, , , , ,

Oficiální přiznání: Britská komanda bojují na Ukrajině – Ruský velitel: Příští eskalace bude jaderná –

Oficiální přiznání: Britská komanda bojují na Ukrajině – Ruský velitel: Příští eskalace bude jaderná – Naplnění sil ICBM YARS

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

Poprvé od začátku války na Ukrajině došlo k oficiálnímu přiznání účasti britských speciálních jednotek. Britští Royal Marines se účastnili „vysoce rizikových“ tajných operací na Ukrajině, poprvé prozradil britský generál.

Podle Rusů jsou britské síly přítomny v každé ozbrojené formaci na Ukrajině. Britové plánují a směřují hluboké údery hluboko do ruských zásobovacích linek. Jsou to oni, kdo vybírá cíle a řídí rakety MLRS HIMARS.

Britský národní list The Times uvedl, že Royal Marines se účastnila „diskrétních operací“ na ukrajinské půdě, které trvaly několik měsíců.

Článek cituje prohlášení generálmajora Roberta Magowana v British Armed Forces Gazette. Magowan je bývalý velitel Royal Marines, který se připojil k elitní jednotce Royal Navy v roce 1989.

Generálporučík ve svém úvodu uvádí, že:

„(…) komanda podporovala diskrétní operace ve vysoce citlivém prostředí. Naše operace zahrnovaly vysoké politické a vojenské riziko.“

Britské speciální jednotky na Ukrajině

Pokud jde o podrobnosti Magowanova prohlášení, článek Times uvádí:

„V Globe and Laurel, oficiální publikaci Royal Marines, bylo popsáno, jak 350 mariňáků ze 45 Command doprovázelo diplomaty z britského velvyslanectví v Kyjevě při evakuaci do Polska začátkem tohoto roku, když bylo jasné, že se ruské jednotky připravují na invazi. Commandos se vrátila do Kyjeva v dubnu, aby chránila ambasádu, když se Británie snažila obnovit svou diplomatickou přítomnost tam.

Před tímto prohlášením byly informace o přítomnosti amerických a britských jednotek (nejen žoldáků) většinou médií silně odmítány jako nepravdivé. Ruský prezident Vladimir Putin označil události na Ukrajině za konflikt mezi Ruskem a „celým západním vojenským aparátem“a v září tvrdil, že celé vojenské jednotky na Ukrajině jsou „de facto pod velením západních poradců“.

Putinovy ​​odhady byly odmítnuty. „Neexistuje žádný důkaz o zapojení pozemních sil NATO na Ukrajině ,“ řekl BBC Edward Arnold z londýnského think tanku Royal United Services Institute a dodal:

„Také neexistují žádní velitelé NATO, kteří by řídili ukrajinské jednotky na bojišti. Je také vysoce nepravděpodobné, že se to stane v budoucnu, protože NATO se snaží zmírnit rizika eskalace.

Magowan ho vyvrací v Globe and Laurel:

„V lednu tohoto roku se 45 Commando Group přesunulo v krátké době – uprostřed temné zimy v severním Norsku – k evakuaci britského velvyslanectví v polském Kyjevě. International Response Force 999, chcete-li. Poté se v dubnu vrátili do země, aby obnovili diplomatickou misi a chránili klíčový personál.

V obou fázích Commandos také řídila další diskrétní operace ve vysoce citlivém a vysoce civilním a vojenském rizikovém prostředí.“

Výše zmíněné 45. velitelství sídlící na základně RM Condor v Arbroath ve Skotsku na pobřeží Severního moře se podle Times „specializuje na arktické válčení “. Článek Times vysvětluje, že dříve v roce se jednotka komanda „zúčastnila cvičení v Norsku, když byla nakrátko přemístěna do Polska, aby pomohla s evakuací při výcviku v zamrzlých horách a fjordech za polárním kruhem“.

Magovan také potvrdil podporu výcviku ukrajinských vojáků a ocenil „úlohu námořní pěchoty při výcviku ozbrojených sil Kyjeva“.

Generál napsal:

„Kromě širší obrany jsme se letos v létě intenzivně podíleli na výcviku stovek ukrajinských vojáků. Plánujeme také vycvičit ukrajinské námořní pěchoty.

Je to poprvé, co armáda připustila, že britské síly byly na Ukrajině také zapojeny do speciálních operací

Připomeňte si ve videu přítomnost amerických vojáků na Ukrajině:


Přečtěte si a podívejte se také na video zde

První ozbrojený konflikt mezi ruskými a americkými silami v Bakhmutu – Američané padají do zálohy a ustupují – 5 dramatických minut


Ruský velitel: Příští eskalace bude jaderná!

Rusko není schopno „porazit blok NATO“ bez použití jaderných zbraní, připustil ruský velitel.

Alexandr Chodakovskij, velitel ruských sil v Doněcku, zdůraznil, že Rusko bojuje proti celému západnímu světu, takže další eskalace války na Ukrajině „ může být pouze jedna: jaderná“.

„Známe své schopnosti. Uvědomujeme si limity našich zdrojů.

Pokud země NATO překročí určité limity, např. odeslání tanků Leopard. Jsou velmi blízko překročení červené čáry.

Všichni si uvědomují, že příští eskalace bude jaderná.

Nemáme schopnosti porazit blok NATO konvenčními prostředky. Ale na to máme jaderné zbraně.

Proto je jen jedna možnost ,“ řekl pan Chodakovskij.

YARS v silech – Provozní režim

Kreml tato prohlášení ruského velitele nekomentoval, ale vývoj ukazuje, že Moskva se na takový okamžik intenzivně připravuje.

Ruské ministerstvo obrany dnes oznámilo, že ruská mezikontinentální balistická střela Yars (ICBM) byla ukryta ve formaci Kozelsk v regionu Kaluga ve střední části Ruska a nyní bude připravena k operačnímu použití.

Tuto zprávu přinesla ruská státní tisková agentura TASS, přičemž velitel formace strategických sil uvedl, že jde o mimořádně pozitivní vývoj, protože nyní může být mezikontinentální balistická raketa Yars uvedena do operačního provozu podle plánu, jak bylo plánováno. posílení ruských strategických raketových sil.

Ruský bulvární list Komsomolskaja pravda uvedl, že raketový komplex Yars, který byl nabit v oblasti Kaluga, má sílu „12krát větší než americká bomba, která zničila Hirošimu“ – s odkazem na atomovou zbraň, která dopadla na japonské město 6. . 1945.

Zpráva v masovém oběhu nastínila některé specifikace rakety, které zahrnují nosnost 46 000 tun, operační dosah až 12 000 kilometrů (7 456 mil), které mohou zasáhnout USA nebo kdekoli v Evropě, a užitečné zatížení až 500 kilotun.

RS-24 Yars je vylepšená verze dřívějšího Topol-M. Na Západě známý jako SS-29, byl vyvinut Moskevským institutem tepelného inženýrství a byl poprvé testován v roce 2007.

Schopnost připravit se k odpálení za sedm minut, střelu lze odpálit z připraveného místa, speciálního sila s posuvnou střechou nebo z nepřipravené pozice během nasazení na bojišti.

Ruské ministerstvo obrany ve středu uvedlo, že raketa byla instalována do sila pomocí speciální přepravní a nakládací jednotky v operaci, která trvala několik hodin.

Inženýr Vadim Vjazovskij řekl: „Jsem hrdý na Rusko, že moje země uvádí do provozu takové produkty, že vlast může klidně spát.“

Yars byl vystaven v říjnu během vojenských cvičení ruských strategických jaderných sil pod dohledem Vladimira Putina. Igor Korotčenko pak řekl kanálu Russia-1, že je „velmi důležité ukázat, kdo je náš hlavní protivník a co ho čeká“.

Sledovat video

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *