, , , ,

OSN zveřejnila konečný návrh deklarace, která se zaměřuje na „dezinformace“, podporuje smlouvu WHO o pandemii

OSN zveřejnila konečný návrh deklarace, která se zaměřuje na „dezinformace“, podporuje smlouvu WHO o pandemii

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

Další globální uchvácení moci.

31.8.2023

Organizace spojených národů (OSN) není příznivcem svobody projevu a jeden z jejích plánů „řešit“ takzvané „dezinformace, dezinformace, nenávistné projevy a stigmatizaci“ je na pokraji dokončení.

Tato nikým nevolená mezivládní organizace, která má významný vliv na svých 193 členských států, nedávno zveřejnila konečný návrh své Politické deklarace ze zasedání Valného shromáždění OSN na vysoké úrovni o prevenci, připravenosti a reakci na pandemii.

Související: Rada OSN pro lidská práva se otáčí zády ke svobodě slova

Konečný návrh obsahuje několik dohod od hlav států a vlád o potlačení zákonných projevů. Kromě toho obsahuje přísliby těchto hlav států a vlád, že podpoří dva nástroje, které Světové zdravotnické organizaci OSN (WHO) poskytnou rozšířené pravomoci zaměřit se na „ dezinformace“ a vybudovat její sledovací sítě .

Tyto nástroje, mezinárodní smlouva o pandemii a změny Mezinárodních zdravotnických předpisů (2005) se připravují od roku 2021 a přestože čelí velkému tlaku , jsou na dobré cestě k dokončení do května 2024.

Konečný návrh této politické deklarace se připravuje pro zasedání OSN na vysoké úrovni o prevenci, připravenosti a reakci na pandemii, které se bude konat 20. září 2023 v New Yorku. Politická deklarace nastíněná v tomto návrhu bude dokončena na tomto setkání.

I když politická prohlášení OSN nejsou obvykle právně závazná, mají významný právní vliv. Podle OSN deklarace „představují dynamický vývoj mezinárodních právních norem a odrážejí závazek států postupovat určitým směrem a dodržovat určité zásady“.

Navrhované zásahy do řeči jsou popsány v několika částech konečného návrhu této politické deklarace.

V části OP35 se hlavy států a vlád dohodly, že „přijmou opatření k potlačení a řešení negativních dopadů dezinformací souvisejících se zdravím, dezinformací, nenávistných projevů a stigmatizace, zejména na platformách sociálních médií“ a budou bojovat proti „váhavosti ohledně očkování v kontextu prevence pandemie, připravenost a reakce.“ Část OP42 navíc obsahuje dohodu o boji proti „dezinformacím“.

Členské státy OSN podporují smlouvu o pandemii v části OP15 a souhlasí s tím, že podpoří Mezivládní vyjednávací výbor (skupinu, která je odpovědná za vypracování a vyjednávání smlouvy o pandemii), aby uzavřela svá jednání o „konvenci, dohodě nebo jiném mezinárodním nástroji WHO o prevenci pandemie , připravenost a reakce“ (úplný název pandemické smlouvy WHO).

Nejenže členské státy OSN výslovně podporují smlouvu o pandemii a prosazují její dokončení, ale také povzbuzují Mezivládní vyjednávací orgán (INB), aby upřednostňoval „potřebu spravedlnosti“. Equity je koncipován svými zastánci jako něco, co podporuje spravedlnost, ale kritici varovali, že politika spravedlnosti může vést k zaujatosti a injekci „radikální ideologie“.

Podpora pro novely Mezinárodního zdravotnického řádu (IHR) je obsažena v části OP16 konečného návrhu. Tato část vyzývá pracovní skupinu, která se na tyto změny zaměřuje, aby pokračovala ve své práci s ohledem na zamýšlené datum dokončení v květnu 2024.

Tato politická deklarace je jedním z mnoha způsobů, jak si OSN upevňuje svou řeč. Jen letos začala budovat „digitální armádu“ pro boj proti „smrtící dezinformaci“ , povzbuzovala lidi, aby se navzájem utahovali za „nenávistné projevy“ a tvrdila, že cenzura „dezinformací“ a „nenávistných projevů“ ochrání „svobodné mluvený projev.“

OSN také konzultovala s několika vládami a bloky jejich cenzurní práci. Konkrétně se zúčastnila několika „dezinformačních sezení“ s vládní agenturou Spojeného království pro cenzuru a vedla diskuse s Evropskou unií o tom, jak řešit „dezinformace“ na digitálních platformách .

ZDROJ:https://reclaimthenet.org/un-publishes-final-draft-of-declaration-that-targets-misinformation-backs-who-pandemic-treaty

Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *