O projektu BRICS PAY

 

23.8.2023

BRICS Pay je společný podnik pěti zemí BRICS (Brazílie, Rusko, Indie, Čína a Jižní Afrika), který v roce 2018 zahájila obchodní rada BRICS mezi hlavními prioritami výroční zprávy. Tým za tímto podnikem se skládá z jednotlivců ze všech pěti zemí. Patří sem odborníci na platby, bankovnictví, technologie a další související oblasti. Jsou zodpovědní za vývoj platformy, vytváření nových funkcí a poskytování zákaznické podpory. Kromě toho je tým zodpovědný za řízení vztahů s partnery, vládami a dalšími zainteresovanými stranami
.
BRICS PAY je platforma pro digitální platby, kterou společně vyvíjejí členské země ekonomického bloku BRICS (Brazílie, Rusko, Indie, Čína a Jižní Afrika). BRICS PAY si klade za cíl umožnit digitální platby mezi různými zeměmi ve formátu BRICS PLUS, což firmám a spotřebitelům umožňuje bezpečně a bezproblémově provádět a přijímat platby v jejich místní měně. Platforma je navržena tak, aby snížila náklady a složitost mezinárodních plateb a zároveň poskytla bezpečný a spolehlivý způsob platby za zboží a služby.

Principy a výhody BRICS PAY

 

Sada BRICS PAY těží z kombinace tradičních platebních systémů a nových technologií, jako jsou digitální měny centrální banky (CBDC), decentralizované finance a tokenizovaná aktiva (zajištěné peníze). BRICS PAY je rozšířením platebních možností pro společnosti a občany zúčastněných zemí, ale i pro celý svět a všechna stávající či nově vznikající platební řešení.

DECENTRALIZACE

Finanční toky jsou rozděleny mezi určitý počet účastníků a nejsou koncentrovány v rukou centrálních operátorů. Tím se snižuje riziko selhání systému, zvyšuje se stabilita a transparentnost pracovních podmínek.

INTEROPERABILITA

Prostřednictvím použití otevřených API systém BRICS PAY zajistí, že zákazníci budou mít přístup ke svým účtům bez ohledu na to, jaký platební systém používají – prostředky se mohou mezi systémy přesouvat rychleji a bezpečněj

SPRAVEDLNOST

Rovná práva pro všechny strany zapojené do finančních transakcí, aby žádná strana nezískala nespravedlivou výhodu.

INKLUZIVITA

Systém je přístupný a poskytuje rovné příležitosti pro jednotlivce a podniky bez ohledu na jejich zázemí nebo finanční historii, bez ohledu na příjem, umístění nebo jiné faktory, které nejsou v rozporu se zákonem.

ODPOVĚDNOST

Všechny strany zapojené do finančních transakcí musí nést odpovědnost za své činy a rozhodnutí.

ÚČINNOST

Platební systém bude mít nízké transakční náklady a rychlé časy zpracování plateb.

BEZPEČNOSTNÍ

Platební systém zajišťuje bezpečnost finančních informací a transakcí a je vysoce chráněn před podvody a kybernetickými útoky.

PRŮHLEDNOST

BRICS PAY by měl mít jasná pravidla a předpisy, které jsou veřejně sděleny všem účastníkům.

UDRŽITELNOST

BRICS PAY je navržen tak, aby podporoval dlouhodobou ekonomickou stabilitu a odolnost umělých překážek hospodářského rozvoje.

Jak bude BRICS PAY fungovat v maloobchodě

youtube.com
First BRICS Pay demo purchase
Digital Payments together with the Association of Russian Banks (ARB) demonstrate how the

 

Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *