Zpráva: Agentura EPA zečtyřnásobila své tvrzení o „sociálních nákladech“ na emise uhlíku

Změna regulace znamená vyšší náklady na… prostě na všechno.

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

Ještě za časů Baracka Obamy určili aktivisté „zelené“ agendy, že „sociální náklady“ na tunu emisí uhlíku činí 51 dolarů.

Nyní, jen o několik let později, trvá Agentura pro ochranu životního prostředí na tom, že je to 190 dolarů.
„Toto číslo není jen hypotetické. Pokud by bylo přijato, mohlo by ovlivnit vše od nákladů na regulaci metanu a emisí z výfuků až po „klimatické reparace“, které se prezident Joe Biden zavázal, že Spojené státy v budoucnu zaplatí chudým zemím,“ vysvětluje zpráva serveru Just the News.

Publikace uvádí, že manévr agentury EPA, který má nově definovat náklady, vytváří „budoucí dopad na peněženky Američanů a nové bolesti hlavy pro ropný a plynárenský průmysl“.
Trik spočívající v prostém předefinování něčeho, co už v zákoně je, použil Joe Biden už dříve. Trvá na tom, že „pohlaví“ ve federálním zákoně znamená „pohlavní identitu“, takže dlouhý seznam federální ochrany proti diskriminaci na základě toho, že je muž nebo žena, se vztahuje například i na ty muže, kteří o sobě říkají, že jsou ženy.

Podle zprávy EPA navrhla změnu čísla dopadu teprve před několika týdny.
Termín „sociální náklady“ byl vytvořen v roce 2009 za Obamy a v oznámení o tvorbě pravidel EPA „uvedla, že vypracovala nový výpočet, který zvyšuje tento odhad škod na 190 dolarů za metrickou tunu do roku 2022 normy a a bude to až 410 dolarů do roku 2080.

Podle Just the News tímto manévrem EPA „vyvolala šok v energetickém průmyslu a zvýšila sázby na probíhající soudní spory, které vedou republikánští generální prokurátoři ve státech, jako je Louisiana, kteří napadají nařízení Bidenovy administrativy o sociálních nákladech uhlíku jako protiústavní“.
Změna by tvrdě zasáhla spotřebitele a zvýšila by ceny všeho, od večeře na stole až po palivo do kamen.
„Když se zamyslíte nad tím, že by tento škodící faktor uvalili řekněme na zemědělce, protože se vztahuje na hnojiva,“ řekla generální advokátka Louisiany Liz Muillerová v podcastu John Solomon Reports.
„Hnojiva vypouštějí oxid dusný. Takže hnojiva jsou velkým přispěvatelem. Pokud teď každý rodinný farmář bude muset platit více za to, aby získal hnojivo na hnojení plodin, které nás živí, no, co to udělá s cenou potravin?

Muillerová uvedla, že existují důkazy, že čísla jsou již používána v regulačních procesech vlády.

Proti Obamovu původnímu plánu se postavil energetický průmysl a mnoho států, ale zelené skupiny jako Sierra Club tvrdí, že je to jediný způsob, jak USA „zvládnou“ „náš problém se skleníkovými plyny“.

Zpráva uvádí, že nakonec bude toto číslo, které se bude pohybovat nahoru, použito ke zvýšení nákladů na elektřinu, automobily a veškeré energetické vrty, což se přenese na spotřebitele.

Tim Stewart, prezident Americké asociace pro ropu a zemní plyn, pro Just the News uvedl, že pokud bude „cena“ stanovena na 340 dolarů, což EPA rovněž vyhodnotila jako možné, bude z každého galonu benzinu čerpané pohonné hmoty plynout daňová pokuta ve výši 2,99 dolaru za galon.

Na základě cen pohonných hmot, které již byly zaznamenány kvůli hospodářské politice Joea Bidena, která umožnila prudký nárůst inflace, by se cena galonu benzinu mohla vyšplhat až na 10 dolarů.