, , , ,

Polská europoslankyně se obula do Ursuly: „Měla byste jít do vězení“

Polská europoslankyně se obula do Ursuly: „Měla byste jít do vězení“

V Evropském parlamentu bylo včera rušno.

 

Ve čtvrtek 18. července se ve Štrasburku odehrálo důležité hlasování, to zajistilo Ursule von der Leyenové dalších pět let ve funkci předsedkyně Evropské komise, ještě před hlasováním však vystoupila s projevem v Evropském parlamentu a také proběhla rozprava. Vystoupení některých europoslankyň ovšem vyvolalo v plénu rozruch.

Například rumunská poslankyně Diana Șoșoacăová byla vyloučena z Evropského parlamentu poté, co přerušila projev francouzské europoslankyně Valérie Hayerové, která hájila právo na potrat.

Polská europoslankyně Ewa Zajączkowska-Herniková se zase pustila do šéfky Komise ostrou kritikou nejen Green Dealu, který podle ní „ničí evropské hospodářství a zemědělství“, ale také migračního paktu s těmito slovy: „Vy jste tváří migračního paktu. Obracím se na vás jako žena na ženu, jako matka na matku. Jak je možné, že se nestydíte propagovat něco takového, jako je migrační pakt, který vede k tomu, že se miliony žen a dětí cítí na ulicích svých měst ohroženy? Jste zodpovědná za každé znásilnění, každé napadení způsobené přílivem nelegálních přistěhovalců. To vy je sem zvete. Za to, co děláte, byste měla jít do vězení, ne do Evropské komise,“ rozohnila se Polka.

Nespokojenost s projevem

Europoslanci v reakci na projev von der Leyenové zdůraznili, že je důležité více naslouchat hlasům pracovníků, zemědělců a průmyslu. Několik poslanců požadovalo více se zaměřit na boj proti chudobě, nezaměstnanosti a na solidární Evropu. Někteří poslanci argumentovali, že je důležité naslouchat touze občanů po ochraně, identitě a suverenitě, odmítali nadměrnou regulaci a masové přistěhovalectví a zároveň volali po strategické autonomii. Další odsoudili současnou hospodářskou a zemědělskou politiku a místo toho se vyslovili pro Evropu svobodných a suverénních národů.

Zklamání z jejího vystoupení vyjádřili i někteří čeští europoslanci.

Co bude nyní následovat? Šéfka Komise rozešle oficiální dopisy hlavám členských států, v nichž je vyzve, aby navrhli své kandidáty na posty komisařů. Parlament po létě uspořádá slyšení kandidátů v příslušných výborech. Následně bude Parlament schvalovat celé kolegium komisařů.

Záznam z vystoupení Ursuly von der Leyenové a europoslanců můžete zhlédnout zde (tlumočeno do češtiny).

 

ZDROJ:

https://casopisargument.cz/58463

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *