, , , ,

Požadavek toryovské MPS, aby školy zveřejňovaly podrobnosti o hodinách sexuální výchovy

Požadavek toryovské MPS, aby školy zveřejňovaly podrobnosti o hodinách sexuální výchovy

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

17.10.2023  Niamh Harrisová

Britský premiér Rishi Sunak se dostal pod tlak přibližně 70 konzervativních poslanců, aby školám udělil zákonnou povinnost zveřejňovat materiály používané při lekcích sexuální výchovy dětí.

Soudce již dříve rozhodl, že školy nemusí takové materiály zveřejňovat z komerčních důvodů.

Toto rozhodnutí bylo vydáno, i když ministryně školství Gillian Keeganová napsala všem školám, že „rodiče by měli mít možnost prohlížet si všechny učební materiály“, a to i „v případech, kdy externí agentura školám radí, že jejich materiály nelze sdílet kvůli omezením. v obchodním právu“. 

The Telegraph hlásí: Poslanci podporují „transparentnost sexuální výchovy“ Zákon o soukromých členech, který představila Miriam Catesová, poslankyně za Penistone a Stocksbridge, který by přinutil školy sdílet s rodiči kopie materiálů používaných ve výuce.

Legislativa by také zakázala školám v Anglii používat externě vytvořené učební zdroje pro lekce vztahů a sexuální výchovy, které nebyly zveřejněny. 

Premiér se tímto problémem zabýval na konzervativní konferenci, když řekl, že „pro rodiče by nemělo být kontroverzní vědět, co se jejich děti ve škole učí o vztazích“. Neřekl ale, jak přiměje školy sdílet materiály s rodiči.

Paní Catesová představila návrh zákona poté, co Clare Page, bojovnice rodičů , prohrála právní bitvu, aby viděla plán sexuální výchovy ve škole její dcery. Bojovala o získání kopie materiálů od té doby, co se její 15letá dcera před dvěma lety vrátila ze školy a řekla, že ji učili, že „heteronormativita“ je „špatná“ a že by měla být „sexuálně pozitivní“ vůči vztahy.

Soudce tribunálu v červnu rozhodl, že komerční zájmy poskytovatele sexuální výchovy, který je třetí stranou, převažují nad veřejným zájmem přinutit školu, aby zveřejnila plán výuky. 

Soudce rozhodl navzdory tomu, že uznal, že Gillian Keegan, ministryně školství , napsala všem školám, že „rodiče by měli mít možnost prohlížet si všechny učební materiály“, včetně „pokud externí agentura školám radí, že jejich materiály nelze sdílet kvůli omezení v obchodním právu“.

 

ZDROJ:https://thepeoplesvoice.tv/tory-mpss-demand-that-schools-publish-details-about-sex-education-lessons/

 

Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *