, , ,

Uran, příkaz z roku 1999: „Nedotýkejte se zasažených tanků“

Uran, příkaz z roku 1999: „Nedotýkejte se zasažených tanků“

26.3.2023

Převzato z Italského tisku : ZDE

PŘÍKAZY ITALSKÉ ARMÁDĚ – Asi 8 000 vojáků mise NATO je nemocných, 400 mrtvých

Směrnice byly velmi jasné a doporučovaly armádě, aby se „držela dál od tanků, vozidel a budov zasažených raketami nebo řízenými střelami s ochuzeným uranem“. Nařídili „nosit ochrannou masku při práci na vzdálenost 500 metrů“. Objasnili, že ochuzený uran je hlavně toxická chemická látka,částice v aerosolech mohou být vdechnuty nebo spolknuty, a zatímco většina by byla znovu vyloučena, některé mohou vstoupit do krevního řečiště a způsobit poškození ledvin. Vysoké koncentrace v ledvinách mohou způsobit poškození a v extrémních případech selhání ledvin

Manipulace s takovou municí „by měla být omezena na minimum a měly by se nosit ochranné oděvy (rukavice),

Munice s ochuzeným uranem byla použita ve válce v Perském zálivu v roce 1991 proti iráckým tankům T-72 a znovu při invazi do země v roce 2003, stejně jako v Srbsku a Kosovu. Američtí vojenští veteráni z těchto konfliktů se ptali, zda jejich použití vedlo k onemocněním, kterým nyní čelí.

Vjačeslav Volodin, předseda dolní komory ruského parlamentu, uvedl, že dodávky nábojů obsahujících ochuzený uran by mohly vést k „tragédii v globálním měřítku, která postihne především evropské země“.

Volodin řekl, že použití takové americké munice v bývalé Jugoslávii a Iráku vedlo k „radioaktivní kontaminaci a prudkému nárůstu onkologických onemocnění až o 200% v zasažených oblastech“.

ZDROJ: https://www.ilfattoquotidiano.it/in-edicola/articoli/2023/03/26/uranio-gli-ordini-del-1999-non-toccate-i-carri-colpiti/7109507/

Dočetli jste jeden z našich článků?
Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolný příspěvek, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování ! Volného blogu a také investicí do jeho budoucnosti.
Více o financování zdola se dozvíte ZDE: https://volnyblog.news/podporit-provoz-volny-blog-cz/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *