, , , ,

Nyní je čas: pět zdravých plodů listopadu

Nyní je čas: pět zdravých plodů listopadu

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

18.11.2023

Cesta k posílení imunity v období podzim-zima vede přes zdravou výživu. Odborníci doporučují všem, kteří se chtějí chránit před nemocemi, jíst co nejvíce sezónní zeleniny a ovoce.

Skutečně léčivé podzimně-zimní plody zaujaly své místo na pultech obchodů. Tyto potraviny nabité mnoha zdravotními výhodami posílí váš imunitní systém a fungují jako skutečný štít proti nemocem. Odbornice na výživu Betül Serttaş poznamenává, že právě teď, v listopadu, byste měli konzumovat tuto zeleninu a ovoce, a hovoří o jejich výhodách.

Dýně

Oranžová dýně, bohatá na vitamín A a antioxidanty, je jedním z prvních druhů ovoce, které vás napadne, když se blíží listopad. Spolu s vitamínem A je také zásobárnou vitamínů A, B2, C a E. Dýně je zdrojem vlákniny. Dobré pro zdraví srdce a střev. Normalizuje krevní tlak. Bohaté na draslík.

Granátové jablko

Granátové jablko, které obsahuje vitamíny A, C a některé vitamíny B, je extrémně bohaté na vápník, draslík a železo. Pomáhá vyrovnávat hladinu cholesterolu a cukru a díky svým protizánětlivým účinkům pomáhá předcházet vážným onemocněním, jako je Alzheimerova choroba a rakovina. Pokud chcete posílit paměť, zvýšit energii a připravit se na zimu se silnějším tělem, je užitečné jíst častěji granátové jablko, jedno ze zásadních plodů listopadu.
Jako zdroj antioxidantů pomáhá tomel odstraňovat volné radikály, které mohou vést k rakovině. Ovoce je skutečnou zásobárnou vitamínu C, a proto má zvýšený vliv na imunitní systém, zejména v zimě. Zlepšuje činnost trávicího systému, bojuje proti žaludečním onemocněním, jako je zánět žaludku a vředy. Čistí také játra.

Mandarinka

Předchází srdečním a cévním onemocněním. Snižuje také riziko onemocnění jater a cukrovky. Podporuje činnost trávicího systému.

Kdoule

Díky vysokému obsahu vlákniny kdoule udrží pocit sytosti po dlouhou dobu a pomáhá předcházet zácpě. Ovoce, které vás zasytí na dlouhou dobu, patří také mezi oblíbené druhy ovoce při hubnutí, protože vám pomáhá jíst méně. Vzhledem k tomu, že kdoule je bohatá na draslík, hraje také roli při regulaci krevního tlaku. Zároveň chrání před nemocemi, jako je anémie a srdeční choroby.
Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *