, , , ,

Studie odhalila, že plíce většiny lidí jsou zaneseny mikroplasty z roušek a respirátorů

Studie odhalila, že plíce většiny lidí jsou zaneseny mikroplasty z roušek a respirátorů

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

9.5.2023

(Baxter Dmitrij, Natural News ) Šokující nová studie odhalila, že většina lidí má ve všech částech plic mikroplasty, které se běžně vyskytují v jednorázových rouškách a respirátorech.

Nejenže jsou tyto překrývky dýchacích cest nepohodlné, ztěžují dýchání a jsou v podstatě zbytečné, ale jejich časté nošení během pandemie může mít mnohem nezdravější účinek, než jsme si všichni mysleli.

Podle nové studie publikované ve vědeckém časopise Science of the Total Environment byly mikroplasty běžně používané v chirurgických rouškách a respirátorech objeveny v plicích většiny lidí.

Podle plicního chirurga Dr. Osita Onugha je přítomnost mikroplastů v plicích časovanou bombou pro veřejné zdraví, která může v nadcházejících letech způsobit explozi případů rakoviny plic.

Vědci z Velké Británie zkoumali plicní tkáň získanou od účastníků studie a našli mikroplasty ve všech oblastech plic, včetně jejich hlubších částí. Podle studie je to poprvé, co byly mikroplasty nalezeny ve vzorcích lidské plicní tkáně pomocí μFTIR spektroskopie.

Přestože vědci nepotvrdili zdroj mikroplastické kontaminace, plastová vlákna nacházející se v plicích se nejčastěji nacházejí právě v chirurgických maskách a respirátorech.

Portál TFTP uvádí:

„Výzkumníci identifikovali 39 mikroplastů v 11 ze 13 vzorků plicní tkáně, o průměru 3 mikroplastů na vzorek.“

Mezi 4 mikroplasty přítomné v nejvýznamnějších množstvích patří i následující:

  • polypropylen (PP): nachází se v kobercích, oděvech, automobilových plastech a chirurgických rouškách
  • polyethylentereftalát (PET): přítomný v oděvech, nádobách na nápoje a potraviny
  • pryskyřice: složka ochranného nátěru a barev
  • polyethylen (PE): součást obalů na potraviny, nádob na mléko, hraček a lahví od čistících prostředků

Přes 2 roky každý den lidé vdechovali do plic mikrovlákna z plastu

V roce 2020 se množství jednorázových roušek vyhozených do životního prostředí zvýšilo o neuvěřitelných 9000%.

Miliardy lidí si každý den po dobu dvou let nasazovaly polypropylenová rouška a respirátory na obličej a nasávaly vzduch přes plastová vlákna 8 nebo i více hodin denně. Neobjevit tento plast v plicích by bylo překvapující.

Potvrzení mikroplastů v plicích dává za pravdu i studii provedené v roce 2020, která předpovídala riziko vdechování a kontaminace plic mikroplasty z obličejových masek.

Podle výzkumníků v této studii bylo riziko vdechnutí kontaminantů, které představují sférické a vláknité mikroplasty, při nošení roušek vysoké. Bohužel, výzkumníci v této studii nadále doporučovali používání plastových roušek i přes uvedené riziko.

Dr. Osita Onugha, plicní chirurg a odborný asistent hrudní chirurgie v Saint John’s Cancer Institute při Providence Saint John’s Health Center v Santa Monice v Kalifornii řekl pro portál Medical News Today, že zdravotní následky mikroplastů v plicích nejsou známy vzhledem k našim současným poznatkům o tomto typu kontaminace, ale nemůže to být nic dobrého.

„Skutečnou otázkou je, co dělá něco v těle? Tělo nemá rádo věci, které způsobují záněty a věci, které jsou tělu cizí (jako například plasty). Takže pokud to vede k chronickému zánětu, pak to může způsobit nemoci, které se v těle vyvíjejí roky,“ řekl Onugha.

Dr. Onugha dále uvedl, že následná studie by se měla zabývat tím, zda mikroplasty v plicích mohou vést k zánětlivému onemocnění plic nebo rakovině. Také dodal, že by se to mělo uskutečnit u významné části populace, aby se určila „příčina a následek“.

Závěr

Když výzkumníci konečně určí zdroj kontaminace, nebude zapotřebí žádný génius, který by zjistili, že přivázání obrovské zásobárny mikroplastů (roušek a respirátorů) ke vstupu do plic zvyšuje vaši šanci vdechnout je.

Státní úřady, které nadále nutí nosit roušky a respirátory, byť jen ve zdravotnických zařízeních (haló, Mikas!), by učinily dobře, kdyby si uvědomily potenciální katastrofální zdravotní dopady, které mají jejich nařízení na nic netušící, nevinné životy lidí a hlavně dětí!

ZDROJ:The Peoples Voice    https://thepeoplesvoice.tv/study-reveals-most-peoples-lungs-now-riddled-with-microplastics-found-in-disposable-masks/

Děkujeme za Vaší podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj našich nezávislých informačních platforem.
Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.
Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.
Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
https://volnyblog.news/podporit-provoz-volny-blog-cz/
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
https://volnyblog.news/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *