ZELENSKYJ UŽ 48 HODIN MARNĚ VRHÁ TISÍCE OBRNĚNÝCH VOZIDEL V SEBEVRAŽEDNÝCH KOLONÁCH V ZOUFALÉ SNAZE PRORAZIT RUSKOU OBRANU V ZÁPOROŽÍ!

UKRAJINA: Už 5 dní probíhá na Záporoží zuřivá bitva, v níž obrněné kolony Ukrajinců najíždějí na ruskou obranu a marně se ji snaží prorazit. Po ztrátách stovek bojových vozidel za první čtyři dny útoku, včetně Leopardů, Kyjev nasadil včera a dnes v noci do boje další útočné obrněné kolony, které už netvořily desítky vozidel, jako v předchozích dnech, ale rovnou stovky! Ukrajinci celý den a noc pošetile útočili bez zajištění vlastní protiletadlové obrany svých obrněných kolon, a tak útočící jednotky nakonec snadno zmasakrovala ruská bitevní letadla a vrtulníky.

Proč Ukrajinci útočili bez protiletadlové obrany, je zajímavé. Protože v době své sebevražedné ofenzívy na Záporoží, poprvé za válku přesunuly svou protiletadlovou obranu, kterou získaly od NATO, z Kyjeva k Chersonu!!!!

Jediný německý protiletadlový raketový systém IRIS-T, (1 velící středisko + 4 palebna vozidla),  který Kyjev dostal k dispozici, zklamal stejně jako tanky Leopard. Byl zničen ruskými zabijáckými drony Lancet.  Lancety zničily IRIS-T v hloubce 26 km od přední linie fronty severně od města Cherson. Dostřel IRIS-T je 40 km, a je znázorněn na mapě níže, i s důkazy o zničení systému. Z  místa, kde byl IRIS-T zničen nemohl poskytovat ochranu útočícím jednotkám na Záporoží! Ještě v březnu letošního roku se starosta Kyjeva Kličko vychloubal v českých médiích, že IRIS-T každou ranou sestřelí ruský útočný dron, nebo i raketu. Prý stovky ruských raket byly IRIS-T takto zničenyCena IRIS-T = 140 milionů EUR bez raket. Cena úderného dronu Lancet podle Indie, která je od Ruska nakupuje = 20 až 40 tisíc EUR, podle konfigurace! (Foto a technický popis Lancetu v angličtině z indického vojenského portálu.) Pokud Zelenskyj nechal IRIS-T přesunout z Kyjeva na bojiště, tak aby systém kryl Cherson, a ne Záporoží, kde provádí své sebevražedné nájezdy, buď je IRIS-T k ničemu na obranu proti ruským hypersonickým raketám, které nalétají na Kyjev. A nebo bylo třeba v oblasti města Cherson krýt před nenadálým úderem ruského letectva někoho důležitého!  Zelenskyj tak zřejmě spíše využívá západní protiletadlové prostředky na krytí vlastní osoby před potencionálními ruskými leteckými útoky, než aby jimi před ruskými nálety kryl svá vlastní útočící vojska!!!!

Na druhé mapě vidíte, východně od horního konce Kachovské nádrže hlavní Záporožské bojiště, kudy se Zelenskyj snaží zoufale prorazit k poloostrovu Krym.

Proč se Zelenskyj za každou cenu snaží sebevražednými útoky prorazit ke Krymu vysvětlil včera elitní polský generál Roman Polko. Podle něj dostal Zelenskyj od Západních mocností NATO nůž na krk. Buď do léta izoluje Krym od Ruska, a od podzimu ovládne přístavní města v Azovském moři Melitopol a Mariupol, a nebo podpora Kyjeva bude výrazně snížena!!!

Podle významných západních diplomatů, kteří byli účastni posledních jednání USA, Francie, Británie a Německa, hlavní mocnosti NATO nehodlají v žádném případě poskytnout Ukrajině, ani členství v NATO, ani žádné záruky, které by nebyly cárem papíru. Nicméně, západní mocnosti, prý nehodlají bránit ostatním malým zemím NATO, aby se za bezpečnost Kyjeva soukromě zaručily. Plnění takovéto záruky se ovšem nebude v žádném případě považovat za naplnění závazku NATO, přijít někomu z vlastních členů na pomoc, když se dostane pod útok. Podle diplomatů obeznámených se závěry mocností –  jediná podpora, na kterou se může Kyjev spolehnout, jsou dodávky zbraní na boj s Ruskem do vítězného konce, ovšem velikost těchto dodávek zbraní, bude závislá na výsledcích jejich použití!

zdroj:https://cz24.news/zelenskyj-uz-48-hodin-marne-vrha-tisice-obrnenych-vozidel-v-sebevrazednych-kolonach-v-zoufale-snaze-prorazit-ruskou-obranu-v-zaporozi/

Děkujeme za Vaší podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj našich nezávislých informačních platforem.
Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.
Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.
Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
1 reply
  1. aamater
    aamater says:

    Keby len 48 hodín. Je to hádam už takmer 120 hodín. Predpokladám, že straty Banderovských fašistov dosiahli nový rozmer. Určite ich už rýpe na Donbase svojimi rypákmi viac ako 6000 a ak platí 3x toľko ranených, tak potom to je riadna sekaná. Veď tie videá z technikou o ktorú prišli sú priam neuveriteľné. To im v priemerne vychádza na cca 70 ks obrnenej techniky na jeden deň. To už možno porovnávať z bojmi, ktoré Nemeckí nacisti zvádzali pri Prochorovke.

    Odpovědět

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Send us mail