě.
   Značky také vyjádřily obavy, zda platforma zůstává bezpečným místem pro reklamu vzhledem k předchozím Muskovým závazkům uvolnit pravidla pro moderování obsahu a jeho snaze zrušit zákazy pro kontroverzní uživatele, jako je bývalý americký prezident Donald Trump.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *