, , , ,

Ruský zákonodárce říká, že BRICS by měl vytvořit svůj vlastní alternativní internet, aby zachoval tradiční hodnoty

Ruský zákonodárce říká, že BRICS by měl vytvořit svůj vlastní alternativní internet, aby zachoval tradiční hodnoty

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

21.11.2023

 Ethan Huff 

Vznikne nakonec zcela nový internet provozovaný BRICS spíše než současným hlubokým státním řádem světa? Je to jistě možnost

Dokument, který viděla RIA Novosti , ukazuje, že první ruský místopředseda kontrolního výboru Státní dumy Dmitrij Gusev podal žádost o vytvoření nového „jednotného inkluzivního kyberprostoru BRICS+“ Maksutu Shadaevovi, vedoucímu ruského ministerstva pro digitální rozvoj , Komunikace a masmédia .

Návrh stanoví vytvoření zcela nového alternativního internetu, „kde převládají tradiční hodnoty a dobro“. To lze provést, uvádí se dále v žádosti, „s využitím technických, organizačních a civilizačních možností společných celému sdružení“.

Gusev řekl, že 5. mezinárodní městské fórum BRICS+, které se konalo v ruském městě Petrohrad, bylo skvělým místem pro zahájení diskusí o nové jednotné internetové struktuře pro členské země BRICS, mezi které nyní patří Argentina, Egypt, Etiopie, Írán. , Saúdská Arábie a Spojené arabské emiráty (SAE), to je kromě původní Brazílie, Ruska, Indie, Číny a Jižní Afriky, od nichž je odvozena zkratka BRICS.

(Související: Nový BRICS+ je větší než současná hluboká státem řízená globální mocenská struktura – dojde ke střídání stráží?)

Čínský Si Ťin-pching také vyzývá k vytvoření nového globálního internetu

Čínský prezident Si Ťin-pching vyjádřil podobné pocity v nedávné výzvě ke změnám ve způsobu fungování globálního internetu.

„Prosazujeme upřednostňování rozvoje a budování inkluzivnějšího a prosperujícího kybernetického prostoru,“ řekl Si Ťin-pching na slavnostním zahájení světové internetové konference ve Wuzhenu v roce 2023.

I když má jistě smysl, aby BRICS pokračovala v práci na dedolarizaci a lepším vyrovnání mocenské struktury po celém světě, ne všichni souhlasí s myšlenkou nového internetu – zvláště pokud je tento internet jakkoli řízen komunistickou Čínou.

„Nepotřebujeme intranet KLDR,“ napsal jeden z komentujících v RT na podporu nové měny BRICS a dedolarizace, ale nikoli nového alternativního internetu pro členské země BRICS.

„Vždy budu proti digitálním hranicím, bez ohledu na to, kdo je nastaví. Bude to katastrofa pro svobodu slova a mezinárodní obchod.“

Jiný napsal, že současný internet, navzdory všem tvrzením o tom, že je „zdarma“, je stejně špatný a hodný nahrazení.

„Ještě více je potřeba nahradit falešnou západní infrastrukturu (softwarovou a hardwarovou) téměř na každé úrovni,“ napsal tento člověk. „To zahrnuje OSN a samozřejmě Mezinárodní soudní dvůr, který zjevně není schopen nebo ochoten jednat v souladu s mezinárodním právem.“

Jiní uvítali myšlenku uzavřeného intranetu mezi zeměmi BRICS, ale zdůraznili skutečnost, že BRICS se musí nejprve vypořádat s dolarem, než se pustí do jiných věcí, jako je zbrusu nový internet.

„Miluji cíl, ale prosím: nejprve de-dolarizace,“ napsal jeden z nich. „Chci vidět toho válečného štváče, hluboce zadluženou zemi, zpátky do primitivního stavu,“ dodala tato osoba, samozřejmě s odkazem na Spojené státy.

„BRICS by si měly vytvořit svůj vlastní internet, měnu, jazyk a velkou, obrovskou zeď kolem USA a EU, aby se s nimi vyhnuly jednání, mluvení nebo dokonce pohledu na ně,“ navrhl jiný, možná žertem.

„Pokud BRICS sesadí dolar, sionisté, kteří řídí USA, už nebudou schopni zničit svět,“ napsal další o tom, jak by se internet, který už máme, mohl zlepšit jednoduše zničením amerického dolaru a válečných zločinců, kteří se spoléhají na k financování jejich globálních teroristických operací.

Více nejnovějších zpráv o BRICS a globálním přesunu moci ze Západu na Východ lze nalézt na Collapse.news .

Zdroje pro tento článek zahrnují:

 

RT.com

 

NaturalNews.com

 

ZDROJ:https://www.naturalnews.com/2023-11-21-russian-lawmaker-brics-alternative-internet-traditional-values.html

 

Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *