Polský ocas vrtí americkým psem! Americký plukovník Douglas MacGregor má na Ukrajinu stejný pohled jako Aeronet a varuje, že Poláci se po skončení zpackané ukrajinské ofenzívy pokusí vstoupit na západní Ukrajinu a zatáhnout USA a NATO do přímého střetu s Ruskem! Část amerických elit chce z Ukrajiny již vycouvat, ale neoconi chtějí přesměrovat pozornost médií od selhání amerického angažmá na Ukrajině k novému nepříteli USA v podobě Číny!

6.8.2023

Celý článek si můžete poslechnout zde:

Penzionovaný plukovník americké armády a vojenský analytik Douglas MacGregor byl hostem v posledním pořadu [1] Institutu Rona Paula a vyjádřil se k dotazu moderátora, co očekává za události na Ukrajině poté, co dojde k definitivnímu selhání ukrajinské ofenzívy, která už se ani nesnaží maskovat, že není schopna se nikam dostat se současnou úrovní ukrajinských vojáků a jejich výzbroje. Nebylo pro mně nijak překvapivé, že MacGregor má na procesy po skončení ukrajinské ofenzívy vlastně totožné názory, jako máme v redakci, protože je jasné, že po konci zpackané ukrajinské ofenzívy přijde ke slovu Polsko a jeho plán na vyslání mírových sborů na Ukrajinu s cílem zastavit Ruskou armádu poté, co po nepovedené ukrajinské ofenzívě přijde na řadu ta ruská.

A Ukrajina bude v jiné pozici. Už nebude mít podporu USA ani EU, jakou měla přesně před rokem na podzim. Tentokrát to bude jiné. Zelenskému půjde o život. Američané mají totiž nového nepřítele. Tím je Čína a navíc v USA vypukne počátkem příštího roku předvolební prezidentská kampaň. A to poslední, co Demokratická strana bude chtít v té chvíli řešit, budou dopady a důsledky nezvládnuté ukrajinské ofenzívy. Ukrajina minimálně od podzimu tohoto roku do konce příštího roku zůstane bez dalších zbrojních a finančních dotací ze strany USA, protože američtí politici si nebudou chtít špinit ruce s neúspěšným ukrajinským projektem. Pokud nemáte čas na video, níže je přepis.

Col. Douglas MacGregor – Nebezpečný vývoj situace na Ukrajině a Polsko se svojí agendou

-Moderátor: Teď máte v nedávném čísle Amerického konzervativce skvělý článek s názvem “Make peace, you fools!” s vykřičníkem a je tam uveden seznam toho, co se děje ve velmi proměnlivé krajině, pokud jde o válku USA a NATO proti Rusku prostřednictvím Ukrajiny. A jedním z bodů, které ke konci uvádíte, je důvod, proč říkáte “Make peace, you fools!”, je vaše poznání, že neoconi nemají zpátečku. Umí jen eskalovat a věci nejdou podle plánu. A teď jste nadhodil téma divize vedené Poláky, včetně Baltských zemí a některých žoldáků, která by šla do některých oblastí západní Ukrajiny. Myslíte si, že by to mohla být další kapitola eskalace, a pokud ano, jak to podle vás dopadne?

No, myslím si, že je to bohužel pravděpodobné. Víte, jedna z věcí, kterou musíme mít na paměti, je, že je to další zbytečná válka. Dalo se jí předejít velmi brzy, kdybychom prostě naslouchali Rusům a brali jejich bezpečnostní zájmy vážně. Nebylo třeba rozšiřovat (NATO) za východní hranici Polska. Někteří lidé tvrdí, že nebyl důvod rozšiřovat NATO za hranice Německa, ale v tomto okamžiku, kdy jsme vstoupili na Ukrajinu a neúnavně pracovali na tom, abychom z ní udělali nástupní platformu pro útok proti Rusku, jsme v podstatě odsoudili Ukrajinu ke zničení.

A tam se nyní nacházíme. Ukrajina je vlastně v troskách a to nás přivádí do bodu této krize nebo konfliktu, který je podle mého názoru nebezpečnější než kdykoli předtím. Každému, kdo má alespoň trochu zdravého rozumu, bylo vždycky jasné, že Rusko zvítězí, že Ukrajinci nemají šanci proti ruské armádě cokoli vyhrát, ale to, co máme teď, je chmurná realita, že se věci rozpadají. Ukrajinci jsou ve vážných problémech, jak efektivně poukazuji, zejména východní Ukrajina se stala hřbitovem.

Nevíme, kolik Ukrajinců bylo zabito, ale odhady se pohybují od 300 do 350 tisíc mrtvých, ale to ani nezačíná řešit tisíce a desetitisíce, možná pár set tisíc zraněných. Víme, že nemocnice jsou plné. Víme, že bojiště jsou poseta mrtvými. Víme, že ukrajinské síly teď začínají dezertovat nebo se vzdávat, kdykoli mohou, takže ta věc dospěla do bodu nevyhnutelného kolapsu a důvod, proč říkám, že je to tak nebezpečné, je ten, že pokušení ve Washingtonu, v NATO, na Západě, teď zasáhnout s nadějí, že situaci nějak zachrání, je velmi, velmi velké.

A bohužel Poláci měli ve východní Evropě vždycky nějakou agendu. Jejich agenda sahá až do roku 1794 a dříve. Chtějí znovu získat a znovu ovládnout území, která leží na Ukrajině, a když na to přijde, tak i v Bělorusku. A zdá se, že si myslí, obávám se, že polský ocas vrtí americkým psem, že by nás Poláci mohli nedobrovolně zatáhnout na západní Ukrajinu, pokud tam půjdou, a dostat se do konfliktu s Rusy. Myslím si, že se to potenciálně vymklo kontrole a je to velmi nebezpečné, protože Rusové to nebudou tolerovat.

-Ron Paul: Víte, propagandistická mašinérie je samozřejmě velmi důležitá a vedla k tomu, že vznikla právě protiruská propaganda a ta pokračuje. Propaganda tam je: Rusko udělalo to nebo ono, NATO je naprosto nevinné, zachraňuje lidstvo a demokracii a chrání naši národní obranu a takové věci. Ale víte, už v posledním měsíci nebo tak nějak se zdá, že došlo k posunu, ne že by všechno, co jste řekl, nebyla absolutní pravda a že to nebude pokračovat, dokud se to opravdu nezhroutí, ale myslím si, že propagandisté posunuli alespoň ten šum. Co teď slyším je, že je to Čína, že je to Čína.

Možná se musí posunout z toho, že ze všeho viní Rusko. Kdo ví? Nebudou obviňovat NATO a možná jim to projde, když řeknou: No, za všechno může Ukrajina, že nás tam do toho zatáhla. Ale zrovna teď to mlácení Číny? Jak to vidíte v kontextu toho, co se děje na Ukrajině? Prostě to vypadá, že si připravují dalšího nepřítele, a když si člověk myslí, když mluví s politiky a poslouchá je, pravici i levici, republikáni jsou asi horší než demokraté, ale všichni jsou hrozní, ale jsou docela pohromadě. Musíme jít po Číně, protože to je skutečný nepřítel! Oni ten útok na Rusko zatím tak nějak zmírnili.

No, myslím, že na tom je hodně pravdy. Přiznejme si to. Totálně selhali. Nepovedlo se jim oslabit Rusko. Rusko je nyní vojensky silnější než kdykoli předtím od 80. let. Takže celá operace na Ukrajině je z čistě amerického hlediska naprostým neúspěchem. A bezpochyby je zde snaha odvést pozornost od tohoto nevyhnutelného selhání, které se bude vkrádat do zpráv a nakonec si najde cestu do amerického povědomí. Takže se dějí dvě věci, myslím, že jak jsme naznačili, máte ten přetrvávající potenciál strašné regionální války na Ukrajině, který přetrvává, a zároveň je zřejmé, že lidé hledají v soukromí způsob, jak se nějak stáhnout (z Ukrajiny) tím, že řeknou, no podívejte, udělali jsme všechno, co jsme mohli, dali jsme těm Ukrajincům vše, jenom to nedokázali uskutečnit.

Takže teď je to jejich problém, mezitím se podívejme na Čínu, na nového strašáka! A víte, že čínský problém, většina problémů, které máme s Čínou, jsou ekonomické, obchodní, důsledek našich otevřených hranic, důsledek toho, že nevěnujeme pozornost, kdo přichází do našich laboratoří, kdo pracuje v naší vládě, kdo vstupuje do partnerství s našimi korporacemi, a pak jsme nešťastní, když zjistíme, že sto tisíc Američanů umírá každý rok na otravu fentanylem. A my ukazujeme prstem na Čínu, takže Číňané si sedli a řekli si: Skvělé, pošleme Američanům víc fentanylu. Ve skutečnosti Číňané dělají to, co my všichni. Prodávají tomu, kdo nabídne nejvíc. Když jim zaplatíte, prodají vám ho. Končí to v Mexiku a pak se to posílá na sever, ale neposílají to na sever Číňané, posílají to na sever drogové kartely.

Ale jak často jste slyšeli někoho mluvit o drogových kartelech nebo o otevřených hranicích a sedmi milionech lidí, kteří sem teď proudí od nástupu prezidenta Bidena a o kterých nevíme vůbec nic? Vždyť co brání tomu, aby někdo z těchto lidí zinscenoval incident v jaderné elektrárně? Jaká je tedy podle nás odpověď? Aha, tak tohle je zřejmě práce Číny! Půjdeme do války s Čínou? To je přece šílenství. Je to hloupé. je to nesmyslné. Ale víte, je to tak trochu vzpomínka na to, jak se říkalo, že patriotismus je poslední útočiště darebáka. No, právě teď si myslím, že průmysl hrozeb je posledním útočištěm většiny darebáků ve Washingtonu.

Polsko čeká na konec ukrajinské ofenzívy, aby nabídlo Ukrajině a Zelenskému “záchranu” v podobě polské kavalérie

Ukrajinci nedokázali ani s obrovskou zbrojní pomocí od USA prolomit ruské opevněné linie a všechno, co dosáhly, jsou rozbombardované ukrajinské usedlosti, vesničky a samoty mezi minovými ruskými poli v zóně nikoho v Záporoží. Výsledek amerických dotací penězi a zbraněmi v řádech několika desítek miliard dolarů. A vedlejší ztrátou jsou desítky tisíc mrtvých ukrajinských kluků ve věku 17 až 24 let, kteří byli již počátkem tohoto roku nasazeni ze středních a vysokých škol na Ukrajině na frontu v Bachmutu a od června v Záporoží. Kromě nich byli odvedeni na frontu i důchodci. Ukrajina se stala nástrojem války amerických neoconů proti Rusku a výsledkem bude zničení Ukrajiny a celých generačních kohort ukrajinského národa.

Mikola Zacharčuk (AFU), oběť Volodymyra Zelenského. Poslán na zbytečnou smrt ve věku nedožitých 17 let.

Ukrajina se tak po konci ofenzívy dostane do situace, že bude tlačena k vyjednávacímu stolu, ale Polsko se bude snažit Zelenského přesvědčit, aby se nevzdával, aby pokračoval v boji a Polsko nabídne svoji pomoc v podobě mírových sborů, které sice budou nejprve rozmístěny na západní Ukrajině, ale Kyjev je společně s Varšavou záhy pošlou jako zátaras a obranný val na frontu před chystanou ruskou ofenzívou. Přesně takový je plán polských vojsk. Ten plán přitom má logiku.

Boris Dmitrenko (AFU), 18 let

Ruská armáda nebude mít snadnou volbu, jestli má jít přes valy polské armády a tím riskovat eskalaci a zatáhnutí NATO a USA do konfliktu v důsledku ruských úderů na polské jednotky na Ukrajině. Smlouva NATO o tomto scénáři nic neříká, vůbec to není ošetřeno. Smlouva hovoří pouze o napadení některé ze stran NATO. Smlouva nespecifikuje, co je myšleno stranou, jestli území státu, jeho vojsko ve 3. zemích, jeho vojenská technika rozmístěná ve 3. zemích, prostě chybí jasný deklarační rámec toho, co je považováno za stranu konfliktu a jakou podobu strana má.

Bez ohledu na to, že by Polsko vstoupilo na Ukrajinu jako solitér, v případě napadení jeho vojsk Ruskem by měla Varšavu ochranu smlouvy NATO

Častokrát se objevuje zcela chybný názor, že smlouva NATO [2] garantuje územní celistvost členských států před napadením 3. stranou, ale to není pravda. O žádném území, hranicích, nebo jiném teritoriálním ohraničení není ve smlouvě ani zmínka. Smlouva hovoří pouze o kolektivní obraně “stran” a toto obecné označení nelze omezit na území státu.

Nejlepším důkazem je příklad: Pokud by Írán zaútočil na americkou letadlovou loď v íránských vodách Perského zálivu, tak co myslíte? Vymluvily by se ostatní země NATO, že USA nepomohou v kolektivní obraně, protože americká letadlová loď dostala zásah někde, kde neměla co pohledávat a byla v prostoru 3. země, resp. ve vodách 3. země? Jistě, že je to nesmysl. Smlouva NATO a článek 5 by byl okamžitě aktivován a jednalo by se o napadení USA, tedy jedné ze “stran” Washingtonské smlouvy, i když desítky tisíc kilometrů od nejbližší americké pevniny.

Polské tanky Leopard

A přesně v tomto je ta hrozba na Ukrajině. Je úplně jedno, pod jakou záminkou Poláci a zřejmě i nacistické oddíly z Pobaltských zemí vstoupí. Jakmile dojde ke střetu s Ruskou armádou a ruské velení na ně nasype Kalibry, Kinžály a klouzavé bomby, tak v tom okamžiku budou tyto jednotky NATO napadeny, začnou křičet, že Rusko napadlo mírové sbory zemí NATO na Ukrajině a v tom okamžiku je celé NATO zataženo do války na Ukrajině, lépe řečeno do války s Ruskem.

Není divu, že Kreml vyslal Wagnerovce do Běloruska, protože jedinou cestou, jak Polákům tenhle nápad rozmluvit, je hrozba uvnitř Polska. Když vstoupíte na Ukrajinu, naši Wagnerovci vám vstoupí do Polska! A když vy byste chtěli vstoupit do Běloruska na revanš, tak Bělorusko má rozmístěné ruské jaderné zbraně! Varšava ví přesně, co udělá Kreml, když polská vojska vstoupí na Ukrajinu. Wagnerovci proto už čekají v Bělorusku u polských hranic.

-VK-

Šéfredaktor AE News

Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *