, , , ,

TICHÝ ZABIJÁK – TOALETNÍ PAPÍR

TICHÝ  ZABIJÁK –  TOALETNÍ  PAPÍR

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

Toaletní papír má opravdu na svědomí zbytečnou smrt milionů lidí.

V dnešní době je doslova neskutečné, čím si lidé ošetřují po stolici své konečníky.Toaletní papír hýří spoustou vůní, od  meruněk až po heřmánek, a o barvách jako fialová, žlutá, modrá se vám ani nesnilo, ale pozor!

Zde jsou důvody, proč bychom neměli barevný toaletní papír používat.

V roce 1987 sice FDA představila revoluci ve farmaceutickém průmyslu tím, že použila k výrobě toaletního papíru barvy a vůně, ale pokusná zvířata vystavena této výrobě, měla po těle zaznamenán výskyt nádorového onemocnění !

Tím, že se  utíráte po použití záchodu toaletním papírem riskujete rakovinu konečníku a další onemocnění. Obsahuje totiž doslova  koktejl jedovatých chemikálií. Asi nejškodlivější je chlór, který se používá k bělení papíru. Při tomto procesu  vznikají dioxiny, furany a polychlorované bifenyly  – tedy nejsilnější rakovinotvorné látky, které současná věda zná. Výzkumy ukazují, že při styku se sliznicí konečníku tyto látky přecházejí do krevního oběhu. Postupně se hromadí v tukové tkáni, což může být jednou z příčin zvýšeného výskytu nádorového bujení u starších lidí.

 

Analýzy odhalily, že toaletní papír obsahuje navíc formaldehyd – látku, které se v papírenském průmyslu přidává jako aditivum pro zlepšení mechanických vlastností papíru. I formaladehyd má prokázané kancerogenní a mutagenní účinky.  Další  výzkumy  prokázaly, že  nejde jen o chemikálie. Na vině je i mechanické dráždění jemné kůže konečníku toaletním papírem. Ztracené buňky musí tělo pořád obnovovat, přičemž logicky dochází i k opakovanému kopírování genetického záznamu. A při kopírování vznikají chyby – mutace DNA, které jsou jedním z mechanismů vzniku rakovinného bujení.

Podle některých odhadů je jeho používání dokonce ještě škodlivější než kouření. Navíc se týká všech bez rozdílu. Bezpečnější a hygieničtější alternativou toaletního papíru je přitom obyčejná voda. Stovky milionů lidí od Turecka na východ až po Japonsko si po vykonání velké potřeby konečník prostě umyjí a je to.  A když už jsme u toho – defekace v sedě na bobku je podle lékařů mnohem zdravější než trůnění na evropské míse. Střeva totiž nejsou tak stisknutá a nemusíte tlačit. Je to logické, protože lidé se na bobku vyprazdňovali miliony let a první evropské záchody se objevily až někdy v 16. století.

Rektální problémy

Používání  barevného a voňavého toaletního papíru může vést nejen k zánětu a svědění v oblasti konečníku, ale také k rakovině. Také byste si měli čas od času kontrolovat vaši stolici, zda se v ní nenachází krev.

Rakovina děložního hrdla

Zvýšené riziko vzniku karcinomu děložního hrdla je následkem barevného toaletního papíru.

Infekce močových cest

To samé platí o barevných  toaletních  papírech, které  dráždí uro vaginální oblast a jejich používání může být příčinou infekce močových cest.

 

Zdravější životní prostředí

Myslet bychom měli i na životní prostředí. Dalším znečišťováním mu jen a jen škodíme.§

Při kupování toaletního papíru čtěte řádně jeho etiketu a nakupujte nebělený a neparfémovaný.

Zdroj: www.vesmironas.cz

autor: Zdravi4u.cz

ZDROJ:https://zdravi4u.cz/tichy-zabijak-toaletni-papir/

 

Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *