PŘEDSTAVITELÉ ZPRAVODAJSKÝCH SLUŽEB TVRDÍ, ŽE USA ZÍSKALY PLAVIDLO JINÉHO NEŽ POZEMSKÉHO PŮVODU

Bývalý zpravodajský úředník, který se stal whistleblowerem, poskytl Kongresu a Generálnímu inspektorovi zpravodajské komunity rozsáhlé utajované informace o hluboce skrytých programech, které podle něj vlastní nalezené neporušené a částečně neporušené plavidlo jiného než lidského původu.

Říká, že informace byly nezákonně zadrženy Kongresu a podal stížnost, v níž tvrdí, že byl vystaven protiprávním protiopatřením za svá důvěrná sdělení, která zde jsou poprvé uvedena.

Jiní zpravodajští úředníci, aktivní i vysloužilí, se znalostí těchto programů díky své práci v různých agenturách nezávisle poskytli podobné, potvrzující informace, a to jak v záznamu, tak mimo něj.

Informátor David Charles Grusch (36), vyznamenaný bývalý bojový důstojník v Afghánistánu, je veteránem Národní geovesmírné zpravodajské agentury (NGA) a Národního úřadu pro průzkum (NRO). V letech 2019–2021 sloužil jako zástupce průzkumného úřadu v Task Force Unidentified Aerial Phenomena Task Force. Od konce roku 2021 do července 2022 byl spoluvedoucím NGA pro analýzu UAP (UFO) a jejím zástupcem v pracovní skupině.

David Charles Grusch 

Pracovní skupina byla založena, aby prozkoumala to, co se kdysi nazývalo   neidentifikované létající objekty“ nebo UFO, a nyní se oficiálně nazývá  neidentifikované anomální jevy“ nebo UAP. Pracovní skupina byla vedena ministerstvem námořnictva pod Úřadem náměstka ministra obrany pro zpravodajství a bezpečnost. Od té doby byla reorganizována a rozšířena na Úřad pro řešení anomálií všech domén, aby zahrnoval i vyšetřování objektů operujících pod vodou.

Grusch řekl, že sběr částečných úlomků až po neporušená vozidla byl prováděn po desetiletí až do současnosti vládou, jejími spojenci a dodavateli obrany. Analýza zjistila, že nalezené objekty jsou  exotického původu (nelidská inteligence, ať už mimozemského nebo neznámého původu) na základě morfologií vozidel a materiálových vědeckých testů a obsahu jedinečných atomových uspořádání a radiologických signatur,“ řekl.

Při podání své stížnosti je Grusch zastoupen právníkem, který sloužil jako původní generální inspektor zpravodajské komunity (ICIG).

„Nemluvíme o prozaickém původu nebo identitách,“ řekl Grusch s odkazem na informace, které poskytl Kongresu a současné ICIG. „Materiál zahrnuje neporušená a částečně nepoškozená vozidla.“

V souladu s protokoly Grusch poskytl Úřadu obrany pro předpublikační a bezpečnostní kontrolu na ministerstvu obrany informace, které nám zamýšlel sdělit. Všechny jeho zaznamenané výroky byly 4. a 6. dubna 2023 v dokumentech, které nám byly poskytnuty, „schváleny pro otevřené zveřejnění“.

Odhalení Gruschova a neveřejných svědků v rámci nových ochranných ustanovení posledního zákona o obranných prostředcích, signalizují rostoucí odhodlání některých ve vládě rozluštit kolosální záhadu s důsledky pro národní bezpečnost, která ochromila armádu a zneklidnila veřejnost, návratek do dob druhé světové války a dříve. Po mnoho desetiletí provádělo letectvo dezinformační kampaň s cílem zdiskreditovat hlášená pozorování nevysvětlitelných objektů. Nyní, se dvěma veřejnými slyšeními a mnoha utajovanými schůzkami, Kongres naléhá na odpovědi.

Karl E. Nell, nedávno penzionovaný armádní plukovník a současný vedoucí pracovník v oblasti letectví, který byl v letech 2021 až 2022 spojkou armády pro Task Force UAP a spolupracoval tam s Gruschem, charakterizuje Grusche jako „nekompromisního“.

Karl E. Nell
Karl E. Nell (kredit: ministerstvo armády)

Christopher Mellon, který strávil téměř dvacet let v americké zpravodajské komunitě a sloužil jako náměstek náměstka ministra obrany pro zpravodajství, roky spolupracoval s Kongresem na neidentifikovaných leteckých jevech.

Řada současných a bývalých úředníků se mnou sdílela podrobné informace o tomto údajném programu, včetně vhledů do historie, řídících dokumentů a místa, kde bylo plavidlo údajně opuštěno a získáno,“ řekl Mellon. „Je však delikátní záležitost dostat tyto potenciálně výbušné informace do správných rukou k ověření. To je ztíženo skutečností, že řada potenciálních zdrojů, ať už právem nebo neprávem, nedůvěřuje vedení Úřadu pro řešení anomálií ve všech doménách zřízeného Kongresem.

Ale někteří zasvěcení jsou nyní ochotni podstoupit riziko, že se poprvé přihlásí se znalostí těchto programů získávání.

Jonathan Gray je generační důstojník zpravodajské komunity Spojených států s přísně tajnou prověrkou, který v současné době pracuje pro National Air and Space Intelligence Center (NASIC), kde se zaměřoval na analýzu UAP. Předtím měl zkušenosti se službou soukromého letectví a zvláštních direktivních pracovních sil ministerstva obrany.

„Fenomén nelidské inteligence je skutečný. Nejsme sami,“ řekl Gray. „Nálezy tohoto druhu se neomezují na Spojené státy. Jde o globální fenomén, a přesto nám globální řešení stále uniká.“

V National Geospatial-Intelligence Agency zastával Grusch funkci Senior Intelligence Capabilities Integration Officer, prošel na úrovni Přísně tajné/Tajné oddělené informace a byl hlavním technickým poradcem agentury pro analýzu neidentifikovaných vzdušných jevů/Trans-médiální problémy. V letech 2016 až 2021 sloužil v Národním průzkumném úřadu jako Senior Intelligence Officer a vedl produkci denního briefingu ředitele NRO. Grusch byl civilista GS-15, vojenský ekvivalent plukovníka.

Grusch sloužil jako zpravodajský důstojník více než čtrnáct let. Je veteránem letectva a má četná ocenění a vyznamenání za svou účast v tajných operacích na podporu americké bezpečnosti.

David Grusch
David Grusch v Afghánistánu, 2013 

Podle zprávy o výsledcích NRO z roku 2021 byl Grusch zpravodajským stratégem s četnými odpovědnostmi, který „analyzoval zprávy o neidentifikovaných leteckých jevech“ a „posiloval mezery [v] porozumění ve vedení Kongresu. Zástupcem ředitele operačního střediska průzkumného úřadu byl ohodnocen jako „adept štábního důstojníka a stratéga“ a „celkový integrátor sil s inovativními řešeními a praktickými výsledky“.

Grusch připravil pro Kongres mnoho informací o neidentifikovaných vzdušných jevech, když byl ve vládě, a pomohl navrhnout jazyk UAP pro zákon o národní obraně FY2023 , v jehož čele stáli senátoři Kir sten Gillibrand a Marco Rubio a podepsaný prezidentem Bidenem v prosinci 2022. Ustanovení uvádí, že každá osoba s relevantními informacemi UAP může informovat Kongres bez odvetných opatření, bez ohledu na jakékoli předchozí dohody o mlčenlivosti.

Ve svých prohlášeních, které Pentagon v dubnu schválil k publikaci, Grusch tvrdil, že programy UFO byly dlouho ukryty v „mnoha agenturách, které vnořily aktivity UAP do konvenčních programů pro tajný přístup bez příslušného hlášení různým orgánům dohledu“.

Řekl, že informoval Kongres o existenci desítky let dlouhé „veřejně neznámé studené války o získaný a využitý fyzický materiál – soutěž s blízkými protivníky v průběhu let s cílem identifikovat havárie/přistání UAP a získat materiál pro využití/ zpětné inženýrství (rekonstrukci) k získání asymetrických výhod národní obrany.

Počínaje rokem 2022 Grusch poskytoval Kongresu hodiny zaznamenaných utajovaných informací přepsaných na stovky stran, které obsahovaly konkrétní údaje o programu obnovy materiálů. Kongresu nebyly poskytnuty žádné fyzické materiály týkající se trosek nebo jiných nehumánních předmětů.

Gruschovo vyšetřování se soustředilo na rozsáhlé rozhovory s vysoce postavenými zpravodajskými úředníky, z nichž někteří jsou přímo zapojeni do programu. Říká, že operace byla nezákonně chráněna před řádným dohledem Kongresu a že byl kvůli vyšetřování terčem a byl pronásledován.

Grusch řekl, že operace obnovy plavidel probíhají na různých úrovních činnosti a že zná konkrétní jednotlivce, současné i bývalé, kteří jsou zapojeni.

„Jednotlivci na těchto programech UAP se na mě obrátili v mé oficiální funkci a odhalili své obavy týkající se mnoha provinění, jako je nezákonné uzavírání smluv proti federálním předpisům o akvizici a další kriminalita a potlačování informací napříč kvalifikovanou průmyslovou základnou a akademickou obcí,“ uvedl.

Spolupracovníci, kteří se za Grusche zaručili, uvedli, že jeho informace byly vysoce citlivé, což poskytlo důkaz, že materiály z předmětů jiného než lidského původu jsou ve vlastnictví vysoce tajných černých programů. Přestože umístění, názvy programů a další specifické údaje zůstávají utajeny, tyto podrobnosti byly poskytnuty generálnímu inspektorovi a zaměstnancům zpravodajského výboru. Několik současných členů programu obnovy hovořilo s kanceláří generálního inspektora a potvrdilo informace, které Grusch poskytl k utajované stížnosti.

Grusch opustil vládu 7. dubna 2023, aby, jak řekl, posílil odpovědnost vlády prostřednictvím povědomí veřejnosti. Má stále silnou podporu v kruzích zpravodajských služeb a četné zdroje ručí za jeho důvěryhodnost.

„Jeho tvrzení o existenci pozemských závodů ve zbrojení, ke kterým došlo v posledních osmdesáti letech sub-rosa (utajeně), zaměřených na reverzní inženýrství technologií neznámého původu, je v zásadě správné, stejně jako nesporné zjištění, že alespoň některé z těchto technologií neznámého původu pocházejí od ne-lidské inteligence,“ řekl Karl Nell, armádní plukovník ve výslužbě, který pracoval s Gruschem v operační skupině UAP.

V hodnocení výsledků z roku 2022 popsala Laura A. Potterová, zástupkyně náčelníka štábu pro rozvědku, velitelství ministerstva armády, Nella jako „důstojníka s nejsilnějším možným morálním kompasem“.

Grusche zastupuje Charles McCullough III, senior partner Compass Rose Legal Group ve Washingtonu a původní generální inspektor zpravodajské komunity, potvrzený americkým Senátem v roce 2011. McCullough podléhal přímo tehdejšímu řediteli národní rozvědky, Jamesi R. Clapperovi, a dohlížel na zpravodajské důstojníky odpovědné za audity, inspekce a vyšetřování.

V květnu 2022 podal McCullough Zveřejnění naléhavých obav; Stížnost na perzekuci jménem Grusche u ICIG ohledně podrobných informací, které Grusch shromáždil na začátku roku 2019, když pracoval pro UAP Task Force.

Odtajněná verze stížnosti, která nám byla poskytnuta, uvádí, že Grusch má přímé znalosti o tom, že utajované informace související s UAP byly zadrženy a/nebo skryty před Kongresem „ částmi“ zpravodajské komunity, „aby záměrně a záměrně mařily legitimní dohled Kongresu nad programem UAP.“ Všechna svědectví poskytnutá Gruschem pro utajovanou stížnost byla poskytnuta pod přísahou.

Podle odtajněné stížnosti Grusch v červenci 2021 důvěrně poskytl utajované informace generálnímu inspektorovi ministerstva obrany týkající se zadržování informací souvisejících s UAP pro Kongres. Domníval se, že jeho identita a skutečnost, že poskytl svědectví, byly odhaleny „jednotlivcům a/nebo subjektům“ v rámci ministerstva obrany a zpravodajské komunity mimo kancelář IG. Netvrdil, že tyto informace byly neoprávněně zveřejněny kterýmkoli členem tohoto úřadu.

V důsledku toho protrpěl Grusch měsíce odvetných opatření a protiakcí souvisejících s těmito odhaleními počínaje rokem 2021. Požádal, aby podrobnosti o těchto odvetách byly zadrženy, aby byla chráněna integrita probíhajícího vyšetřování.

Generální inspektor zpravodajské komunity shledal v červenci 2022 jeho stížnost „věrohodnou a naléhavou“. Podle Grusche byl souhrn ihned poskytnut ředitelce National Inteligence Avril Hainesové, užšímu výboru Senátu pro zpravodajství a parlamentnímu Stálému užšímu výboru pro zpravodajství.

Stížnost sepsal a podepsal McCullough a jeho řídící partner. Končí Gruschovým podpisem připojeným k jeho prohlášení, že „slavnostně prohlašuji pod trestem křivé přísahy, že obsah výše uvedeného dokumentu je podle mého nejlepšího vědomí pravdivý a správný.“

Bylo zahájeno vyšetřování odvetných akcí proti informátoru a Grusch zahájil komunikaci s pracovníky zpravodajských výborů Kongresu na soukromých zasedáních za zavřenými dveřmi. Podle Grusche některé informace, které získal při svém vyšetřování, nemohly být předloženy zaměstnancům Kongresu, protože neměli potřebná prověrky nebo příslušnou vyšetřovací pravomoc.

Zástupce sněmovního stálého výboru pro zpravodajství nám v březnu řekl, že členové výboru se nemohou vyjádřit k obsahu stížnosti ani potvrdit totožnost stěžovatele.

„Když máte několik agentur, které vnořují aktivity UAP do konvenčních programů SAP/CAP, a to jak jako příjemci informací souvisejících s využíváním, tak z provozních důvodů, aniž byste měli odpovídající hlášení různým orgánům dohledu, máte problém,“ řekl Grusch s odkazem na vysoce tajný Speciální přístupové programy a programy řízeného přístupu.

Zdá se, že Gruschova ochota riskovat a mluvit nahlas povzbuzuje ostatní s podobnými znalostmi, kteří věří ve větší transparentnost.

Jonathan Grey, zpravodajský důstojník specializující se na analýzu UAP v National Air and Space Intelligence Center, poprvé veřejně promlouvá, je zde identifikován pod identitou, kterou používá uvnitř agentury.

NASIC, se sídlem na letecké základně Wright Patterson, je primárním zdrojem letectva ministerstva obrany pro analýzu cizích vzdušných a vesmírných hrozeb.  Jejím posláním je „objevit a charakterizovat vzdušné, vesmírné, raketové a kybernetické hrozby,“ uvádí se na webových stránkách agentury . „ Tým důvěryhodných odborníků v centru poskytuje jedinečné možnosti shromažďování, využívání a analýzy, které jinde nenajdete,“ uvádí web.

Gray řekl, že takové ohromné ​​kapacity nejsou poskytovány na studium banalit. „Existence složitých historických programů zahrnujících koordinované vyhledávání a studium exotických materiálů, pocházejících z počátku 20. století, by již neměla zůstat tajemstvím,“ řekl. „Většina získaných cizích exotických materiálů má prozaické pozemské vysvětlení a původ – ale ne všechny a jakékoli číslo vyšší než nula v této kategorii představuje nepopiratelně významné statistické procento.“

NASIC
Sídlo National Air and Space Intelligence Center na letecké základně Wright Patterson (Image Credit: NASIC/Facebook).

Je neobvyklé, aby se ozval insider letectva, protože letectvo bylo méně vstřícné než jiné agentury, pokud jde o UAP.

„Širokou škálu našich nejsofistikovanějších senzorů, včetně vesmírných platforem, využily různé agentury, obvykle v trojím provedení, k pozorování a přesné identifikaci povahy, výkonu a designu těchto anomálních strojů mimo tento svět. , o kterých se pak rozhodne, že nejsou pozemského původu,“ řekl Gray.

Mellon, bývalý náměstek náměstka ministra obrany pro zpravodajské služby, byl nápomocný při pořádání tajných brífinků pro členy Kongresu a další úředníky o UAP, které zahrnují odkazy na exotické získané materiály. První instruktáž, kterou zprostředkoval o vyhledávání nevysvětlených předmětů, byla poskytnuta zaměstnancům senátního výboru pro ozbrojené služby dne 21. října 2019 a zaměstnancům senátního výboru pro zpravodajství o dva dny později, jak uvedl The New York Times .

Chris Mellon
Bývalý náměstek náměstka ministra obrany pro zpravodajství Christopher Mellon (kredit: C. Mellon).

Mellon říká, že jakmile členové Kongresu získají větší povědomí o informacích poskytovaných jejich zaměstnancům a generálnímu inspektorovi, budou schopni rychle zjistit pravdu, pokud k tomu budou mít vůli.

„Pro výbory je to bezprecedentní výzva v oblasti dohledu, ale věřím, že v Kongresu máme lídry, kteří tento úkol zvládají,“ řekl Mellon.

Utajované briefingy jsou často prezentovány pro Jonathana Graye a jeho tým v NASIC. „Existují utajované informační materiály na vysoké úrovni, ve kterých jsou reálné scénáře zahrnující UAP, jak dokládají historické příklady, zpřístupněny zpravodajskému personálu na základě potřeby vědět,“ řekl nám. „Byl jsem příjemcem takových instruktáží téměř deset let.“

Zákon o autorizaci národní obrany pro fiskální rok 2023 uložil ministru obrany po konzultaci s ředitelem národní zpravodajské služby poprvé vytvořit bezpečný mechanismus pro autorizované hlášení citlivých informací obranným kanálům.

Legislativa navíc požaduje podávání zpráv o „získávání materiálu, analýze materiálů, reverzním inženýrství, výzkumu a vývoji“, které zahrnují neidentifikované anomální jevy v současnosti i desítky let zpět.

Dr. Garry Nolan, profesor na katedře patologie na Stanfordské univerzitě a proslulý vynálezce a podnikatel s více než třemi sty publikovanými články, založil více než půl tuctu společností založených na technologiích z jeho laboratoře. Nolan již dříve aplikoval některé z těchto technologií na analýzu exotických materiálů a publikoval první recenzovaný článek zkoumající takové materiály.

Garry Nolan
Stanfordský profesor Garry Nolan (kredit: Timothy Archibald)

„Lidská civilizace byla naprosto přeměněna něčím tak malým, jako je zrnko křemíku nebo germania – což vytvořilo základ integrovaných obvodů, které jsou základem výpočtů a nyní dokonce i umělé inteligence,“ řekl Nolan.

Studium i malých vzorků údajného anomálního materiálu by mohlo vést k v současnosti nepředstavitelným přínosům pro lidstvo, řekl. „To, co zde může být zastoupeno, mohou být stovky technologických revolucí před námi. Pro lidstvo by to mohlo být transformativnější než to, co dokázal mikroprocesor. Představte si, co bychom mohli dělat s byť jen zrnkem znalostí o tom, jak fungují.“

S cílem povzbudit potenciální svědky, aby se přihlásili, legislativa o oznamovatelích zakazuje jakémukoli federálnímu zaměstnanci odvetná opatření proti komukoli, kdo poskytne oprávněné zveřejnění.

„Upozorňování je zásadní pro kontrolu a rovnováhu naší vlády – a žádný federální zaměstnanec by se neměl cítit odrazován od tohoto kroku kvůli strachu z odvety,“ řekl nám poslanec Andre Carson. V květnu 2022 Carson předsedal prvnímu otevřenému slyšení Kongresu o UAP od roku 1968.

Případ Davida Grusche představuje zásadní test těchto nových ochran oznamovatelů a jejich schopnosti chránit budoucí oznamovatele, kteří se rozhodnou vystoupit.

Jonathan Gray říká, že tajemství byla nezbytná. „Ačkoli je to tvrdý oříšek, potenciální technologický pokrok může získat z nelidské inteligence/UAP vyhledávání kterýkoli dostatečně vyspělý národ a poté jej použít k vedení asymetrické války, takže musí zůstat určité utajení,“ říká. „Nicméně již není nutné nadále popírat, že tyto pokročilé technologie odvozené od nelidské inteligence vůbec existují, nebo popírat, že tyto technologie přistály, havarovaly nebo se dostaly do rukou lidských bytostí.

Gray poznamenal, že hypotéza, že Spojené státy samy donutily ostatní národy k zachování tohoto tajemství po téměř jedno století, nadále převládá jako primární konsensus mezi širokou veřejností. „Doufám, že odradím globální lid od této archaické a absurdní představy a potenciálně připravím cestu pro mnohem širší diskusi,“ řekl.

Grusch řekl, že je nebezpečné, aby tyto „osmdesátileté závody ve zbrojení“ pokračovaly v utajení, protože „dále brání světové populaci, aby byla připravena na neočekávaný scénář kontaktu s mimolidskou inteligencí“.

„Doufám, že toto odhalení poslouží jako sociologický ontologický šok a poskytne národům světa obecně jednotný problém, aby přehodnotily své priority,“ řekl Grusch.

Leslie Kean a Ralph Blumenthal spolu s Helene Cooperovou byli spoluautory článku na titulní straně The New York Times ze 17. prosince 2017, který odhalil existenci tajného programu Pentagonu vyšetřujícího UAP.

Tim McMillan, Micah Hanks, Craig Labadie a Sean Munger přispěli k tomuto článku.

Send us mail

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *